ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3

billpeppas

Supreme Member
23 October 2013
6,804
Athens
Πιστεύεις πως θα δεις δημόσιο κανάλι 4K στην Ελλάδα και σύντομα ?

Για τα λοιπά, είπαμε, οι καλοί δέκτες παίζουν τα πάντα.
Δεν μπορεί να περιμένεις υποστήριξη για τα πάντα από μηχανήματα των 20-30-40€.
Και αυτό δεν ισχύει μόνο σε αυτόν τον τομέα της τεχνολογίας προφανώς.

Για το EPG... εδώ τα περισσότερα κανάλια έχουν λάθη, σιγά μην ασχοληθούν παραπάνω από το τωρινό ελάχιστο.

Θεωρείς πάντως πως έχεις κάποιο πραγματικά σοβαρό λόγο να παραμείνουν αιωνίως στον αέρα τα SD channels ?
 

kurkosdr

Senior Member
14 December 2014
419
Πιστεύεις πως θα δεις δημόσιο κανάλι 4K στην Ελλάδα και σύντομα ?
Δεν το αποκλείω με τη μετάβαση στο DVB-T2 (που η Digea ετοιμάζει). Ξέραμε για MPEG-4 HD το 2009; Και όμως, για ένα κανάλι έγινε (ΕΡΤ Sports HD) και σχετικά σύντομα. Το ίδιο μπορεί να γίνει και τώρα με τη Digea.

Μετά ξέρεις αν χρειαζόμαστε HDR (10-bit color) και ποιό φορμάτ ακριβώς; HDR 10, HDR 10+ ή HLG;

Θεωρείς πάντως πως έχεις κάποιο πραγματικά σοβαρό λόγο να παραμείνουν αιωνίως στον αέρα τα SD channels ?
Όχι, αλλά θεωρώ ότι πρέπει οι μεταβάσεις να γίνονται συγχρονισμένα μεταξύ ΕΡΤ και Digea. Αλλιώς έχουμε τραγελαφικές καταστάσεις που πρέπει να αγοράσουμε άμεσα νέους δέκτες για να δούμε τα κανάλια της ΕΡΤ ενώ δεν ξέρουμε ακόμα τα specs που πρέπει να έχουν οι νέοι δέκτες που θα απαιτήσει το DVB-T2 στην επερχόμενη μετάβαση. Σε μια κανονική χώρα η ΕΕΤΤ θα είχε βάλει ένα στοπ σε αυτό. Εδώ η ΕΕΤΤ πετάει αετό.
 
Last edited:

slalom

AVClub Enthusiast
18 August 2010
1,100
Καταλαβαίνουμε τώρα γιατί το να υποχρεώνεις τον κόσμο να αγοράζει καινούριους δέκτες λίγο πριν την επόμενη μετάβαση χωρίς καν να υπάρχει το spec της επόμενης μετάβασης είναι παρανοϊκό;
Ποιος σε υποχρεωσε?
Η Digea όμως θα πάει στο DVB-T2 (απ' ότι έχει πει). Οπότε, αγοράστε δέκτες στα τυφλά και βλέπουμε.
Γιατι στα τυφλα? οταν αλλαξει, θα αγορασεις
 
  • Like
Reactions: Hacker?pcs

kurkosdr

Senior Member
14 December 2014
419
Ποιος σε υποχρεωσε?
Η ΕΡΤ, με τα τέλη που με βάζει να πληρώνω σε κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ και άρα με υποχρεώνει να καταναλώνω το προϊόν της. Και τώρα αλλάζει το σήμα της εκτός περιόδου μετάβασης, άρα με υποχρεώνει να πάρω καινούργιο δέκτη στα τυφλά αν θέλω να συνεχίσω να καταναλώνω για αυτό που με υποχρεώνει να πληρώνω.
 

kurkosdr

Senior Member
14 December 2014
419
Αυτη τη στιγμη?
Παω να δω, παιζουν ακομα τα κρατικα, wtf! που λεει και η ανηψια μου
Μέχρι το τέλος του χρόνου. Δηλαδή εκτός περιόδου μετάβασης (δεύτερη ψηφιακή μετάβαση). Οπότε δεν ισχύει το "οταν αλλαξει, θα αγορασεις", αφού η ΕΡΤ καταργεί το SD σήμα της πριν την αλλαγή (μετάβαση).

Δεν βλέπεις τον παραλογισμό της ΕΡΤ να σε υποχρεώνει (ως συνδρομητή) σε αντικατάσταση εξοπλισμού τώρα χωρίς ταυτόχρονα να μας λέει τι specs χρειάζεται να έχει ο εξοπλισμός για να παραμείνει συμβατός όταν σε λίγα χρόνια θα γίνει η μετάβαση στο DVB-T2;
 

kurkosdr

Senior Member
14 December 2014
419
Βασικά δεν τα έχω μόνο με την ΕΡΤ. Δημόσιοι υπάλληλοι είναι... αν η αδιαφορία, ο παραλογισμός και έλλειψη επαγγελματισμού ήταν πρωτάθλημα αυτοί θα κουβαλούσαν τα μετάλλια με καρότσι για να μην τους πονέσει η σπονδυλική στήλη.

Το πρόβλημα μου είναι επίσης με την ΕΕΤΤ που αφήνει τον κάθε "πάροχο σήματος" να εκπέμπει σε ότι πρότυπα θέλει. Στις κανονικές χώρες δεν γίνονται αυτά. Δεν είδα ποτέ πχ το BBC One να εκπέμπει το SD του σε Mpeg2 και το Channel 5 το SD του σε Mpeg4. Ούτε είδα πχ το BBC One SD να καταργείται πριν την οριστική μετάβαση στο DVB-T2. Εδώ η ΕΡΤ κάνει ότι θέλει. Οπότε αγοράστε δέκτες HEVC 1080p (δηλαδή από τη συντριπτική πλειοψηφία των δεκτών εκτός και αν ψάχνεις σε ειδικό μαγαζί) και βλέπουμε. Αν δεν μπορείτε σε λίγα χρόνια να δείτε το ERT Sports 4K (το οποίο μπορεί και να εκπέμπει μόνο σε 4K, όπως έγινε με το ERT Sports HD το 2011), δικό σας πρόβλημα. Το ίδιο και αν ο δέκτης σας αποδειχθεί ότι δεν έχει υποστήριξη για το σωστό HDR pixel format.
 
Last edited:

Hacker?pcs

Senior Member
22 August 2010
553
Πολύ φασαρία για το τίποτα, σόρυ κιόλας. Έναν HD mpeg4 DVB-T δέκτη των 20-30€ χρειάστηκε να πάρει ο καταναλωτής πριν 5-10 χρόνια και ΙΣΩΣ χρειαστεί έναν HEVC DVB-T2 πάλι των 20-30€ που πλέον εκτός αν ψάξει συγκεκριμένα για DVB-T όλοι είναι HEVC T2. Απλά πράγματα.
Τα SD έχουν αργήσει να καταργηθούν, δεν θα το ψάξω τώρα για ακριβές χρονικό όριο αλλά έχουν μπει άρθρα εδώ στο forum και στο topic της επίγειας ψηφιακής για υποχρέωση SD switch off από την ΕΕ.
Στην τελική πιάνουν τζάμπα χώρο στα muxes που θα μπορούσαν να μεταδίδονται επιπλέον HD κανάλια, είναι παραλογισμός να μεταδίδονται και τα 2 ταυτόχρονα, εξάλλου οι δέκτες απλά κάνουν downscale και παίζουν τα HD σε παλιές τηλεοράσεις με SCART ή composite. Για μένα στις περιοχές που ανοίγουν τα HD κανονικά θα έπρεπε ταυτόχρονα να κλείνουν τα SD

Συζήτηση για 4K και HDR ούτε υπάρχει ούτε θα υπάρξει για χρόνια
 
Last edited:
20 June 2006
9,533
Θεσσαλονίκη

LIVE: Απολαύστε τη Eurovision 2006 της Αθήνας σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας για πρώτη φορά!​

Το 2006, μεγάλα αποσπάσματα του Διαγωνισμού στην Αθήνα, μαγνητοσκοπήθηκαν σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας με σκοπό την απόκτηση τεχνογνωσίας για τις μελλοντικές διοργανώσεις. Αντίγραφο του υλικού αυτού, που δεν προοριζόταν για μετάδοση, διαφυλάχθηκε και συντηρήθηκε από το Αρχείο της ΕΡΤ, και σε συνεργασία με την EBU ψηφιοποιήθηκε πρόσφατα.

Λόγω της πειραματικής φύσης της μαγνητοσκόπησης σε HD, η κόπια δεν περιλαμβάνει σχολιασμό, γραφικά ή τις περίφημες «καρτ ποστάλ». Έτσι, οι φαν του Διαγωνισμού θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δουν πλάνα με πεντακάθαρη εικόνα των καλλιτεχνών και του κοινού που βρισκόταν στο ΟΑΚΑ, και τι ακριβώς συνέβαινε πάνω στη σκηνή καθώς εναλλάσσονταν οι διαγωνιζόμενοι καλλιτέχνες, την ώρα δηλαδή που οι τηλεθεατές παρακολουθούσαν τις «καρτ ποστάλ». Η κόπια που θα προβληθεί περιλαμβάνει και τη διαδικασία της ψηφοφορίας σε εικόνα standard-definition, ώστε να μεταφερθεί ολοκληρωμένη η ατμόσφαιρα του Τελικού της διοργάνωσης.

 

Psilos2003

Senior Member
17 October 2013
483
Προστέθηκε η ΕΡΤ1 σε SD στο 2ο mux.

Scan Result
Program Name: ERT1., ID: 7
Provider: ERT
Original network ID: 8492
Transport stream ID: 1
Packet ID: 270, Type: PMT, Stream Type: -1
Packet ID: 134, Type: PCR, Stream Type: -1
Packet ID: 134, Type: Video H264, Stream Type: 27
Packet ID: 701, Type: Audio MPG, Stream Type: 3, language: gre
Packet ID: 750, Type: Subtitle, Stream Type: 6
Packet ID: 3000, Type: Unknown, Stream Type: 5
 

kurkosdr

Senior Member
14 December 2014
419
Ξέρουμε πως είναι μοιρασμένα τα κανάλια στους δυο διαύλους; Αν στον επανασυντονισμό έχουν πρόβλημα οι γονείς να ξέρω που πέφτει τι.
 

Psilos2003

Senior Member
17 October 2013
483
Mux 1: Vouli, ERT 1/2/3 (SD), ERT 1 HD, ραδιόφωνα
Mux 2: ERT 2/3 HD, ξένα, ERT 1 SD (ως ERT1. με τελεία στο τέλος)
 

mr.Vox

AVClub Enthusiast
4 April 2008
1,247
Zeppelin 106,7 Το νέο ραδιόφωνο της ΕΡΤ
περιμένουμε πως θα εξελιχθεί αφού μέχρι στιγμής παίζει Non Stop Music. Όταν τελειώνει το κάθε μουσικό κομμάτι πετάει και το σήμα του σταθμού. Πολύ εκνευριστικό.
Πρώτη φορά έχω καλή λήψη ραδιοφώνου στα Νότια Προάστια με άμεση ανταπόκριση του ραδιοφωνικού δέκτη στα FM. Προφανώς η εκπομπή γίνεται από Πάρνηθα.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Jotheo

spageo

Supreme Member
7 May 2007
3,472
Καρέας
Εν τω μεταξύ τα προβλήματα, που προϋπήρχαν με τη συχνότητα 530 MHz (κανάλι 28) στην Αττική, χάθηκε η ευκαιρία να επιλυθούν. Έτσι η λήψη των ΕΡΤ2 HD & ΕΡΤ3 HD εξακολουθεί να είναι προβληματική : η ποιότητα του σήματος είναι ή 0 ή 100%, όποτε θέλουν οι αέρηδες ή οι οιωνοί !!!!! Τό' χω πεί αλλά θα το ξαναπώ : από ελικόπτερο σε συνεχή κίνηση γίνεται η εκπομπή ; Αν κάνεις ζάπινγκ και πάς στις θέσεις των καναλιών αυτών η πιθανότητα να δείς εικόνα είναι 1:10 (κατά κανόνα έρχεται αφού περιμένεις γύρω στο 1 λεπτό !!! ).....
 

mr.Vox

AVClub Enthusiast
4 April 2008
1,247
Νότια Προάστια από Πάρνηθα σε μένα τα προβλήματα εξαφανίστηκαν εδώ και καιρό. Δεν ήταν θέμα δικό μου και κεραίας. παρακολουθώ κάποιες ταινίες στη ΕΡΤ HD και δεν το βλέπω το πρόβλημα. Δεν ξέρω όμως τι έχει γίνει με τον τελευταίο επανασυντονισμό.
Παρατηρώ ότι ο ήχος στους 106,7 FM είναι χάλια. Δεν ξέρω από τι πηγές παίζουν. Σαν να είναι από παλιές κασσέττες. Θα ξανά δοκιμάσω από άλλο δέκτη.
 

spageo

Supreme Member
7 May 2007
3,472
Καρέας
Το Zeppelin παίζει στο DAB+ ραδιόφωνο με καλή ποιότητα (αντικατέστησε εκπομπή που υπήρχε με άλλο όνομα)...
 

mr.Vox

AVClub Enthusiast
4 April 2008
1,247
Μπορεί να είναι καλή η ποιότητα του σήματος αλλά αν παίξω τα ίδια κομμάτια από τα cd μου είναι η μέρα με την νύχτα. Ακόμα και από κασσέττες που έχω γράψει εγώ παλιότερα είναι καλύτερες.