Ηχεια-Ενισχυτης με 1300Ε.

Καλησπέρα.. τη βοήθεια σας παρακαλώ γιατί εισέρχομαι σε άγνωστα μέρη.. Φίλος μου έδωσε 1300 Ευρώ και μου ζήτησε να του βρω, αγοράσω κι εγκαταστήσω ενα σύστημα homecinema (συγκεκριμένα μιλάμε για ήχο, δηλαδή ηχεία 5.1 και ενισχυτή). Γενικά θα το χρησιμοποιεί για σινεμα, αλλα θα ηθελε να ακουει και καλα μουσική..Επειδή δε θα ήθελα να παω σε λυση all in one, κι επειδη σ'αυτη την κατηγορία δεν ξέρω τι μου γίνεται.. παρακαλώ τη βοήθεια σας. (Εννοειται οτι δεν την κανω επαγγελματικα τη δουλεια οποτε θελω να εξαντλήσω τα 1300 αγοραζοντας ο,τι καλυτερο γινεται!), οποτε ακουω συμβουλες..:grandpa:
 

ilias

Supreme Member
18 June 2006
9,143
Bratislava
Οι περισσότεροι θα σου προτεινουν (και ορθα κατα τη γνωμη μου) 2/3 για ηχεια μια και ειναι πιο future proof αγορα και 1/3 για ενισχυτη.
Απο ηχεια δεν γνωριζω και πολλα, μια ερευνα στο αντιστοιχο τοπικ θα σε ενημερωσει πληρως με το τι κυκλοφορει στην ελληνικη αγορα.
Απο ενισχυτες ο yamaha 659 δειχνει καλος αλλα η τιμη του ειναι τσιμπημενη. Εγω εχω τον pioneer 916 που σε σπεκς ειναι παρομοιος με τον 659 αλλα πολυ φτηνοτερος, και 7καναλος για πιθανη μελλοντικη χρηση. Ειμαι ικανοποιημενος για ταινιες, δεν ξερω για μουσικη μια και τα ηχεια μου ειναι ολα δορυφοροι οποτε... δεν μπορω να βγαλω συμπερασμα.
Πολυ καλος θεωρειται και ο pioneer 1015 που ειναι ομως παλιοτερο μοντελο και δεν ξερω αν μπορει να βρεθει και σε τι τιμη.
Για ακριβο ενισχυτη (σε σχεση με το budget σου) ο cav a8m εχει τη συμπαθεια πολλών εδω μεσα.
Στα ηχεια καλυτερο κατα τη γνωμη μου να βρεις μια 3αδα (εμπρος+κεντρικο) ανω του μεσου ορου απο τη στιγμη που ο φιλος σου ακουει και μουσικη και να τα συνδυασει προς το παρον με φτηνα/τερα περιφερειακα και οταν τα οικονομικα το επιτρεψουν να παρει και το σαμπ.
 

FSword

AVClub Enthusiast
19 June 2006
1,238
Κι εγώ θα συμφωνούσα να δώσεις βάρος στα ηχεία. Για τι χώρο μιλάμε by the way; Πάντως γνωστή λύση είναι τα Wharfedale. Θα μπορούσες να πάρεις τα 9.5 μπροστά με το αντίστοιχο κεντρικό. Πάρε κι ένα sub της Yamaha και με τα ρέστα κάποιον απ' τους ενισχυτές που σου προτείνει ο ilias (πάντως θα έλεγα όχι πάνω από 500 ευρώ αλλά όχι και ό,τι πιο φτηνό βρεις για να μπορεί να οδηγήσει τα ηχεία). Αν περισσεύει τίποτα πάρε και κανένα φτηνό ζευγάρι για πίσω.
 
Eυχαριστώ παιδια... Το θεμα ειναι οτι ο φιλος δεν ειναι χομπιστας σαν κι εμας, και δε νομιζω να του αρεσει η ιδεα να παρει καποια κομματια τωρα, αλλα αργοτερα, κλπ κλπ.. Θελει απλα να βρει σπιτι του ενα ετοιμο μικρο σινεμα για να πλαισιωσει την καινουρια του τηλεοραση, και απλα σαν μουσικοφιλος που ειναι, μου ειπε πως δεν προτιμα λυσεις design all in one κλπ..
Μια λύση θα ηταν οντως να στραφω σε εναν αξιοπρεπεη AV της Pioneer με οροφη στα 500 Ε ωστε να ψαξω για μια 6αδα ηχειων στα 800..
 

FSword

AVClub Enthusiast
19 June 2006
1,238
Εγώ θα'λεγα να ξεκινήσεις ρίχνοντας μια ματιά στα Wharfedale, Yamaha sub και τον 659 (ή τον Pioneer 619 που λέει ο φίλος μας). Πολύ πιθανόν οι τιμές τους να είναι μια χαρά και να παίρνεις 5.1 + ενισχυτή με 1300 ευρώ. Αν όχι έχεις δυο λύσεις προφανώς: ή αυξάνεις λίγο το όριο (εγώ αυτό θα έκανα, γιατί δε νομίζω να ξεφεύγουμε πολύ έτσι κι αλλιώς) ή πας για πιο φτηνά ηχεία/ενισχυτή. Μια άλλη εταιρία που μου έρχεται στο μυαλό είναι και η Magnat, πολύ τίμια ηχεία επίσης. Τώρα αυτό προϋποθέτει και λίγο ψάξιμο για τις τιμές και τα ακριβή μοντέλα ηχείων/ενισχυτή, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα έτοιμα (άλλωστε μιλάμε για 1 μέρα βόλτα από καμιά στοά Φέξη που τα'χουν όλ' αυτά και τελειώνει η υπόθεση). Άλλωστε δε νομίζω να μπορεί να σου πει κανένα μέλος μέσω forum (ακόμα κι αντιπρόσωπος από κατάστημα) ακριβείς τιμές για όλα τα πιθανά μοντέλα που θες. Με μια μικρή βόλτα νομίζω θα λύσεις το πρόβλημά σου (εσύ κι ο φίλος σου τέσπα).
 

tot2day

New member
7 October 2006
67
Εγώ με το budget να κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα έχω τον rxv659 με ηχεία
της Monitor Audio τα B4 (Β2 πίσω και το κεντρικό της σειράς) ... Τώρα νομίζω έχουν βγει και οι αντικαταστάτες τους.. Το συστηματάκι παίζει πολύ καλά για τα λεφτά του συγκρινόμενο με ποιο ακριβά συστήματα..
ριγκάρντς και καλή χρονιά...:ernaehrung004:
 
Λοιπον.. "εκλεισα" τελικα απο μελος του φορουμ συστημα ηχειων με 4 B&W 602S3 και το κεντρικο τους.
Μαλλον θα στραφω στον Pioneer VSX - 1016V (στα 600κατι ευρω)

Ακουω γνωμες για τον ενισχυτη και προτασεις για υπογουφερ (επειδη το ανεβασαμε λιγο.. ηθελα κατι αρκετα οικονομικο)
 
Aκυρο το παραπανω! Τελικα σημερα εγκατεστησα στο σπιτι του φιλου τον yamaha 659 με 5αδα ηχειων Bronze της Μonitor Audio και ενα wooferακι Yamaha. To αποτελεσμα ειναι τουλαχιστον εντυπωσιακο για το κοστος του (συνολικα 1500 Ευρω) και το προτεινω ανεπιφυλακτα σε οποιον βρεθει σε αναλογο διλημμα! (Μεχρι κι εγω το ζαχαρωνα το συστημα οταν ηταν ετοιμο!)