ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΗΧΕΙΩΝ

akis76

AVClub Enthusiast
30 June 2006
828
Ιωάννινα
Λόγω μετακόμισης χρειάζεται να αλλάξω τα καλώδια των ηχείων μου λόγω ανάγκης για μεγαλύτερο μήκος (από 2,5 μέτρα σε 5 μέτρα καλώδιο για το κάθε ηχείο). Δυστυχώς επειδή μένω μακρυά από Αθήνα, δεν έχω τη δυνατότητα να ακούσω κάποιο καλώδιο. Το συστημά μου αποτελείται από:

Ενισχυτής: Unison Unico SE
Cd player: Quad CDP-2
Ηχεία: Mythos Ivory
Καλώδιο ηχείου προς αντικατάσταση: Ecosse ES 2.2

Προσπάθησα να προβώ στην αγορά του Ecosse MS 2.3 μετά από κριτικές που διάβασα αλλά δυστυχώς στο Νάκα που απευθύνθηκα μου είπαν ότι πλεόν δεν αντιπροσωπεύουν την Ecosse. Θα μπορούσε λοιπόν κάποιος να βοηθήσει στην επιλογή;

Τα χρήματα που σκοπεύω να διαθέσω είναι μέχρι 400Ε. Αν σκεφτούμε ότι χρειάζομαι 10 μέτρα συνολικά, τότε η τιμή του καλωδίου δε θα πρέπει να υπερβαίνει τα 40Ε. (Να σημειώσω ότι τα ηχεία δε θα απέχουν 10 μέτρα μεταξύ τους, απλά πρέπει το καλώδιο να περάσει από λαβύρινθο γιαυτό και χρειάζομαι τόσο μεγάλο μήκος). Τα χαρακτηριστικά του ήχου που έχω αυτή τη στιγμή είναι πολύ βαθύ μπάσο (σχετικά αργό, αν και δε με ενοχλεί καθόλου αυτό), φωνές με πολύ σώμα, αρκετό πλάτος σκηνής, πρίμα αρκετά όμορφα, ανάλυση μέτρια (κυρίως στο διαχωρισμό των οργάνων). Δε με πειράζει λοιπόν να ακούω και στο καινούργιο σπίτι τον ίδιο ήχο (αν και λιγάκι δύσκολο λόγω της αύξησης του χώρου ακρόασης (από τα 9 τετραγωνικά πάω σε χώρο περίπου 40 τετραγωνικά). Γενικά δε θάλω να μoυ λείψει το μπάσο και τα σώματα στις φωνές και δε θέλω τα πρίμα να γίνουν πολύ φωτεινα. Δεδομένο ότι το καλώδιο που έχω εχει μια τιμή 15Ε το μέτρο σκέφτηκα ότι μπορώ να αγοράσω κάτι καλύτερο. Τα καλώδια που έχω σκεφτεί και μου έχουν προτείνει είναι:

Kimber 8VS
Kimber 4TC
Audioquest Rocket 88
Audioquest CV-8
Audioquast CV-4

Δυστυχώς αυτά που διαβάζω σαν review δε βγάζω και πολύ άκρη, οπότε αν κάποιος συνφορμίτης έχει άποψη θα ήμουν ευγνώμων.
 

triangle

AVClub Enthusiast
2 July 2006
813
ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ
Τα KIMBER ειναι μια σιγουρη λυση,αλλα να ξερεις πως σιγουρα θα ακουσεις αλλον ηχο σε σχεση με πριν λογο αλλαγης χωρου και οχι αλλαγης καλωδιων.Οποτε παρε κατι καλο και σχετικα φτηνο και μεινε εκει,θα εχεις να ασχοληθεις με την νεα τοποθετηση των ηχειων για να τα φερεις εκει που θελεις.Α,τα kimber θεωρουνται και μαλακα στον ηχο.Τα ιδια εχω και εγω με τον unison,(οχι τον SE:bigcry:).
 

akis76

AVClub Enthusiast
30 June 2006
828
Ιωάννινα
Αυτό που διάβασα στο audioreview.com είναι ότι τα kimber πάσχουν λίγο στο μπάσο (και για τα δύο ότι ακούγεται μειωμένο σε σχέση μα άλλα ηχεία). Ισχύει;
 
Φίλε μου από reviews δε πρόκειται να βγάλεις άκρη σχετικά με την επιλογή καλωδίου ηχείων.

Δεν έχω καταλάβει αν έχεις ήδη μετακομίσει το σύστημα σου ή όχι.

Από 9 τετραγωνικά πας στα 40. Αυτή τη διαφορά δε θα μπορέσει να την καλύψει κανένα καλώδιο.

Θα σου πρότεινα βασικά να ψάξεις οτιδήποτε αφού μετακομίσεις στο νέο χώρο πρώτα.

Υποθετικά δε μπορούμε να εξάγουμε ασφαλές συμπέρασμα ποτέ.

Στη θέση σου θα κοιτούσα προς κάποιον δυνατότερο ενισχυτή (αφού το ηχείο σηκώνει πολύ ρεύμα) και ίσως την προσθήκη κάποιου καλού sub.

Όλα αυτά όμως αφού μετακομίσεις στο νέο χώρο για να μη μπλέξεις άσκοπα...
 

akis76

AVClub Enthusiast
30 June 2006
828
Ιωάννινα
Όχι δεν έχω ματακομίσει ακόμη. Το σπίτι είναι υπό κατασκευή. Το πρόβλημα είναι ότι δυστυχώς πρέπει να το τοποθετήσω από τώρα τα καλώδια μιας και σε λίγο καιρό μπαίνει το πάτωμα και πρέπει να περάσουν από κάτω (μέσα σε σπιράλ). Εξού και το μεγάλο μήκος. Πάντως ευτυχώς ή δυστυχώς δε μπορώ προς το παρών να πάω για αλλαγή ενισχυτή (ελπίζω να μη χρειαστεί και στο μέλλον). Το ξέρω πάντως ότι τη διαφορά στο χώρο δε θα την καλύψει κανένα καλώδιο.
 

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,257
Εχει απόλυτο δίκιο ο Στέργιος...

Πήγαινε με το καλό στο νέο σπίτι,στήσε το σύστημά σου και τα ξαναλέμε...

Πάντως σε κάθε περίπτωση τα 10 μέτρα είναι πάρα πολλά.Σκέψου ότι γενικά συστήνεται όχι πάνω απο 3-3,5 μέτρα μάξιμουμ...Επηρεάζεται σημαντικά η αντίσταση του καλωδίου κι η απόδοση επόμενα...
 
Απάντηση: Re: ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΗΧΕΙΩΝ

Όχι δεν έχω ματακομίσει ακόμη. Το σπίτι είναι υπό κατασκευή. Το πρόβλημα είναι ότι δυστυχώς πρέπει να το τοποθετήσω από τώρα τα καλώδια μιας και σε λίγο καιρό μπαίνει το πάτωμα και πρέπει να περάσουν από κάτω (μέσα σε σπιράλ). Εξού και το μεγάλο μήκος. Πάντως ευτυχώς ή δυστυχώς δε μπορώ προς το παρών να πάω για αλλαγή ενισχυτή (ελπίζω να μη χρειαστεί και στο μέλλον). Το ξέρω πάντως ότι τη διαφορά στο χώρο δε θα την καλύψει κανένα καλώδιο.

Βάλε μεγάλα σπιράλ και άφησε τα κενά. Φρόντισε να είναι αρκετά μεγάλα για να μπορείς να περάσεις αργότερα τερματισμένο καλώδιο. Για να μη φαίνονται άσχημα οι τρύπες μπορείς να πάρεις εκείνες τις τάπες που βάζουν σε γραφεία για να περνάνε τα καλώδια.

Το αν θα χρειαστείς ή όχι ενισχυτή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που ούτε κάποιος μάγος δε θα μπορούσε να προβλέψει!
Το γεγονός πάντως είναι ότι η διαφορά από 9 στα 40 τετραγωνικά είναι πολύ μεγάλη.
Το αν θα γεμίζει ή όχι σωστά ο χώρος έχει να κάνει και με την τοποθέτηση των ηχείων στο χώρο αλλά και με τη θέση ακρόασης, με τη διαρύθμιση του χώρου γενικά κλπ.

Μακάρι να μη χρειαστείς τίποτε και να "τη βγάλεις καθαρή" με αυτά που ήδη έχεις.

Αλλά μην αγχώνεσαι και μη βιάζεσαι.

Το σύστημά σου είναι εξαιρετικό, ιδίως η πηγή και τα ηχεία τα οποία έχω ακούσει εκτενώς. Αυτό το cd οδηγεί κατευθείαν και τελικό ενισχυτή (αν δεν έχεις άλλες αναλογικές πηγές).
 

akis76

AVClub Enthusiast
30 June 2006
828
Ιωάννινα
Το γνωρίζω για τα μέτρα ότι είναι πολλά. Το πρόβλημα είναι το τζάκι. Ο ενισχυτής θα είναι από τη μια πλευρά του τζακιού και το ένα ηχείο από την άλλη. Η αρχική σκέψη ήταν να περάσει το καλώδιο κάτω από το τζάκι. Δυστυχώς μιας και το μαντέμι σηκώνει περί τους 800 βαθμούς θερμοκρασία, ότι μόνωση και να έβαζα το καλώδιο θα ψηνόταν. Όπότε θα πάει γύρω από το τζάκι. Ευχαριστώ πάντως για την ανταπόκριση.
 

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,257
Επίσης,θάλεγα ν' αφήσεις τα Kimber,άν και τα προτιμώ συνολικά,λόγω ακριβώς των μέτρων που θές και της αντίστασης τους.
 

akis76

AVClub Enthusiast
30 June 2006
828
Ιωάννινα
Οπότε να κινηθώ σε audioquest; Βρίσκω το Rocket 88 στα 25Ε το μέτρο (μάλλον όμως χωρίς το DBS. Θα πάρω τηλ αύριο να ρωτήσω) και το CV-8 στα 40Ε.
 

antonisgr

AVClub Addicted Member
10 November 2006
1,502
Σουηδική Αραβία
αληθεια τι ειναι το dbs στα καλωδια της audioquest???

Dielectric-Bias System (US patent 7,126,055)

Greatly improved performance is made possible by a constant 72V charge on the insulation used in WEL Signature products. DBS puts a continuous DC voltage potential (DC bias) between a DBS-only conductor in the cable's center and an outer shield-like conductor. This keeps a cable's insulation fully polarized all the time, something no level of signal can come close to accomplishing.

The result is considerably more transparency and dynamics than possible even from a cable in continuous use, with equipment that is never turned off. Because DBS battery packs are attached when the cables are assembled, they do not require an additional run-in period. Because there is no “load” on the batteries, they will last for years. A test button and LED allow for occasional verification of battery charge.