Εκθέσεις τεχνολογίας φωτογραφικών και video προιόντων στην Ελλάδα

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

karamela

AVClub Fanatic
6 November 2013
10,456
Κώστα Oled σκόπευτρο και μεγαλύτερο μάλιστα είχε και η αρχαία em10II ακόμα και η πλαστική em10III, άριστα και φωτεινά και τα 2 και από γνώμες που έχω ακούσει μάλλον της em10II παίζει να είναι και καλύτερο από της em5III λόγω μεγέθους. Αυτό για την μεγέθυνση που έγραψες αν έχεις μεγάλο σκόπευτρο και φοράς γυαλιά απλά ρυθμίζεις από το μενού να εμφανίζεις πιο μικρό σπόπευτρο και τέλος, αν δεν έχεις γυαλιά το χρησιμοποιείς όλο. Τόσο απλά. Βάζεις ένα μεγάλο και με υψηλής ανάλυσης σκόπευτρο όπως αυτό της Fuji X-T3 και είσαι άρχοντας. Μην κάνουμε το άσπρο μαύρο, είναι εντελώς ντροπιαστικό και προσβολή να χρεώνεις τόσα για μια μηχανή με σκόπευτρο χειρότερο ίσως και από την αρχαίας em10II, με μέτρια ανάλυση και εντελώς μικρό μέγεθος για τα σημερινά δεδομένα. Για την πλαστικούρα του σώματος δεν το συζητάω καν, ντροπή για το όνομα που κουβαλάει της πρώτης em5, θα τρίζουν τα κοκαλάκια της.!!! Τα ίδια και χειρότερα για την Z50 άλλα εκει τουλάχιστον είχε τα κότσια η nikon και μας έδωσε την Z50 με 2 φακούς 1.000 ευρώ, αν έδινε την em5ΙII έστω με τον κιτ 14-42 στα 1000 κάτι θα γινόταν.

Για τον 12-45 ωραία που θα βγει σε κιτ με την Em5III άλλα αν χρεώνουν το κιτ κανένα 1.600 και ακόμα παραπάνω όπως περιμένω (1.250 το σώμα + 350 ο φακός) κλάφτα...θα ήταν ωραίο σετάκι με μια τιμούλα γύρω στα 1.100 άντε 1.200 ευρώ μαζί, και θα πουλούσε μια χαρά και θα αύξανε τις πωλήσεις της Olympus,.
 

kbouk

Super Moderator
Staff member
8 January 2010
21,940
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Απάντηση: Re: Εκθέσεις τεχνολογίας φωτογραφικών και video προιόντων στην Ελλάδα

Nίκο αυτο που σου γραφω ειναι να έχεις δική σου άποψη και να μην διαβάζεις τα specs, ουτε να ακους τη γνώμη του Κώστα και του Μητσου, η προσωπική εμπειρία χρήσης είναι το Νο1 κριτήριο. Ππροσωπικά στην συγκεκριμένη μηχανή που απευθυνεται και σέ βίντεοχρήση για blogger θεωρώ πιο χρησιμο να είχε μια μεγαλύτερη οθόνη, καλυτερη ακόμη ποιότητα κατασκευής και δυνατότητα να πάρει την παλιά μπαταριοθήκη. Η δική μου πρόβλεψη οταν θα κυκλοφορήσει κιτ με τον νέο φακό 12-45/4 είναι ότι το πακέτο θα στοιχίζει γυρω στα 1350ευρω απορροφωντας έτσι έμεσα την έκπτωση της μηχανής.
 

kbouk

Super Moderator
Staff member
8 January 2010
21,940
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Δελτίο τύπου

Κινητή έκθεση μεταχειρισμένου εξοπλισμού, ιστορικών φωτογραφικών μηχανών και κορυφαίου φωτισμού στο Calderone από την εταιρεία Αgopian

το Calderone σε συνεργασία με τις εταιρείες Agopian και Picopoulos Camera Service διοργανώνει την Κυριακή 02 Φεβρουαρίου 2020 από τις 12:00 έως τις 19:00:

κινητή έκθεση μεταχειρισμένου εξοπλισμού, ιστορικών φωτογραφικών μηχανών αναλογικών και ψηφιακών και κορυφαίου φωτισμού, που αποτελεί το νέο εγχείρημα της εταιρείας Αγκοπιάν.

Δωρεάν έλεγχος του φωτογραφικού εξοπλισμού σας από την εταιρεία Picopoulos Camera Service

πρώτη συνάντηση/ενημέρωση/εγγραφή (πρωΐ για το 6ήμερο σεμινάριο αναλογικής φωτογραφίας που διοργανώνεται από το Calderone τον Φεβρουάριο (07 εώς 09 και 14 εώς 16). Το σεμινάριο απευθύνεται σε αρχάριους ή ερασιτέχνες φωτογράφους, οι οποίοι θέλουν να ασχοληθούν με την αναλογική φωτογραφία και τον σκοτεινό θάλαμο

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν:

· την δωρεάν πλατφόρμα β€œago used – μεταχειρισμένος εξοπλισμός”. Θα εκτεθούν μηχανές και φωτογραφικός εξοπλισμός προς πώληση, Canon, Nikon, Olympus, Minolta, Leica, Picca, Contax, Pentax, Yashica, Hasselblad, Mamiya, Rolleiflex, Arca Swiss, Sinar, Linchof, Meike, Profoto, Jobo, Manfrotto, Rowi κλπ.

· το πρώτο κινητό μουσείο με ιστορικές φωτογραφικές μηχανές

· τα πιο σύγχρονα μοντέλα φωτιστικών της Profoto: A1, B10 και C1.

· έκθεση φωτογραφίας από τους σπουδαστές του Calderone

και παράλληλα θα γίνει ένας δωρεάν έλεγχος του φωτογραφικού σας εξοπλισμού από την εταιρεία Picopoulos Camera Service

Παρουσιάζουν μέρος των φωτογραφικών τους project, αναλογικά ή ψηφιακά, οι σπουδαστές του Calderone:

Έλενα Γαλάνη, Γιάννης Κωνστάντιος, Γιάννης Καραχάλιος, Ερασμία Χουλιάρα, Γιώργος Κοτσαρίνης, Σάκης Κοτσίρας, Γιώργος Κονδύλης, Γιάννης Ζέρβας, Υπαπαντή Παπαδογιάννη,

Είσοδος ελεύθερη

Calderone, Μελενίκου 31, Βοτανικός, (5 λεπτά απο τον σταθμό του μετρό Κεραμεικός), η έκθεση γίνεται στο Φουαγιέ, (2ος όροφος)

https://www.calderone.gr/

http://www.agopian.gr/

https://www.calderone.gr/kiniti-ekt...ismou-sto-calderone-apo-tin-etaireia-agopian/
 

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
20,264
Αθήνα
Το ανεβάζω όπως μου ήρθε:

"Η φωτογραφία επιστρέφει! Το πρώτο event για το Imaging στην Ελλάδα μετά την έλευση του Covid-19 είναι γεγονός και διοργανώνεται από τη Nexus Publications AE υπό την αιγίδα του ΣΕΚΑΦ. Το ραντεβού με την ενημέρωση, για ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους, είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή 28/11/21 (11πμ-7μμ) στην αίθουσα Καλλιρόη του Royal Olympic Hotel (Αθανασίου Διάκου 28) 100 μέτρα από το Σταθμό Μετρό της Ακρόπολης: το 8ο Photonet Special Day, σας περιμένει!"

unnamed (1).jpg
 
  • Like
Reactions: guzzi

kbouk

Super Moderator
Staff member
8 January 2010
21,940
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
H Photovision φέτος θα γινει στο Κλειστό Π. Φαλήρου στις 8-10 Απριλίου.

Εχω αρκετες διαθέσιμες προσκλήσεις , οποιος θέλει ειτε περνάει απο Πειραιά απο το γραφείο μου ή συνενουμαστε με π.μ. σε κεντρικο σημείο Αθήνας να του δώσω. Προς τα βόρεια θα δώσω μερικές στον Δημήτρη (cacau) να μοιράσει.

20220321_121752.jpg
 

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
20,264
Αθήνα
Παρέλαβα τις προσκλήσεις από τον Κώστα, οπότε όποιος είναι βόρεια μπορεί να μου στείλει π.μ. για τα σχετικά.

Οι... τεμπέληδες μπορούν να γραφτούν εδώ και στην συνέχεια να τυπώσουν/κατεβάσουν στο κινητό την πρόσκλησή τους.
 

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
20,264
Αθήνα
Δυστυχώς... ...εκτός αν κάνουν κανένα "ντου" της τελευταίας στιγμής "αλά Ελληνικά". Εδώ οι συμμετοχές αναλυτικά, είναι ανοιχτές ακόμα - 1 μέρα πριν την έναρξη της έκθεσης... ...Οι κλόουν είναι πιο σοβαροί από κάποιους Έλληνες επιχειρηματίες :cry::ROFLMAO:
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
90,492
Εκεί ψηλά.....
Fuji, Pentax-Ricoh, Panasonic ΔΕΝ θα είναι, οι υπόλοιποι ναι.


Οσο παει και χειροτερευει.

Καμια σχεση με τις pro covid εκθεσεις.

Θα περασω μονο για να δω απο κοντα τον νεο ευρυγωνιο dual fisheye RF που θαναι δυσκολο να βρει κανεις για επαφη σε αλλη περιπτωση (πλην του Αμαζον)
 
22 June 2006
34,697
NEO HRAKLEIO
μολις γυρισα κι εγω απο την εκθεση, πολυ μικρη , αλλα απο το τιποτα....

Τουτλαχιστον ειδα και μερικους φακους που ηθελα, οπως τον tamnron 18-300mm για fuji και τον sigma 16mm 1.4 επισης για fuji.
O ταμρον ειναι πολυ οξυς, αλλα εχει θεμα με τη σταθεροποιηση.
Εχει βγει καποιο firmware αλλα δε νομιζω οτι εφτιαξε κατι σ αυτο το τομεα (δεν το ειχαν περασει στο demo).

Ο sigma κλασικα οπως και στι sony... οξυς και ωραιο bokeh.

Ειδα και επαιξα λιγο και τη νεα olympus...η μηχανη που επρεπε να ειχε βγει 2 με 3 χρονια πριν!
Ωραιο το κρατημα της και το νεο EVF/monitor.

Ταχυτατη στην εστιαση και το IBIS κορυφαιο...


Ειδα και καποιες νικον, kανον, αλλα και σονυ.... ειδα και καποιες γνωστες φατσες, καιρο ειχα να νοιωσω ετσι μετα τη πανδημια.

Η αγορα φυσικα κινειται κυριως μεσω γαμων/βαφτησιων κλπ εκδημωσεων... και καποιων τρελλαμενων σα κι εμας.

Ειχε κι ομορφες παρουσιες.... not bad! :pDSCF1157.jpgDSCF1181.jpgDSCF1183.jpgDSCF1169.jpg
 
  • Like
Reactions: cacau

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
90,492
Εκεί ψηλά.....
Τετοια ωραια ημερα δυστυχως ενω ειμουν διπλα ειπα να μην παω καν. Ελπιζω οτι σε καμια εβδομαδα θα κλεισω για δοκιμη το ροδο του καιρου να δουμε τι ψαρια πιανει γιατι ακομα κομματια της R5c διαθεσιμα δεν δειχνει να υπαρχουν απο οτι εμαθα.....
 

evanfotis

Moderator
Staff member
26 March 2008
5,440
Χθες απογευμα που πήγαμε, στο περίπτερο Canon δεν είχαν καν τη c70, για να προωθήσουν την r5c.
Eντυπωσιακο το eye af R3...
Ευτυχώς ο αυστριακος τεχνικός μας έδειξε το σύστημα 360 VR μεσω οcculus, το φακό και την εφαρμογη.
Για μένα θέλει ακόμα εξέλιξη.
Η ανάλυση των occulus , χαμηλή, πιξελιαζει στο μάτι, και το πιο σημαντικό, απαιτεί επεξεργαστική ισχύ για να βγάλει το αποτέλεσμα οπότε δεν έχεις real time feedback κατά τη λήψη παρά μόνο στο post.

Επαιξα λίγο με τις ναυαρχίδες Nikon Sony, k εντυπωσιάστηκα από το ομαλό AF σε video της a74, έπιανε τα πάντα με φυσικό τρόπο. Καλύτερο από r3 & r5 θα ελεγα. Και από πόσο κοντά εστιάζει ο 2470...

Είχε κ μια fpL στη Σιγμα αλλά το evf δε με ενθουσίασε.
 
  • Like
Reactions: Kosh

evanfotis

Moderator
Staff member
26 March 2008
5,440
5rc, 8K ωστε το πρόγραμμα το επεξεργάζεται και βγάζει 1080 σε VR.
 

kbouk

Super Moderator
Staff member
8 January 2010
21,940
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Απο το τίποτε καλή και η Παναγιωταινα , πήγαμε εχθές με τον Δημήτρη και τον Evan

στο περίπτερο της Sony ήθελα να δω την α7c και δεν υπηρχε , είδα λίγο την Sony α1 όπως και τη Ζ9 στο διπλα περίπτερο της Νικον , θηρίο δείχνει και είναι αλλά DSLR, σώμα κυρίως για επαγγελματίες σε αντίθεση με την α1 που ακολουθεί τη μόδα των ακάθρεπτων και λόγω μεγέθους φοριεται από όλους.

στην Canon κάθησα πολυ περισσότερο στις R5/6 , ειδαμε και την R5C αλλά για λίγο μιας και από βίντεο ειμαστε σκραπες

αλλαξα αρκετές ρυθμίσεις στην εστίαση στην R5 με 24-70/2.8 και άλλο σώμα με 24-105/4 , παρόλα αυτά στα τεστ στην βιβλιοθήκη απέναντι σε διαφορα σημεία στα 3μ δεν εστίαζε σε λίγο σκοτεινά σημεία στα ράφια της μελαμίνης ενω η Gx9 του Δημήτρη εστίαζε με λίγο δισταγμο βέβαια θελω να πιστευω οτι κάτι εμείς κάναμε λάθος ,

την ΟΜ1 δεν καθησα να την δω , εχω πάρει μια πρώτη γεύση περιμένω να μου την δώσουν ένα τριήμερο να την τεσταρουμε και με τα παιδιά αν έχουν όρεξη και χρόνο

Ελλαδα έμαθα οτι πουλήθηκαν ήδη γύρω στις 70 μηχανές αλλά δεν έχουν να παραδώσουν άμεσα παρα την ζήτηση Από κατάστημα μάλιστα έμαθα οτι είχαν και από εξωτερικο παραγγελίες γιατί και έξω το πρώτο στοκ εξαντλήθηκε.

ας ελπίσουμε η επόμενη έκθεση να μας βρει με πληρότητα εταιριών και νεων μοντέλων
 
Last edited:

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
20,264
Αθήνα
Το ενθαρυντικό που αποκόμισα από την φετεινή photovision ήταν η προσέλευση. Παρά τις δυσκολίες λόγω covid, αναμονή στην ουρά για έλεγχο, μάσκες κ.λπ. το απόγευμα του Σαββάτου είχε πολύ κόσμο.
Κατά τα λοιπά, θετική η συμμετοχή πάρα πολλών μεμονωμένων φωτογράφων, αλλά και φωτ. συλλόγων από όλη την Ελλάδα - ενώ στα αρνητικά, η απουσία Fuji, Pentax-Ricoh, Panasonic και η υποτυπώδης της OM Digital - Olympus σε ότι αφορά εξοπλισμό που παρουσιάστηκε:

Η ΟΜ1 με τον 12-100 πίσω από τζάμι που έβγαινε μετά από συνεννόηση με τους υπεύθυνους, και μερικές ακόμα που μου έμοιαζαν για προσωπικές μηχανές κάποιων παριστάμενων με ένα-δυο φακούς. Σε επίπεδο στελεχών όμως ήταν άριστη η παρουσία, και κουβεντιάσαμε πολλά και διάφορα.
Η τελευταία Olympus μου άρεσε στο πιάσιμο, αλλά οι αλλαγές στην εργονομία θέλουν εξοικίωση, ενώ το νέο menu κάνει την μηχανή κατάλληλη για... κανονικούς ανθρώπους. Παραμένει βέβαια και το κεντρικό "όλα σε ένα" μενού για τις άμεσες αλλαγές στα βασικά.
Είδα και έπιασα πάλι και την OMD-M5 III και έχω μια "ισχυρή σύσταση": αν σας βολεύει ως σώμα πάρτε την μαύρη. Το πλαστικό ναι μεν την κάνει αισθητά πιο ελαφριά, αλλά η τελική επεξεργασία στο ασημί είναι 110% αποτυχία, δείχνει εντελώς πλαστικούρα - επίσης δημιουργεί κάποιες αμφιβολίες κατά πόσο θα αντέξει η βάση για το τρίποδο με ένα βαρύ/μακρύ φακό. Να πούμε εδώ ότι ήδη τρέχει προωθητική ενέργεια -100€ στα μαγαζιά.

Στις Nikon η Ζ9 καθαρά επαγγελματικό εργαλείο που ίσως πάρουν και μερικοί πυροβολημένοι "απλοί χρήστες", ενώ οι υπόλοιπες mirrorless FF είναι σε απολύτως λογικά μεγέθη/βάρη. Μου άρεσαν οι entry level (λέμε τώρα) Ζ5 και Ζ6 με τους "φτηνούς" στανταρ φακούς. "Αγαπησιάρικα" και τα APS-C σώματα, αλλά μέγα φάουλ η έλλειψη IBIS. Καλές ποιοτικά κατασκευές που δείχνουν ότι θα αντέξουν σε μακροχρόνια χρήση, όπως και οι...

Sony στο απέναντι περίπτερο, με όλα τα σώματα ΕΚΤΟΣ από αυτό που ήθελα να δω, την Α7C :(... Εδώ για άλλη μια φορά μας έκανε εντύπωση πόσο μικρά είναι τα σώματα (ειδικά οι Α7ΙΙΙ-IV), που μάλλον οδήγησαν σε ειδική σχεδίαση κάποιων φακών ώστε να χωράνε τα δάχτυλα μεταξύ αυτών και του grip. Γενικά ίσως το καλύτερο περίπτερο, με πολύ προσωπικό που σου έφερνε ότι ζητούσες αν δεν το έβρισκες μόνος σου, και σχεδόν όλα τα προϊόντα τους.

Στην Canon κάναμε ένα... συγκριτικό AF test με την GX9+Lumix12-60, ο Κώστας άλλαξε καμιά 10αριά ρυθμίσεις και 2 φακούς, αλλά η R5 έχασε :ROFLMAO:. Μάλλον κάτι δεν κάναμε καλά. Επίσης οι επενδύσεις των σωμάτων εξακολουθούν να δίνουν μια φτηνή αίσθηση, και την εντύπωση ότι μετά από λίγο θα χαλάσουν - την οποία επιβεβαίωσα κοιτώντας/πιάνοντας 1-2 κομμάτια (προφανώς εκθεσιακά) που έδειχναν αρκετή φθορά και άφηναν μια ελαφρώς κολλώδη αίσθηση - ευτυχώς σε όλα τα περίπτερα υπήρχε αντισηπτικό χεριών. Αυτό το παρατηρώ εδώ και χρόνια, και έχω έρθει σε αντιπαράθεση με κάποιους Canonάκηδες, αλλά δυστυχώς είναι η πραγματικότητα - τουλάχιστον για κάποια κομμάτια ή παρτίδες.

Καλή παρουσία και από την Sigma, με πολλούς φακούς και ένα σώμα που είδα από μακριά (λόγω κόσμου).

Απέναντι η σχετικά νέα αντιπροσωπία της Tamron, τα είχε μπερδέψει λίγο (?), αφού στον περιορισμένο χώρο που είχε, έπρεπε να χωρέσει και τους Tokina, τα φλας της Nissin και διάφορες τσάντες Tenba, Lowepro, τρίποδα Benro κ.λπ. καθώς και πολλά άλλα αξεσουάρ Lenspen, JJC... ...Γίνεται? Δεν γίνεται, απλά έπαιρνες μια γεύση από ορισμένα μόνο.

Πολλές εταιρείες εκτυπώσεων, άλμπουμ κ.λπ. , αλλά που χρόνος και γι αυτά? Του... χρόνου ίσως!