Ενοποίηση αρχείων βίντεο με διαφορετικές αναλύσεις και aspect ratio

patroklosp

New member
14 April 2016
1
Αθήνα
Καλησπέρα,

Πρωτάρης στο club είπα και εγώ να ξεκινήσω να ρωτάω (έκανα μια αναζήτηση στο forum αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό)

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:

Έχω διάφορα αρχεία βίντεο σε διαφορετικές αναλύσεις και aspect ratio τα οποία θέλω να τα ενοποιήσω. Π.χ. έχω αρχεία βίντεο από μια εκδρομή στην οποία τράβηξα βίντεο με το κινητό μου, με τη φωτογραφική μηχανή και με το κινητό ενός φίλου.


Το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα διαφορετικά αρχεία έχουν διαφορετικές αναλύσεις και ενδεχομένως aspect ratio (αν είναι σχετικά παλιά).


Σαν πρόγραμμα converter χρησιμοποιώ το freemake. Το freemake σου δίνει τη δυνατότητα (προφανώς οι περισσότεροι θα το ξέρετε αλλά το γράφω για αυτούς που δεν το ξέρουν) να ενώσεις πολλά αρχεία σε ένα και να επιλέξεις τη μορφή του παραγόμενου αρχείου και την ανάλυσή του επίσης.


Μέχρι στιγμής που όλα μου τα βίντεο ήταν της ίδιας ανάλυσης δεν είχα πρόβλημα. Τώρα όμως που έφτασα στην περίπτωση που σας λέω βλέπω ότι το παραγόμενο αρχείο είναι προβληματικό (για κάποιο άγνωστο λόγο η ανάλυση εμφανίζεται υπερβολικά μικρή). Ψάχνοντας λίγο τις ρυθμίσεις είδα ότι υπάρχει μια επιλογή που σου λέει ότι αν η ανάλυση του αρχικού βίντεο δεν είναι ίδια με αυτή που θες να παράξεις τότε (εφόσον η αρχική ανάλυση είναι μικρότερη από την παραγόμενη) μπορεί το πρόγραμμα να προσθέσει black bars. Το προσπάθησα αλλά δεν είδα κάποια διαφορά σε σχέση με την πρώτη προσπάθεια που έβγαλε προβληματικό αρχείο.

Γενικά για την ενοποίηση αρχείων με διαφορετικές αναλύσεις θεωρώ ότι η σωστή προσέγγιση είναι να παράξω ένα αρχείο στη μεγαλύτερη ανάλυση που έχω από τα αρχικά αρχεία.

Έτσι, στ
ο κομμάτι του νέου βίντεο που θα παραχθεί, όπου η ανάλυση είνα μικρότερη, θα εμφανίζονται δεξιά αριστερά και πάνω κάτω μαύρες μπάρες.

Π.χ. έχω ένα αρχείο 720x560 και ένα 1980x1020
. Σε αυτή την περίπτωση δημιουργώ ένα νέο ενοποιημένο αρχείο 1920x1080 και στο κομμάτι που είναι το 720x576 εκεί εμφανίζονται μαύρες μπάρες.


Λέω κάτι λάθος;; Αν όχι, υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να μπορεί να το κάνει αυτό;


Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Πάτροκλος