Επιλογή projector

Steven

New member
2 September 2006
11
Καλησπέρα όπως βλέπετε είμαι τελείως καινούριος στο forum και όπως λέει και ο τίτλος ψάχνω έναν video projector o οποίος θα χρησιμοποιηθεί κατα βάση για σύνδεση με το pc και ίσως με ένα dvd player... Θα είναι μόνο για home προβολές και δεν θέλω επαγγελματικές λύσεις τύπου Ruby..:D οπότε δεν θέλω να δώσω τα τρελά λεφτά, παρόλα αυτά θέλω να έχω ένα καλό μηχάνημα!!


Θα είναι πιο πολύ για την προβολή ταινειών, κατεβασμένων σειρών κλπ, αλλά και για τα πολύ λίγα παιχνιδάκια που παίζω...

Η πρώτη ερώτηση είναι τι ανάλυση..

Θα ήθελα να μην πέσω κάτω από 1024χ768... Τo 800χ400 μου φαίνεται λίγο για την σημερινή εποχή και με το HD να είναι προ των πυλών.. Από την άλλη το 1280χ1024 νομίζω είναι υπερβολικό, καθώς από τα λίγα που ξέρω ανεβαίνει πολύ το μέγεθος και η τιμή! Παρόλα αυτά όλες οι απόψεις είναι κατι παραπάνω από αποδεκτές! Θα ήθελα αν είναι δυνατό σε αυτά τα οικονομικά πλαίσια να είναι δυνατό να μπορεί να παίξει και HD...

Επόμενη και βασικότερη ερώτηση είναι ποιον προβολέα προτεινετε εσείς...

Βασικά είμαι ψιλοάσχετος... Και με την τεράστια προσφορά που υπάρχει έχω χάσει τα αυγά και τα πασχάλια... Θα με βοηθούσατε πολύ αν μου λέγατε κάποια τεκμηριωμένη άποψη για το ποιόν προβολέα να προτιμήσω...

Γενικά δεν θέλω με τίποτα να δώσω πάνω απο 1500-2000 euro. Η αγορά θα γίνει από Γερμανία, συνεπώς θα είναι καλύτερη η τιμή από αυτές του ελληνικού εμπορίου, ή μπορεί να γίνει και από το ebay. Σκέφτομαι ακόμα και τη λύση του μεταχειρισμένου, αλλά πολύ λίγο καθώς οι κίνδυνοι είναι πολύ γεγάλοι...

Το λέω αυτό καθώς έναν προβολέα που κάνει 2500 ας πούμε μπορεί εγώ να τον βρω πολύ πιο κάτω οπότε feel free να πείτε ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε αυτά τα λεφτά!!

Ευχαριστώ!! :)


Μου τράβηξε το ενδιαφέρον αυτός της Benq http://www.benq.com/products/Projector/?product=615&page=specifications
Είναι ο 720p και τον βρίσκω σε φοβερή τιμή... 1070 euro περίπου... Αλλά όπως είπα είμαι άσχετος...
 
Last edited:
18 June 2006
8,260
Θεσσαλονίκη
Κατ αρχάς καλώς ήρθες στην παρέα μας
Το θέμα των φθίνών προβολέων το έχουμε αναλύσει αρκετές φορές εδώ μέσα. Αν είναι για LCD τότε η πιο συμφέρουσα αγορά είναι ο EPSON TW600 ( 1100€) η ο Sanyo Z4 με 1300€ Αν είναι για DLP θα πρέπει ν ανεβάσεις λίγο το budget για ν αποκτήσεις έναν στα 720p όπως τον BenQ 7700 η τον Ν76 της Infocus. Η ανάλυση όλων των παραπάνω είναι 1280 x 720 δηλαδή προβάλουν μακρόστενη εικόνα ( 16:9)
Αν πάντως είναι να καταλήξεις σε DLP καλύτερα θα ήταν να δεις κάποιον από κοντά καθώς μπορεί να έχεις πρόβλημα με το φαινόμενο Rainbow. Οι LCD έχουν καλύτερη κίνηση από τους DLP ενώ οι DLP καλύτερο μαύρο και περισσότερο contrast
 
Last edited:

Steven

New member
2 September 2006
11
Ευχαριστώ πολύ!! Αυτή τη στιγμή μου παρέθεσες 4 προβολείς, που υποθέτω για να μου τους είπες θα είναι και οι κορυφαίοι σε αυτή την κατηγορία...:)..

Οπότε ας υποθέσουμε ότι δεν εχω πρόβλημα με το Rainbow...αν συγκρίνουμε τους 2 LCD (που φαντάζομαι έχον πραγματικά εφάμιλες επιδόσεις) με τους 2 DLP τι αποτέλεσμα θα βγάλουμε? Το λέω αυτό καθώς η διαφορά στην τιμή δεν είναι καθόλου αμελητέα... Ειδικά με τον Infocus που τον βρίσκω στα 1950, ενώ τον 7700 τον βρίσκω αρκετά πιο χαμηλά στα 1600... Επίσης η ποιοτική διαφορά των 2 DLP αξίζει τα 350 Ευρώ παραπάνω??

Το λέω αυτό καθώς από τη μια μπορώ να δώσω αυτά τα χρήματα απλά γιατί να τον κάνω αν και ο Sanyo ή ο Epson κάνουν την ίδια ακριβώς δουλειά...

Επίσης μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε κάποιο κατάστημα που μπορώ να δω να παίζουν αυτοί οι projectores? Βόρεια Προάστεια μένω... Και θα ήμουν ευγνώμων αν μου λέγατε και τι να προσέξω βλέποντάς τους να παίζουν...
 
Last edited:

ΜΗΤΣ

Supreme Member
19 June 2006
3,418
Athens, Greece
Kαλωσήρθες φίλε μας.
Όσων αφορά την ανάλυση νομίζω ότι αξίζει να πας σε 1280X720 όπως λέει και ο Kώστας. H καλύτερη επιλογή θα ήταν να ψάξεις λίγο και να δεις τα μηχανάκια να παίζουν αλλά να προσέξεις και την πηγή όπως και το πανί που παίζουν. Eγώ δεν ξέρω να σου πώ συγκεκριμένα καταστήματα. Όλοι πάντως είναι καλές επιλογές.
 

Θάνος Φούντας

AVClub Addicted Member
22 June 2006
1,878
Όπως σου τα λέει ο ΜΗΤΣ. Όταν μιλάμε για τις καλύτερες υλοποιήσεις σε μια κατηγορία τιμής η "καλύτερη" εικόνα είναι συνήθως θέμα υποκειμενικό (σε αρκετά μεγάλο βαθμό). Θα πρέπει να πας και να δεις με τα μάτια σου τις διάφορες εναλλακτικές πριν αποφασίσεις.
Πάντως σε καμιά περίπτωση μην "πέσεις" κάτω από 1280x720 (BTW σε "λίγο" "αναμένονται" οι πρώτες "προσιτές" υλοποιήσεις σε 1080)
 

ilias

Supreme Member
18 June 2006
9,145
Bratislava
Αν θέλεις -κατά τη γνώμη μου- το απόλυτο best value for money πάρε τον epson tw600... απίστευτη εικόνα, απίστευτες ευκολίες τοποθέτησης, 1280χ720, hdmi, την καλύτερη τιμή, έχει όλα τα καλούδια.

Αν τώρα θέλεις να κερδίσεις σε λεπτομέρειες στην εικόνα τις οποίες πιθανώς θα αντιληφθείς είτε μετά από κανένα χρόνο το λιγότερο (όταν θα έχεις μάθει να "βλέπεις βαθύτερα") είτε κάνοντας.... σεμινάρια, και δεν σε πειράζει να πιάσεις το 2χίλιαρο τότε (δεδομένου ότι δεν αποτελεί πρόβλημα το rainbow) κοίτα τους dlp που σου πρότειναν (συν τον optoma 72).

Αν δεν σε πειράζει να περιμένεις κανένα 3μηνο-4μηνο και να ανεβάσεις και λίγο το budget ίσως βρεις κάτι σε 1080 ώστε να μην ....υστερείς και τεχνολογικά !!!!
 
Last edited:

john_karis

New member
21 June 2006
76
Εχω τον EPSON TW600 και στον συνιστω ανεπιφυλακτα. Ειμαι ευχαριστημενος απο την αγορα στα λεφτα του και στα χαρακτηριστικα του. Για να τον συγκρινεις με κατι αναλογο σε χαρακτηριστικα με DLP πρεπει να βαλεις βαθια τηο χερι στην τσεπη.

Οσο για τις ευκολιες τι να σου πω. Με τον που τον εβγαλα απο το κουτι και τον κρεμασα απλα τον ανοιξα και απο τοτε βλεπω με σωστα χρωματα χωρις να πειραζω με τις ωρες τα παντα . Βεβαια με μια σωστη ρυθμιση απο ειδικους θα ειναι πολυ καλυτερα αλλα σε λιγο καιρο θα γινει και αυτο

Ακομα ειναι καλος και στο οτι εχει πολλες ρυθμισεις για να τον κεντραρεις καλα πανω στο πανι και ας μην εισαι ακριβως στο κεντρο του πανιου αλλα οπου θες .. !!!!!

Μπορεις να γεμισεις ανετα πανι 106" (16:9) απο τα 3.15 μετρα

Βαλτα κατω ολα αυτα και νομιζω η αγορα ειναι μονοδρομος για τον συγκεκριμενο..
 

Steven

New member
2 September 2006
11
Έτσι όπως τα θέτει ο ilias........με πειράζει να πιάσω το 2χίλιαρο... Ο infocus είναι σχεδόν διπλή τιμή από τον epson και άμα είναι είναι η διαφορά να είναι μόνο στις λεπτομέρεις δεν νομίζω πως ένας άπειρος χρήστη σαν κι εμένα θα έπρεπε να δώσει αυτά τα λεφτά παραπάνω...

Δεν με πειράζει να περιμένω λίγο παραπάνω αλλά έχω μάθει με την τεχνολογία ότι κάτι τέτοιο δεν έχει τις περισσότερες φορές νόημα... Πάντα θα βρίσκεσαι στο δίλημμα να πάρω ή να μην πάρω...

Όσο για τον Epson 600 εκπλήσομαι που έχει τόσο καλές κριτικές από σας, σε τόσο χαμηλή τιμή και γλιτώνεις και το Rainbow... Μάλλον σαν πρώτος μου projector θα ήταν μια ιδανική επιλογή...

Πείτε μου λίγο...από θόρυβο πως πάει? Κάνει σαν τρακτέρ ή ηυποφέρεται??

Κάπου που θα μπορούσα να τον δω να παίζει?? Όχι πως θα καταλάβψ κάτι ιδιαίτερο... απλά να τον δω...
 
Last edited:
17 June 2006
3,031
Απάντηση: Re: Επιλογή projector

Steven said:
Πείτε μου λίγο...από θόρυβο πως πάει? Κάνει σαν τρακτέρ ή ηυποφέρεται??

Όχι δεν είναι θορυβώδης αρκεί φυσικά να μην τον έχεις ακριβώς δίπλα σου.
 
Last edited by a moderator:
17 June 2006
3,031
Απάντηση: Re: Επιλογή projector

Steven said:
Ο infocus είναι σχεδόν διπλή τιμή από τον epson και άμα είναι είναι η διαφορά να είναι μόνο στις λεπτομέρεις δεν νομίζω πως ένας άπειρος χρήστη σαν κι εμένα θα έπρεπε να δώσει αυτά τα λεφτά παραπάνω...

...

Και όμως αυτή η διαφορά στη λεπτομέρεια άνει έναν προβολέα καλύτερο από τον άλλον. Εαν όμως είσαι νέος στο σπόρ νομίζω ότι ειναι η πλέον ιδανική λύση συνδιάζοντας κόστος απόκτησης και ποιότητα εικόνας.
 
Last edited:

Steven

New member
2 September 2006
11
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΣΤΡΟΥΝΗΣ said:
Και όως αυτή η διαφορλα στη λεπτομέρεια άνει έναν προβολέα καλύτερο από τον άλλον.

Σίγουρα...το θέμα είναι αν θα μπορεί το μάτι μου να διακρίνει αυτή τη διαφορά... Και από αυτά που μου έχετε πει ως τώρα μάλλον δεν θα μπορεί ή θα είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που θα μπορώ να διακρίνω κάποια διαφορά...

Αυτό που με εκπλήσει είναι ότι στην Ελλάδα τον βρίσκω 100 Ευρώ πιο κάτω από τη Γερμανία...και αυτό είναι κακό γιατί πρέπει να τον πάρω από τη Γερμανία! :)
 

Steven

New member
2 September 2006
11
Είδα σε άλλο topic ότι αναμένεται καινούριος Epson... Τι πληροφορίες έχουμε για αυτόν? Θα είναι αντικαταστάτης του 600 ή θα είναι αντικαταστάτης κάποιου πιο μεγάλου μοντέλου?
 
18 June 2006
8,260
Θεσσαλονίκη
Οι διαφορές του EPSON με τον SANYO εστιάζονται περισσότερο στην κατασκευή του. Ο δεύτερος είναι πιο στιβαρός και μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει προβλήματα. Απ ότι έχω διαβάσει με αρκετό πείραγμα στις ρυθμισεις ί από κάποιον ιδικό παίζει και ελαφρός καλύτερα απ το Epson. .
Όσο για τους DLP BenQ & Infocus η διαφορά τιμής τους είναι επίσης δικαιολογημένη καθώς ο πρώτος έχει παρουσιάσει πολλά προβλήματα ενώ ο δεύτερος ακόμα τίποτα . Θα μου πεις είναι καινούριο μοντέλο, Η ιστορία της Infocus όμως στους προβολείς μας έχει μάθει ότι πρόκειται για αξιόπιστα μηχανάκια κάτι που δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε και για τους BenQ. Η τεχνολογία των DLP καταφέρνει να αποδώσει πιο τρισδιάστατη εικόνα και πιο εντυπωσιακή από τους Lcd της κατηγορίας και αυτό χάρη στην καλύτερη απεικόνιση του μαύρου. Αντίθετα οι Lcd έχουν καλύτερη κίνηση καθώς δεν διαθέτουν χρωματικό τροχό για να πετύχουν τις αποχρώσεις των βασικών χρωμάτων ( ίσος το μοναδικό πλέων μειονέκτημα των μονοτσιπων DLP). Αν δεν βρεις κάποιο demo room για να τους δεις , δες αν κάποια από τα μέλη που τους έχουν μήπως και μπορέσει να σου κάνει μια επίδειξη στ χώρο του.
Διάβασα πιο πάνω ότι ο EPSON παίζει περίφημα out of the box. ¨όλοι παίζουν καλά χωρίς ρυθμίσεις . Μπορούν όμως ν απογειωθούν από κάποιο ιδικό σε σημείο να μην τους αναγνωρίζεις. Καλό κουράγιο και εύχομαι ν αποκτήσεις τον καλύτερο.
 
Last edited:
17 June 2006
3,031
Απάντηση: Re: Επιλογή projector

Steven said:
Είδα σε άλλο topic ότι αναμένεται καινούριος Epson... Τι πληροφορίες έχουμε για αυτόν? Θα είναι αντικαταστάτης του 600 ή θα είναι αντικαταστάτης κάποιου πιο μεγάλου μοντέλου?

Από ενημερωμένες πηγές γνωρίζω ότι το Epson TW-700 είναι επιπλέον εξοπλισμένος με την ένδειξη 10.000:1 Επίσης κάποιες μικρες αλλαγές θα πραγματοποιηθούν, οι οποίες εντούτοις δεν έχουν καθορίζστεί ακόμα 100 τοις εκατό.
 

Steven

New member
2 September 2006
11
Και για πότε και σε ποιά τιμή περίπου αναμένεται αυτός ο 700 Μανώλη??

Βρήκα στο ερμανικό ebay αυτό και θέλω να μου πείτε αν αξίζει

http://cgi.ebay.de/EPSON-EMP-TW600-...4QQihZ014QQcategoryZ48654QQrdZ1QQcmdZViewItem

Για όσους δεν γνωρίζουν γερμανικά είναι ο Epson 600 καινούριος φυσικά + μια καινουρια λάμπα (αλήθεια πόσο κάνει μια καινούρια λάμπα από μόνη της)+ ένα HDMI switch 2:1 + calibration...

Όλα αυτά 1500... Αξίζει ή είναι πολύ ακριβό..?
 
18 June 2006
8,260
Θεσσαλονίκη
¨όσο και να κάνει η λάμπα δεν αξίζει να τον πάρεις απ έξω . ¨όταν εδώ έχει 1100€ μ
Μια λάμπα άντε να κάνει 400€ οπότε έρχεσαι στα ίσα . Φυσικά το πιο πιθανό είναι να μη σου χρειαστεί ποτέ η δεύτερη λάμπα αφου όταν μετα από 3 – 4 χρόνια που θα χρειαστεί αλλαγή το πιο πιθανό είναι να έχεις αλλάξει ήδη προβολέα.
 

Steven

New member
2 September 2006
11
Αυτό σκεφτόμουν και εγώ.... Μάλλον η λάμπα θα μαζεύει για πολύυυυ καιρό σκόνη...

Όπως έλεγε και ο skroutz που δεν αγόραζε τηλεκάρτες... "Ποτέ δεν προπληρώνω κάτι!!" ;)


Το θέμα είναι είναι ότι το έξω για μένα είναι η Ελλάδα, καθώς ναι μεν τώρα είμαι στην Αθήνα αλλά κανονικά μένω στο Μόναχο... Για αυτό θα με βόλευε πάρα πολύ να τον αγοράσω από εκεί, αλλά για κάποιο ανεξήγητο λόγο είναι ο μοναδικός απο τους 4 προαναφερθεντες προβολείς που είναι πιο ακριβός στα γερμανικά καταστήματα...

Το χειρότερο είναι ότι μετακομίζω και πρέπει να κοιτάξω ακριβώς τον χώρο που θα μπει ο προβολέας η οθόνη κλπ πριν κάνω την αγορά...οπότε δεν μπορώ να τον πάρω πριν ξαναγυρίσω Γερμανία...

Κανά νεο για το που μπορώ να τον δω να παίζει??
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,852
Εξάρχεια
Re: Απάντηση: Επιλογή projector

Κώστας Ποτακίδης seven said:
Οι διαφορές του EPSON με τον SANYO εστιάζονται περισσότερο στην κατασκευή του. Ο δεύτερος είναι πιο στιβαρός και μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει προβλήματα. Απ ότι έχω διαβάσει με αρκετό πείραγμα στις ρυθμισεις ί από κάποιον ιδικό παίζει και ελαφρός καλύτερα απ το Epson. .
Όσο για τους DLP BenQ & Infocus η διαφορά τιμής τους είναι επίσης δικαιολογημένη καθώς ο πρώτος έχει παρουσιάσει πολλά προβλήματα ενώ ο δεύτερος ακόμα τίποτα . Θα μου πεις είναι καινούριο μοντέλο, Η ιστορία της Infocus όμως στους προβολείς μας έχει μάθει ότι πρόκειται για αξιόπιστα μηχανάκια κάτι που δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε και για τους BenQ. Η τεχνολογία των DLP καταφέρνει να αποδώσει πιο τρισδιάστατη εικόνα και πιο εντυπωσιακή από τους Lcd της κατηγορίας και αυτό χάρη στην καλύτερη απεικόνιση του μαύρου. Αντίθετα οι Lcd έχουν καλύτερη κίνηση καθώς δεν διαθέτουν χρωματικό τροχό για να πετύχουν τις αποχρώσεις των βασικών χρωμάτων ( ίσος το μοναδικό πλέων μειονέκτημα των μονοτσιπων DLP). Αν δεν βρεις κάποιο demo room για να τους δεις , δες αν κάποια από τα μέλη που τους έχουν μήπως και μπορέσει να σου κάνει μια επίδειξη στ χώρο του.
Διάβασα πιο πάνω ότι ο EPSON παίζει περίφημα out of the box. ¨όλοι παίζουν καλά χωρίς ρυθμίσεις . Μπορούν όμως ν απογειωθούν από κάποιο ιδικό σε σημείο να μην τους αναγνωρίζεις. Καλό κουράγιο και εύχομαι ν αποκτήσεις τον καλύτερο.

Γιατί ρε Κώστα έτσι με τους Benq???

Έχω Benq 3 χρόνια τώρα και το μηχ/κι πετάει (7200)

Τι να πεί ο Τάκης που έχει πάρει 2 προβολείς και οι δύο Benq!!!??
 
18 June 2006
8,260
Θεσσαλονίκη
Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή projector

Emilot said:
Γιατί ρε Κώστα έτσι με τους Benq???

Έχω Benq 3 χρόνια τώρα και το μηχ/κι πετάει (7200)

Τι να πεί ο Τάκης που έχει πάρει 2 προβολείς και οι δύο Benq!!!??

Και φυσικά θα πετάει, Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις με προβλήτα. ¨όλοι θυμόμαστε το πρόβλημα με την λάμπα που είχε προκύψει στον 7700. Δεν είπα ότι είναι για πέταμα , προς θεού. Απλά είπα ότι έχουν αναφερθεί αρκετές φορές προβλήματα. Φυσικά σε αυτές τις περιπτώσεις ο παράγων κόστος σε σχέση με αυτά που προσφέρει κάνουν τον αγοραστή και πολύ ορθά να παραβλέπει αυτές τις λεπτομέρειες. Να μην ξεχνάμε και το γεγονός ότι η BenQ και κάνα δυο ακόμα εταιρίες ήταν αυτές που ώθησαν την αγορά σε πτώση των τιμών αφού ήταν από αυτούς που πρόσφεράν εξαιρετική εικόνα και χαρακτηριστικά με ελάχιστα χρήματα.
 

kostasls

New member
9 September 2006
3
Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα.

Είμαι κι εγώ ένας υποψήφιος αγοραστής προβολέα για οικιακή χρήση. Θα είναι ο πρώτος μου (δεν έχω ξανασχοληθεί με το θέμα) αλλά δεν έχω και καποιον που να ξέρει.Αφού διάβασα κάποια πράγματα αποφάσισα να δώσω εώς και 1500 περίπου ευρώ.
Είμαι μεταξύ κάποιων μοντέλων που έχετε προτείνει σε άλλους χρήστες αλλά αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω τώρα είναι αν μπορείτε να μου πείτε κάποιο κατάστημα όπου μπορώ να δω 1-2 σε λειτουργία καθώς δεν ξέρω αν βλέπω και το φαινόμενο rainbow.

Σας ευχαριστώ