Θέμα συνδεσης - ανεξήγητη συμπεριφορά

Θάνος Φούντας

AVClub Addicted Member
22 June 2006
1,878
Παιδιά λίγο τα φώτα σας... Συμβαίνει κάτι περίεργο:
Έχω συνδέσει ένα πολυ-scart στην αντίσοιχη είσοδο της τηλεόρασης. Πάνω στο πολυ-scart καταλήγει το DVD player, ο ψηφιακός αποκωδικοποιητής της ΕΡΤ και το XBpx 360 (το τελευταίο μέσω του αντάπτορα που εσωκλείεται στη συσκευασία).
Εικόνα παίρνω από όλα. ΑΛΛΑ όταν έχω το XBox συνδεδεμένο πάνω στο πολυ-scart (κλειστό εννοείται) δεν παίρνω ήχο στην TV από το DVD και τον αποκωδικοποιητή. Όταν ξεσυνδέσω το XBox από το πολυ-scart ο ήχος από τα άλλα παίζει κακνονικά :confused: :confused:
Καμιά ιδέα για το τί συμβαίνει????
 
17 June 2006
1,443
Άλιμος
Από τα λεγόμενά σου καταλαβαίνω ότι η έξοδος ήχου από το σκάρτ του XBOX, όταν είναι κλειστό βραχυκυκλώνεται. Η λύση είναι να παρεμβάλεις στις επαφές ήχου του σκάρτ του XBOX διόδους που θα επιτρέπουν το σήμα να περνάει από XBOXσε πολυσκάρτ αλλά όχι το αντίστροφο. Αν δεν μπορείς να το κάνεις πές μου να στο φτιάξω και έλα πάρτο. Είναι πανεύκολο.
Ένα πρόχειρο σχήμα:
Η φορά της διόδου

ΧΒΟΧ ---------- ι===ιι=ι--------------πολυσκάρτ



Θα ανοίξεις το βύσμα σκάρτ που μπαίνει στο πολυσκάρτ (ξεβιδώνεις το στρογγυλό και ανοίγεις το πλαστικό σαν βιβλιο).

Κόβεις τα καλωδιάκια στα πίνς 2 και 6 όπως σου δείχνει το σχήμα και παρεμβάλεις τις διόδους πρίν τα ξανακολλήσεις. Προσοχή λίγο στην φορά της διόδου (να είναι η μαύρη γραμμή προς το σκάρτ όπως στο σχήμα).
 

Attachments

  • scart.jpg
    scart.jpg
    38.1 KB · Views: 26

rf1t

New member
19 June 2006
6
Το ίδιο ακριβώς και εγώ με το PS2.... Νόμιζα ότι δεν υπάρχει λύση και ότι πρέπει να συνδεθεί ξεχωριστά αυτό μου είπαν και οι ειδικοί παναθεμά τους...

Τελος πάντων ευχαριστώ και εγώ...
 

aggelos2005

New member
23 August 2006
18
Λοιπον προσεξα κατι ...
Βλεπω ΕΤ1 με μια δευτερη εικονα απο πισω που ειναι ενοχλητικη ΟΤΑΝ ομως κλεινω την ΕΝΤΑΣΗ ( mute) του ψηφιακου δεκτη της Ε.Ρ.Τ. η παρεμβολη εξαφανιζεται...και αυτο συμβαινει και οταν τον κλεινω τελειως !!!!!!!!
( η πειοχη που μενω δυστηχως εχει λοφο που μου κρυβει και Παρνηθα και Υμητο και το σημα το λαμβανω μεσω αντανακλασης στην απενατι πολυκατικια μεσω Παρνηθας)