Εντυπωσεις & Σχολια για το συγκριτικο 720p-1080p

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
27,751
Παλλήνη
Κωστα μου αν ειναι να διαθετει ο μεσος θεατης τα ματια σου ή αυτα του Καστρουνη για να διακρινει τις οποιες διαφορες, τοτε χαιρετα μου τον πλατανο! ;)
Παντως ο Μπαμπης, μιας που τον ανεφερες εγραψε παραπανω:
"Προσωπικά δεν περίμενα οτι οι διαφορές θα ήταν από ελάχιστες έως ασήμαντες. Περίμενα κάτι παραπάνω.
Αυτή η διαφορά, η πολύ μικρή είναι αλήθεια, ήταν πιο εμφανής στο background της εικονας όπου διαγραφόταν καλύτερα η πληροφορία."
 
18 June 2006
812
Πολυ ωραια το εγραψε ο Μπαμπινος για θεαση 1 ωρας....;)
Δεν μπορεις να δεις πολλα σε μια ωρα....;)οτι αρπαξεις που λενε....
Εαν ειχε και τους δυο καμια εβδομαδα ....
.....τοτε να δεις τι θα εγραφε......:flipout:
 
Last edited:
18 June 2006
812
Και προς θεου για να μην παρεξηγηθω....
Αυτος ο marantz(1080) ειναι ο καλυτερος που εχει βγαλει και μου αρεσε πολυ.
Και θεωρω οτι ειναι κορυφαιο μηχανακι απο ποιοτητα κατασκευεις και με πολυ καλη εικονα.....και σαφως ειχε και τα προβληματα του στην εικονα.:flipout:
 

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
27,751
Παλλήνη
Δεν συμφωνω, οι διαφορες, ΑΝ ειναι σημαντικες, φαινονται ευκολα σε μια ταυτοχρονη θεαση 3 ωρων (οχι μιας) οπως του συγκριτικου μας!
 
18 June 2006
812
Και εγω ειδα 3 ωρες αλλα 1 ειναι η πραγματικη....
Οι αλλες δυο πανε χαμενες λογο ομιλιας,λογο τσιγαρου-φαγητου,λογο σκηνων που δεν μπορεις να βγαλεις συμπερασμα ασφαλες μιας και ειναι γρηγορες οι σκηνες,λογο κουρασης κ.λ.π.
Και θεωρω οτι ειναι απολυτως λογικο αυτο γιατι αλλιως θα μας ειχαν πεταχτει τα ματια....:flipout:
 
Last edited:
18 June 2006
812
Παντως ο Μπαμπης, μιας που τον ανεφερες εγραψε παραπανω:
"Προσωπικά δεν περίμενα οτι οι διαφορές θα ήταν από ελάχιστες έως ασήμαντες. Περίμενα κάτι παραπάνω.
Αυτή η διαφορά, η πολύ μικρή είναι αλήθεια, ήταν πιο εμφανής στο background της εικονας όπου διαγραφόταν καλύτερα η πληροφορία."
και ποιο πανω,στο κειμενο του Μπαμπη που εκανες copy,γραφει..
Αλλα δεν το εβαλες....;)

Αν μείνουμε στις διαφορές των panels τώρα, μιας και γι αυτό το λόγο έγινε το συγκριτικό, η πάνω εικόνα είναι πιο μάτσο, πιό συμπαγής κι αυτό ήταν εμφανές.
 

n_olympios

Supreme Member
17 June 2006
3,585
Κώστα, τo ότι φόραγες τα γυαλιά του Χρήστου (Browser) μήπως μικραίνει το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα?
Να ξέρω αν είναι την επόμενη φορά να έρθω με γυαλιά κι εγώ, όχι με φακούς επαφής. :flipout:
 
18 June 2006
812
Απάντηση: Re: Εντυπωσεις & Σχολια για το συγκριτικο 720p-1080p

Κώστα, τo ότι φόραγες τα γυαλιά του Χρήστου (Browser) μήπως μικραίνει το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα?
Να ξέρω αν είναι την επόμενη φορά να έρθω με γυαλιά κι εγώ, όχι με φακούς επαφής. :flipout:

Τα γυαλια του Χρηστου μου εκαναν την εικονα κατι σε 235/1 !!!!!!!:flipout:
Παντως δεν εκαναν την διαφορα...μια η αλλη ηταν,θα ελεγα....
Αφου σκεφτομαι να παρω ενα ζευγαρι .....αναμορφικος φακος...!!!!!!!:flipout:
Και λιγο σοβαρα τωρα....
Εχασα λιγο την πυκνωτητα της εικονας...
Μου εκανε και τις δυο εικονες ποιο κοντα σε πυκνωτητα.;)
Δηλαδη χονδρικα να στο πω.....παιρνω ενα ζευγαρι γυαλια τετοια
και βλεπω στον 720 μου σαν να βλεπω σε 1080 !!!!!!!:flipout:
Αβυσσος το ματι του ανθρωπου.....!!!!
 
Last edited:

n_olympios

Supreme Member
17 June 2006
3,585
Αυτά είναι! Να πούμε στο Φίλιππο μαζί με κάθε VP12-S4 να δίνει δώρο κι ένα ζευγάρι γυαλιά μυωπίας! :flipout:
 
18 June 2006
7,544
Καλημέρα σε όλους.

Γράφω-λοιπόν-κι εγώ τις εντυπώσεις μου…

Καταρχήν θα ήθελα κι εγώ να πω ότι ενθουσιάστηκα από την οργάνωση και την επιτυχία της εκδήλωσης…όλα πήγαν πάρα πολύ καλά…και να ευχαριστήσω τους φίλτατους Διαχειριστές των Προβολέων για τον κόπο και την προσπάθειά τους..γνωρίζω ότι κουράστηκαν πολύ..

να ευχαριστήσω-επίσης- και τον Μανώλη Καστρουνή,για τις γνώσεις του και τον επαγγελματισμό του.

Επίσης μου έκανε εξαιρετικά θετική εντύπωση η-πολλή μεγάλη-συμμετοχή των μελών….άρα υπάρχει όρεξη και μεράκι…

Τώρα η εντυπώση μου ήταν η εξής: ότι διαφορά μεταξύ του S1 και του S4-έστω πολλή μικρή-υπάρχει (υπέρ του S1) και φαινόταν κάποιες φορές στο ότι ήταν πιο συμπαγής η εικόνα του σε σχέση με τον S4….όμως μιλάμε για πολλή μικρή διαφορά που σε καμιά περίπτωση(για μένα) ΔΕΝ δικαιολογεί την μετάβαση σε έναν 1080p προβολέα όταν έχεις στην κατοχή σου έναν 720p που μάλιστα τον έχεις χρυσοπληρώσει…και επίσης-πρέπει να τονιστεί-ότι μιλάμε για δύο ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ μηχανήματα που βρίσκονται στην αιχμή της βιντεοπροβολής.

Τελειώνοντας δεν ξεχνώ να ευχαριστήσω θερμότατα την AURAL VISION που μας παραχώρησε τους εξαιρετικούς χώρους της και τον Κο Αδαμίδη για την παραχώρηση των δύο θηρίων.

Καλή συνέχεια!!!
 

Δημήτρης Δ.

Supreme Member
21 June 2006
5,452
Ηταν μια πολυ καλα οργανωμενη εκδηλωση και το συγκριτικο ειχε πολυ μεγαλο ενδιαφερον.


Αυτο που διαπιστωσα, με τη λιγη εμπειρια μου, ειναι οτι η αποδοση των δυο μηχανηματων ηταν παρα πολυ κοντα. Σε γενικες γραμμες, η εικονα και των δυο προβολεων μου φανηκε εξαιρετικη. Χαιρομαι ιδιαιτερα που μου δοθηκε η ευκαιρια να σας γνωρισω απο κοντα.


Μπραβο στα παιδια για την οργανωση.....
 
7 July 2006
169
Εχουμε τιμές για τους 2 Marantz προβολείς?

Τα δύο demo κομμάτια τα οποία σημειωτέον είναι καλιμπραρισμένα (ευχαριστούμε Μανώλη) και καλύπτονται από πλήρη εγγύηση, προσφέρονται προς πώληση σε πολύ ειδικές τιμές:

VP12s4 -> 6.900 EURO

VP11s1 -> 11.900 EURO
 

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
27,751
Παλλήνη
Ευχαριστουμε πολυ Φιλιππε για την προσφορα. Εχοντας παιξει λιγο μαζι τους, μπορω να βεβαιωσω οτι ειναι σε αριστη κατασταση και οι μερακληδες που θα τους αγορασουν θα μεινουν ικανοποιημενοι!
Για να μην μονοπωλησουμε οι "παλιοι" την κουβεντα, θα ηθελα την αποψη, αν γινεται, ΟΛΩΝ οσοι βρισκονταν στην παρεα μας το Σαββατο. Ξερω οτι αρκετοι ακομα δεν εχουν πει κουβεντα μεχρι στιγμης... ;)
 

VAG.NIK

Supreme Member
18 August 2006
3,073
Αθήνα
λοιπόν, βρήκα λίγο χρόνο να γράψω κι εγώ κάποια πραγματάκια για την προχθεσινή παρουσίαση. εν πρώτοις, εξαιρετική προσπάθεια - μου θύμισε παλιές, καλές, avforumικές στιγμές - με άρτια οργάνωση σ'ένα πολύ προσεγμένο χώρο. συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της παρουσίασης (συμπεριλαμβάνονται όσοι κουράστηκαν, όσοι παραχωρησαν τα μηχανήματα και το χώρο). εν δευτέροις, χάρηκα πολύ που ξαναείδα πολλά από τα μέλη του κλαμπ, αλλά και που γνώρισα και μερικά καινούρια. είναι "άλλη φάση" να τα λέμε από κοντά, δίνει ζωή στην "άψυχη" επικοινωνία μέσω πληκτρολογίου. και εν τρίτοις, ο "κάτω" προβολέας στα μυωπικά ματάκια μου - από 6-7 περίπου μέτρα απόσταση που στεκόμουν - φάνηκε καλύτερος σε overall αίσθηση (δεν είμαι και ειδικός στο θέμα και δεν πολυψάχνομαι). τα blue ray clips ήταν "όλα τα λεφτά". οι ταινίες, θέλουν δουλειά ακόμη ...


ευχαριστώ για άλλη μια φορά το avclub για την προσπάθεια που κάνει να "ξεστραβώσει" τους φίλους του av. αξιέπαινο ...
 

ΜΗΤΣ

Supreme Member
19 June 2006
3,418
Athens, Greece
Πάρα πολύ καλά οργανωμένη κατάσταση και με πολύ μεγάλη θα έλεγα αποτελεσματικότητα. Eγώ απεκόμισα ότι στο τέλος του ερχόμενου καλοκαιριού που μάλλον θα αλλάξω σπίτι, ΔEN ΘA BAΛΩ 1080p!!! Για εμένα και τις απαιτήσεις μου (που δεν είναι και πολύ μεγάλες) δεν αξίζει καθόλου! Mπράβο σε όλους για το πάρα πολύ καλό συγκριτικό και τις πρώτες ματιές σε κάποια μηχανηματάκια πολύ καινούρια...
 
Last edited:

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,575
Ευχαριστω αλλη μια φορα το Φιλιππο , που μας διεθεσε τα μηχανηματα.

Την Aural Vision για την διαθεση του πολυ ωραιου χωρου και το Δημητρη που δεν ειπε οχι σε τιποτα !


Η αληθεια ειναι οτι το συγκρiτικο ηταν δυσκολο, τοσο σε προετοιμασια οσο και σε εκτελεση διοτι το αποτελεσμα του ζητουσε να σχολιασουμε 2 πολυ ωραιες ομολογουμενως εικονες απο δυο πολυ καλα μηχανηματα.

Δυστυχως λιγο η διαφορα στα χρωματα , λιγο η διαφορα του gamma, και λιγο η επιλογη του υλικου ( στο sd ειχαν επιλεγει πολυ γρηγορες σκηνες που εκαναν την κατασταση πολυ δυσκολη στο να διακρινεις καποια πραγματα. Στο hd ηταν μια χαρα ), ηρθαμε σε μια κατασταση που δυσκολα πλεον διακριναμε διαφορες.

Οσοι καταφεραν να απομονωσουν τους παραπανω παραγοντες , διεκριναν την υπεροχη στα σημεια του 1080 πανελ, χωρις ομως να ενοχλούνται σε καμμια περιπτωση , η να τους λειπει κατι απο το 720.

Μαζι τους συμφωνω κι εγω.

Ειναι δυο στοιχεια ακομα που θα ηθελα να σχολιασω.
Το ενα ειναι η διαφορα του χρωματος στον 1080 , η οποια για μενα ειναι ζηλευτη.
Το διευρυμένο χρωματικο τριγωνο που εχουν ολοι πλεον οι 1080 προβολεις, και βεβαια και ο s1 του συγκριτικου, δινει μια ποιο φυσικη αισθηση στο χρωμα , που δεν την εχει ενα ποιο κλειστο EBU τριγωνο ( s4 ).

Το δευτερο ειναι οτι πλεον, και για αυτες τις ιντσες που εχουμε σπιτια μας και με αυτες τις αναλυσεις, πανω απο τα 720 αρχιζουν και γινονται υπερβολικα τα πραγματα σε λεπτομερεια.
Τοσο , που αν βαζαμε το desktop απο τα pc που ειχαμε σε 720 και 1080 αντιστοιχα, θα βλεπατε οτι πολλοι θα επρεπε να πλησιασουν κοντα για να δουν τι γραφει .
Ποσο μαλλον οταν θα πρεπει να διακρινουμε διαφορες σε υλικο sd απο 5 μετρα αποσταση.

Τελος να πω, οτι εχω την εντυπωση οτι τα φιλτρακια ηταν λιγο τσιμπιμενα στο ffdshow, κατι που εκανε μερικουw να σχολιασουν την sharp εικονα του s4, που πιστευω οτι την εχω δει και καλυτερη .
Anyway.


Μπραβο στα παιδια που βοηθησαν στο συγκριτικο , και παντα τετοια :award::award:
 
Last edited:

ilias

Supreme Member
18 June 2006
9,133
Bratislava
Με βάση τα σχόλια που έχουν γραφτεί εδώ αλλά και σε άλλα θέματα έχω αποκομίσει την εντύπωση ότι η μεγάλη διαφορά στην εικόνα, έρχεται από το software και μικρότερη από την αύξηση της ανάλυσης από 720 σε 1080.

Με βάση το συγκριτικό των marantz, που είναι όμως και τα 2 "ακριβά" μηχανήματα, μπορούμε να το γενικεύσουμε και στα υπόλοιπα? Δηλαδή και ο tw700 (1.300E) θα είναι τόσο κοντά στον tw1000 (4.000E)? O οπτομα HD70 (1.200E) θα είναι τόσο κοντά στον HD81 (5.000E)? και πάει λέγοντας....

Σε άλλη σύγκριση μεταξύ panasonic 100 με pearl, αυτή απλά δεν.... υπήρξε,(όπως ανέφεραν οι παρευρισκόμενοι) εκεί όμως μιλάμε για sxrd τεχνολογία.

Πάντα με HD υλικό βέβαια... και όχι στην απόλυτη σύγκριση με μετρήσεις αλλά στην overall αίσθηση (και σε σχέση φυσικά με τη διαφορά τιμής που έχουν οι 2 αναλύσεις αυτή τη χρονική στιγμή).
 

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,575
Απάντηση: Re: Εντυπωσεις & Σχολια για το συγκριτικο 720p-1080p

Με βάση τα σχόλια που έχουν γραφτεί εδώ αλλά και σε άλλα θέματα έχω αποκομίσει την εντύπωση ότι η μεγάλη διαφορά στην εικόνα, έρχεται από το software και μικρότερη από την αύξηση της ανάλυσης από 720 σε 1080.

Ετσι εχει αποδειχθει !

Με βάση το συγκριτικό των marantz, που είναι όμως και τα 2 "ακριβά" μηχανήματα, μπορούμε να το γενικεύσουμε και στα υπόλοιπα? Δηλαδή και ο tw700 (1.300E) θα είναι τόσο κοντά στον tw1000 (4.000E)? O οπτομα HD70 (1.200E) θα είναι τόσο κοντά στον HD81 (5.000E)? και πάει λέγοντας....

Δεν νομιζω. Μπορει ομως. Θα πρεπει να το δουμε . ( Παντως στον 81 βαλε διπλα τον 79, οχι τον 70 )

Σε άλλη σύγκριση μεταξύ panasonic 100 με pearl, αυτή απλά δεν.... υπήρξε,(όπως ανέφεραν οι παρευρισκόμενοι) εκεί όμως μιλάμε για sxrd τεχνολογία.

Ο περλ που περιγραφεις ηταν "παρταλι" (μιας και ειναι της μοδος τωρα τελευταια η εκφραση :flipout:)


Πάντα με HD υλικό βέβαια... και όχι στην απόλυτη σύγκριση με μετρήσεις αλλά στην overall αίσθηση (και σε σχέση φυσικά με τη διαφορά τιμής που έχουν οι 2 αναλύσεις αυτή τη χρονική στιγμή).


:ernaehrung004: