Καλωδιο s-video κανει για ηχο?

Nickl

New member
19 June 2006
2
Φιλοι μου γεια σας,
Εχω την εξης ερωτηση να κανω και παρακαλω οποιον γνωριζει και θελει να βοηθησει ας απαντησει:
Ειναι δυνατον ενα καλωδιο s-video (mogami 2552) που ειναι περασμενο στον τοιχο και που ειχε μπει απο κατασκευης σπιτιου για μεταφορα σηματος σε βιντεοπροβολεα ,να χρησιμοποιηθει για μεταφορα ηχου?
Συγκεκριμενα , ο βιντεοπροβολεας τελικα δεν μπηκε στην αρχικα προβλεπομενη θεση αλλα ακριβως αντιθετα και τωρα πρεπει να δωσω ηχο στο κεντρικο ηχειο.
Δοκιμασα λοιπον χρησιμοποιωντας οχι το κεντρικο καλωδιο αλλα το περιφερικο (απο το καλωδιο s-video) και πηρα ηχο αλλα δεν ξερω αν αυτο ειναι σωστο ,αν παιζουν αρνητικο ρολο τυχον μεγαλυτερες αντιστασεις του καλωδιου η αν τελος παντων δημιουργειται καποιο προβλημα (π.χ στο ενισχυτη)που δεν γνωριζω.
Παρακαλω για τις απαντησεις σας
Ευχαριστω.
 

sfortis

Administration Team
Staff member
3 August 2006
11,396
t3.large
Οι στάθμες δεν ειμαι σιγουρος οτι θα ειναι μειωμένες, από απόδοση μην περιμένεις τιποτα τρομερο, αλλά κεντρικο ειναι...who cares!
 

Θάνος Φούντας

AVClub Addicted Member
22 June 2006
1,878
Καταρχήν καλωσήρθες. Νομίζω ότι καλύτερα να ξεχάσεις το καλώδιο s-video για τη χρήση που περιγράφεις. Αμφιβάλλω επίσης αν θα ήταν καλό και για χρήση από προβολέα. Καλύτερα να απλώσεις καινούριο καλώδιο προς το κεντρικό σου ηχείο...
 

Μ.Τζωρτζάκης - MTZ audio

AVClub Addicted Member
17 June 2006
1,891
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Οπως είπε και ο συμφορουμίτης Γιάννης Αράπογλου
Το ομοαξονικό καλώδιο ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΗΚΟΣ είναι σαφές οτι μάλλον μόνο χαμηλές στάθμες θα μπορεί να παίξει ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ γιατί η μεγάλη του χωρητικότητα σε σχέση με ένα dedicated καλώδιο μπορούν να οδηγήσουν τον ενισχυτή σε αστάθεια ή σε μόνιμη ταλάντωση , οπότε κάποια στιγμή ....θα υπάρξει πρόβλημα .
Εκτός του οτι σε δυνατά περάσματα δέν θα προσφέρει έλεγχο στούς κώνους , λόγο του μειωμένου συντελεστή απόσβεσης με αποτέλεσμα η διαχείριση ωφέλιμης ισχύος θα είναι μικρή , γιατί σε σχετικά μεγαλύτερα "γκάζια" θα στοπάρουν οι κώνοι .
 

sfortis

Administration Team
Staff member
3 August 2006
11,396
t3.large
Οπως τα λένε και τα παιδιά μάλλον θα έχεις πρόβλημα...Εαν δεν μπορεις με κανενα τρόπο να περάσεις καλώδιο ,σκέψου τη λύση να μεταφέρεις line σήμα απο το mogami με αυτοενισχυόμενο ηχείο...
 

Nickl

New member
19 June 2006
2
Κατ αρχην ευχαριστω για τις απαντησεις.
Διευκρινιζω οτι τα ηχεια υπαρχουν ηδη (audiovektor c2mkιι) και ο ενισχυτης ειναι ο yamaha rx-v1400.
Πριν 3 ημερες δοκιμασα να οδηγησω το κεντρικο ηχειο με το προαναφερθεν εντοιχισμενο καλωδιο και οι σταθμες που πηρα μου φανηκαν κανονικες συγκριτικα και με τα right-left .Αυτο διηρκεσε για περιπου ενα λεπτο γιατι μετα φοβηθηκα για τυχον συνεπειες και διεκοψα.
Τελικα δεν πρεπει να χρησιμοποιηθει αν καταλαβα καλα για να προστατευθει ο ενισχυτης - δηλαδη μπορει να καει ?
 

ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ

Supreme Member
29 June 2006
4,393
Το καλώδιο ζεστένεται;
Και κάτι αλλο,είναι φάντάζομαι μονοκόματο,μήπως είναι εφικτό να δέσεις ένα
καλώδιο ηχου στήν άκρη και τραβώντας το παλιό απο την άλλη να το περάσεις
μέσα στον τοίχο;
 

Μ.Τζωρτζάκης - MTZ audio

AVClub Addicted Member
17 June 2006
1,891
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Re: Απάντηση: Καλωδιο s-video κανει για ηχο?

Nickl said:
Τελικα δεν πρεπει να χρησιμοποιηθει αν καταλαβα καλα για να προστατευθει ο ενισχυτης - δηλαδη μπορει να καει ?

Ναί , μπορεί και να καεί (κάποια στιγμή οι προστασίες δέν αρκούν , άσε δηλαδή που οι ρελέδες αν πέφτουν συνέχεια οι προστασίες θα είναι μαύροι και τσουρουφλισμένοι ...)