Α/V ενισχυτής με υποστήριξη των νέων φορμά ήχου...

Θάνος Φούντας

AVClub Addicted Member
22 June 2006
1,878
Βοηθάω αυτό τον καιρό έναν φίλο να φτιάξει το σύστημά του και συζητώντας το θέμα του ενισχυτή η συζήτηση πήγε στα νέα HD φορμά ήχου που αναμένονται με τα HD-DVD και τα Blu-ray. Υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιος a/v εμισχυτής που να τα υποστηρίζει? Κοίταξα σε yamaha και denon αλλά δε βρήκα τίποτα...
 

zoros

New member
8 December 2006
27
Και επειδή εγώ είμαι ο φίλος που βοηθάει :), θα ήθελα να προσθέσω και το εξής:
Πιστεύετε ότι θα είναι δυνατό ένας ενισχυτής που δεν υποστηρίζει τα νέα φορμά (πχ Yamaha RX-V2700), να το κάνει μέσω μελλοντικού firmware upgrade? Φυσικά ο ενισχυτής θα πρέπει να είναι 7+1.
 
Σε καθε περιπτωση θα πρεπει να παρεις εναν ενισχυτη με 6.1 ή 7.1 αναλογικες εισοδους. Ετσι θα εισαι καλυμμενος αφου οπως σημερα ολα τα dvd μικρομεσαιας κατηγοριας αποκωδικοποιουν Dolby/DTS , ετσι και τοτε τα HD players μικρομεσαιας κατηγοριας θα αποκωδικοποιουν ο,τι ειναι τοτε της μοδας. Το να πας τωρα να παρεις εναν ενισχυτη με HD Ηχο ειναι πρωτον αδυνατον αφου δεν υπαρχει απ'οσο ξερω.. και δευτερον σιγουρα ασυμφορο αφου και χρυσο θα τον πληρωσεις χωρις λογο και δε θα εισαι ποτε σιγουρος αν τελικα θα καθιερωθουν αυτα ακριβως τα φορμα ή θα αλλαξει καποια λεπτομερεια..