ΗΧΕΙΑ ΤΟΙΧΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ...Εως 900 ευρω!

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

dimitrios

New member
5 February 2007
67
Χαιρεται κυριοι
Ψαχνω ηχεια που θα τα βαλω με επιτοιχια βαση σε υψος 2.20 μετρων απο το πατωμα σε συνολικο υψος δωματιου 3.30 μετρων,θα ηθελα να ειναι κομψα διοτι εχουμε και γυναικα και θα φαμε ξυλο και να μπορουν να γεμισουν κατα το δυνατον καλυτερα χωρο 27 τ.μ.
Διαθετω εως 900 ευρω για τα 2 ηχεια και θα ηθελα το καλυτερο δυνατο για την μουσικη και το φινιρισμα σε αυτα τα χρηματα.
Σας ευχαριστω...
Α ναι αν μπορειτε πες τε μου και με τι προτεινετε να οδηγησω τα ηχεια που εχετε να προτεινετε.
 

dimitrios

New member
5 February 2007
67
Καλα ρε παιδια....
Κανεις δεν μπορει να βοηθησει???

Μαλλον ζηταω δυσκολα ε....
 

kostas k

AVClub Addicted Member
19 June 2006
1,951
Μελίσσια
Φίλε Δημήτρη βιάζεσαι αλλά σε καταλαβαίνω.

Τo ηχεία που σου προτείνω παρακάτω τo έχω ακούσει (κάποιο παλιότερο μοντέλο όμως) πολλές πολλές φορές σε σπίτι καλού φίλου και μου άρεσαν απίστευτα για τον σκοπό που εξυπηρετούσαν. Γεμίζαν όλο το δωμάτιο με καθαρό ήχο, δυναμικό, δεν έκανε διακρίσεις στο τι θα παίξει και δεν χρειαζόταν να κάτσεις σε συγκεκριμένο ηχείο για να απολαύσεις την μουσική.
Τα είχε τοποθετήσει σε ένα ορθογώνιο δωμάτιο 4Χ5 m περίπου ( τα ηχεία ήταν στην μικρή διάσταση). Τα είχε βάλει με βάσεις πάνω στον τοίχο σε ύψος 2m περίπου. Η μεταξύ τους απόσταση ήταν περίπου 2,5m, η απόσταση από τους πλαινούς τοίχους ήταν κάτι λιγότερο από 1 μέτρο, και από τον πίσω τοίχο περίπου 30 cm.
Τα οδηγούσε με έναν denon ενισχυτή μεσαίας ισχύος 80-90 watt και έπαιζαν μια χαρά ακόμα και σε υψηλές εντάσεις.

Η τιμή του ηχείου πρέπει να είναι μέσα στα χρήματα που θες να ξοδέψεις.

Δυστυχώς τα ηχεία τα οποία έχω ακούσει είναι αρκετά πιο παλιά, αλλά ήταν της ιδιας φιλοσοφίας με αυτά που δείχνει το link.

http://www.bose.co.uk/GB/en/home-entertainment/stereo-speakers/bookshelf-speakers/301/index.jsp


Η Bose είναι μανούλα στο να εκμεταλεύεται τους τοίχος για να διαχέει τον ήχο.
Δεν ξέρω αν ψάχνεις κάτι πιο εξεζητημένο, αλλά τα ηχειάκια που είχα ακούσει εγώ, θεωρώ ότι ήταν τα καλυτερα all around ηχεία που έχω ακούσει μέχρι τώρα.

Ο αντιπρόσωπος των ηχείων είναι η BOSE AUDIO GROUP GREECE BV, MEΣOΓEIΩN 317, XAΛANΔPI, 210.6721.200.
Πάρε τηλέφωνο να μάθεις που μπορείς να τα ακούσεις, δεν χάνεις κάτι.


Αν θες βάλε μια κάτοψη του δωματίου, και πες μας και 2-3 πραγματάκια σχετικά με το τι ψάχνεις από ένα ηχείο (πχ να παίζει ηλεκτρονική μουσική δυνατά, να ακους jazz σιγά, λίγο από όλα κτλ)
 

kostas k

AVClub Addicted Member
19 June 2006
1,951
Μελίσσια
Στέριο υποθέτω το λες διότι λόγω του ύψους θα χάσουν τα ηχεία κατά πάσα πιθανότητα αρκετά από την εικόνα και το κλίμα που θα μπορούσαν να δημουργήσουν αν ήταν τοποθετημένα στο ύψος του αυτιού.

Συμφωνώ εν μέρη, αλλά και εσύ βάλε λίγο νερό στο κρασί σου. Αν θέλει να δώσει 5 φράγκα παραπάνω για να βάλει 2 καλά ηχεία τα οποία θα παίζουν σίγουρα καλύτερα από δύο ηχεία του σωρού, ας τα βάλει και ας μην πάρει από αυτά το 100% των δυνατοτήτων του.

Α, φίλε Δημήτρη, ξέχασα να πω ότι είχε δώσει στα ηχεία και μία ελαφριά κλίση προς τα κάτω.
 

dimitrios

New member
5 February 2007
67
Κυριε στεργιε μας δεν εχετε κατι να μας προτεινετε?
Αφου θα δωσουμε ενα ποσο κοντα στο χιλιαρικο για 2 ηχεια ας μπορουμε να ακουμε μουσικη καλη,αν παλι προτεινεις να παρω κατι φθηνο πες τι ακριβως φθηνο.
Ανοιχτος σε προτασεις ειμαι....
 
Όπως είπα, ίσως κάποιο επαγγελματικό ηχείο.

Αλλά αυτό έρχεται αντίθετο στις απαιτήσεις για φινίρισμα που υπάρχουν.

Επίσης, ηχείο που να κρέμεται (άρα μικρούτσικο) και το οποίο να μπορεί να γεμίσει 27 τ.μ. εγώ προσωπικά δε γνωρίζω.

Ίσως μια λύση θα ήταν δορυφοράκια με κάποιο sub (όπως προτείνει και ο kostas k), αλλά και πάλι απέχει πολύ από αυτό που εννοώ "καλή απόδοση της μουσικής".
 

plin

Established Member
26 June 2006
272
Δες και τα Mirage Omnisat OMD-5 (καλά κατευθυντικά ηχεία που τοποθετούνται στον τοίχο-κατά τη γνώμη μου καλύτερα από τα Bose). Εγώ έχω πάρει τα Anthonny Gallo A'Diva (τα μικρότερα ικανοποιητικά ηχεία IMHO). Πολύ καλά και τα Β&W Μ-1 (αν θυμάμαι καλά την ονομασία τους, είναι οι δορυφόροι της B&W που συνήθως παίζουν με το sub PV-1, συνήθως παίζουν σε συστήματα 5.1 αλλά νομίζω ότι πωλούνται και ανά τεμάχιο-μπορείς και να τα αγοράσεις με φτηνότερο sub). Δυστυχώς όλα που σου προτείνω απαιτούν subwoofer.
Όλα τα παραπάνω μπορούν να τοποθετηθούν στο τοίχο έτσι όπως τα θέλεις και είναι μικρά και όμορφα.
Επίσης κάποια triangle έχω δει ότι μπορούν να μπουν σε βάση τοίχου, αλλά τότε μάλλον ξεφεύγουμε από το budget (αλλά πρόκειται για πολύ καλά ηχεία)..
καλή επιλογή...
 
Last edited:

kostas k

AVClub Addicted Member
19 June 2006
1,951
Μελίσσια
Re: Απάντηση: ΗΧΕΙΑ ΤΟΙΧΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ...Εως 900 ευρω!

...Ίσως μια λύση θα ήταν δορυφοράκια με κάποιο sub (όπως προτείνει και ο kostas k)....

έχοντας ακούσει το παλιότερο μοντέλο της Bose, σε διαβεβαιώνω φίλε μου Στέριο ότι απέχουν πολύ από τον όρο "Δορυφοράκια". Αλλά επειδή το μοντέλο στο link και δεν το έχω ακούσει και οι διαστάσεις του είναι κάπως πιο μαζεμένες κρατάω κάποια "πισινή" στο θέμα, και απλά προτείνω στον φίλο μας να πάει να τα ακούσει.
 

BIOS

AVClub Fanatic
19 June 2006
15,781
Κοίταξε κάποια απο τις σειρές B&W FPM (flat panel monitors)... απο look σκίζουν... και από listen είναι από τα καλύτερα τοίχου... Πολύ καλό WAF...

Δες εδώ http://www.bwspeakers.com/fpmseries/