Επιτραπέζια Παιχνίδια - Board Games

underdog

Supreme Member
26 November 2007
6,744
Θεσσαλονίκη
Καισσα έχει στην Θεσσαλονίκη, αλλά όχι καφέ, μόνο κατάστημα.

Το πρόβλημα που έχω είναι ότι δεν έχω συμπαίκτες, καθώς τα καλά παιχνίδια θέλουν 4 με 5 άτομα και
είναι πολύ δύσκολο να μπορέσουν να συντονιστούν...

Το βράδυ ελπίζω να προλάβω να παρουσιάσω το Betrayal at the house on the hill.
 

panostr

Senior Member
18 January 2011
339
Αθήνα
Best game ever για μένα η ΚΟΥΒΑ. Ελάχιστη τύχη, σύνθετοι κανόνες και διασκεδαστικό. Αν και κάπως ριποφ του Πουέρτο Ρίκο.
 

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,412
Θεσσαλονίκη
Παιχνιδαρα και με μαματα γραφικα. Το εδωσα γιατι δεν αρεσε στην παρεα :( και θεματικα πολυ ωραιο. Εξαγωγες προιοντων και παραγωγη εχουν πολλα. Αλλα η δυνατοτητα να επηρεαζεις το κοινοβουλιο να ψηφιζει υπερ σου ειναι απλα απαιχτος μηχανισμος.
 

panostr

Senior Member
18 January 2011
339
Αθήνα
Αλλα η δυνατοτητα να επηρεαζεις το κοινοβουλιο να ψηφιζει υπερ σου ειναι απλα απαιχτος μηχανισμος.

AKΡΙΒΩΣ αυτό! Έπος

Κι εγώ το έχω στην άκρη γιατί δεν άρεσε στην παρέα. Πρέπει να αλλάξουμε παρέες μου φαίνεται. Γενικώς δεν παίζω πια κανένα :(
 

pathfinder

AVClub Addicted Member
28 October 2007
1,510
Πικέρμι
Best game ever για μένα η ΚΟΥΒΑ. Ελάχιστη τύχη, σύνθετοι κανόνες και διασκεδαστικό. Αν και κάπως ριποφ του Πουέρτο Ρίκο.

Γεια χαρα! Ψαχνόμουν για ένα νέο παιχνίδι! Οπότε για πείτε πιο πολλές λεπτομέρειες.... ειναι πολύπλοκο? Τι απο τα δύο να προτιμήσω?
 

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,412
Θεσσαλονίκη
To puerto rico είναι σταθερά στο Νο4 στο BGG. Προσωπικά η Κούβα μου αρέσει πολύ αλλά το puerto rico είναι αντικειμενικά παιχνιδάρα. Στα + της κούβας ότι είναι ελαφρώς πιο θεματικό. Έχει και μεγάλο ταμπλό που είτε το θεωρείς πλεονέκτημα είτε μειονέκτημα. Η κούβα κρατάει απο έμπειρους παίκτες γύρω στη μιάμιση ώρα ενώ το Puerto rico κρατάει λίγο πάνω από το μισάωρο. Η Κούβα μπορεί να κουράσει. Το Puerto rico ποτέ. Το puerto rico είναι και φτηνότερο χεχεχε. Ως εναλλακτική δες και το castles of burgundy.
 

underdog

Supreme Member
26 November 2007
6,744
Θεσσαλονίκη
King of Tokyo!

Ένα θεματικό και εύκολο dice game ιδανικό για αρχάριους gamers οικογενειακές συγκεντρώσεις η όταν δεν έχουμε πολύ χρόνο!

Κάθε παίκτης ειναι ένα τέρας του στυλ από Γκοτζίλα μέχρι Κονγκ και προσπαθεί να ανακηρυχθεί βασιλιάς του Τοκυο - δηλαδή να το διαλύσει!
Δεν παίζουμε όμως εναντίον της πόλης αλλα εναντίον των άλλων τεράτων.

Κάθε παίκτης ρίχνει τα έξι ειδικά ζαρια του παιχνιδιού στην σειρά του και έχοντας μέχρι και 2 reroll προσπαθεί να φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα.
Αυτό μπορεί να ειναι πόντοι, χτύπημα κατα του τέρατος που καταλαμβάνει το Τοκυο, υγεία, η κυβοι ενέργειας που χρησιμεύουν για την αγορά καρτών με νέες δυνάμεις για το τέρας μας.

Ο πρώτος που έχει 20 πόντους νίκης η σκοτώσει τα αλλα τέρατα κερδίζει!
Ειναι πολύ απλό και διασκεδαστικό με την τύχη να έχει τον πρώτο ρόλο χωρίς όμως να λείπουν οι δύσκολες επιλογές για τους παίκτες.

Το προτείνω ανεπιφύλακτα για χαλαρά sessions με φίλους η την οικογένεια, ιδανικά με 3 η 4 παίκτες.
Έρχεται και σε καλή τιμη οποτε ειναι αξια προσθήκη σε κάθε συλλογή!
 

underdog

Supreme Member
26 November 2007
6,744
Θεσσαλονίκη
Jaipur

Όπως καταλάβατε κι απο τον τίτλο το παιχνίδι έχει άρωμα... Ανατολής!

Παίζεται αποκλειστικά με 2 άτομα και ουσιαστικά ειναι ένα set collection card game, όπου μαζεύεις αγαθά (κάρτες) απο την αγορά και τα πουλάς έναντι χρημάτων. Νικητής ειναι οποιος στο τέλος έχει περισσότερες ρουπίες.

Πολύ ευχάριστο και εύκολο να το μάθεις, κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και με διάρκεια περί τα 15 λεπτά για κάθε γύρο.
Με τιμη κάτω απο 20 ευρώ ειναι μια πολύ καλή επιλογή για ένα ελαφρύ παιχνίδι ιδανικό για να μυησετε κάποιον στον κόσμο των παιχνιδιών πέρα απο τη μονοπολη.
 

Gojakla

Supreme Member
20 May 2009
5,856
Dixit

Παιχνίδι με κάρτες.
Καταπληκτικές εικονογραφήσεις.
Όσο πιο πολλοί, τόσο καλύτερα.
Ουσιαστικά πρέπει να περιγράψεις την κάρτα σου στους υπόλοιπους παίκτες ώστε να την βρεί έστω ένας.
Προσοχή όμως... Το "κατς" είναι ότι δεν πρέπει να την βρούν όλοι.

Κάπως έτσι είναι χονδρικά.
Εμένα μου αρέσει πάντα γιατί οι κάρτες είναι πολλές και κάθε παίκτης περιγράφει την κάθε κάρτα εντελώς διαφορετικά.

http://boardgamegeek.com/boardgame/39856/dixit
 

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,412
Θεσσαλονίκη
Άααασε βρε γατάκι Dixit. Ο μόνος λόγος ύπαρξης του είναι για να σκανάρεις τις απίστευτα πανέμορφες κάρτες του και να τις κάνεις εκτύπωση για ηχομονωτικά πάνελ!

Εύχομαι να έρθει στο δρόμο σου το Amerigo :)

Παιχνίδι που έχει τα πάντα. area control χρησιμοποιώντας κυβάκια αλα τέτρις, συλλογή victory points με παραδοσιακούς eurogame μηχανισμούς, επιθετικότητα μέσω μηχανισμού "επέλασης πειρατών" και ένα dice tower για να υπάρχει σε ελεγχόμενη ποσότητα ο παράγοντας τύχη. Κερασάκι η πλούσια εκτύπωση και τα πολλά πολλά ξύλινα components. Στα μείον ότι αυτό το κουτί θα προεξέχει για πάντα από τη βιβλιοθήκη λόγω εξωφρενικά μεγάλου μεγέθους.

 

Gojakla

Supreme Member
20 May 2009
5,856
Ρε πανάθεμά σε.. θα πρέπει να ζητάω βιογραφικά και πτυχία από την παρέα για να το παίζουμε δαύτο... αχαχαχαχαχα...

Πέραν πλάκας πάντως, όσο και αν μου αρέσει, πιθανότατα δεν θα έβρισκα συμπαίκτες.
Με το Dixit δεν αρνήθηκε ποτές κανείς... 1-0.
Χοχοχο...
 

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,412
Θεσσαλονίκη
γενικά το γ@μώτο με τα επιτραπέζια είναι ότι πρέπει να υπάρχει στην παρέα κάποιος καμμένος να κάθεται να τα διαβάζει και να τα εξηγεί μετά στους υπόλοιπους. Εμείς ευτυχώς έχουμε τη μέλλουσα σύζυγο που καθαρίζει τη μπουγάδα. Η αλήθεια είναι πως για να παιχτούν τόσο "βαριά" επιτραπέζια χρειάζεται κάποιον που θα το παίξει πρώτα με τους "φανταστικούς του φίλους", θα δει και δύο τρία βίντεο και εκτός αυτού, θέλει και ζύμωση από τον περίγυρο. Γενικά όμως είναι πολύ ωραίο και κοινωνικό τριπάκι.

Ένα αρκετά πιο απλό και με μπόλικο ζάρι που όμως αφήνει ευελιξία και χώρο για στρατηγική είναι το kingsburg. Αρκετά γρήγορο και εύκολο να το εξηγήσεις και να το παίξεις.
 

underdog

Supreme Member
26 November 2007
6,744
Θεσσαλονίκη
Descent journeys in the dark second edition.

Οταν ήσασταν μικροί είχατε παίξει heroquest?
Αν ναι, τώρα φανταστείτε το με πιο πλήρεις κανόνες, modular χάρτη, υπέροχες μινιατούρες, campaign mode και έχετε το πιο πλήρες dungeon crawler που κυκλοφορεί.

Υπέροχο ακόμα και με δυο παίκτες, ιδανικό για τους λάτρεις της ηρωικης φαντασίας και του d&d που δεν μπορούν λόγω χρόνου η παρέας να παίξουν κάτι τόσο πολύπλοκο. Διασκεδαστικό και ευχάριστο με ξεκάθαρους κανόνες πλην ελαχίστων περίεργων εξαιρέσεων (βλέπε line of sight) το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον γουστάρει απο το βάψιμο μινιατουρων μέχρι τα κλασικά επιτραπέζια.

Έχουν κυκλοφορήσει ήδη και 3 expansion, έρχεται τέταρτο, και η υποστήριξη της fantasy flight games ειναι συνεχής.
Χρόνος παιχνιδιού αν το μάθετε περί τη μια ώρα ανα σενάριο.
Αρνητικό το αρκετά χρονοβόρο setup και τα πολλά εξαρτήματα, ιδίως καρτούλες, που δεν πρέπει να χάσετε!
 

Photis

Supreme Member
4 July 2006
4,796
behind the camera
Scrabble, τόσο το απλό όσο και το αγωνιστικό με χρόνο και ενστάσεις. Μεγάλο κόλλημα. Πέραν τούτου, το κλασικό risk (έχω την πρώτη του έκδοση της Parker στην οποία δεν υπήρχαν αποστολές μόνο world domination), ενώ πιτσιρικάς θυμάμαι ένα επιτραπέζιο που μου είχαν φέρει που συνδύαζε την μονόπολη με τον ιππόδρομο και το έλεγαν totopoly. Δυστυχώς δεν το είχα καταλάβει γιατί ήμουν πολύ μικρός και οι οδηγίες στα αγγλικά οπότε δεν το "έπιασα" στο 100%. Οι "αλογομούρηδες" όμως θα το ευχαριστηθούν δεδομένου ότι έχει πολύ ζάρι στην κούρσα.