Επίγειο και δορυφορικό σήμα σε υφιστάμενη εγκατάσταση

pkatsou

New member
24 March 2021
1
Καλημέρα

Είμαι καινούργιο μέλος στο forum και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Έχω το εξής θέμα: έχω βάλει ένα δορυφορικό πιάτο στην ταράτσα 5όροφης πολυκατοικίας. Για να κατεβάσω το σήμα χρησιμοποιώ την υφιστάμενη καλωδίωση της πολυκατοικίας. Έχω βάλει ένα combiner στην ταράτσα και συνδέω εκεί τόσο την επίγεια κεραία όσο και το σήμα από το πιάτο. Αυτό κατεβαίνει με το υφιστάμενο καλώδιο μέχρι το διαμέρισμά μου στο 2ο όροφο όπου έχω βάλει μια δορυφορική πρίζα και εκεί συνδέω στο ένα την τηλεόραση και στο άλλο τον αποκωδικοποιητή. Δουλεύουν μια χαρά. Αυτή η γραμμή από την ταράτσα μέχρι το διαμέρισμα μου είναι μόνο για την πρίζα αυτή.

Θέλω να κάνω αλλαγή και να στείλω το σήμα σε άλλη στήλη. Οπότε αλλάζω θέση στο combiner στην ταράτσα και κάνω τη μίξη επίγειου δορυφορικού σήματος σε άλλη στήλη η οποία όμως εξυπηρετεί πλέον και τους 5 ορόφους (μία πρίζα διέλευσης σε κάθε διαμέρισμα και μετά πάει στο επόμενο διαμέρισμα). Φτάνει σε μένα σε μια απλή πλέον πρίζα διέλευσης (δεν έχει διαχωριστή, δεν είναι δορυφορική σαν την άλλη) και εκεί συνδέω ένα καλώδιο και το προχωράω περίπου δέκα μέτρα μέσα στο σπίτι. Στο σημείο αυτό θέλω να βάλω ένα combiner αντίστροφα πλέον για να διαχωρίσει το σήμα. Τον βάζω και ενώ επίγειο σήμα έχω, δορυφορικό δεν έχω καθόλου (ο αποκωδικοποιητής δείχνει 0%). Δοκίμασα να βγάλω την απλή πρίζα διέλευσης και να βάλω μια τερματική δορυφορική (αυτή που έχω στην αρχική θέση και δουλεύει μια χαρά) αλλά και πάλι δεν απέδωσε.

Να υποθέσω ότι λόγω της ύπαρξης των προηγούμενων πριζών διέλευσης αυτό που προσπαθώ να κάνω δεν μπορεί να πετύχει; Υπάρχει κάποια πρόταση ή κάποια λύση για να δουλέψει;

Ευχαριστώ προκαταβολικά