Εντυπώσεις από την παρουσίαση των ηχείων Klipsch-Sunfire

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

17 June 2006
23,583
Αθήνα
Για άλλη μια φορα βρεθήκαμε σήμερα το πρωί στους γνωστούς πλέον χώρους του καταστήματος Τσαούσης-Σεηός φιλοξενούμενοι του Σταύρου Καμουλάκου για να δούμε από κοντά μερικά από τα τελευταία προϊόντα της klipsch και της Sunfire.
Μαζί μας παρευρέθηκε και ο αντιπρόσωπος κ.Λάϊος Γιάννης όπου τον ευχαριστούμε και δημόσια για την χορήγηση των προϊόντων προς παρουσίαση στα μέλη μας.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε γνωστά κλιπ από ταινίες με ήχο DD5.1, DTS , επίσης ακούσαμε dvd audio, DTS audio cd κλπ.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Μανώλη, τον Χρήστο, τον Σταύρο και όλα τα παιδιά που βοήθησαν στο στήσιμο, και ζητούμε συγνώμη για την όποια καθυστέρηση υπήρξε.

Οσοι παρευρέθηκαν θα ήθελα να γράψουν δυό λόγια τις εντυπώσεις τους από το σετ που άκουσαν για να υπάρχει και μια ολοκληρωμένη εικόνα και για τα μέλη που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν.


Υ.Γ. Φωτογραφικό υλικό υπάρχει εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=4744
 
Με λίγη καθυστέρηση βρέθηκα και εγω σήμερα σε αυτη την παρουσία ση που γιά μιά ακόμη φορά, νομίζω ότι έδωσε στα μέλη χρήσιμα συμπεράσματα.
Αρχικά θα ήθελα και εγω με την σειρά μου να ευχαριστήσω τους φίλους που τίμησαν με την παρουσία τους το club και οι οποίοι δεν ήταν και λίγοι.
Επίσης ευχαριστούμε τους υπεύθυνους του καταστήματος για αυτη την φιλοξενία καθώς επίσης και τον κύριο Λάιο για την προσφορά των μηχανημάτων και την παρουσία του εκεί.
Σε ότι αφορά τώρα τα ηχεία που παρουσιάστηκαν η εντυπώσεις μου αρχικά απο το θέμα home cinema είναι θετικότατες.Κυρίως γιά το κεντρικό ηχείο το οποίο με εντυπωσίασε.Παιδιά το συγκεκριμένο ηχείο αποδίδει στο σινεμά ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ.....δεν μασάει με τίποτα και τα πολλά db καθαρά και αβίαστα είναι νεράκι για αυτό.....σκάβει πραγματικά.Εαν δεν είχα τους περίεργους Αίολους με το επίσης περίεργο κεντρικό που έφαγα τον κόσμο να βρά γιά να ταιράξει μαζί τους θα το είχα πάρει ήδη σήμερα στο σπίτι μου!!!!
Τα εμπρός ηχεία επίσης στον κινηματογράφο έπειξαν εξαιρετικά.
Σε περίπτωση που διέθετα ξεχωριστό χώρο και μηχανήματα για home cinema θα ήταν αυτο το σετάκι μαζί με τα περιφεριεκά που σήμερα ακούσαμε μάλλον η πρώτη μου επιλογή.
Τα sinfire που έδεναν το γλυκό είναι ΦΟΒΕΡΑ sub ,ασχέτως εαν μας δημιούργησαν αρχικά κάποια προβλήματα με τις συνδεσμολογίες και τα ταιράσματα.Επειδή τυχαίνει να είμαι κάτοχος του συγκεκριμένου sub θα ήθελα να σας πω, ότι πριν αποδώσει τα μέγιστα χρειάζεται απαραίτητα ισιστάθμιση στον χώρο, με βοήθεια το μικρόφωνο που διαθέτει, και επίσης ψάξιμο στην τοποθέτηση, αφού τα μέγιστα αποδίδοναται με τα μεγάφωνα κάθετα στους πλαινούς τοίχους, όπως εξ'άλλου προτείνει και ο κατασκευαστής τους.Εαν ακολουθηθούν αυτές οι προσδιαγραφές μαζί με αρκετό ψάξιμο στον χώρο, μόνο το ένα μπορεί να επιφέρει σεισμό πολλών ρίχτερ.Σκεφτείτε ότι εγώ μετά απο 1 χρόνο συμβίωσης μαζί τους, ακόμα ψάχνομαι γιά το καλύτερο και συνεχως ανακλαύπτω νέες δυνατότητές τους.
Δυστυχώς σήμερα δεν είχαμε την τύχη να τα ακούσουμε όπως έπρεπε, γιατί εκτός των άλλων δεν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος <ησυχίας> γιά να ισοσταθμιστούν βάσει μικροφώνου, με αποτέλεσμα λόγω του όχι και πολύ καλού σεταρίσματος να αδικηθούν.Πάντως σίγουρα μιά γεύση γιά το τι μπορούν κνα κάνουν πείραμε.
Σε ότι αφορά τώρα την μουσική, για εμένα που έχω ξαναακούσει τα ηχεία αυτα και σε άλλους χώρους υπήρξε μιά επιβεβαίωση στις αρχικές μου εντυπώσεις.Δεν με ικανοποίησαν στην μουσική, είτε δικάναλη είτε πεντακάναλη.Μου έλειπαν πολλά πράγματα για να τα θεωρήσω ως τα κατάλληλα ηχεία που θα συντροφέυσουν τις μουσικες μου ακροάσεις, και δεν τα θεωρώ ως την χρυσή τομή γιά home cinema+music.
Αντίθετα όπως είπα και παο την αρχή για το στήσιμο ενός καθαρά κινηματογραφικού ακουστικού στησίματος είναι άπαιχτα!!!
Αλήθεια πόσο είπαμε ότι κάνει το κεντρικό;

Θα παρακαλούσα και εγω με την σειρά μου και τους υπόλοιπους φίλους που σήμερα ήταν εκεί, να μας πουν και αυτοί σιγά-σιγά δυό λέξεις με τις εντυπώσεις τους.
 
22 June 2006
34,697
NEO HRAKLEIO
Να ευχαριστησω κι εγω με τη σειρα μου τον Σταυρο και τον Κο Λάϊο για την φιλοξενια και την παρουσιαση.
Ο Μανωλης εκανε πιστευω οτι καλυτερο μπορουσε στο λιγοστο χρονο που ειχε.
Τα ηχεια , ειδικα το κεντρικο , ειναι φτιαγμενα για home cinema.
Πολυ καλος διαχωρισμος, σφιχτο μπασο και εξειρετικοι διαλογοι.
Παντως για μουσικη κι εγω θα εψαχνα για κατι "διαφορετικο".
 

dvotsis

AVClub Enthusiast
30 October 2006
763
Ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το κεντρικό αν ξέρει κάποιος:ηταν ρυθμιζμένο σαν large η small; Eπίσης να ρωτήσω άν κάποιος έτυχε να έχει ακούσει παλαιότερα και το RC-7 ωστε να κάνει μία σύγκριση με το RC-64.
 

ΜΗΤΣ

Supreme Member
19 June 2006
3,418
Athens, Greece
Eυχαριστούμε πολύ για ακόμημια φορά τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση της παρουσίασης. Mπορώ να πώ ότι τα πολύ όμορφα (κατά τη γνώμη μου) ηχειάκια δεν με τρέλαναν κιόλας αλλά τα υπογουφεράκια ήταν όλα τα λεφτά... Mε μεγάλη μου χαρά είδα πάλι γνωστές αλλά και νέες παρουσίες. AX! Aυτές οι ιντσούλες που βλέπαμε... Tο τέλος καλοκαιριού ΔEN είναι μακρυά...
 
17 June 2006
23,583
Αθήνα
Απάντηση: Re: Εντυπώσεις από την παρουσίαση των ηχείων Klipsch-Sunfire

Ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το κεντρικό αν ξέρει κάποιος:ηταν ρυθμιζμένο σαν large η small; Eπίσης να ρωτήσω άν κάποιος έτυχε να έχει ακούσει παλαιότερα και το RC-7 ωστε να κάνει μία σύγκριση με το RC-64.

Large.
Εχω το RC7 αλλά δεν μπορώ να βγάλω ΑΣΦΑΛΗ συμπεράσματα λόγω μεγάλης ιδιαιτερότητας του δικού μου χώρου. Μόνο αν τα βάλω δίπλα δίπλα θα μπορέσω να πω.
 
Απάντηση: Re: Εντυπώσεις από την παρουσίαση των ηχείων Klipsch-Sunfire

Eυχαριστούμε πολύ για ακόμημια φορά τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση της παρουσίασης. Mπορώ να πώ ότι τα πολύ όμορφα (κατά τη γνώμη μου) ηχειάκια δεν με τρέλαναν κιόλας αλλά τα υπογουφεράκια ήταν όλα τα λεφτά... Mε μεγάλη μου χαρά είδα πάλι γνωστές αλλά και νέες παρουσίες. AX! Aυτές οι ιντσούλες που βλέπαμε... Tο τέλος καλοκαιριού ΔEN είναι μακρυά...

Δεν είναι...δεν είναι!!!!
 

clarck

New member
16 October 2006
94
Να πω και εγω με την σειρα μου ενα μεγαλο μπραβο για την παρουσιαση και την προτοβουλια για να γινουν ολα αυτα. Τωρα για τον ηχο, παροτι εχω Klipsch (RF3 II & 0.5 για πισω) τα οποια οδηγουνται απο εναν ταπεινοτατο Sony, δεν μου αρεσε αυτο που ακουσα. Τωρα ηταν οι υπερβολικες σταθμες, τα ηχεια ή οι ρυθμησεις, θα σας γελασω. Παντως χωρις τα sub, (στην αρχη που δεν επαιζαν ακομη) τα RF83 ειχαν ανυπαρκτο μπασο για τον ογκο τους. Τα sub οταν ξεκινησαν ηταν υπερβολικα. Ισως με μια μοναδα να ηταν καλυτερα. Μπραβο και παλι μπραβο για την κινηση ομως και θα χαρω αν γινουν και αλλες στο μελλον.
 

kostas

Senior Member
2 July 2006
538
Σε γενικές γραμμές η παρουσίαση πέτυχε τον στόχο της δηλαδή το πεντακαναλο σετ της klipsch με ενισχυτικά και sub της sunfire. Δυστυχώς όμως πιθανότατα λόγο περιορισμένου χρόνου το σετάρισμα των συσκευών και ιδιαίτερα των sub δεν ήταν το καλύτερο δυνατό, επίσης έχοντας μεγάλη εμπειρία από τα rf 35 αυτό που άκουσα από τα rf 83 δεν ήταν το αναμενόμενο, νομίζω ότι το ηχείο ‘κρεμάστηκε’ από λανθασμένη ρύθμιση του ενισχυτή:chinscratch: .
Τέλος, ένα μεγάλο μπράβο για την παραχώρηση του χώρου και των συσκευών από τους αντιπροσώπους.:aktion033:
 
16 June 2006
7,335
127.0.0.1
Ενα μπραβο και απο εμενα σε ολους που συνεβαλαν να ολοκληρωθει ακομη μια παρουσιαση. Αυτο που μου εκανε εντυπωση εμενα ειναι η αποδοση του κεντρικου .

Τασε ποτε δοκιμαζουμε ειπαμε?
 

agaida

Established Member
18 June 2006
275
Συγχαρητήρια σε όλους τους οργανωτές και από εμένα.Πολύ καλή η παρουσίαση αλλά με ένα μικρό λάθος στην σειρα ακροασης.Ακούσαμε πρώτα πεντακαναλο ήχο με τα δυο 12ιντσα θηρία και σε στάθμες made in Τάσος ,έπειτα δυκαναλο με βοήθεια στα χαμηλά με τα δυο sub και στο τέλος το καθαρό δυκαναλο με τα δυο front ηχεία.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα με τόσο βομβαρδισμό από τα χαμηλά των δυο sub να μην μπορούμε να έχουμε σωστή άποψη για το τι χαμηλό μπορεί να βγάλει αυτο το ηχείο.Είμαι σίγουρος ότι αν τα ακούγαμε σήμερα μονα τους η γνώμη μας θα ήταν διαφορετική.Πολύ ενθουσιασμένος ειμαι από το κατάστημα που γίνονται οι τελευταίες παρουσιάσεις,μιας και για εμένα ήτανε η πρώτη φορά που βρισκόμουν εκεί.Μεγάλη ποικιλία σε tv ,ωραία στημένα τα μηχανάκια ,μεγαλη άνεση ,όμορφη διακόσμηση ,αρκετά νέα μοντέλα ,και πάνω από όλα καλά ενημερωμένοι ..Να ξαναγυρίσω και πάλι στην παρουσίαση των klipsch και της Sunfire ,αν και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω και πολλά αφού συμφωνώ με τους προλαλήσαντες.Μεγαλύτερη εντύπωση όμως μου έκανα τα sub της Sunfire γιατί δεν μπορείς να πιστέψεις ότι αυτο το μικρούλι κουτάκι είναι ένα εργοστάσιο Ρίχτερ.Το κεφάλι μου κοίταγε συνέχεια επάνω μήπως και φύγει η διακόσμηση του μαγαζιού.Είναι απίστευτα καλά,αλλά και λίγο τσουχτερά.-bye- Τουλάχιστον για εμένα.Ευχαριστώ για την φιλοξενία που μας χάρισε το κατάστημα Τσαούσης-Σεηος και στον Σταύρο.
 

n_olympios

Supreme Member
17 June 2006
3,585
Πολύ τσουχτερά θα έλεγα εγώ. Οχι όμως τόσο τσουχτερά όσο το να κρατάει το remote του Sunfire ο Τάσος. :flipout:

Τα Klipsch έχουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, εντυπωσιακή εμφάνιση και ιδιαίτερο ήχο (είδατε, προσπαθώ να είμαι ευγενικός). -bye-
Σίγουρα ο ηχητικός τους χαρακτήρας δεν ταιριάζει σε όλα τα αυτιά, και θα συμφωνήσω με τους περισσότερους ότι τους πηγαίνει πιο πολύ το πολυκάναλο σήμα και οι ταινίες παρά η μουσική. Παραείναι "σκληρά" (ειδικά στις υψηλές συχνότητες) ενώ και το φαινόμενο χοάνης είναι αρκετά εμφανές, τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά.

Τα υπογούφερ του Bob Carver έχουν πολλάκις αποδείξει την αξία τους, και σίγουρα χρειάζονται ΠΟΛΥ χρόνο και γερή μέση για να στηθούν σωστά στο χώρο. Μας ταλαιπώρησαν αρκετά το Σάββατο, αρχικά επειδή δεν έπαιζαν και αργότερα με το χαμηλό τους. :slapface: Είναι σίγουρο (τα έχω ακούσει 4 φορές σε 4 διαφορετικές περιπτώσεις και κάθε φορά έπαιζαν θαυμάσια) ότι έχουν κι άλλο να δώσουν πέρα από αυτό που ακούσαμε.

Ο ενισχυτής έδειξε ότι έχει πολύ "ψωμί". Είμαι σίγουρος ότι ούτε τα ηχεία ούτε ο ίδιος ο ενισχυτής πάντως συμπάθησαν τον Τάσο. :Banane0:

Την παρουσίαση του Μανώλη την πέτυχα στο τέλος της, αλλά είμαι σίγουρος πως μια χαρά τα είπε. :grinning-smiley-043


Ευχαριστώ κι εγώ το Σταύρο και το κατάστημα για τη φιλοξενία τους καθώς και την αντιπροσωπεία του κυρίου Λάιου. :award:
 
Σχετικά με τα sunfire και επειδή πριν λίγο ξαναάλαξα την θέση τους στο χώρο μου(είναι η τρίτη φορά!!!)θέλω να ξαναπώ ότι χρειάζεται αρκετός πειραματισμός μαζί τους.Ευτυχώς που διαθέτουν μικρόφωνο ισοστάθμισης και σε δύσκολες περιπτώσεις όπου φωνάζει η κυρά γιά το waf (βλέπε Αννα)σου λύνουν τα χέρια......δεν περίμενα ότι θα παίξουν καλύτερα μετά απο αρκετό κόπο, σε σημείο όπου τα δυο μεγάφωνα κοιτούν σε μικρή απόσταση τους πλαινούς τοίχους.
Πάντως η ατάκα της παρουσίασης ήρθε απο ποιόν άλλον;..απο τον συνδιαχειριστή μου βέβαια:
Ο Μανώλης κάποια στιγμή φωνάζει στον Τάσο να χαμηλώσει τις στάθμες γιατί πίσω γίνεται χαμός απο το μπουμάρισμα, και ο Τάσος του απαντάει:Ναι, να τους μοιράσεις κι'όλας απο ένα ζευγάρι ακουστικά!!!!:flipout:
 
17 June 2006
23,583
Αθήνα
Πάντως για άλλη μια φορά αποδυκνείεται ότι κάθε σημείο του χώρου ακούγεται διαφορετικά, διότι εκεί που βρισκόμουν εγώ ακουγόντουσαν normal.
 

AFam

AVClub Fanatic
11 September 2006
26,961
Και που να άκουγες την ακουστική εκεί που καθόταν ο Καστρούνης !!!
Μπουμπουνιζε...

Μπράβο σε όλους όσους έκαναν την προσπάθεια και σε αυτούς που παραχώρησαν το room.

P.S. σαν πρώτη μου παρουσία σε συμμάζωξη!!! ένα ευχαριστώ σε όλους για τη υποδοχή με κάνατε και έννιωσα σαν να σας ήξερα από παλιά.

Και πάλι Μπράβο :aktion033: :aktion033: :aktion033:
 

n_olympios

Supreme Member
17 June 2006
3,585
Οντως, υπήρχαν ένα - δύο σημεία στο χώρο όπου ακούγονταν σωστά. Σε κανένα άλλο όμως.
 

Larry

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
20,844
μια ακομη παρουσιαση στο χωρο που ευγενικα και παντα με χαμογελο μας παραχωρει ο Σταυρος Καμουλακος
αυτη την φορα στηθηκαν απεναντι σε πλεον 25 φιλους για ακροαση η νεα σειρα ηχειων της Klipsch μαζί με 2 sunfire που ευγενικα μας παραχωρησε και εστησε ο αντιπροσωπος τους Γιαννης Λαιος
Το set up ηταν 5.2 και ακουστηκαν-δοκιμαστηκαν τοσο σε πολυκαναλο οσο και σε 2 καναλο ηχο
ιδιαιτερη αισθηση μου εκανε το κεντρικο και το απιστευτο χαμηλο που εβγαζαν τα δυο μικρα στο ματι μονο sub

χαρηκα που στην παρεα μας ηταν και ο Γιωργος Κουνελακης που μας εδωσε την ευκαιρια να ακουσουμε το LOVE των BEETLES σε 5.1 απο το DVD Audio υλικο που μας εφερε
 

Γιώργος Κουν.

Supreme Member
19 June 2006
8,022
Αιγάλεω
Ένα ευχαριστώ και απο μένα στον οικοδεσπότη Σταύρο και σε όλους τους συντελεστές της παρουσίασης. Αν και ισοβίως ..δικάναλος να πω πως το απόσπασμα που ακούσαμε απο τους Beatles στην πολυκάναλη εκδοχή του, μου φάνηκε εξαιρετικά ενδιαφέρον, αλλά ωραία και αυτά που είδαμε και ακούσαμε απο U2, Scorpions, κλπ

Και βέβαια, πάντα εξίσου ενδιαφέρουσες και ευχάριστες, οι συζητήσεις, οι ανταλλαγή απόψεων και η παρέα με τα παιδιά του club :grinning-smiley-043. Αλλά, πώς περναει πάντα η ώρα τόσο γρήγορα;... -bye-
 

argi

Banned
17 July 2006
7,032
salmonela
το απογευμα η δικη μου εμπειρια απο την συμβιωση σχεδον 2 χρονων με το sinature τις βελτιωσεις τις λυσεις τα βρεφικα κουσουρια και καθε τι αλλο ζω εδω και 2 χρονια
 

argi

Banned
17 July 2006
7,032
salmonela
well μετα την πολυ μικρη εμπειρια των μολις 4 sub woofers πηρα ενα signature δυστηχως για μενα δεν το εστεισα την ιδια μερα λογω φωτογραφησης του δωματιου απο γνωστο περιοδικο που ευτηχως δεν εμφανιστηκε σε κανενα τευχος .Βαζοντας το σαμπακι στο χωρο μου ηταν σαν να εβαζα τη lamborgini στο χωριο και να προσπαθουσα να την οδηγησω χωρις διπλωμα .Αλλα ειχε πλακα δεν μου ερχοταν με τιποτα τι ισοσταθμισεις τι τοποθετησεις τιποτα.Αλλα το παλευα με την λιγοστη εμπειρια και την unlimited διαθεση Μετα την επισκεψη στο χψρο μου απο καποιον exper του ιδους αποφασισα να κανω room treatment τα πραγματα αλλαξαν αρκετα δεν τρεμαν μανικια και επαιζε οπως φανταζομουν οτι μπορουσε να παιξει.Δυο gramma κατω απο το σαμπ με πλησιασαν ακομα περισοτερο .Διαβαζοντας και ξαναδιαβαζοντας το prospectus ειδα οτι μετα την αυτοματη ισοσταθμιση μπορεις να το διορθωσεις και με μια χειροκινιτη ακομα πιο πολυ .Και το εκανα .Φτιαχνοντας το ακομα πιο πολυ με ενα ντεσιμπελομετρο και ενα δισκακι αναφορας που προτεινει ο carver το σαμπακι καταφερε να σκαβει το χωριο μοναδικα .Η καλυτερη ικανοποιηση απο καθε αλλη εμειρια