ΚΑΚΗ ΛΗΨΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ

nikog

New member
6 February 2007
6
Καλησπέρα σε όλους, είναι η πρώτη φορά που γράφω και θα ήθελα να σας περιγράψω το πρόβλημα της περιοχής που μένω. Άμα λοιπόν μένεις στην Ανω Κυψέλη´και δεν βλέπεις Υμητό και Πάρνηθα (λογω Τουρκοβουνίων και ενός λόφου) το τηλεοπτικό σήμα είναι άθλιο. κάποια κανάλια εμφανίζονται ικανοποιητικά και κάποια άλλα τραγικά (για παράδειγμα ΝΕΤ, ΕΤ1 εμφανίζουν σε όλες τις συχνότητες είδωλα και είναι αδύνατο να τα παρακολουθήσεις πάνω από 5 λεπτά). Όλα αυτά με καινούργια κεραία και ακριβό καλώδιο μέχρι το σπίτι. Παίζοντας με την κεραία κάποια κανάλια φτιάχνουν και άλλα χαλάνε. Το αστείο είναι ότι θέλω να αγοράσω και την lcd philips 9631. τρομάρα μου...φοβάμαι μήπως την αγοράσω και την πετάξω από το μπαλκόνι...
Υπάρχει κάποια λύση με πιο καλή κεραία ή οτιδήποτε άλλο (το μόνο που δεν θέλω είναι να πληρώνω μηνιάτικο στη ΝΟΒΑ).

Ευχαριστώ
 
22 June 2006
34,741
NEO HRAKLEIO
Δυστυχως δεν υπαρχει ευκολη λυση στο προβλημα σου.
Το ιδιο εχω κι εγω (Ν. Ηρακλειο) και παρ ολο που αλλαξα τα παντα (καλωδια, κεραια TELEVES και ιστος 6 μετρα) , η εικονα ειναι μεν καθαρη (χωρις χιονια) αλλα με αρκετο ειδωλο!
Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα.
 

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,124
ΑΘΗΝΑ
Δυστυχώς δεν θα μπορέσεις να βρεις λύση στο πρόβλημά σου,όσα χρήματα και αν δαπανήσεις.
Το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ-Άνω Γλυφάδα- και μετά από πολλές επισκέψεις "ειδικών' και αρκετά πεταμένα λεφτά,το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο.
Ημίμετρο αλλά ίσως δώσει κάποια λύση,η αγορά δεύτερης κεραίας έτσι ώστε να είναι στραμένη στο σημείο εκείνο που θα βλέπει τα άλλα μισά κανάλια από αυτά που θα βλέπει η πρώτη.
 

nikog

New member
6 February 2007
6
Σας ευχαριστώ όλους για την άμεση ανταπόκριση, αν και δεν χάρηκα ιδιαίτερα από όσα μου είπατε. Σκοπεύω να ξεκινήσω δοκιμές με ψηλότερο ιστό, μεταφορά σε διπλανή πολυκατοικία (θα ρωτήσω τι σήμα έχουν οι ένοικοί της), διαφορετική κεραία (televes ίσως) κλπ. Η αγορά lcd παγώνει προς το παρόν. Θα ήθελα να μου συστήσετε ένα σοβαρό τεχνικό για τέτοια θέματα (ο alexst κάτι έχει υπόψη του).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 
23 June 2006
64
Στις παραπάνω περιοχές με τα σχετικά προβλήματα προσθέστε και την Πειραϊκή. Δεν βλέπω ούτε Πάρνηθα ούτε Υμηττό, την Nova την αντιμετωπίζω μόνο σαν κάτι αστείο σε σχέση ποιότητας-τιμής και υποπακέτων(που απλά δεν τα προσφέρει). Μόνη ελπίδα αυτά που γράφονται πιο πάνω, κανένας τεχνικός γάτερμαν και εσχάτως η IPTV απο τους διάφορους ISPs.
 

Σεραφείμ

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,382
Γλυφάδα
Γιατί δεν φτιάχνουν λίγο καλύτερα την υποδομή τους στην Αίγινα? αφού τελικά πολλοί βλέπουμε από εκεί.
 
23 June 2006
64
Γιατί η Αίγινα καλύπτει την βορειοανατολική Πελλοπόνησο, έτσι λένε. Δεν γίνεται να "δωθεί" και τρίτος πομπός για την Αθήνα, πρέπει να καλυφθεί και η επαρχία. Η αποκέντρωση(των πομπών) τους μάρανε.

Παιρνω γνώμες και απο ADSL forums αλλά ρωτάω κι εδώ γνώμες: ξέρει κανείς αν το IPTV, κυρίως απο Οn Telecoms και Vivodi, αποτελεί καλή, ίσως και την μόνη, εναλλακτική; ασχέτου κόστους μόνο σαν σήμα.