Η Symantec "καίει" τον firefox...

16 June 2006
7,335
127.0.0.1
Η μεγάλη εταιρεία ασφαλείας Symantec, γνωστότερη από τη σειρά προϊόντων Norton, "έκαψε" τον δημοφιλή browser Firefox με μια αναφορά της, βάσει της οποίας ο Internet Explorer είναι αρκετά ασφαλέστερος. Το βασικό προσόν του Firefox έναντι του ανταγωνισμού, βάσει όσον ισχυρίζονται οι δημιουργοί του, είναι η αυξημένη του ασφάλεια. Ο Firefox παρουσιάζει λιγότερα, και μικρότερης σημασίας προβλήματα από ανταγωνιστικές λύσεις - και, κυρίως, "την ανταγωνιστική λύση", που τυχαίνει να είναι για όλους τους browsers ο κυρίαρχος Internet Explorer της Microsoft.
Να, όμως, που μια νέα αναφορά της Symantec ανατρέπει αυτούς τους ισχυρισμούς. Σύμφωνα με την Symantec, στις αρχές του 2005 ο Firefox παρουσίαζε 25 αρκετά σημαντικά προβλήματα ασφαλείας, ενώ ο βασικός ανταγωνιστής του, Internet Explorer, μόλις 13 - αλλά εξίσου σημαντικά. Η Symantec, όμως, δεν υπολόγισε και το χρόνο που χρειαζόταν κάθε πρόβλημα για να διορθωθεί, τομέας στον οποίο η Microsoft είναι διάσημη για τις καθυστερήσεις της. Επιπλέον, τα προβλήματα που κατέγραψε ήταν μόνο τα "επισήμως αναγνωρισμένα", αλλά όχι κατ' ανάγκη και τα μοναδικά.
Η Symantec αναγνώρισε πως τα παραπάνω είναι σημαντικοί παράγοντες, και παραδέχτηκε πως δεν υπάρχουν μεγάλα ξεσπάσματα κακόβουλου κώδικα που να εκμεταλλεύεται εναλλακτικούς του Internet Explorer browsers αλλά, όπως σωστά αναρωτιέται, ως πότε θα ισχύει αυτό;



Πηγη: tech.pathfinder.gr
 

Δεβελέκος Στράτος

AVClub Addicted Member
17 June 2006
1,621
Πολύ πλακακια μου φαίνεται τα έχουν κάνει η Symantec με την Microsoft. Δεν αμφισβητω αυτο που γράφει αλλά παραβλέπει το πιο σημαντικο: Όλοι οι hackers του πλανητη δεν τα βάζουν με την αλεπού αλλά με την ΙΕ και γιατι είναι μακράν ο πιο δημοφιλής αλλα και επειδή είναι Microsoft...
 

Θανος Κ.

Established Member
18 June 2006
120
Αθήνα
Μερικές φορές οι αρχικές επιλογές ακολουθούν για πάντα ένα προϊόν.
Ο ΙΕ αναπτύχθηκε σαν αναπόσπαστο μέρος των windows κάτι που από την μία του χαρίζει ταχύτητα αλλά ανοίγει και μία σημαντική τρύπα ασφαλείας στο λειτουργικό κάτι που δεν συμβαίνει με τον Mozilla (Αν και μετά την 0.8 μας τα χαλάει και αυτός:angry: ). H Symantec πχ βρίσκει τρύπες στον Mozilla που όμως δεν επηρεάζουν το λειτουργικό, κάτι που φυσικά δεν αναφέρεται.
Για παράδειγμα ανάλογα την έκδοση των windows , ένα φαινομενικά ανόητο tag σε HTML (δεν το αναφέρω για ευνόητους λόγους) μπορεί από το να κρασάρει τον ΙΕ σε XP, να φθάσει να κρασάρει το λειτουργικό σε Win 2000. Το συγκεκριμένο tag εντοπίζεται από το antivirus της Symantec ως Trojan.CrashIE.
Αυτά σχετικά με την ασφάλεια του ΙΕ και τις διάφορες συγκρίσεις.
 

Theotokatos Konstantinos

AVClub Enthusiast
19 June 2006
883
ΜΑΡΟΥΣΙ
Δεβελέκος Στράτος said:
Πολύ πλακακια μου φαίνεται τα έχουν κάνει η Symantec με την Microsoft. Δεν αμφισβητω αυτο που γράφει αλλά παραβλέπει το πιο σημαντικο: Όλοι οι hackers του πλανητη δεν τα βάζουν με την αλεπού αλλά με την ΙΕ και γιατι είναι μακράν ο πιο δημοφιλής αλλα και επειδή είναι Microsoft...

Στράτο και εγώ διαπλοκή βλέπω.
:icon15:
 

Θάνος Φούντας

AVClub Addicted Member
22 June 2006
1,878
Ας κοιτάξει πρώτα η Symantec την ποιότητα των προϊόντων της, τα κρασαρίσματα, τις ασυμβατότητες, την καθυστέρηση και τα προβλήματα που προκαλούν στα συτήματα που είναι εγκατεστημένα και μετά να βγει να μιλάει.
Επίσης τα "ναι μεν αλλά" σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις είναι ύποπτα...
Ας ενσωματώσει όμως η Microsoft ένα antivirus στα vista όπως εικάζεται και θα δείτε πως θα αλλάξουν τροπάριο...
 

StratosN

Established Member
3 July 2006
178
Καλαμάκι
Νίκος Μπαβιόλης said:
Oταν καταλαβουν για τα καλα ποιος ειναι ο πιο τρυπιος θα δεις με ποιον τα βαζουν και με ποιον οχι.

Δε νομίζω ότι τους ενδιαφέρει ποιος είναι ο πιο τρύπιος.
Μάλλον ποιος έχει τη μεγαλύτερη πελατεία. Αυτή τη στιγμή μάλλον ο IE έχει τη μεγαλύτερη!

Αν η αλεπού καταφέρει να πάρει τόσο μεγάλο μερίδιο, τότε θα δούμε "πόσα απίδια πιάνει ο σάκος". :ernaehrung004:

ΥΓ: Κι εγώ firefox χρησιμοποιώ...