Βοηθεια με B&O Beocord 5000

supacoopa

AVClub Addicted Member
19 June 2006
2,411
Athens
Αγορασα κοψοχρονια απο το ebay ενα κασετοφωνο Bang & Olufsen Beocord 5000 το οποιο φαινεται να ειναι σε καλη κατασταση. Το πορτακι συρεται, τα καρουλια γυριζουν, τα βιουμετρα παιζουν... ολα καλα μεχρι στιγμης. Δεν μπορω ομως να το συνδεσω με ενισχυτη, γιατι αντι για δυο συνηθισμενα ζευγαρια RCA εχει ενα "ειδικο" 7πολικο βυσμα περιπου σαν το παρακατω σχεδιακι:

__Ο___Ο__
_ο_____ο_
__ο___ο__
____ο____

Τα δυο πανω pin ειναι λιγο πιο χοντρα απο τα κατω πεντε.

Με ποιον τροπο μπορει να συνδεθει το "πραμα" με κανονικο ενισχυτη? Εχω βρει καποιους ανταπτορες στο ebay, αλλα οι περισσοτεροι λενε οτι ειναι 5 pin και οχι 7.

Μηπως λοιπον μπορει να μου πει καποιος τις αντιστοιχιες των pin, ωστε να φτιαξω ενα καλωδιο ή να μου υποδειξει καποιο site με οδηγιες ή καποιο adaptor απο 7 pin --> 2 ζευγη RCA?

Ευχαριστω
 
Προφανως, εχει σχεδιαστει ειδικα για συνδεση με προενισχητη της ιδιας εταιριας, που ανηκει στο ιδιο "σετ".
Μεσα στο ιδιο βυσμα περιεχεται και η εξοδος ηχου του κασετοφωνου και η εισοδος για εγγραφη.Πρεπει να πειραματιστεις για να βρεις ποιοι ακροδεκτες απο τα 2 ζευγη RCA αντιστοιχουν σε ποιους απο το βυσμα.
 

supacoopa

AVClub Addicted Member
19 June 2006
2,411
Athens
Νομιζω οτι εβγαλα ακρη...

Το επταπολικο της B&O γινεται πενταπολικο, ξεβιδωνοντας τα δυο πανω pins, τα οποια ειναι για τον τηλεχειρισμο. Το πενταπολικο (πλεον) βυσμα ειναι DIN (στανταρ δηλαδη) και υπαρχουν μετατροπεις απο 5pin DIN -> 4 RCA οποτε θα δοκιμασω εναν τετοιο και βλεπουμε....

Ευχαριστω για το ενδιαφερον