[ΒΟΗΘΕΙΑ] Βλάβη Philips 52PFL9606H (πιθ. backlight)

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

giorginho

Established Member
20 January 2009
296
Εχω την τβ του θεματος (ξερω, παλιο, πλεον αρκετα παλιο, μοντελο) και μεχρι προχθες λειτουργουσε αψογα (αντε να πω οτι σε σχεση με οταν ηταν καινουργια ειχα την αισθηση οτι ειχε μειωθει κααααπως η φωτεινοτητα της, πραγμα λογικο και αναμενομενο).
Ξαφνικα λιγα λεπτα αφοτου την ανοιξα ξεκινησε να "παιζει" αναβοντας/σβηνοντας καποιες "ζωνες" οπως στην εικονα:
philips pic 1.jpg
(εβγαλα κι ενα-δυο βιντεο που το δειχνουν πιο ξεκαθαρα -- προσοχη! οχι για επιληπτικους! --)

Αφοτου τεσταρα διεξοδικα αν οφειλεται σε θεμα κονσολας, δεκτη, εισοδων HDMI, αλλων πηγων εικονας, αφοτου εκανα επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων, αφοτου εβγαλα τα παντα απο τις πριζες, τα αφησα χωρις ρευμα λιγη ωρα και τα ξανασυνδεσα, δυστυχως το προβλημα σιγα-σιγα εγινε χειροτερο....
philips pic2.jpg
Μεχρι που τελικα "εσβησε" τελειως η τηλεοραση, δηλαδη ενω ειναι σε λειτουργια πλεον ειναι σχεδον 100% "μαυρη", πχ οταν παταω το κουμπι με το "σπιτακι" για να εμφανιστει το μενου, εκει που αρχικα θα εμφανιζοταν το λευκο σπιτακι, στο κεντρο της οθονης, βλεπω μια "προσπαθεια" να φωτιστει λιγο το σημειο αυτο, ομως περα απο ενα τελειως "αχνο συννεφακι" δεν διακρινεται απολυτως τιποτα πλεον.

Ο τροπος και χώρος που εμφανιστηκαν τα "συμπτωματα" και το γεγονος οτι η τηλεοραση εχει καπου 120 ζωνες τοπικου ελεγχου οπισθιου φωτισμου μου βαζουν μια 'ιδεα' μηπως ειναι θεμα των led backlight (αν δεν ειναι του πανελ αυτου καθαυτου).
Από την αλλη ακομα κι αυτα που 'εσβησαν' αρχικα στην αρχη εσβηναν και αναβαν μεχρι να μεινουν (οπως στην εικονα 2) τελειως σβηστα και, κυριως, επειδη δεν εχω 'επαφη' με το θεμα τενχικο service τηλεορασης LED/LCD, θα ηθελα τα "φωτα" σας, αν καποιος το εχει συνταντησει ξανα... και μια εκτιμηση αν την εχω τελειως βαμμενη ή αν υπαρχει ελπιδα για οχι πανακριβη επισκευη (ξερω, "καιρος να παρω καινουργια", αλλά ηθελα να το μετατοπιζα χρονικα λιγακι ακομα αυτο για διαφορους λογους).

ΥΓ. Ξαναδοκιμασα το βγαλε/βαλε σε ρευμα κλπ αλλά ματαια. Μεχρι ενος σημειου (νομιζω μεχρι την κατασταση στην 2η εικονα) ειχα κανονικα ηχο απο το HDMI.
Επισης να τονισω οτι προ της εμφανισης της βλαβης δεν υπηρξε (απο οσο τουλαχιστον ειμαι σε θεση να γνωριζω) καποιο προβλημα υπερτασης, κεραυνου, πτωσης τασης κλπ κλπ.
Ισως απλα "εφαγε τα ψωμια της", αν και πολυ ξαφνικα και γρηγορα εγινε ολο αυτο... (αφηστε που αμα την χασω οριστικα θα 'κλαιω' πολυ πραμα, ειναι η μοναδικη 3D TV μου και εχω και 6 αυθεντικα ζευγαρια 3D γυαλια...!)
 

papasouzakias

Moderator
Staff member
13 May 2009
4,523
Επικοινώνησε με τεχνικό και στείλε του τις φωτογραφίες και το βίντεο για να σου πει αν είναι πάνελ ή κάτι που επισκευάζεται.

Τεχνικούς που έχουν προτείνει κατά καιρούς σε forum μπορείς να δεις εδώ, εδώ , εδώ και εδώ
 

takis

Supreme Member
11 August 2006
3,663
--------------------
T con πλακέτα η flex cable οθόνης
Αν είναι το φλεξ δύσκολο να φτιαχτεί αν είναι η t conn τότε φτιάχνει
Υπάρχει και η περίπτωση καθώς δεν έχω δει το σχέδιο τις να μην έχει t con τότε τέλος καθώς δυσκολεύει η επισκευή και ανεβαίνει το κόστος
Μικρή πιθανότητα καμμένη λεντοσειρα αλλά και η καλύτερη περίπτωση από άποψη επισκευεις
 

giorginho

Established Member
20 January 2009
296
T con πλακέτα η flex cable οθόνης
Επειδη το σπορ δεν το κατεχω....
Στο μεταξυ εχω δειξει την τβ σε τεχνικο και αφου δοκιμασε ανεπιτυχως ενα αλλο τροφοδοτικο μου ειπε οτι κατα πασα πιθανοτητα φταιει το Mainboard.

Τι και πού ειναι τα t con & flex cable?

Επειδη και η αλλαγη MB ειναι δυσκολη (δεν βρισκω ανταλλακτικο) αλλά και οχι ιδιαιτερα φθηνη, αν ειναι να μην γινει η δουλεια να μην την κανω...