Γνώμη για αγορά ενισχυτή

kojak

New member
2 March 2012
5
Γεια σας και απο μένα. Νέος στο χώρο του καλού ήχου και παντελώς άσχετος αλλα με διάθεση μάθησης. :idea:
Έχω διαβάσει πολλές ώρες για θέματα ήχου στο forum σας και έχω μπερδευτεί αρκετά μπορώ να πω. Βέβαια μια πιο ξεκάθαρη εικόνα απο αυτή που είχα πριν ξεκινήσω το διάβασμα , μπορώ να πω οτι την έχω. Και πάμε παρακάτω.
Θα ήθελα όποιος έχει την όρεξη και θέλει να μου προτείνει έναν ενισχυτή για τα ηχεία που σχεδόν έχω ψώνισει και είναι τα ASW Cantius 504.
Παραθέτω και το link της εταιρίας για να δείτε χαρακτηριστικά εσείς που ξέρετε. http://www.asw-loudspeaker.com/asw-...ius-504-standlautsprecher.php?sprache=english

Ο χώρος μου είναι περίπου 35-40 τετραγωνικά , ακούω κυρίως rock , pop-rock και Jazz.

Δεν έχω σκοπό να διαθέσω πάνω απο 700-800 ευρω. Το επόμενο στάδιο είναι να ψάξω για cd player.Αλλά αυτό έρχεται δεύτερο.
Όποια γνώμη δεκτή και εκτιμιτέα.
Επίσης όποιος έχει διαφωνία και για τα ηχεία ας την πει. Ακόμα δεν τα έχω πάρει στα χέρια μου , ούτε προκαταβολή έχω δώσει αν και νομίζω είναι αρκετά καλά.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας . Αναμένω βρίσιμο , μπινελίκια , κράξιμο αλλά και καμια γνώμη για μένα τον άσχετο. :ernaehrung004:

ps Ας με συγχωρέσουν οι Mods εαν το έβαλα σε λάθος κατηγορία.
 

spbervag

New member
11 August 2010
92
Θεσσαλονίκη
Καλώς ήρθες στην παρέα (και εγώ νέος είμαι μην νομίζεις...)
Το ηχείο δεν το ξέρω καθόλου, αλλά πρόσεχε γιατί στο link που παραθέτεις λέει "Packing:1 piece" οπότε η τιμή που πήρες μπορεί να έιναι για ένα τεμάχιο και όχι για για ζεύγος.
Καλύτερα ξεκαθάρισέ το με τον υποψήφιο προμηθευτή.
 

kojak

New member
2 March 2012
5
Καλώς ήρθες στην παρέα (και εγώ νέος είμαι μην νομίζεις...)
Το ηχείο δεν το ξέρω καθόλου, αλλά πρόσεχε γιατί στο link που παραθέτεις λέει "Packing:1 piece" οπότε η τιμή που πήρες μπορεί να έιναι για ένα τεμάχιο και όχι για για ζεύγος.
Καλύτερα ξεκαθάρισέ το με τον υποψήφιο προμηθευτή.

Σε ευχαριστώ για την επισημανση. Το εχω δει. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.
Αναμένω τις απόψεις σας παιδιά.
 

ika

Supreme Member
20 September 2010
4,861
Αθήνα
Τα ηχεία είναι προσωπικό θέμα του καθενός, αν κατέληξες σε αυτά μετά από συγκριτικές ακροάσεις με άλλα ηχεία, προχώρα στην απόκτηση τους. Δεν έχω άποψη για τα συγκεκριμένα άλλα πρόσεξα ότι είναι 4Ω, άρα θέλουν και ενισχυτή που τα σηκώνει. πχ http://www.audioevolution.gr/second_focus.asp?id=205&page=2, λίγο μεγάλος αλλά με λίγη προσοχή στη χρήση δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.
 

kojak

New member
2 March 2012
5
Σε ευχαριστώ . Λαμβάνω υπόψιν τα όσα μου λες και περιμένω και απο όποιον άλλο θέλει να πει μια άποψη.
Για τον Yamaha A-S1000 και τον Primare Ι- 21 τι γνώμη έχετε? Το ματσάρισμα θα είναι καλό? Δηλαδή σηκώνουν ικανοποιητικά τα ηχεία ?
 

eyebee

AVClub Enthusiast
3 April 2008
858
Vultureland
ΑΠ' ό,τι είδα τα ηχεία είναι αρκετά ευαίσθητα, οπότε δεν χρειάζεσαι απαραίτητα μεγάλη ισχύ. Αλλά οπωσδήποτε πρέπει να προσέξεις ο ενισχυτής που θα πάρεις να έχει καλά "ρεύματα", δηλ. προσεγμένο τροφοδοτικό και να αυξάνει σημαντικά την ισχύ του στα 4 Ohm σε σχέση με την αποδιδόμενη στα 8 Ohm. Θα σου πρότεινα κι εγώ να κοιτάξεις demo και μεταχειρισμένα: στα 700-800 ευρώ θα πάρεις ενισχυτή των 1500-2000 ευρώ, που θα σου δώσει πολύ σημαντική διαφορά στην ποιότητα σε σχέση με έναν καινούργιο σε αυτά τα λεφτά. ΚΤΓΜ, το "σκαλοπάτι" αυτό δίνει συνήθως το μεγαλύτερο value for money από όλη την κλίμακα τιμών στο hi-fi.
 

kojak

New member
2 March 2012
5
Θα ήθελα τις γνωμες σας για 3 ενισχυτές:
XTZ Class-A 100 D3
Primare Ι- 21
Yamaha a-s1000 (καινούργιος γιαυτο και τον βάζω, δεν τον συγκρινω με τους παραπάνω)
 

mirage

Senior Member
2 March 2008
390
Αθήνα συνήθως...
Καλημέρα,τα ηχέια σου δεν τα έχω ακούσει και δεν γνωρίζω τον χαρακτηρα τους όποτε ότι σου πω θα έιναι βάσει των ενισχυτικών ...

Ο ΧΤΖ είναι ένας καλός ενισχυτής με πολύ καλές οδηγικές ικανότητες και μιας και βλέπω ότι τα ηχέια σου είναι ονομαστικής εμπέδησης 4Ω πρεπει να το θέλουν το ρευματάκι τους οπότε από αυτην την άποψη θα έισαι ΟΚ.Απο την άλλη είναι λιγάκι σκληρός ψηλά όποτε αν και τα ηχέια σου έχουν παρόμοιο χαρακτήρα είναι πιθανόν σε μεγάλες εντάσεις το αποτέλεσμα να έιναι κάπως ενοχλητικό.Υπάρχουν και πολλοι άνθρωποι που τους αρέσει αυτος ο χαρακτήρας οπότε ...εξαρτάται απο τα γουστα σου.Στα θετικά του έιναι ότι προσφερει και πολλά καλουδια εισοδο phono κλπ.

Ο primare προσωπικά μου αρέσει περισσότερο απο τον ΧΤΖ ηχητικά και ακολουθεί μια πιο μινιμαλ προσεγγιση στο όλο θεμα.Αν μπορεις ακουσε τον...και αυτον είναι σοβαρός ενισχυτής με πιο "hi end αέρα"...ότι και να σημάινει αυτο.

Ο Υamaha έιναι ένα πανέμορφο μηχάνημα και αυτός σχετικά λαμπρός ψηλά ,με πολλά καλούδια πολυ καλή ποιότητα κατασκευής ,προέρχομένος απο πασίγνωστη ετάιριά που πολλοι hiendaδες την σνομπάρουν λόγω ονόματος αλλά στην πράξη βάζει τα γυαλιά σε πολλά μηχανηματα με περιέργα άγνωστα ονόματα που πωλούνται σε διπλάσια τιμή .Εγώ θα τον άκουγα πολύ -πολύ σοβαρα και ίσως να κατέληγα σε αυτόν τελικά.

θα σου έλεγα να ακούσεις και τους 3 αν μπορέις με τα ηχέια σου και να αποφασίσεις.Καλή επιλογή...