Επισκευή ηχείων και εύρεση ενισχυτή.

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

Nikolas Karampelas

New member
18 August 2012
8
Καλησπέρα σας, καλώς σας βρήκα.

Έχω ένα ζευγάρι ηχεία quadral all craft 120 ξεχασμένα από τον θεό στο πατρικό μου (τα χρησιμοποιούν με ένα παλιό ηχοσύστημα, αλλά δεν έχει δει πολύ αγάπη τελευταία).

Σύμφωνα με την ετικέτα τους είναι αντίστασης 8Ω και εύρους συχνότητας 40 ως 20000Hz, γράφει επίσης επάνω nennbelastbarkeit 60 Watt και impulsbelastbarkeit 120 watt, τα οποία δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς σημαίνουν ούτε πιο αντιπροσωπεύει την ισχύ των ηχείων, τουλάχιστον όπως θα την καταλάβαινα εγώ ως άσχετος με αυτά τα πράγματα.
Πέρα από αυτά τα χαρακτηριστικά όλοι οι κώνοι των ηχείων έχουν ζημιές (οι περισσότεροι μικροί και μεσαίοι είναι σκισμένοι και το ένα woofer έχει τριφτεί η μεμβράνη που υπήρχε γύρο από τον κώνο), εκτός από το ένα woofer που το είχα πάει για αλλαγή εγώ ως πιτσιρικάς πριν από 10 και βάλε χρόνια.

Αξίζουν τον κόπο μου καταρχάς; Σκεφτόμουν να αλλάξω όλους τους κώνους με καινούργιους και να αγοράσω και έναν ενισχυτή, η κύρια χρήση του συστήματος θα είναι σε συνδυασμό με υπολογιστές και mp3 players, και θα ήταν σίγουρα τρελό υπέρ να μπορούσα να συνδέσω επάνω και ηλεκτρικό μπάσο. Ο χώρος είναι ένα δωμάτιο χονδρικά στα 10τμ.
Θα αντικαταστήσουν ένα σετάκι ηχείων Η/Υ Creative P5800 5.1 http://asia.creative.com/products/product.asp?category=4&subcategory=25&product=10596&nav=1

Αν αξίζουν τον κόπο τελικά, πρέπει να προσέξω κάτι κατά την επιλογή νέων κώνων; Την αλλαγή θα την κάνω εγώ, έχω κάποιες βασικές γνώσεις ηλεκτρονικών και συγκολλητή.
Τι ενισχυτή θα προτείνατε για αυτά;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. :)
 

ln()

Supreme Member
1 February 2007
5,739
Βόλος
Για να αλλάξεις τους κώνους στο μεγάφωνο πρέπει να βρεις το ίδιο υλικό και να τους κεντράρεις απόλυτα με μηχάνημα. Φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσεις να το κάνεις μόνος σου. Αν θες να το κάνεις απλά να παίξει χωρίς απαιτήσεις, η Logo είναι σύμμαχός σου. Το surround στο γούφερ πρέπει να αντικατασταθεί, και εκεί ισχύει το ίδιο για το κεντράρισμα.
 

Tyler ? Durden

Supreme Member
6 November 2006
3,909
Νεα Σμυρνη
Καλυτερα να πας το ηχειο σε καποιον ειδικο για να εκτιμησει τις ζημιες, να προχωρησει στην αντικατασταση των αναρτησεων των μεγαφωνων και των κωνων και ισως και αλλαγη μεγαφωνων εαν χρειαζεται καπου. Επισης μετα απο τοσα χρονια θελει ελεγχο και το crossover του ηχειου και στους πυκνωτες που υπαρχουν εκει.
 

Tyler ? Durden

Supreme Member
6 November 2006
3,909
Νεα Σμυρνη
ακριβά ακούγονται όλα αυτά :p αξίζει για τα συγκεκριμένα ηχεία;

Υπαρχουν τεχνικοι που επισκευαζουν ηχεια σε πολυ λογικο κοστος, εαν τα πας μια βολτα σε καποιον εξ αυτον να σου πει τι χρειαζονται και ποσο το κοστος της επισκευης, τοτε θα κρινεις εαν σε συμφερει να τα φτιαξεις ή να πας σε ενα εισαγωγικο ζευαγρι ηχειων, συγχρονο και πιο μαζεμενο σε μεγεθος που θα παιζει και καλα.
 
28 June 2006
2,941
nennbelastbarkeit= ονομαστική ισχύς (για την ακρίβεια, δυνατότητα πρόσληψης ισχύος - κυριολεκτικά "επιβάρυσνη")
impulsbelastbarkeit = ισχύς που μπορεί να δεχθεί από παλμό (δηλαδή για πολύ μικρό χρονικό διάστημα)
 

m_v_

Established Member
2 July 2008
102
Από την εμπειρεία μου μακράν καλύτερος και φθηνότερος είναι ο Μιλανάκης.

Στον Πανταζόπουλο (κάπου στα 1995-1996) μου κατέστρεψαν 1 ακριβό ζευγάρι μεγαφώνων (ομόκεντρα Β200 Uni-Q από Kef C95). H επισκευή ήταν πολύ απλή, έπρεπε να κολληθεί ίσια το κέντρο του κώνου του μιντ γούφερ σε ένα κυλινδράκι που περιβάλλει το τουήτερ. Το κόλλημα έγινε πολύ στραβά (και μάλιστα με πολύ ισχυρή κόλλα στιγμής τύπου "logo") με αποτέλεσμα στα περάσματα μπάσσου ο κώνος του μιντ γούφερ να ακουμπάει στο τουήτερ.
Αναγκάστικα να αγοράσω καινούργια (60.000δρχ το 1995 ήταν σεβαστό ποσό).
 

saitisgr

Banned
19 December 2006
1,513
Δυστυχώς εδώ
Πετάς τα ηχεία και αγοράζεις καινούργια
ή έαν υπάρχουν αγοράζεις καινούργια μεγάφωνα
οι επισκευές μεγαφώνων είναι ημίμετρα
 

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,651
Απάντηση: Re: Επισκευή ηχείων και εύρεση ενισχυτή.

Πετάς τα ηχεία και αγοράζεις καινούργια
ή έαν υπάρχουν αγοράζεις καινούργια μεγάφωνα
οι επισκευές μεγαφώνων είναι ημίμετρα

Ισοπεδωτικός …

Φυσικά υπάρχουν ηχεία που αξίζει να τα επισκευάσεις και όχι να τα πετάξεις.

Αυτό ισχύει σε διάφορες κατηγορίες. Ηχεία που δεν βρίσκονται στην παραγωγή λ.χ. ή ηχεία που δεν βρίσκεις αντικαταστάτη, ή οικονομικά ηχεία με παλιό foam κ.ο.κ.

Από εκεί και πέρα οι εμπειρίες από την αγορά που έχουν φίλοι μας (λ.χ. βλέπε παραπάνω περιπέτεια) καθώς και η εμπειρία όσον έχουν επισκευάσει μόνοι τους ηχεία είναι χρήσιμη για όλη την κοινότητα.