ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3

johnny1

AVClub Enthusiast
Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Επίσημη δικαιολογία για το σταμάτημα των δύο ψηφιακών καναλιών είναι ότι στοίχιζαν 4 εκ. ευρώ το χρόνο ενώ τα δορυφορικά αναμεταδίδονται χωρίς κόστος για την ΕΡΤ. Είναι πάντως πισωγύρισμα για την ΕΡΤ το ότι μένει πάλι με 3 κανάλια χωρίς να προβλέπεται αναβάθμιση του προγράμματος τους

Δεν ξέρω αν τα 4 εκ. είναι πραγματικά ή "μαγειρεμένα" για να υποστηρίξουν το κλείσιμο.
Με δεδομένο (από την επίσημη ανακοίνωση) ότι το πρόγραμμα του Prisma+ θα περάσει στην ΕΤ1, το κόστος για πρόγραμμα δεν μειώνεται αφού:
-Τα αθλητικά τα παίρνει έτσι και αλλιώς.
-Οι ταινίες που έπαιζαν είχαν πολύ φθηνά δικαιώματα (αν δεν ήταν τσάμπα και πήγαιναν πακέτο με τις καλές).

Η μόνη εξοικονόμηση είναι οι βάρδιες των τεχνικών της ροής. Και από αυτά, μόνο τα βραδινά-αργίες (αφού ο κόσμος δεν απολύεται).
Μάλλον έχουμε να κάνουμε με άλλη μία μνημονιακή πίπ@ για τα μάτια του κόσμου.
Έτσι και αλλιώς, κάποιος οργανισμός είτε Δημόσιος είτε Ιδιωτικός που έχει ήδη 3 τηλεοπτικά και 5 ραδιόφωνα Πανελλαδικής εμβέλειας κάνει ήδη μεγάλες οικονομίες κλίμακας.
Βάλτε Κύριοι της Διοίκησης της ΕΡΤ το περίσσευμα του προϋπολογισμού σας στην κάλυψη της Ψηφιακής, και σε πρόγραμμα (και HD!), και θα έχετε το κόσμο σύμμαχό σας!
Ετσι και αλλιώς, ακόμη και αν μας επιστρέψετε 10 Ευρώ από τα 50 Ευρώ το χρόνο (απίθανο!!!) πάλι δεν σωνόμαστε.
Δώστε μας λοιπόν ΚΑΛΗ τηλεόραση γιατί μόνο αυτό μας έμεινε.
 

papasouzakias

Moderator
Staff member
13 May 2009
4,523
Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Από απάντηση της ΕΡΤ σε σχόλια χρηστών για το κλείσιμο του Σινεσπορ και του Πρίσμα+ μέσα από την ιστοσελίδα της στο Facebook:http://www.facebook.com/ERTSocial

Αγαπητοί μας φίλοι, κατ' αρχήν θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως τα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ ξεκίνησαν το 2006 ως πιλοτικά ( sport +, cine + & prisma +).

Κάτι λοιπόν πιλοτικό δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να λειτουργεί εσαεί γιατί τότε πολύ απλά δεν θα ήταν πιλοτικό.

Η ΕΡΤ πρωτοπόρα και στον τομέα των τεχνολογιών, αποφάσισε το 2006 να περάσει στην ψηφιακή εποχή σε μια προσπάθεια επίσπευσης της προσαρμογής της χώρας μας στο νέο ψηφιακό περιβάλλον, προσαρμογή που όχι μόνο ήταν αναγκαία αλλά και εν πολλοίς υποχρεωτική - λόγω της σχετικής εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Σήμερα πλέον τα κανάλια της ΕΡΤ , ΕΤ1- ΝΕΤ και ΕΤ3 εκπέμπουν ήδη ψηφιακά, άρα δεν υφίσταται ο λόγος ύπαρξης των καναλιών σινε/sport & prisma.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στις υπηρεσίες πρόσβασης για ΑμεΑ που προσέφερε το Πρίσμα + έχουμε ήδη ενημερώσει με σχετική ανακοίνωση στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, ανακοίνωση που αναπαράχθηκε σε όλα τα blogs ,πως εντάσσονται στην ΕΤ1.

Συγκεκριμένα δημιουργήθηκε μια καθημερινή ζώνη από τις 19.00 έως τις 22.00 με υπηρεσίες πρόσβασης για άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής. Στις 21.00 αναμεταδίδεται το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ και από τη συχνότητα της ΕΤ1 με ταυτόχρονη απόδοση στη νοηματική γλώσσα ( επισημαίνεται ότι από τις 19.00 έως τις 21.00 οι υπηρεσίες πρόσβασης για ΑμεΑ παρέχονται μόνον από την ψηφιακή μετάδοση της ΕΤ1).

Στόχος μας είναι σταδιακά να παρέχουμε υπηρεσίες προσβασιμότητας σε περισσότερα προγράμματα και σε περισσότερα Μέσα της ΕΡΤ, όπως έχουμε ήδη κάνει για παράδειγμα στον ιστότοπο του Αρχείου μας, όπου έχει παραχθεί ειδική υπηρεσία η οποία προσφέρει πρόσβαση ( υπότιτλοι, νοηματική,ακουστική περιγραφή) για τα ΑμεΑ.

Σε ό,τι αφορά τέλος στην ελεύθερη αναμετάδοση του προγράμματος κάποιων από τους σημαντικότερους και εγκυρότερους τηλεοπτικούς ευρωπαϊκούς τηλεοπτικούς σταθμούς, θεωρούμε πως μόνον ως θετική μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Το να βλέπει κανείς το πρόγραμμα του αγγλόφωνου ΒΒC world news, του γαλλόφωνου TV5, του γερμανόφωνου DW και του Πανευρωπαϊκού δορυφορικού καναλιού Euronews συνιστά προσφορά προγραμμάτων υψηλών προδιαγραφών. Ελπίζουμε να καλύψαμε τα θέματα που θίγετε και εννοείται πως παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση. Καλό σας βράδυ!
 

Βασίλης Γ

Senior Member
8 February 2010
621
Απάντηση: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Στο τέλος θα κόψουν και το ERT HD, αφού και αυτό είναι πιλοτικό.
 

sakis.kom

Supreme Member
3 August 2006
3,643
Athens - Greece
Απάντηση: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

ξεκίνησαν το 2006 ως πιλοτικά
Και η ΕΡΤ HD "πιλοτική" είναι, οπότε κλείστε την!!! Κοροϊδευόμαστε τώρα και πιανόμαστε γύρω από μία λέξη?
Τότε γιατί τα διαφημίζατε τόσο καιρό και έχετε κάνει τόσες αναφορές σε αυτά? Επειδή ήταν πιλοτικά?
Που είδαμε σε κάποιο από αυτά τα κανάλια, σποτάκι, "CINE+, ΣΠΟΡ+... πιλοτική μετάδοση" ?

Το να βλέπει κανείς το πρόγραμμα του αγγλόφωνου ΒΒC world news, του γαλλόφωνου TV5, του γερμανόφωνου DW και του Πανευρωπαϊκού δορυφορικού καναλιού Euronews συνιστά προσφορά προγραμμάτων υψηλών προδιαγραφών.
BBC... ΟΚ
EURONEWS... περιμένουμε τα Ελληνικά!
TV5... so f* what, 22 χρόνια αμανάτι! Υπάρχου πιο αξιόλογα κανάλια!
DW... υπάρχουν τόσα άλλα FTA Γερμανικά να βάλετε!!!

Αλήθεια, το CNN τι θα το κάνετε? Θα μείνει "ταπωμένο" αναλογικό? Μήπως ετοιμάζεστε και για ακόμα 1-2 ψηφιακές μεταδόσεις?
 
Last edited:

TechManiac

New member
Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Το CNN θα μπορούσαν να το βάλουν στην κενή θέση της digea, δε νόμιζω να μπει κανά νέο κανάλι εκεί... :p
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Με εσωτερική κεραία και λίγο κόπο έχω βρει όλα τα ψηφιακά κανάλια που εκπέμπουν στην Αττική. Συνολικά 34. Κάθε τετράδα καναλιών θέλει μετακίνηση της κεραίας, γιαυτό χρησιμοποιώ την εξωτερική της πολυκατοικίας. Με αυτήν έχω τα εξής αποτελέσματα:
2 κανάλια έχουν μόνο μπάρες. Το ένα είναι το ALTER. Κάποτε είχε πρόγραμμα.
2 είναι της NOVA κωδικοποιημένα. Τα κρατάω απλά για να υπάρχουν.
2 είναι άγνωστα και χωρίς πρόγραμμα.
12 είναι της Digea από την Αίγινα. Τα 4 από αυτά μία φορά τα πιάνω και δέκα δεν τα πιάνω. Τα 8 από αυτά με την εξωτερική κεραία δεν τα έχω πιάσει ποτέ. Όλα αυτά είναι άχρηστα κανάλια για μένα.
1 είναι το ΕΡΤHD. Πάλι καλά που υπάρχει. Από ότι μάθαμε το καλοκαίρι δόθηκε μάχη από τους εργαζόμενους για να μην κλείσει. Αλλά προς το παρόν έχει πρόγραμμα κάθε 15 μέρες.
Βουλή και ΡΙΚ δεν με χαλάνε που υπάρχουν. Σπάνια όμως τα χρησιμοποιώ.
Από τα ξένα, το TV5 το παρακολουθώ πότε πότε για λίγα λεπτά. Με πιάνω να χαζεύω τις εικόνες χωρίς να καταλαβαίνω τι λένε. Με κάνει να αισθάνομαι σαν δίχρονο παιδί που αποχαυνώνεται στην τηλεόραση χωρίς να καταλαβαίνει τι βλέπει. Μάλλον θα το διαγράψω, γιατί με χαλάει όταν με πιάνω σε αυτή την κατάσταση. Δεν ξέρω πόσοι είναι οι γαλλομαθείς στην Ελλάδα, αλλά θα έπρεπε να υπάρχει μετάφραση ή υπότιτλοι. Το DW το έλεγξα στην αρχή για να δω τι ρόλο βαράει. Είχε και αγγλικό πρόγραμμα, αλλά και πολύ γερμανικό. Και επειδή δεν θέλω να βλέπω ένα κανάλι γερμανικής αισθητικής, σκέψης, προπαγάνδας, και γλώσσας, το έχω ήδη διαγράψει. Τα δύο αγγλόφωνα δεν με χαλάνε. Βλέπω πότε πότε. Βλέπουμε τι γίνεται στην Ευρώπη και τι λένε και για εμάς. Καλό είναι να ξέρεις την άποψη του εχθρού σου.
Άρα τα πραγματικά κανάλια που κάνω zapping είναι 8 συν το Μακεδονία που συνήθως δεν έχει τίποτα της προκοπής. Από το 1 στο 9 και πάλι πίσω. Γιαυτό έδωσα τα λεφτά για να πάρω τον δέκτη; Δεν μου φαίνεται και πολύ καλή επένδυση. Θα έπρεπε να κοστίζει τα μισά λεφτά. Μου έλεγαν ότι τα αναλογικά κανάλια θα γίνουν ψηφιακά. Όχι το ένα τρίτο από αυτά. Και συνεχώς μειώνονται. Τα Πρίσμα και ΣινεΣπορ ήταν χρήσιμα κανάλια. Πολλές φορές έβλεπα κάτι σε αυτά. Παλιές σειρές, περίεργα αφιερώματα, και πολύ καλές ταινίες. Η πολιτικάντικη δικαιολογία των πιλοτικών καναλιών δεν με ικανοποιεί καθόλου. Όλοι ξέρουμε γιατί κόπηκαν τα κανάλια και για το καλό πρόσωπο που πρέπει να δείξουμε στους ξένους.
 

ln()

Supreme Member
1 February 2007
5,755
Βόλος
Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Αφού η πλατφόρμα των + αδειάζει, γιατί δεν βάζουν εκεί ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3 να τελειώνουμε; Αυτόματα θα έοχυμε ψηφιακή μετάβαση σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
 

papasouzakias

Moderator
Staff member
13 May 2009
4,523
Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Από τη συνέντευξη Τύπου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ στις 2/2/2012 http://www.ert.gr/pressert είχε ανακοινωθεί ότι:

Ο Διευθύνων Σύμβουλος υπογράμμισε ότι προκύπτουν σημαντικές εξοικονομήσεις πόρων από τη διακοπή λειτουργίας των τριών ψηφιακών καναλιών. Μόνο από τη συγχώνευση ΕΤ1 – «πρίσμα+» και το κλείσιμο του «σινεσπόρ», θα εξοικονομηθούν 4,5 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό ετήσιο όφελος από την περαιτέρω μείωση λειτουργικών δαπανών θα ανέλθει σε 6,8 εκατ. ευρώ.

Πουθενά δεν αναφέρουν ότι τα ψηφιακά κανάλια κλείνουν λόγω του ότι τελείωσε η πιλοτική τους λειτουργία.

Το ότι δίνουν διαφορετικές εξηγήσεις επιβεβαιώνει ότι ο λόγος είναι πολιτική απόφαση και έχει να κάνει με το σχέδιο συρρίκνωσης που είχε ανακοινωθεί το καλοκαίρι.
 

takis

Supreme Member
11 August 2006
3,671
--------------------
Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

ας τα κλεισουν ολα ετσι και αλλιως δεν εχουν τιποτα μας βγηκε και μια υπουργαρα πριν απο καποιες μερες και ειπε οτι τωρα η ερτ εχει εσοδα 60εκ ε αφου δεν εχει προγραμμα και τα τσιμπαει απο ολους μας με το ετσι θελω πως να μην εχει εσοδα
 

sotos65

AVClub Fanatic
25 August 2007
10,620
Χανιά
Απάντηση: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Σήμερα πλέον τα κανάλια της ΕΡΤ , ΕΤ1- ΝΕΤ και ΕΤ3 εκπέμπουν ήδη ψηφιακά, άρα δεν υφίσταται ο λόγος ύπαρξης των καναλιών σινε/sport & prisma.

Από τις μεγαλύτερες μπούρδες που διάβασα τελευταία! Πέστε το βρε παιδιά, μη ντρέπεστε, σας πίεσαν (τρόικες, κυβέρνηση) να κλείσετε τα κανάλια. Άκου "δεν υφίσταται λόγος"! Πηγαίνετε να το πείτε αυτό σε όλες τις ευρωπαϊκές κρατικές τηλεοράσεις που έχουν δημιουργήσει θεματικά ψηφιακά κανάλια, και όχι μόνο δεν τα κλείνουν αλλά τα εμπλουτίζουν και τα αναβαθμίζουν (σε ένα μήνα στη Γερμανία όλα τα αντίστοιχα κανάλια θα είναι HD).

Σε ό,τι αφορά τέλος στην ελεύθερη αναμετάδοση του προγράμματος κάποιων από τους σημαντικότερους και εγκυρότερους τηλεοπτικούς ευρωπαϊκούς τηλεοπτικούς σταθμούς, θεωρούμε πως μόνον ως θετική μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Το να βλέπει κανείς το πρόγραμμα του αγγλόφωνου ΒΒC world news, του γαλλόφωνου TV5, του γερμανόφωνου DW και του Πανευρωπαϊκού δορυφορικού καναλιού Euronews συνιστά προσφορά προγραμμάτων υψηλών προδιαγραφών. Ελπίζουμε να καλύψαμε τα θέματα που θίγετε και εννοείται πως παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση. Καλό σας βράδυ!

Ναι, για να το βλέπει όμως ο τυπικός Έλληνας τηλεθεατής (από το παιδί των 10 ετών έως τον αιωνόβιο των 100) θα πρέπει να το καταλαβαίνει κιόλας, και για να το καλαβαίνει θα πρέπει να του μιλά Ελληνικά ή να έχει ελληνικούς υπότιτλους! Άιντε πια...
 
Last edited:

aplos73

Senior Member
4 July 2010
356
Μέγαρα
Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

έτσι είναι.+1000 φίλε sotos65.Πρέπει να βάλουν ελληνικά κανάλια και τα ξένα να έχουν υπότιτλους για να μπορεί ο κάθε ένας να τα παρακολουθεί και να καταλαβαίνει.
 

YannisA

Supreme Member
22 January 2008
3,151
ΑΘΗΝΑ
Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

έτσι είναι.+1000 φίλε sotos65.Πρέπει να βάλουν ελληνικά κανάλια και τα ξένα να έχουν υπότιτλους για να μπορεί ο κάθε ένας να τα παρακολουθεί και να καταλαβαίνει.

Και άν κανείς δεν τα βλέπει γιατί δεν τα καταλαβάινει (εκτός από λίγους), με ποιό τρόπο θα προσελκύσουν διαφημίσεις δηλ. έσοδα?
Ως γνωστόν, μεγαλύτερη η τηλεθέαση, περισσότερες οι διαφημίσεις που παίζουν (δηλ. τα έσοδα του καναλιού).
Ποιός πληρώνει γι' αυτά δηλαδή?
 

kofigus

Established Member
4 May 2010
115
Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Σακη, οπως ανεφερες και στο post 1785, ειναι ζωα αφου το Deutsche Welle ειλικρινα δεν ειναι κι απο τα κορυφαιοτερα γερμανοφωνα καναλια... Σ'εναν Astra 19.2E, οπου ειναι σχεδον σα τριανταφυλλο ανοικτος με δορυφορικα δεκτακια της σειρας, εχουμε ποιοτικοτατες ληψεις τοσο σε πχ: Arte HD-SD, Euronews HD-SD, ORF HD-SD, Einsfestival HD-SD οπου ανετοτατα με εστω αγγλικους υποτιτλους-ηχο θα μπορουσε ν'αναμετεδιδε αντι του DW...

Τοσο κορυφαιο τεχνικο προσωπικο, τετοιος πακτωλος χρηματων καθε μηνα που μαζευουν απο εκατομμυρια λογαριασμους της ΔΕΗ, θα ηταν υπεραρκετα για να μπουν κι ενα-δυο συνδρομητικα καναλια του εξωτερικου και να εκπεμπονται στην Ελλαδα μεσω digea ελευθερα!!! Αυτη ειναι ομως η καταντια μας... Ειναι ανεφικτο να γινει μια ψηφοφορια για ποια καναλια επιθυμει ο κοσμος να βαλει?

Και συμφωνω οτι στις συχνοτητες των παλιων σινεσπορ-πρισμα+ , μπορουν ηδη να μπουν ΠΟΙΟΤΙΚΟΤΑΤΑ διεθνη καναλακια εστω και σε sd format... Κριμα γι'αυτη την καταντια, ας ελπισουμε στη ζωη της ERT HD κι επιτελους οπως και προαναφερθηκε σε παλιοτερα ποστς να γινεται επιτελους ενα switch σε ελευθερα HD καναλακια απο τις 9Ε-13Ε-19Ε (οπου τελοσπαντων υπαρχει δυνατοτητα-συμβολαια) οταν δε μεταδιδεται ποδοσφαιρικος αγωνας σε προγραμματισμενη μεταδοση , παρα το σπαστικο λογοτυπο που ειναι ανουσιο και δε προσφερει απολυτως τιποτα!!!

Δεν παμε καλα, θα ερχονται τα προστιμα απο Γερμανια με αγαπη μετα απο καποιους μηνες μιας και η ευρυθμη λειτουργια βασει των ευρωπαικων διαταξεων στη χωρα μας , ακομα χωλαινει...
 

anderm

Γενικός Διαχειριστής
Staff member
1 August 2009
10,330
Αθήνα...
Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Χίλιες φορές να μεταφερθεί πάντως το ERT HD στο πρώτο μπουκέτο με αρκετά αυξημένο bitrate...περί τα 15-18 mbps(περίπου το σύνολο της χωρητικότητας της συχνότητας - 1-2 mbps για την Βουλή).Και έτσι το δεύτερο μπουκέτο να έχει 2 κανάλια.Και με την αλλαγή της ΚΥΑ να προστεθούν στο δεύτερο μπουκέτο τα 2 επιπλέον δορυφορικά.
 

dbal

New member
30 June 2010
10
Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Με εσωτερική κεραία και λίγο κόπο έχω βρει όλα τα ψηφιακά κανάλια που εκπέμπουν στην Αττική. Συνολικά 34. Κάθε τετράδα καναλιών θέλει μετακίνηση της κεραίας, γιαυτό χρησιμοποιώ την εξωτερική της πολυκατοικίας. Με αυτήν έχω τα εξής αποτελέσματα:
2 κανάλια έχουν μόνο μπάρες. Το ένα είναι το ALTER. Κάποτε είχε πρόγραμμα.
2 είναι της NOVA κωδικοποιημένα. Τα κρατάω απλά για να υπάρχουν.
2 είναι άγνωστα και χωρίς πρόγραμμα.
12 είναι της Digea από την Αίγινα. Τα 4 από αυτά μία φορά τα πιάνω και δέκα δεν τα πιάνω. Τα 8 από αυτά με την εξωτερική κεραία δεν τα έχω πιάσει ποτέ. Όλα αυτά είναι άχρηστα κανάλια για μένα.
1 είναι το ΕΡΤHD. Πάλι καλά που υπάρχει. Από ότι μάθαμε το καλοκαίρι δόθηκε μάχη από τους εργαζόμενους για να μην κλείσει. Αλλά προς το παρόν έχει πρόγραμμα κάθε 15 μέρες.
Βουλή και ΡΙΚ δεν με χαλάνε που υπάρχουν. Σπάνια όμως τα χρησιμοποιώ.
Από τα ξένα, το TV5 το παρακολουθώ πότε πότε για λίγα λεπτά. Με πιάνω να χαζεύω τις εικόνες χωρίς να καταλαβαίνω τι λένε. Με κάνει να αισθάνομαι σαν δίχρονο παιδί που αποχαυνώνεται στην τηλεόραση χωρίς να καταλαβαίνει τι βλέπει. Μάλλον θα το διαγράψω, γιατί με χαλάει όταν με πιάνω σε αυτή την κατάσταση. Δεν ξέρω πόσοι είναι οι γαλλομαθείς στην Ελλάδα, αλλά θα έπρεπε να υπάρχει μετάφραση ή υπότιτλοι. Το DW το έλεγξα στην αρχή για να δω τι ρόλο βαράει. Είχε και αγγλικό πρόγραμμα, αλλά και πολύ γερμανικό. Και επειδή δεν θέλω να βλέπω ένα κανάλι γερμανικής αισθητικής, σκέψης, προπαγάνδας, και γλώσσας, το έχω ήδη διαγράψει. Τα δύο αγγλόφωνα δεν με χαλάνε. Βλέπω πότε πότε. Βλέπουμε τι γίνεται στην Ευρώπη και τι λένε και για εμάς. Καλό είναι να ξέρεις την άποψη του εχθρού σου.
Άρα τα πραγματικά κανάλια που κάνω zapping είναι 8 συν το Μακεδονία που συνήθως δεν έχει τίποτα της προκοπής. Από το 1 στο 9 και πάλι πίσω. Γιαυτό έδωσα τα λεφτά για να πάρω τον δέκτη; Δεν μου φαίνεται και πολύ καλή επένδυση. Θα έπρεπε να κοστίζει τα μισά λεφτά. Μου έλεγαν ότι τα αναλογικά κανάλια θα γίνουν ψηφιακά. Όχι το ένα τρίτο από αυτά. Και συνεχώς μειώνονται. Τα Πρίσμα και ΣινεΣπορ ήταν χρήσιμα κανάλια. Πολλές φορές έβλεπα κάτι σε αυτά. Παλιές σειρές, περίεργα αφιερώματα, και πολύ καλές ταινίες. Η πολιτικάντικη δικαιολογία των πιλοτικών καναλιών δεν με ικανοποιεί καθόλου. Όλοι ξέρουμε γιατί κόπηκαν τα κανάλια και για το καλό πρόσωπο που πρέπει να δείξουμε στους ξένους.

Στην πολυ καλη αυτη...περιληψη του φιλου, αναφερονται καποιες αποριες που εχω καιρο
1. Ποιο ειναι το δευτερο καναλι πλην alter που εκπεμπει εγχρωμες μπαρες??
2. Τι προβλεπεται με την περιπτωση του alter και την digea εφοσον εκλεισε οριστικα?
3. Ποια ειναι τα δυο καναλια που φαινονται ως unknownchl001 και 002? Το ενα δειχνει εικονα ΡΙΚ και ηχο Βουλης!!??!
4. Γιατι στην σαρωση εμφανιζονται τα δυο καναλια της NOVA?
Καθε πληροφορια ευπροσδεκτη - ευχαριστω!
 

George-

Senior Member
17 January 2010
317
Πασαλιμάνι
Απάντηση: Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Στην πολυ καλη αυτη...περιληψη του φιλου, αναφερονται καποιες αποριες που εχω καιρο
1. Ποιο ειναι το δευτερο καναλι πλην alter που εκπεμπει εγχρωμες μπαρες??
2. Τι προβλεπεται με την περιπτωση του alter και την digea εφοσον εκλεισε οριστικα?
3. Ποια ειναι τα δυο καναλια που φαινονται ως unknownchl001 και 002? Το ενα δειχνει εικονα ΡΙΚ και ηχο Βουλης!!??!
4. Γιατι στην σαρωση εμφανιζονται τα δυο καναλια της NOVA?
Καθε πληροφορια ευπροσδεκτη - ευχαριστω!
1.Η θέση προορίζεται για τον 902 tv, πότε θα εκπέμψει άγνωστο
2,3 μακάρι να' ξερα...
4. Γιατί εκπέμπουν ψηφιακά με κωδικοποίηση μετά το κλείσιμο των αντίστοιχων αναλογικών κωδικοποιημένων καναλιών.
Αυτό με την εικόνα ΡΙΚ και ήχο βουλής, μάλλον το βλέπω να γίνεται cnn...:idea:
 

Βασίλης Γ

Senior Member
8 February 2010
621
Απάντηση: Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Στην πολυ καλη αυτη...περιληψη του φιλου, αναφερονται καποιες αποριες που εχω καιρο
1. Ποιο ειναι το δευτερο καναλι πλην alter που εκπεμπει εγχρωμες μπαρες??


4. Γιατι στην σαρωση εμφανιζονται τα δυο καναλια της NOVA?

1. Πρόκειται για κενή θέση (στα 2 πακέτα μπορούν να εκπεμφθούν 4+4=8 κανάλια, ενώ η digea δημιουργήθηκε από 7 κανάλια)

4. Γιατί εκπέμπονται ψηφιακά μέσω ERT
 

arvageo

AVClub Enthusiast
9 September 2007
1,262
Βάρη Σύρου
Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

1. Πρόκειται για κενή θέση (στα 2 πακέτα μπορούν να εκπεμφθούν 4+4=8 κανάλια, ενώ η digea δημιουργήθηκε από 7 κανάλια)
2. Δεν έχει κλείσει οριστικά ακόμα αλλά όταν θα γίνει αυτό θα ισχύσει η απάντηση 1
3. Δεν πρόκειται για νέα κανάλια απλά ορισμένοι δέκτες λόγω "κακής" ρύθμισης στο mux του πομπού κατεβάζουν κάποια κανάλια διπλά
4. Γιατί η nova εκπέμπει ψηφιακά και μόνο πλέον τα 2 επίγεια κανάλια της κωδικοποιημένα παρέα με τα EURONEWS και TV5EUROPE σε συνεργασία με την ΕΡΤ
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Στην πολυ καλη αυτη...περιληψη του φιλου, αναφερονται καποιες αποριες που εχω καιρο
1. Ποιο ειναι το δευτερο καναλι πλην alter που εκπεμπει εγχρωμες μπαρες??
2. Τι προβλεπεται με την περιπτωση του alter και την digea εφοσον εκλεισε οριστικα?
3. Ποια ειναι τα δυο καναλια που φαινονται ως unknownchl001 και 002? Το ενα δειχνει εικονα ΡΙΚ και ηχο Βουλης!!??!
4. Γιατι στην σαρωση εμφανιζονται τα δυο καναλια της NOVA?
Καθε πληροφορια ευπροσδεκτη - ευχαριστω!
1.Νομίζω ότι είναι του 902, που σαν κομματικό κανάλι κόμματος της βουλής δικαιούται συχνότητα. Και λογικά θεωρείται πανελλαδικής εμβέλειας και για αυτό εκπέμπει και από Υμηττό. Μόνο που το ίδιο το κόμμα φαίνεται ότι δεν ενδιαφέρεται να το λειτουργήσει. Εξάλλου η χρήση της ψηφιακής εκπομπής πληρώνεται στην Digea. Μάλλον δεν θέλουν να πληρώνουν. Λογικά και το ΤΗΛΕΑΣΤΥ έχει τα ίδια δικαιώματα ως κομματικό κανάλι και αυτό, αλλά φαίνεται δεν θεωρείται πανελλαδικής εμβέλειας, γιαυτό το έχουν στριμώξει μόνο στην Αίγινα.
2.Πάλι νομίζω ότι δεν έχει κλείσει οριστικά. Τώρα που δεν βλέπουμε τις κάρτες του καναλιού κανείς δεν ασχολείται τι γίνεται εκεί μέσα και αν θα πάρουν ποτέ τα λεφτά τους οι εργαζόμενοι (μάλλον απίθανο τώρα που δεν έχουν και την προβολή ως μέσο πίεσης), αλλά κάπου διάβασα ότι περιμένουν να ξεμπερδέψουν (με τρόπο που τους συμφέρει) από τους εργαζόμενους για να δουλέψει πάλι το κανάλι με νέα διεύθυνση. Το γνωστό κόλπο του Κουρή (τύπου Γιαννίκου) που αλλάζει διεύθυνση και συνεχίζει ακάθεκτος. Μόνο που εδώ του το χαλάνε οι εργαζόμενοι.
3.Δεν ξέρω καν αν είναι κανάλια όπως λέει και ο arva. Από τους τρεις δέκτες που το έχω δοκιμάσει μόνο ο ένας τα κατεβάζει. Αλλά επειδή έχει λειτουργία να παρακολουθεί τις αλλαγές των καναλιών μου βγάζει παράθυρο για αλλαγή προγράμματος. Ή θα πρέπει να κατεβάσω τα κανάλια ή να απενεργοποιήσω αυτή την λειτουργία. Το ένα κανάλι είναι εδώ και πολύ καιρό και είναι χωρίς όνομα και χωρίς πρόγραμμα. Μαύρη οθόνη. Το άλλο τώρα τελευταία το κατέβασε ο δέκτης μου και είναι χωρίς όνομα και με την εικόνα του ρικ σε συνδυασμό με τον ήχο του βουλή. Αλλά δεν έχω ακούσει πουθενά για ύπαρξη νέων έστω δοκιμαστικών καναλιών. Τα αφήνω από περιέργεια.
4.Το έχουν απαντήσει οι φίλοι.