Διακόπτης οn/off. Τον χρησιμοποιείτε?

gregory.a

Established Member
18 January 2007
190
Re: Διακόπτης οn/off. Τον χρησιμοποιείται?

Ισα ίσα που το ανοιγόκλειμα του διακόπτη μάλλον κακό θα κάνει στην μακροζωία του μηχανήματος .

Συμφωνώ.
 

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
16,588
Πού το στηρίζεις αυτό? Δεν νομίζω να είναι έτσι...
Ισχύει για την πλειοψηφία των ηλεκτρικών / ηλεκτρονικών (χοντρικά λόγω των ''ανώμαλων / ακραίων'' συνθηκών που επικρατούν κατά την εκκίνηση (ρεύματα, μηχανική καταπόνηση κλπ))
 

morfeus

Established Member
17 March 2007
240
Αλεξανδρούπολη
Εγώ προσωπικά κλείνω ότι μπορώ αυτόματα με χρονοδιακόπτες όσες ώρες δεν χρησιμοποιείται. Καλό θα είναι πάντως σιγά σιγά να αρχίσουμε όλοι μας να αλλάζουμε συνήθειες μιας και οι υπάρχουσες δημιουργούν προβλήματα όχι στις συσκευές μας, οι οποίες είναι αναλώσιμες στην τελική, αλλά στον κόσμο που ζούμε. Για ρίξτε ένα μάτι εδώ. Αν και το άρθρο είναι παλιό δίνει μια πολύ καλή ιδέα για το τι παίζει.
 

gmavro

Established Member
8 February 2008
183
Παντος εγω κλεινω εδω και 3 χρονια ολλα μου τα μηχανηματα που εχω και δεν εχω το παραμικρο προβλημα ... ισα ισα ειδα μια μικρη διαφορα και στον λογαριασμο τις Δεη :) , Αλλα δεν ειναι εκει το θεμα πλεον οπως ειπε και ο φιλος ποιο πανω πρεπει να αλλαξουμε πλεον συνηθειες , γιατι το μονο κακο που κανουμε ειναι στον ιδιο μας τον πλανητη .
 

dsakalis

New member
29 July 2006
20
Γεια σας. Το θέμα πήρε ενδιαφέρουσα τροπή (εξοικονόμηση ενέργειας) και πολύ θα ήθελα να μάθω αν κάποιος γνωρίζει για προοπτικές μείωσης της κατανάλωσης ρεύματος κατά την ώρα λειτουργίας του προβολέα, ίσως με νέας γενιάς λάμπες κλπ.
Για να μη ξεφύγω όμως κι από τη βασική ερώτηση του θέματος, έχω συνδέσει τον προβολέα σε ups το οποίο δεν κλείνω ποτέ. Όμως όποτε πρόκειται να λείψω πάνω από 3 μέρες κλείνω τον προβολέα από το διακόπτη του.
 

gmavro

Established Member
8 February 2008
183
Κοιτα να δεις εμενα ο optoma hd 73 σε stand by καιει 13watt κατι παρομοιο φανταζομαι και ο benq w5000 οποτε φαντασου να αφησω , ενυσχιτες , tv και οτι αλλο μαραφετι εχω και τα οποια καποια απο αυτα μπορει να μην τα αναψω καθολου μεσα σε μια βδομαδα , να καινε ποσο επιβαρυνω .... Οποτε προτιμο να τα κλεινω , με ενα ενδεχομενο προβλημα απο τα αναψε σβυσε (με την παροδο του χρονου 5-6 χρονια) . Απο εκει και περα ενα καλο προστατευτικο υπερτασης σε ολλα αυτα και ειμαι καλυμενος .
 

ΜΗΤΣ

Supreme Member
19 June 2006
3,418
Athens, Greece
Σίγουρα καλό θα είναι να αλλάξουμε συνήθειες και πιστεύω επίσης ό,τι καλύτερο είναι και αυτό που κάνει ο dsakalis όταν λείπει κάποιιος από το σπίτι του για πάνω από μερικές μέρες...
 

The Sphinx

Senior Member
17 June 2006
479
Πάντως επί εποχής AV FORUM στην τελευταία συνάντηση που είχαμε κάνει αν θυμάμαι στο HANDRIS HOTEL στο Φάληρο είχε αναφερθεί ότι είχε διαπιστωθεί ότι οι προβολείς που έχουν on-off switch και τον κλείνουμε από αυτόν διαρκεί περοσσότερο η λάμπα τους. Αν θυμάμαι καλά το είχε αναφέρει στο τέλος της παρουσίασης ο Μανώλης Καστρουνής.
Το θυμάται κανείς ?
 

DENONROTEL

Established Member
8 April 2008
166
ΠΑΤΡΑ
Απο τον πρωτο projector μου μεχρι και σημερα που εχω τον tw 700 μολις η ταινια τελειωσει το προβολη κληνει και απο το on/off του δεν ειχα ποτε μου προβλημα.
Και ασε που ετσι οντως πιστευω πως προστατευεται απο το ρευμα που προαναφεραται καλυτερα.
 

Θοδωρής Κ.

AVClub Enthusiast
25 June 2006
915
Βόρεια
Eγώ δεν αφήνω τίποτα stand-by , τον Epson περιμένω να σταματήσει το ανεμιστηράκι του και μετά τον κλείνω .
Στα τόσα χρόνια διαπίστωσα ότι περισσότερο κινδυνεύουν όταν είναι συνέχεια στο παλιοδίκτυο της ΔΕΗ παρά με το άνοιξε-κλείσε.
Και επίσης όταν φεύγω διακοπές θέλω να έχω ήσυχο το κεφάλι μου δεν πάνα καταστραφεί το προβολικό από το να μου καεί το σπίτι.