Ενισχυτής για ηχεία Jamo και sw Yamaha

Μανωλάς Βλάσης

AVClub Enthusiast
19 June 2006
794
Καλησπέρα. Έχω σύστημα 5.1 με ηχεία Jamo που βλέπετε στον παρακάτω σύνδεσμο (Front: Jamo S606, Center: Jamo S60, Surround: Jamo S602):


Το SW είναι το Yamaha YST-SW515.

Ενδιαφέρομαι για κατάλληλο ενισχυτή, αλλά το budget είναι σχετικά χαμηλό (400-500 ευρώ). Βρήκα αυτόν...


...αλλά δεν ξέρω αν με καλύπτει. Θα ήθελα την πολύτιμη γνώμη σας γι' αυτόν τον ενισχυτή ή για οποιονδήποτε άλλον στα οικονομικά όρια που έθεσα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 

Μανωλάς Βλάσης

AVClub Enthusiast
19 June 2006
794
Πολύ καλύτερη επιλογή είναι ο yamaha rx-v4a σύμφωνα με το budget σου.
Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Για να είμαι ειλικρινής, αυτόν τον Yamaha είχα δει πρώτα και είδα και διάβασα κάποια reviews, αλλά στον Onkyo πρόσεξα ότι υποστηρίζεται το Dolby Atmos και το DTS-X, ενώ στον Yamaha όχι. Δεν είμαι και πολύ σχετικός με τους av receivers, οπότε από τη σύγκριση των specs (όχι λόγω της τιμής) στάθηκα πιο πολύ στον Onkyo.

Αν έχεις την καλοσύνη, μπορείς να μου εξηγήσεις σε ποιους τομείς κατά τη γνώμη σου είναι καλύτερος ο Yamaha; Στην ποιότητα του ήχου ή σε κάτι άλλο; Και γενικότερα τι πρέπει να προσέξω στην επιλογή του ενισχυτή (πάντα σ' αυτό το budget);

Και πάλι ευχαριστώ (και ελπίζω να μη σε κουράζω)!
 

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
19,668
Αθήνα
Εννοείς ότι είδες στον Onkyo Atmos και DTS X και εντυπωσιάστηκες, αλλά φυσικά δεν πρόκειται για κάτι περισσότερο από το atmos virtualizer ή τη διάταξη 3.1.2. Δηλαδή σαν να λέμε όχι και τίποτε σπουδαίο feature.

Προτίμησε τον Yamaha που έχει και δίκτυο, έχει και ένα πολύ καλό app το MusicCast που εκτός του ότι είναι απαραίτητο πια στις μέρες μας να έχει networking ο ενισχυτής AV μπορεί και να δεχτεί ασύρματα πίσω ηχεία και sub της Yamaha (αν κι εφ' όσον).

Επίσης η νέα γενιά των RX-V είναι αναλογικά... θηριάκια καθώς έχουν αυξήσει το ρυθμό ανόδου στα επίπεδα της σειράς 5000 ενώ κυκλοφορεί βίντεο για τον επτακάναλο RX-V6 που δείχνει να χτυπάει κάτι 180άρες σε watt όταν οδηγείται ένα κανάλι.

Αν θες πραγματικό atmos και DTS X, τότε θα πρέπει να ανεβάσεις τη μπάρα και να δεις κάποιο επτακάναλο μοντέλο, το οποίο είναι μια εντελώς άλλη συζήτηση.

Ρίξε μια ματιά σε αυτό το βίντεο και παρατήρησε πόση παραμετροποίηση δέχεται μέσω web interface, ειδικά στο tab των DSP. Είναι για τον RX-V6A αλλά δείχνει πόσα soundfields σου δίνει να παίξεις.


Ενώ τέλος να πω ότι το support στη Yamaha είναι καλύτερο από εκείνο της Onkyo στη χώρα μας και επιπλέον εάν αγοραστεί o RX-V4A από selected stores δίνεται μέχρι και η δυνατότητα απομακρυσμένης βοήθειας στο σετάρισμα μέσω τηλεδιάσκεψης από την άνεση του σπιτιού σου.
Αυτό είναι ανεπίσημο αλλά γίνεται, και τώρα που το σκέφτομαι είναι και μια καλή ιδέα να την προτείνω στον αντιπρόσωπο. ;)
Θα το χρειαστείς αυτό καθώς είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μπερδευτείς με τη λειτουργία του ARC, εγγυημένα.

Τον Yamaha θα προτιμήσεις, είναι πιο ενισχυτής από τον Onkyo απλά.
 
  • Like
Reactions: sarisn