Ηχεια Νομαδικά Bluetooth

NassosT

Supreme Member
17 June 2006
4,696
Ok, το 'πιασα! Το ενδεχόμενο να χρειαστεί να επεκτείνω το σύστημα το βλέπω πολύ απίθανο, οπότε μάλλον δεν θα με απασχολήσει αυτός ο παράγοντας.

Οπότε μιλάμε για ένα και μοναδικό ηχείο με τη δυνατότητα να τραβάει υλικό (έως 24/192) από έναν unraid server. Τα Sonos απορρίπτονται λόγω υποστήριξης εως 16/44. Εκτός από τα Heos, μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον και το Bluesound Pulse 2i.
 

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
19,667
Αθήνα
Το BluOS είναι εξαιρετικό σύστημα, πλην του ηχείου της σειρά όπου χύνεται η καρδάρα με το γάλα. Όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα και ειδικά το Node2i είναι πολύ καλά.

Αν κοιτάς πάντως προς BluOS, κοίταξε και σε Sonos. Έχει πιο καλά ηχεία στο δικό της σύστημα. Και μην ξεχνάς ότι είναι η Νο1 σε αυτού του είδους τα συστήματα. Η μη υποστήριξη Hi-Res σημαίνει μεγαλύτερη αξιοπιστία.

Επίσης, για πραγματικό Hi-Res ασύρματο, είναι λιγάκι πονεμένη ιστορία. Δες το Critical Listening Mode του DTS Play-Fi αν πραγματικά σε ενδιαφέρει το Hi-Res ασύρματα.

Μην το υποτιμάς καθόλου το θέμα του οικοσυστήματος. Αργά ή γρήγορα θα το επεκτείνεις. Και εκεί η διαχείριση των ζωνών με συγχρονισμένο ήχο ανά όποιες και όσες ζώνες θέλουμε είναι το αμέσως επόμενο βήμα.

Επίσης σημαντικό, η δυνατότητα φωνητικών εντολών. Κάτι που δουλεύει με Alexa ας πούμε είναι πια εκ των ων ουκ άνευ σήμερα. Που να κάθεσαι τώρα να κρατάς το tablet... .
 

MoDis

Supreme Member
20 June 2006
3,660
στον κοσμο μου...
Σκέφτομαι την αγορά 1 ίσως και 2 Sonos One.
Στη παρούσα φάση ακούω μέσω ενός Marshall Acton και επίσης υπάρχουν και 1 (αναμένω και 2ο echo dot).

Η ιδέα του ανώτερου σε ποιότητα streaming πια μέσω wifi αλλα και η υποστήριξη τους τόσο σε airplay 2 (με ολίγον Siri), amazon Alexa , και μόλις ανακοινώθηκε οτι την άλλη εβδομάδα (σε Αμερική πρώτα) θα αρχίσει να υποστηρίζει και Goοgle assistant , έχουν γκρεμίσει όλες τις άμυνες μου και με δυσκολία συγκρατουμαι να τα αγοράσω τωρα .. (έχουμε και TAXIS να συμπληρώσουμε ...)

Ποιες οι εντυπώσεις σας ;

Ποιες οι εντυπώσεις σας
 

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
19,667
Αθήνα
Μα αν έχεις echo dot και περιμένεις και ένα δεύτερο, τότε πρέπει να δεις κάτι με Alexa. Για την ακρίβεια κάτι που να λέει Works With Alexa (δηλαδή δεν έχει ενσωματωμένο μικρόφωνο αλλά χρησιμοποιεί ένα εξωτερικό εξάρτημα Alexa που έχει).

Χρηστικά πάντως τα Sonos είναι κορυφή. Τώρα για το Hi-res... τι να σου πω. Όντως θέμα. Και κάποια άλλα θεματάκια ίσως. Ας πούμε ότι θέλεις να επεκτείνεις στο σαλόνι το οικοσύστημα με μια ηχομπάρα της. DTS θα έχεις;

Τέλος πάντων. Είναι Νο1 στην Αμερική πάντως στο καταναλωτικό multiroom. Ίσως επειδή ήταν η πρώτη που μπήκε σε αυτά τα νερά. Και είναι και απολύτως αξιόπιστο το σύστημα. Χωρίς διακοπές και καθυστερήσεις και κολλήματα. Αν και ο ανταγωνισμός πλέον έχει καλύψει την απόσταση.
 

NassosT

Supreme Member
17 June 2006
4,696
Εγώ πάντως έχω αναδιπλωθεί προς το παρόν. Οι multiroom δυνατότητες μού είναι ουσιαστικά περιττές και δε βρίσκω το λόγο να πληρώσω τόσα λεφτά για ένα ενεργό ηχείο με ενσωματωμένο ένα wifi streamer με proprietary software μαλιστα.

Αν ήξερα να φτιάχνω ηχεία θα έβαζα μπρος να το φτιάξω μόνος μου βάζοντας ένα raspberry pi μέσα και software το moode ή παρόμοιο που με καλύπτει σε όλα.
 

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
19,667
Αθήνα
Η πολυζωνική διαχείριση του ήχου και του φωτισμού (λογικά και της εικόνας στο κοντινό μέλλον) είναι αυτό που ζητάνε σήμερα όλοι. Μιλώ για προϊόντα καταναλωτικά όπως εκείνα που παίρνεις κατ' ευθείαν από το ράφι και δουλεύουν έτσι. Δεν εννοώ custom installation.

Προφανώς δεν γίνεται DIY και μόνο για τα δικαιώματα που θα πρέπει κάποιος να πληρώσει προκειμένου το προϊόν του να έχει τις δυνατότητες. Ας πούμε πόσο πάει να βγάλεις κάτι με εγκατεστημένο το spotify; Το οποίο προφανώς θα το διαφημίζει με το λογότυπο και πάει λέγοντας. Υποθέτω ότι μιλάμε για τεράστια ποσά.
 

sfortis

Administration Team
Staff member
3 August 2006
11,396
t3.large
Πήρα αυτό το μικρούλι BOSE για διακοπές, κτλ μιας και ειναι φορητό, πληρες αδιάβροχο και εχει αυτο το εξυπνο ελαστικο κλιπ στο πισως μερος και δεν ειναι βαρελακι, κυβάκι και τετοια αβολα σχηματα.

Απο ηχο...χμμ...εχω κιάλλα μικρά ηχεία, εχω ακούσει αρκετά αλλα αυτό ειναι αλλη φαση! full spectrum ηχος, με ωραιο καθαρό μπάσο, καθαρες υψηλες χωρις παραμορφωσεις απο ηχειο παλάμης.
Η ποιότητα κατασκευής ειναι εξαιρετική, οτι θα περιμενε κανεις απο την bose. Μου αρεσε ιδιαίτερα το look, που θυμίζει κατι premium ραδιοφωνακια των 80's.
Τελικά οχι μονο για διακοπές, αλλα άνετα ακούς μουσική και μεσα στο σπιτι.

ps. το εχουν στα 69 στα mediamarkt (συν ενα 10 κουπονάκι απο το mm club αν εχετε, και παει 59 ). Ειναι καλή τιμή σε σχέση με τα 95 της μικροτερης skroutζοτιμης.

f6rKFec.jpg
 

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
19,667
Αθήνα
Εγώ την έχω καταβρει πάντως με την Alexa αλλά κυρίως με τα Alexa enabled products.

Εδώ ένα βίντεο όπου μέσω του Echo Dot 3 η Alexa ελέγχει με τη φωνή το ασύρματο SVS Prime Wireless speaker System. Απλά ενεργοποιείς το skill του Play-Fi (είναι play-fi ηχείο το Prime Wireless και έχει δυνατότητα "Works with Alexa") και παίζει ό,τι του λες... ! Όλα μέσω WiFi εννοείται. Φυσικά ονομάζει όπως θέλεις αυτό που ελέγχεις. Εγώ χρησιμοποίησα το Entry Hall μια και ήταν διαθέσιμη default ονομασία από το app.

https://www.facebook.com/UltimateAudioGR/videos/2049958438634267/?__xts__

Το μόνο μείον είναι ότι δεν υποστηρίζονται τα Ελληνικά ακόμα. Και αυτός είναι μάλλον ο λόγος που δεν το βλέπουμε στην Ελληνική αγορά παρά μόνο μέσω σκρουτζομάγαζων.

Κάποια στιγμή θα δοκιμάσω και το Heos Skill να δω τι κάνει στα ΜαραντζοΝτενόνια που έχω πρόχειρα.

Πάντως το Echo Dot ως ηχείο από μόνο του έχει πολύ πλάκα! Σαν ήχος από μόνο του ΟΚ, για 40 ευρώ καλά είναι. Λίγο παραμόρφωση όταν το έχεις τέρμα, αλλά δεν είναι αυτός ο πρωταρχικός σκοπός του. Σκοπός του είναι να δουλεύει ως AI assistant και το κάνει πολύ καλά.
Έχει επίσης και Line out για να κάνεις "έξυπνο" ό,τι δεν είναι έξυπνο, καθώς και αποστολή ήχου μέσω Bluetooth για να κάνεις "έξυπνο" ένα Bluetooth ηχείο.
 

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
9,970
Δεν είμαι ειδικός, αλλά μόλις είδα αυτά τα Klipsch και νομίζω ότι είναι καλή ευκαιρία
Πωλητής με δύο φεηκ κριτικές και άλλα αντ' άλλων διεύθυνση.

Μακριά.

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
19,667
Αθήνα
Άψογος ο πρώην κλαβινέτος, νυν oluv's gadgets.

Μας δίνει να καταλάβουμε τη διαφορά ενός φορητού ηχείου σε σχέση με ένα μη φορητό, αλλά και πόσο καλό προϊόν είναι τελικά το Partybox 100 της JBL που στέκεται πολύ καλά γι' αυτό που είναι.

https://www.youtube.com/watch?v=PbW7-Mu6jUs


Πάντως εγώ έχω απάντηση στο ερώτημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα Partybox 1000. To αγοράζεις και το νοικιάζεις άνετα σε όποιον θέλει να κάνει party.... :p;)
 

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
19,667
Αθήνα
Update.

Από την παρακάτω φωτογραφία το Muvo 2c χαρίστηκε γιατί δεν το χρειαζόμουν.

56555907_2059398274114906_2119757864577794048_o.jpg


Η οικογένεια όμως θα αποκτήσει σύντομα ένα ακόμα μέλος. Creative και αυτή τη φορά.

https://en.creative.com/p/headphones-headsets/creative-outlier-one-plus

Είναι η έκδοση με το ενσωματωμένο MP3 player και 4GB μνήμη. Εδώ δεν επεδίωξα να το αγοράσω αν και μπορώ να πω ότι το ζαχάρωνα... . Απλώς μόλις με ειδοποίησαν ότι το κέρδισα σε διαγωνισμό της Creative. :award:
 

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
19,667
Αθήνα
Ευχαριστώ! Το επόμενο βήμα θα είναι να δοκιμάσω κάποια στιγμή την τεχνολογία της Creative στα ακουστικά, το SXFI. Στο επόμενο discount offer που θα βγάλει προφανώς για τα outlier gold. Πάει... έγινα fanboy της Creative τώρα και με τη βούλα! :flipout:
 

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
9,970
Με αφορμή την ενημέρωση του νήματος, είδα στο σάιτ της creative τα ασύρματα in ear Bluetooth outlier air, στα 79 ευρώ... Διάβασα και πολύ καλές κριτικές...

Επειδή ψιλοψάχνομαι για κάτι αντίστοιχο, έχετε ιδίαν άποψη ;

Έχει γεμίσει ο τόπος στα ευρωπαϊκά άμαζον με κινέζικα, στα 30-40 ευρώ, που έχουν εξαιρετικές κριτικές από τους χρήστες, του τύπου 600-700 κριτικές και βαθμολογίες στα 4.7 ή 4.8 στα 5. Πλην δεν στέλνουν Ελλάδα ... Σε αντίθετη περίπτωση θα είχα αγοράσει για δοκιμή... Μερικά έχουν και active noise cancelation.

Τα creative φαντάζουν, λόγω και ονόματος καλή αγορά, αλλά φοβάμαι λίγο την απόδοση, λόγω ασύρματου...

Πάσα γνώμη ευπρόσδεκτη.

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
19,667
Αθήνα
Όλα τα λ7 υποτίθεται ότι είναι η τεχνολογία SXFI που έχουν στα Gold. Νομίζω έχουν και ακόμη περισσότερη διάρκεια μπαταρίας σε σχέση με τα απλά air. Κατά τη γνώμη μου αξίζει για ένα εικοσάρικο παραπάνω να δεις τα gold.

Σύμφωνα με τον unboxer εδώ, λειτουργούν ακόμα καλύτερα και από τα over ear με τεχνολογία SXFI.

https://www.youtube.com/watch?v=SDbFLCQ5K3w

Το συγκεκριμένο video το είδα στη σελίδα του fb της Creative team Greece, άρα σίγουρα υπάρχουν στην Ελληνική αγορά.