Ερώτηση για Wagner (και συζήτηση για ηχογραφήσεις του Δαχτυλιδιού)

takeda

AVClub Enthusiast
31 August 2006
752
Αθήνα
Re: Ερώτηση για Wagner

έλα γιατρέ, περιμένω να μάθω αν οι αγοραφοβικοί πρέπει να παίζουν το κλαρίνο τους και να μην μιλάνε

-bye-
 

Stergito

Μέλος Σωματείου
11 November 2006
14,527
Θεσσαλονίκη
Re: Ερώτηση για Wagner

Έφτασαν στα χέρια μου οι εκτελέσεις του Φουρτβένγκλερ (1950) και του Σόλτι. Περισσότερα μόλις τις ακούσω...
 
17 June 2006
62,722
Χολαργός
Απάντηση: Ερώτηση για Wagner

Μπά ,δεν έχει να κάνει με τούς αγοραφοβικούς σαν ομάδα,αλλά με τον συγκεκριμένο Woody,που φαντασιώνεται την έξοδό του απο το σπίτι σαν Βαγκνερικός Ιππότης.
Φαινεται όμως οτι η θεραπεία τού Woody,πάει καλά γιατί ξεθάρρεψε και μεταφέρει το ανυπόφορο κλαρίνο του σε διάφορα μέρη τής γής και έγινε δεκτός και απο τον Κυριο Λαμπράκη.:speechless-smiley-0
Ο καθείς στο είδος του λοιπόν ,και άς αφήσει ο Woody ήσυχο τον Βάγκνερ.Αν άφηνε και το κλαρίνο ακόμα καλύτερα για την μουσική.:7SFGSFG:
 
17 June 2006
62,722
Χολαργός
Απάντηση: Ερώτηση για Wagner

Για τους φανατικούς, υπάρχει και αυτό εδώ:
B000005GMW.01._AA240_SCLZZZZZZZ_.jpg


Η ηχογράφηση της 1ης πράξης των Βαλκυριών στη Βιέννη, το 1935, με τον Μπρούνο Βάλτερ, τη Φιλαρμονική και ιερά τέρατα της βαγκνερικής όπερας της εποχής. Οι ειδικοί το θεωρούν μια από τις σημαντικότερες ηχογραφήσεις στην ιστορία.

Την περασμένη Παρασκευή το πέτυχα σε ανασκαφή βινυλίων από αγαπημένο κατάστημα, σε τιμή χώμα (όσο περίπου κάλυπτε και το σετ :D ):
View attachment 8573

Μετά από το απαραίτητο πλύσιμο, άκουσα λίγο από την αρχή. Η ηχογράφηση αναπάντεχα καλή για την εποχή της, η ερμηνεία του πρελούδιου της αρχής όμως ήταν το κάτι άλλο! Δραματικό, απειλητικό, αγχώδες, γεμάτο αιχμές και φωτοσκιάσεις, σα να βγήκε από ταινία του Μούρναου!

Ήταν οι συνθήκες νομίζω στη Βιέννη της δεκαετίας του '30, μια πόλη από τις γενέτειρες του εξπρεσιονισμού, που απειλούταν όμως άμεσα από τη ναζιστικό μεσαίωνα, που ηλέκτριζαν την ατμόσφαιρα και παρήγαγαν τέτοια αριστουργήματα! :worshippy:

Eπειδή έχω την εμμονή να μήν αγοράζω αποσπάσματα απο όπερες δεν θα τ´αγόραζα,αλλά με έπεισες εμφατικώ τώ τρόπω(δηλαδή μου τόδωσες στο χέρι:flipout: )..
Aκουσα το c.d. σήμερα το βράδυ.Δεν μπορούσα να ξεκολλήσω.Πιό τέλεια πρώτη πράξη δεν έχω ακούσει.Η συνύπαρξη μουσικής -κειμένου μοναδική.
Ο Walter απογειώνει την Φιλαρμονική τής Βιέννης.Πέρα όμως απ´αυτό, οι φωνές τών δύο πρωταγωνιστών.....
Υπάρχει άρα γε Siegmund καλύτερος απο τον Melchior??Κανει μαγικά πράγματα με την φωνή του.
Και η Lotte Lehmann επιβεβαιώνει τήν φήμη της ότι μαζί με την Flagstad ήσαν οι σπουδαιότερες Βαγκνερικές τραγουδίστριες.Σε εκπληκτική φόρμα.
Με μιά φράση αποτελεί ένα απο τα σημαντικότερα αποκτήματά μου.
Νάσαι καλά.:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043
 
Απάντηση: Ερώτηση για Wagner

Merci :blush: Χαίρομαι ιδιαίτερα για τον ενθουσιασμό σου Σπύρο από την ανακάλυψη του. Άξιζε τον κόπο που κατέφυγα σε ιεραποστολικές πρακτικές για να σε πείσω να το πάρεις. :p
 

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,044
Αθήνα
Re: Ερώτηση για Wagner

Ανασταίνω το νήμα διότι ανακάλυψα αυτό:

Wagner_Bohm.jpg


Πρόκειται για την ηχογράφηση του Bohm, ξαναεπεξεργασμένη και, σύμφωνα με τους τύπους που έχουν γράψει στο Amazon.uk, με καλύτερο ήχο.
Είναι σε 12 cd αντί για τα συνήθη 14 (Βαλκυρία και Ζίγκφριντ σε 3 δισκάκια) και η τιμή είναι εξευτελιστική, 29 ευρώ, δηλαδή λιγότερο από 2,5 ευρώ/cd.
Το αναμένω εναγωνίως!!
 

Dr Pan K

Supreme Member
18 December 2010
9,067
Re: Ερώτηση για Wagner

Διονυση περιμενουμε εντυπώσεις!

Δυστυχώς δεν εχω αυτη την ερμηνεία του Bohm αλλα σε Eterna (mono) εχω το Rosenkavalier. Θα ξαναβαλω μονοφωνική κεφαλη σε ενα απο τα πικαπ για να το ακουσω, αν και σαν ηχογράφηση δεν θυμάμαι κατι ιδιαίτερο.

Σταθερη αξια παραμένει για εμενα ο Solti (σε παλιά Decca o ηχος ειναι απερίγραπτα καλός, οι μπλε ετικέτα οχι και τοσο) ενω του Furtwangler έχω μονο τα 2 απο τα 4 και μαλιστα σε Everest.