Εν αρχή ην ο λόγος.

Haagenti

AVClub Fanatic
18 November 2006
16,559
Ministry Of Silly Walks
Το επόμενο κομμάτι είναι ιδιαίτερα αγαπημένο και προέρχεται από μια μπάντα από το Κεντάκι η οποία έχει ψηλά τον πήχη με ότι και αν έχει ασχοληθεί...
Το συγκεκριμένο κομμάτι προέρχεται μέσα από τον δίσκο A Piece Of Strange το οποίο κυκλοφόρησε το 2006 και πήρε τις καλύτερες των κριτικών ,τόσο εντός,όσο και εκτός hip hop κοινότητας.
Το χαρακτηριστικό του κομματιού Caved In, είναι βεβαίως βεβαίως το sample της κιθάρας πάνω στο οποίο έχει βασιστεί.
Προέρχεται από τα κιτάπια του Νοτιοαφρικανου τρομπετίστα Hugh Masekela και συγκεκριμένα από το Stimela (The Coal Train) ,ένα κομμάτι που ενώνει νοητά όλη την Αφρικανική ήπειρο και που προσπαθεί να της απαλύνει τα δεινά έτσι όπως μόνο η μουσική μπορεί.
Πολλά τα παραδείγματα.
Αφορμή για να θυμηθώ το κομμάτι στάθηκαν δυο γεγονότα.
Το πρώτο ήταν το συναπάντημα του γνωστού παραγωγού/dj ,Madlib (MF DOOM κ.α) με τον θρύλο της Αιθιοπίας των '70's που ακούει στο όνομα Ayalew Mesfin,ο οποίος του εξιστορούσε τις περιπέτειές του με το καθεστώς καθώς και την απήχηση που είχε από τον απλό κόσμο που θεωρούσε πως ήταν η φωνή που του στέρησαν.
Το δεύτερο ήταν η σημερινή ,απογευματινή μου ακρόαση στο προσωπικό άλμπουμ του μέλους των CunninLynguits (γιατί περi αυτών ο λόγος) ,του κυρίου Kno,με τον χαρακτηριστικό τιτλο : Death Is Silence (ο πρώτος από τα δυο solo άλμπουμ),ο οποίος να τονίσω ότι επίσης απέσπασε πολύ καλές κριτικές..

ΥΓ..Για όποιον δεν γνωρίζει τη μουσική του νοτιοαφρικάνου Hugh Masekela,ας βάλει να δει το live που έδωσε το 2009 στο Lugano Estival Jazz του 2009 και θα παρει μια γεύση..
Το πιο πιθανό είναι να το τοποθετήσει δΊπλα στο ανυπέρβλητο Timeless του
Malaku Astatke..


Cunninlynguists-Caved In​




 

Haagenti

AVClub Fanatic
18 November 2006
16,559
Ministry Of Silly Walks
Πριν δυο στενα περιπου,εγινε αναφορα στον δισκο του Schoolboy Q και στον δισκο του Blank Face LP,ο οποίος απέσπασε τις καλύτερες των κριτικών,σκαρφαλωσε ψηλά στο top 200 του Billboard και πήρε το grammy για το καλυτερο Rap performance το 2016 αν θυμαμαι καλα.
Στον δίσκο αυτόν συμμετείχε μεταξύ αλλων ο κύριος Anderson Paak,ο καλιφορνέζος ραπερ που εκτός απο το μικρόφωνο,κρατάει στα χέρια του οταν το απαιτήσουν οι καταστάσεις τις μπαγκέτες και παίζει πλήκτρα αν χρειαστεί....Κοινώς,ειναι πολυ-οργανίστας.
Ένα χρόνο νωρίτερα,το 2015 δηλαδή,ειχε συμμετάσχει στο mixtape του χαοτικού (υπογραμμισμένο) Regan Farquhar ,ενος τυπου που κυκλοφορει στην πιατσα με το παρατσουκλι Busdriver ,σπερνοντας το χάος σε ότι και αν κυκλοφορήσει...
Στο παρακάτω κομμάτι υπάρχει και η συμμετοχή του Milο.
Ο Συγκεκριμένος έκανε αισθητή την παρουσία του την ιδια χρονιά το 2015 με τον δισκο So The Flies Don't Come τον δευτερο δηλαδη που κυκλοφορησε κατα σειρα..Απ' αυτον τον δισκο τον εμαθα και εγω και η αλήθεια είναι οτι μου εκανε φοβερη εντύπωση. (Πρώτα ακούω κάτι και ύστερα ψάχνω για κριτικές).
Σήμερα λέω να βαλω δυο κομμάτια..Το Worlds To Run από το mixtape του Busdriver ,που ειναι αρκετα laid back για τις δυνατοτητες του και την ιδιοσυγκρασια του αλλα αρκετα catchy και chill out,και ένα δεύτερο από τον δίσκο του Milo που κυκλοφόρησε την ιδια χρονιά.

Busdriver-Worlds to Run (feat. Milo, Anderson Paak)​




Milo-An Encyclopedia​


 

Haagenti

AVClub Fanatic
18 November 2006
16,559
Ministry Of Silly Walks
Σήμερα λεω να αρχίσω εντελώς ανάποδα σαν τον κάβουρα που σέβεται τον εαυτό του.
Θα αναφερθώ σε ένα μεγάλο κεφάλαιο στη μουσική αυτή,τον Αμερικανό με την ασιατική καταγωγή και παραγωγό πολλών όσο και διαφορετικών μεταξύ τους πραγμάτων,τον κύριο Daniel M. Nakamura ή αλλιως,Dan The Automator η σκέτο Automator .
Ο κύριος αυτός,πέρα από την παραγωγή σε άλμπουμ των Gorillaz ,Primal Scream,Exodus και άλλων μουσικών,ευθύνεται για δυο άλμπουμ που άλλαξαν την βαρύτητα ολόκληρης της underground σκηνής.
Εδώ θα αναφερθώ στο μπάσιμο του στην ''παραγωγική διαδικασία'' το οποίο έγινε το 1996 με την ανάδειξη μιας σημαντικότατης περσόνας,του πολυτάλαντου με το αλλοπρόσαλλο flow,του 57χρονου πλέον rapper, Kool Keith,μιας παλιάς κατά τα άλλα καραβάνας που τα προηγούμενα χρονια έβρισκε απάγκιο από το 1984 στους Ultramagnetic MCs μιας μπάντας απο το Bronx ,που το 1988 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της με τον χαρακτηριστικό τίτλο Critical Beatdown, ένα άλμπουμ που συγκαταλέγεται σήμερα στα all time classics.
O Kool Keith ( Keith Matthew Thornton το πλήρες όνομα) μπήκε στο στούντιο έχοντας τον Dan The Automator πισω από την κονσόλα και τον DJ Qbert πισω από τα πικάπ και δημιούργησαν έναν δίσκο που έμελλε να χαρακτηριστεί σαν μια από τις κορυφές της σκηνής.
Χαρακτηριστικά ,η βαθμολογία του All Music για το πρώτο σόλο άλμπουμ του Kool Keith είναι 5 στα 5.
Το κύριο χαρακτηριστικό του Dr. Octagonecologyst (γιατί περί αυτού ο λόγος),είναι ότι εμπεριέχει μια περίεργη ατμόσφαιρα και ακούγοντας το νομίζει κανείς ότι κατασκευάστηκε με υλικά που βρίσκονται πέρα από τον πλανήτη μας,σε άλλους πλανήτες η ακόμα ακόμα σε μακρινούς γαλαξίες...Τεράστιο τριπάκι με είδικο βάρος και αυτό είναι κάτι που ανακαλύπτεται στην πορεία.
Με άλλα λόγια,δεν πρόκειται για έναν δίσκο που αρέσκεται στην ξεπέτα.
Για τον δεύτερο δίσκο που αναφέρθηκα στην αρχή θα μιλήσουμε σαν καλά παιδάκια που είμαστε στο επόμενο επεισόδιο. :)
Παραθέτω δυο κομμάτια από το Dr Octagonecologyst για να πάρουμε μια ιδέα. (Για να φτάσω να επιλέξω αυτά τα δύο,άφησα στην απέξω κομμάτια όπως το ''3000'' και το ''Blue Flowers'' και καταλαβαίνετε ότι είμαι ράκος ψυχολογικά. :)


Dr Octagon-Earth People​




Dr. Octagon - No Awarness​


 

Haagenti

AVClub Fanatic
18 November 2006
16,559
Ministry Of Silly Walks
Τους Jurassic 5 δεν τους γνώρισα από τη δουλειά τους αλλά από κάποιο sample που είχε χρησιμοποιήσει μια άλλη μπάντα από το άλμπουμ Feedback του 2006..Τα καλά του Hip Hop..Το ένα φέρνει το άλλο...Στο σύνολο έχουν κυκλοφορήσει 4 άλμπουμ από το 1993 με τις απόψεις να διίστανται..Προσωπικά θεωρώ ως peak στην πορεία τους το Power In Numbers που κυκλοφόρησε το 2002 στο οποίο συμμετέχει μεταξύ άλλων και η Nelly Furtado (Thin Line).
Στους Jurassic 5 υποβόσκουν ισόποσες ποσότητες,hip hop,funk και αφρικανικής παραδοσιακής μουσικής περασμένης μέσα από ένα σύγχρονο πρίσμα κάνοντας την ακρόαση πιο ενδιαφέρουσα και θελκτική..
Παραθέτω δύο κομμάτια ..Το πρώτο λέγεται Acetate Prophets ,ένα κομμάτι που αναπτύσσει έναν απύθμενο πειραματισμό και ένα πιο κλασσικό το A Day At Races.

Acetate Prophets​




A Day At The Races​


 

Haagenti

AVClub Fanatic
18 November 2006
16,559
Ministry Of Silly Walks
Artist:Zeroh
Album:BLQLYTE (2020)




Αλήθεια,αν μπορούσαμε να μελοποιήσουμε μια βαριά αρρώστια που κατατρώει το σώμα το νου και την ψυχή ενός ανθρώπου,εχουμε φανταστεί πως θα ήταν σαν εγχείρημα;
Βασικά έχω δυο τρία πραγματάκια στο μυαλό μου.
Το πρώτο από αυτά είναι σίγουρα το Titl του Scott Walker..Το δεύτερο είναι εκείνο το Μπενχουρικό project (ας μου επιτραπεί η έκφραση) λόγω της διάρκειας,το περιβόητο Everywhere At The End Of Time του The Caretaker ένα project που διαρκεί 6μιση ώρες το οποίο περιγράφει τα στάδια της ανίας και ανήκει στον ευρύτερο ambient χώρο και τρίτο αυτο εδώ το πειραματικό σάλεμα του κυρίου που υπογράφει με το όνομα Zeroh και ανήκει στον ευρύτερο hip hop χώρο...Η τουλάχιστον,εκεί θέλει να ανήκει ο κύριος αυτός.
Κατά τη γνώμη μου το άλμπουμ αυτό ειναι η επιτομή του πειραματισμού και ανήκει στα άλμπουμ εκείνα που δεν ανήκουν πουθενά αλλά και παντού.
Πραγματικά ,δεν έχω ιδέα τι σκεφτόταν ο συγκεκριμένος όταν κατασκεύαζε το μεταφυσικό αυτό όργιο,αλλά πολύ θα ήθελα να τον γνωρίσω από κοντά και να του σφίξω το χέρι.
Αν αυτό είναι το μέλλον της συγκεκριμένης μουσικής είμαι διατεθειμένος να παρατήσω τα πάντα και να στεφθώ κοσμοκαλόγερος για πάρτη της.
Τι να πρωτοβάλει κανείς από εδώ..Ολο το άλμπουμ ακούγεται σαν οντότητα αλλά θα μου επιτρέψετε να παραθέσω τρία κομμάτια και αυτό επειδή είναι μικρά σε διάρκεια.

ΥΓ..Τα τρία αυτά κομμάτια είναι κατά σειρά το δέκατο, το ενδέκατο και το δωδέκατο κομμάτι του δίσκου...Highly Recommended.


Zeroh-Sworn Free​



Zeroh-Invaluable​



Zeroh-Glory Drip​




zeroh.jpg
 

Haagenti

AVClub Fanatic
18 November 2006
16,559
Ministry Of Silly Walks
Για τον επόμενο καλεσμένο είχα σκοπό να γράψω διάφορα...Αλλα δεν θα γράψω σχεδόν τίποτα..
Μόνο τούτο..
Ο Chuck D και η παρέα του θα είναι υπερήφανοι για τη σπορά τους..Αυτόν,τον Immortal Technique τους Dead Prez και διάφορους άλλους.
Κάθε στίχος και ένα συμπυκνωμένο επεισόδιο του Εξάντα για τα κακώς κείμενα,την ουσία δηλαδή της γέννησης του hip hop.
Να μην ξεχνάμε αλλωστε πως η μουσική αυτή δεν γεννήθηκε από αυλοκόλακες ,διασκεδαστές του παλατιού.

Brother Ali - Uncle Sam Goddamn​



Brother Ali (Rare) Quarantine Home Studio Performance​


 
Last edited:

Haagenti

AVClub Fanatic
18 November 2006
16,559
Ministry Of Silly Walks
Είμαστε στο 2042.. Οι εποχές όπου λογοκρίνονταν οι τέχνες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.


ACTIVE MEMBER - 2042​




Νοέμβρης 2042 και στο ξέχειλο ημερολόγιο μου δε χωράει ούτε μια αράδα, ούτε καν μια λέξη ταξιθέτρια.
Μπροστά σ’ όσα αντικρύσαμε, εγώ κι ο πόνος ο επιχώριος μου ο Αρμαγεδώνας μοιάζει τώρα πια με εξωτική χορεύτρια.
Τώρα βρισκόμαστε καταμεσής στο μονοπάτι του φωτός κι η ελευθερία είναι εδώ και καιρό η κυρά των σκέψεων μας.
Τα τραγούδια μας δε γίνανε πόρνες κανενός και μας αρκούν μόνο τα βάσανα ετούτα των καιρών μας.
Οι αθάνατοι δεν κατάφεραν ν’ απομαγεύσουν την περατότητα, η διάθεση μας άλλαξε, δε θρηνούμε πια τους επιζώντες.
Το μυστικό αποκαλύφθηκε μοναχό του, τι αξιότητα! Επιβίωσε ο δυνητικός άνθρωπος απέναντι στους τυχόντες.
Σταμάτησε η πλάνη και η μετάσταση των ομοιομάτων κι ο διάβολος απέτυχε να μας κάνει χειρότερους.
Δεν απολογούμαστε πια για το καλό των θεριεμάτων κι η γλώσσα ξαναπερνά μέσα από το νόημα για τους νεότερους.
Η ταχύτητα δε παράγει πια ηδονή κι έπαψε να ‘ναι ο χρόνος βαρετός.
Αλαφρώσαμε από τους φόβους κι είδαμε τα σπουδαία κατάματα.
Ευτυχώς ο άνθρωπος πια, απ’ την ιστορία, βαδίζει εκτός.
Δε μας κινεί πια η αποστροφή και τα σιχάματα.
Οι μνήμες δε χωρούν πια όσα ποτέ δε συνέβησαν κι είμαι σίγουρος, ότι όσα ξέχασα, ήταν άνευ σημασίας.
Δεν είμαστε πια φιγούρες χωρίς σκιά κι όσα μας στέρησαν Θεραπεύσαν πλήρως τη λοιμώδη αποφυγή της ουσίας.
Η ρητορική του μίσους ξέμεινε από αρχές κι αφηγήσεις κι ο σκοπός δεν αγιάζει πια τον ορισμό μας.
Πάψαμε να ‘μαστε καταθληπτικά ενήμεροι χωρίς αισθήσεις κι η νοσταλγία έχει πάψει να συσσωρεύεται εντός μας.
Τώρα φανταζόμαστε ξανά το μέλλον των στοχασμών μας κι ευτυχώς γεννιούνται ακόμα του αύριο ταξιδιώτες.
Η νύχτα ήταν πιο σκοτεινή πριν να χαράξει μπρος μας.
Γλυτώσαμε από την ομοιομορφία της απόγνωσης και τους δεσπότες.
Τραβήξαμε επιτέλους τις κουρτίνες για να μπει το φως κι αχρηστεύτηκε η απτική πορνογραφία των εικόνων.
Έκανε ως εδώ το χρέος του ο Ιερώνυμος Μπος, τώρα μπορούμε και ζούμε χωρίς προτάγματα δαιμόνων.
Ο κόσμος έπαψε να οχυρώνεται στην πραγματικότητα. Στο οπλοστάσιο των συμβάντων, ξέμειναν κάτι σουβενίρ.
Οι τέχνες είναι ξανά σε ρήξη με τη ρηχότητα κι ο θάνατος πρόλαβε τον Άμλετ πριν να γίνει βασιλιάς Ληρ.
Έχω χρόνο τώρα, θα κάτσω να με διαβάσω, για να με μάθω.
Έλπίζω ότι έπαψα να ‘μαι δύσχρηστος εντός ορμητηρίου.
Τώρα θρηνώ όταν γράφω κι όταν είμαι, γλεντώ και πλάθω.
Δεν είμαι πια συννένοχος ενός μοιραίου σεναρίου.
Ο γέρο Πλάτωνας , θ’ ανακουφίζεται που τώρα η σκέψη μας μετέχει στις αλήθειες που εμπιστευόμαστε.
Ανώφελη είναι κάθε δύναμη που επιδιώκει τη στρέψη μας.
Τώρα ζούμε κι είμαστε κι όχι απλά περνιόμαστε.
Δε με τυρρανούν πια τα ζοφερά σμήνη των λογισμών μου, είμαι ένας αλίβας που αποζητεί να ζήσει στο φως.
Ο θάνατος δεν είναι πια μέρος των ισχυρισμών μου κι ούτε με σκιάζει κάποιος τελειομανής θεός.
Ήθελα απλά, τώρα που η ενέργεια μου ρέει φυσιολογικά, να θυμήσω ότι στη φύση, κατοχή δεν υφίσταται.
Όλα συμβαίνουν αρμονικά κι αποβαίνουν διδακτικά.
Γι αυτό άδικα, άχρονα κι άσκοπα όσα κυρήττατε.
Ο κόσμος βρήκε την ουσία κι αφηγείται τη σπάνη του κι ο άνθρωπος έπαψε να ‘χει την απόριψη άμυνα του.
Ο κυνηγός χρόνος, λουφάζει στο ορμάνι του παρέα με τους προφήτες που περιγράψαν τα δεινά του.
Είναι 14 Νοεμβρίου 2042 και στο ημερολόγιο μου δε χωράει πια ούτε μια αράδα, ούτε καν μια λέξη ταξιθέτρια.
Μπροστά σ’ όσα αντικρύσαμε, εγώ κι ο πόνος ο επιχωριος μου, ο Αρμαγεδώνας μοιάζει τώρα πια με εξωτική χορεύτρια.​
 

ihodemon

Supreme Member
4 April 2019
4,287
ΑΘΗΝΑ
Τι ζητάμε απο ένα hip hop?
Καλλιτεχνικές μουσικές αναζητήσεις, και ευαισθησίες στο λόγο μην σπάσσουμε κάνα ωό?
Λες και δεν έχουμε αναισθητοποιηθεί απο τον λεκτικό πόλεμο του internet..
Η κάθε μουσική έκφραση έχει και τα ιδεολογικά παρακλάδια της και ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχουν όλα τα γούστα..
Αυτή είναι η έκφραση που γεννήθηκε στα γκέτο, τι θέλουμε απο τους συνεχιστές του hiphop?
Να τραγουδάνε για την Ferari? (Που και αυτό το ακούσαμε..)
Η να συνεργάζονται με λαικούς trendy και τραγουδίστριες που μοιάζουν με pornstar?
Ανεξαρτήτως αν συμφωνούμε ή όχι με τους στίχους, προσωπικα περιμένω καυστικούς στίχους
και επανάσταση (χωρίς να ακούω ιδεολογικά) και ας θίγονται οι δήθεν καθώς πρέπει..
Οπότε ένα τρομοκρατικό για την λογοκρισία απο τα τσογλάνια..
Vromikos Notos - Logokrisia
 

Δημήτρης Ιωάννου

Moderator
Staff member
18 June 2006
15,854
Αθήνα-Κέντρο
Τι ζητάμε απο ένα hip hop?
Καλλιτεχνικές μουσικές αναζητήσεις, και ευαισθησίες στο λόγο μην σπάσσουμε κάνα ωό?
Λες και δεν έχουμε αναισθητοποιηθεί απο τον λεκτικό πόλεμο του internet..
Η κάθε μουσική έκφραση έχει και τα ιδεολογικά παρακλάδια της και ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχουν όλα τα γούστα..
Αυτή είναι η έκφραση που γεννήθηκε στα γκέτο, τι θέλουμε απο τους συνεχιστές του hiphop?
Να τραγουδάνε για την Ferari? (Που και αυτό το ακούσαμε..)
Η να συνεργάζονται με λαικούς trendy και τραγουδίστριες που μοιάζουν με pornstar?
Ανεξαρτήτως αν συμφωνούμε ή όχι με τους στίχους, προσωπικα περιμένω καυστικούς στίχους
και επανάσταση (χωρίς να ακούω ιδεολογικά) και ας θίγονται οι δήθεν καθώς πρέπει..
Οπότε ένα τρομοκρατικό για την λογοκρισία απο τα τσογλάνια..
Vromikos Notos - Logokrisia
Ο απόλυτος ορισμός της χιπ χοπ, σε ευχαριστώ (όπως και τον Σπύρο) για το ξεστράβωμά μου.
Η σημερινή εμπορική (τ)ραπ έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια.
Δήθεν ράπερς με φωνές ηλεκτρικές,τίγκα στο Auto tune που βαριούνται καλά καλά να μιλήσουν ,πόσο δε μάλλον να τα χώσουν της προκοπής.
 

Haagenti

AVClub Fanatic
18 November 2006
16,559
Ministry Of Silly Walks
Όντως η λογοκρισία είναι άτιμο πράγμα και παραπέμπει σε τριτοκοσμικές χώρες , γι΄ αυτό και εμείς θα τιμήσουμε την ελευθερία του λόγου με κάτι ουσιαστικό και όχι με σκέψεις ατάκτως ερριμμένες.
Υπάρχουν οι Τράπερς αλλά υπάρχουν και οι άλλοι που δεν παίρνουν πολλά views επειδή κυριαρχεί η μαγκιά , η κλ@νια και η εξάτμιση.
Ένας από αυτούς είναι ο Τωμ Unit τον οποίο τον πρωτογνώρισα σε μια συνεργασία του με τον Σεξπυρ , τον κολλητό του Μυθριδάτη .
Ο Τωμ δεν είναι απλά σε άλλο επίπεδο από την πλειοψηφία της εγχώριας σκηνής τόσο σε flow όσο και σε μουσικό επίπεδο (beat κλπ) , αλλά προσεγγίζει πρωτοκλασάτες δουλείες του εξωτερικού.
Στο παρακάτω κομμάτι αρκείται σε συντηρητικά μοτίβα για την ιδιοσυγκρασία του. Συνήθως είναι αρκετά πιο abstract.

Tωm Unit - Οικογενειακές Ιστορίες​



 

Δημήτρης Ιωάννου

Moderator
Staff member
18 June 2006
15,854
Αθήνα-Κέντρο
Νοοτροπία , στάση ζωής . Μέχρι το μεδούλι.
Το αίμα κυλάει εδώ.

Psycho Realm - Showdown​


Που πας και βρίσκεις τέτοιες κομματάρες?
Εύγε σου.
Αλλά γράφε και καμμία πληροφορία για το συγκρότημα και το τραγούδι (πώς πότε κλπ),να το νοιώθουμε βαθιά μέσα μας.!
Απ όλα σου τα νήματα αυτό είναι το αγαπημένο μου!
 

Haagenti

AVClub Fanatic
18 November 2006
16,559
Ministry Of Silly Walks
Που πας και βρίσκεις τέτοιες κομματάρες?
Εύγε σου.
Αλλά γράφε και καμμία πληροφορία για το συγκρότημα και το τραγούδι (πώς πότε κλπ),να το νοιώθουμε βαθιά μέσα μας.!
Απ όλα σου τα νήματα αυτό είναι το αγαπημένο μου!
Δημήτρη όπως θα έχεις διαπιστώσει είμαι από τους λίγους που γράφουν "πέντε πράγματα"..Για το συγκεκριμένο λέω να αρκεστώ στα παραπάνω.
Μου είναι αδύνατον να περιγράψω το αίμα που κυλάει.
Η μάλλον όχι..
Θα είναι και η τελευταία μου αναφορά σε δίσκο (παρουσίαση) στο club.
 
Last edited:

Haagenti

AVClub Fanatic
18 November 2006
16,559
Ministry Of Silly Walks
Η αλήθεια είναι ότι όταν έρχονται οι Psycho Realm στην Ελλάδα,γίνεται ένας ψιλοχαμός.
Καπνογόνα σε κλειστά club και τα ρέστα.
Οι Active Member δημιουργήθηκαν έπειτα από μια συναυλία των Public Enemy στη χώρα μας το 1992.
Οι 542 αν κρίνω απ' την τεχνοτροπία του εξωφύλλου,μάλλον είχαν διαφορετική αφετηρία.
Βάζω και τα εξώφυλλα δίπλα δίπλα.
Το Psycho Realm είναι από το ομώνυμο πρώτο τους άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 1997 ενώ των 542 από το άλμπουμ "Παραμονές Του Πολέμου" του 2019 ,το οποίο μεταξύ άλλων έχει και ένα sample από ένα ωραιότατο κομμάτι του Γιώργου Μαρίνου.
IMG_20210715_011320.jpg

542-Μηδεν Στο Μείον.

 

Haagenti

AVClub Fanatic
18 November 2006
16,559
Ministry Of Silly Walks
Ένα είναι σίγουρο.. Όπου χώνει τη μουσούδα του ο Alchemist είναι αλλού γι΄ αλλού το υλικό.
Μέχρι τώρα, από τις αγαπημένες κυκλοφορίες της χρονιάς.
Άκρως εγκεφαλικός δίσκος... Διεστραμμένος , ωραίος , Μεθανιώτικος.

Armand Hammer & The Alchemist - Chicharonnes feat. Quelle Chris​