Γνώμη για Spendor?

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

StratosJL

New member
12 December 2006
5
Καλή χρονιά σε όλους και όλες.

Ήθελα να ρωτήσω εάν έχει ακούσει κανένας το Spendor S5e (http://www.spendoraudio.com/exp1024.htm). Έχει πάρει καλές κριτικές (http://www.stereophile.com/floorloudspeakers/904spendor/index.html), αλλά θα προτιμούσα καμμιά γνώμη από πρώτο χέρι.

Ψάχνω γενικά κάτι σε παρόμοιο επίπεδο χρημάτων (έχει γύρω στα 1100 ευρώ, ας βάλουμε το όριο στα 1500) που να φέρνει σε ήχο monitor, με έμφαση σε καθαρές και φυσικές μέσες και υψηλές, να παίζει κοντά σε πίσω τοίχο και απαραίτητα να είναι αρκετά κομψό και διακριτικό ώστε να το βάλει μια γυναίκα (σύζυγος) στο σαλόνι της.

Ευχαριστώ,

Στράτος
 

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,681
Αθήνα
Ως κάτοχος Spendor (SP 2/3) δεν μπορώ παρα να πω απο θετικά εως υπερθετικά σχόλια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μουσικότητα, χρειές, πάρα πολύ καλή απόδοση της φωνής κλπ.....
Το κυριότερο προσόν τους για μένα είναι αυτή η φυσικότητα που έχει ο ήχος τους που κάνει άλλα πιο εντυπωσιακά ενδεχομένως ηχεία να ακούγονται ταυτόχρονα και πιο τεχνητά... Εγω γι' αυτό τα αγόρασα!!!!

Με 1500Ε κοίτα αν μπορεις να πάς στο S6e νομίζω οτι θα αξίζει τον κόπο... λόγω σχεδίασης μου φαίνεται οτι θα έχει πιο ομοιογενή και μεγάλο ήχο...
Το δε 8 νομίζω οτι θεωρείται το πιο πετυχημένο μοντέλο στης σειράς S ακόμα και σε σχέση με το 9 αλλά μάλλον ξεφεύγει πολύ.

Ούτως ή άλλως μιλάμε για πολύ καλά και "ουσιαστικά" ηχεία...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και καλες ακροάσεις!!!
 
Είχα ακούσει το S5e στον αντιπρόσωπο (Μασσέλος), πριν 2 χρόνια που έψαχνα για ηχεία. Αν και τα Spendor τα εκτιμώ πολύ σαν ηχεία μου 'χε φανεί το συγκεκριμένο - στις τότε συνθήκες ακρόασης - υπερβολικά laid back για τα γούστα μου. Πιο πολύ μου άρεσε το SP 2/3 που είχα ακούσει αμέσως μετά για σύγκριση.

Θα σου πρότεινα το Elac FS207.2 το οποίο απετέλεσε και την επιλογή μου, αλλά θέλει χώρο πίσω του (>= 50 πόντους) και -ως 4ωμο- ενισχυτή με ικανότητα οδήγησης.

Από Spendor θα συνιστούσα περισσότερο τη σειρά Classic, όπως το SP 2/3, παρόλο που θέλουν βάση, ή το S6e.
 

christos

Supreme Member
6 August 2006
5,483
πέρα μαχαλάς
το κακο με τα spendor ειναι οτι θελουν αποσταση απο τον πισω τοιχο τουλαχιστον τα classic ...
για την σειρα s δεν ξερω αν ειναι φτιαγμενη για κοντα στον τοιχο
παντως εμενα μου αρεσαν τα s σε δυο εκθεσεις που τα ακουσα.
Περισσοτερο ευελικτο ισως θα ηταν το s3/5 (κλωνος ls35/a)
με αρνητικο οτι θελει βασεις και δεν ειναι για μεγαλες εντασεις.
Ηχεια για κοντα στους πισω τοιχους απο οσο ξερω φτιαχνει η audio note και η naim.Στην θεση σου θα πηγαινα στο bw 805 αλλα δεν ξερω ποσο εχουν
θα αρεσει σιγουρα στη συζυγο και σε εσενα
 

StratosJL

New member
12 December 2006
5
Είχα ήδη παλιότερα το SP2/2 και το έδωσα για να πάρω την Αρτέμιδα (τη δεύτερη έκδοση), η οποία μπορεί να είναι καταπληκτικό ηχείο και να "αξίζει τα διπλά από ό,τι κοστίζει", αλλά τελικά δεν υπάρχει για μένα "αντικειμενικά καλό" ηχείο, μόνο προσωπικές προτιμήσεις.

Η Άρτεμις ίσως είναι πιο πλήρες ηχείο, αλλά μου λείπει η διαύγεια και οι μεσοϋψηλές του Spendor. Λέω να πάω λοιπόν για καινούριο ηχείο και να δώσω την Άρτεμις.

Διαβάζω σε κάποιες κριτικές ότι τα S5e είναι καλύτερα (συγκριτικά μέσα στην κατηγορία τους) απ' ό,τι τα S6e, αλλά τα B&W 704 που κάποιοι προτείνουν για την κατηγορία αυτή, εμένα μου φάνηκαν σε ενοχλητικό βαθμό "λαμπρά" στα ψηλά τους.

Μου φαίνεται ότι το S6e είναι ένα πιο καλοφτιαγμένο SP2/2 σε επιδαπέδια έκδοση (το οποίο δεν ακούγεται κακό). Το σκέφτομαι.
 

buck

Senior Member
13 September 2006
502
Αλιμος
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους.Καλή Χρονιά.
Έχω ακούσει τα s5e και θεωρώ ότι είναι πολύ καλά για την κατηγορία τιμής τους.Εάν συνεργαστούν με τα συνοδά θα έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα.Γιατί δεν κανονίζεις μια ακρόαση σε κάποιο κατάστημα που να τα έχει, πηγαίνοντας με τον ενισχυτή και την πηγή σου ώστε να έχεις όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα?
 
Last edited:

StratosJL

New member
12 December 2006
5
Αν και ο διπλός μονοφωνικός 150W σε τάξη Α δύσκολα μεταφέρεται, θα προσπαθήσω να βάλω δίπλα-δίπλα ένα S5e, ένα S6e και ένα SP2/3. Θα ρωτήσω τον αντιπρόσωπο αν γίνεται.