Εισαγωγή στον κόσμο των dslr

The Sphinx

Senior Member
17 June 2006
479
Αποφάσισα κι εγώ λοιπόν να αφήσω τις μηχανές που τα κάνουν όλα μόνες τους και να ασχοληθώ με τις πιο αντρικές. Εκμεταλεύτηκα λοιπόν την αγγελία του συνφορουμίτη μας santon και πήρα μία Konica Minolta Dynax 7D μαζι με μια αναλογική Dynax 5. Πρός στιγμήν χρησιμοποιώ για φακό τον 28-80 της αναλογικής, αλλά από ότι μου είπε ξάδελφος φωτογράγος αδικώ την μηχανή. Μου πρότεινε λοιπόν τον TAMRON AF 18-200 F/3.5-6.3 XR Di II σαν μια overall λύση και για κοντινές και για μακρινές φωτογραφίες. Θα ήθελα λοιπόν φίλοι μου τις απόψεις σας για τον συγκεκριμένο φακό , αλλά και τις δικές σας προτάσεις,γιατί ακόμα εγώ πλέω σε βαθιά σκοτάδια. Επίσης θα ήθελα και την γνώμη των ειδικών του χώρου για την επιλογή της DYNAX 7D. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 

The Sphinx

Senior Member
17 June 2006
479
Απάντηση: Re: Εισαγωγή στον κόσμο των dslr

max 400-450 ευρώ και κυρίως τοπία και πρόσωπα.
 

suria

Senior Member
22 June 2006
364
Re: Απάντηση: Re: Εισαγωγή στον κόσμο των dslr

ΚΑΤΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ said:
max 400-450 ευρώ και κυρίως τοπία και πρόσωπα.
Ο φίλος σου έχει δίκιο για τον 28-80, όχι τόσο λόγω χαμηλής ποιότητας λήψεων, αλλά λόγω περιορισμένων εστιακών αποστάσεων. Θα έχεις προσέξει ότι άλλες γωνίες λήψης βλέπεις από την αναλογική και άλλες από την ψηφιακή μέσα από τον ίδιο φακό. Ο Tamron δεν είναι ό,τι καλύτερο σε ποιότητα και οξύτητα, ωστόσο από εμπειρία αντίστοιχου φακού σε Canon μια χαρά για τα λεφτά του και για το εύρος γωνιών λήψης. Αφού μάλιστα είσαι και νεοεισερχόμενος στις SLR θα περάσει αρκετό διάστημα μέχρι να συνειδητοποιήσεις τις ελλείψεις του (ίσως και να μη τις διαπιστώσεις ποτέ) και αν το κρίνεις απαραίτητο τότε επενδύεις περισσότερα σε φακούς. Έχε ωστόσο υπόψη σου ότι στην αναλογική σου ή δε θα είναι συμβατός ή θα παρουσιάζει έντονο βινιετάρισμα (σωστά τα λέω μινολτάκηδες; ).
Για την SLR σου δεν έχω ιδέα, αλλά από ό,τι έχω διαβάσει κατά καιρούς αποτελούσε το δυνατό χαρτί της Minolta και η κίνηση της Sony θα δώσει νέα πνοή στο σύστημα της.
 

Γιαννης Κουνιος

Established Member
19 June 2006
123
Γεια σου Ματθαιε. Χαιρετισματα εχεις απο τα Martin Logan.-bye-

Aπο κατι ρηβιου και συγκριτικα που εχω δει ο Tamron 18-200 ειδικα προς το 200 γινοταν κακος ποιοτικα. Σε ενα μαλιστα που ηταν σε συγκριση με τον Sigma18-200 ηταν χειροτερος αν και οι περισσοτεροι λενε οτι ειναι καλυτερος του Sigma. Πιστευω οτι με λιγα λεφτα και τοσο μεγαλο ζουμ καλος φακος δε γινεται. Αν επιμενεις με μικροτερο ομως ζουμ και λιγοτερα λεφτα αποδεκτος απο αποψης ποιοτητας κατα τη γνωμη μου αν και απο εστιαση δεν παει τοσο καλα ειναι ο Sigma 18-125.Αλλιως καλυτερα μαλλον μεινε με αυτον που εχεις στην αρχη (δεν τον ξερω καθολου) και προσθεσε αργοτερα κατι αλλο.

Σημ. Ολα οσα εγραψα ισχυουν για τους φακους που ειναι για Canon αλλα το ιδιο περιπου πρεπει να ισχυει και για Minolta. Επισης σε αυτους τους φακους μπορει να τυχει ενα αντιγαρφο να ειναι καλυτερο απο αλλο οποτε μπορει να εισαι ο τυχερος αν τον παρεις.
 
Last edited:

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Αν θέλεις να χρησιμοποιείς τον ίδιο φακό και στις δυο μηχανές οι εναλλακτικές λύσεις είναι λίγες. SIGMA 24-60 2.8 και SIGMA 70-300 4.5-5.6. Αν όχι, τότε στρέψου προς SIGMA 18-50 2.8 + ίδιο τηλεφακό ή και TAMRON 17-50 2.8 αν βγαίνει στη μοντούρα αυτή.
 

The Sphinx

Senior Member
17 June 2006
479
Απάντηση: Re: Εισαγωγή στον κόσμο των dslr

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Βλασίδη αυτή που θα χρησιμοποιώ θα είναι η ψηφιακή . Απλώς επειδή υπάρχει και η αναλογική θα πειραματιστώ και με αυτήν . Απ’ ότι κατάλαβα προτήνεις να μην προχωρήσω στην αγορά του Tamron. Οι άλλες λύσεις που μου είπες είναι οικονομικά μέσα στα χρήματα που διαθέτω. Πάντως αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ποιότητα των φωτογραφιών. Αν αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί για κοντινές και μακρινές φωτογραφίες με ένα φακό ποιός είναι ο καλύτερος συνδιασμός φακών στα λεφτά αυτά , αν υπάρχει.
Γιάννη τα χαιρετίσματα κι από εμένα στα Martin Logan.
 

Γιαννης Κουνιος

Established Member
19 June 2006
123
Απάντηση: Re: Εισαγωγή στον κόσμο των dslr

ΚΑΤΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ said:
Πάντως αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ποιότητα των φωτογραφιών. Αν αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί για κοντινές και μακρινές φωτογραφίες με ένα φακό ποιός είναι ο καλύτερος συνδιασμός φακών στα λεφτά αυτά , αν υπάρχει.
Αφου ισχυει αυτο ξεχνα τον τον Tamron.Για τους συνδυασμους των φακων θα σου απαντησει βεβαια ο Βλασης.
 

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,947
Θεσσαλονίκη
Προσωπικά θα επέλεγα τον 24-60 2.8 ΕΧ της SIGMA που προτάθηκε παραπάνω (310€ στον Κατερέλο). Και αργότερα κάτι σε πιο wide και κάτι σε πιο tele.
 

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Μπορείς να κοιτάξεις και στα μεταχειρισμένα. Ειδικά, όταν οι φακοί είναι ποιότητας, αξίζει να κυνηγήσει κανείς και τα μεταχειρισμένα.