Καλύτερη ποιότητα mpc-hc vs XBMC;

andrip

New member
23 December 2010
56
Eχω ένα media player netgear αλλά για κάποιο λόγο βρέθηκα με ένα κουτάκι κι έτσι αγόρασα μία Asus E35M1-I DELUXE Zacate έναν SSD και να τραβάει απο NAS μπας και καταργήσω τον media player.

Τηλεόραση έχω μια 42άρα panasonic G30.

Θέλω να ρωτήσω αν θα έχω καλύτερη ποιότητα εικόνας αν ασχοληθώ με Media player classic HC και φίλτρα ή με XBMC. Εντάξει το δεύτερο έχει καταπληκτικό interface, αν και επειδή έχω ήδη δομημένους φακέλους δε θα με πειράξει να τα παίζω με mpc hc.

To XBMC είναι και λίγο φαμφάρες
 

Kostas_Y

AVClub Fanatic
24 December 2009
13,466
North by Northeast
Με Zecate, δύσκολο να πάρεις καλύτερη εικόνα απο τον MPC. Για να γίνει αυτό θέλει ιπποδύναμη που δεν έχει ο επεξεργαστής. Εδώ με XBMC και δυσκολεύεται :p

Οι φανφάρες που λές είναι δώρο θεού αν έχεις τηλεκοντρόλ.
 

andrip

New member
23 December 2010
56
α τόσο χάλι ναι;

νόμιζα οτι ήταν ιδανικοί τέτοιοι επεξεργαστές για htpc χμφ

θα το δοκιμάσω με xbmc κι αν μου κάνει κόγξες γυρίζω στο αγαπημένο Media player χεχε
 

Αυγερινός Παπαδάκης

AVClub Addicted Member
29 November 2006
1,621
Νέα Ιωνία, Αθήνα
Αποκλειστικά όσον αφορά την ποιότητα εικόνας ένα "καλοκουρδισμένο" (βλέπε τα σχετικά νήματα στην κατηγορία HTPC Guides και βέβαια τον οδηγό του Portioli http://www.avclub.gr/forum/showthre...-Oδηγός-Αναπαραγωγής-Ρυθμίσεις-Προβλήματα-κτλ) HTPC της εποχής μας, με επεξεργαστές τύπου INTEL Core i3, i5, i7 συνοδευόμενους με μια κάρτα γραφικών της τάξης των 50 - 100 (και πιο πάνω καλά είναι...) και βέβαια τους νέους AMD APU Llano μπορεί να δώσει την καλύτερη ποιότητα εικόνας από οποιοδήποτε Media Player της εποχής μας. Βασική βέβαια προυπόθεση το μέσο προβολής καθώς όσο ανεβαίνουμε σε ίντσες και ποιότητα προβολικού μέσου η διαφορά θα γίνεται περισσότερο αισθητή.

Το XBMC είναι μια κατηγορία από μόνο του καθώς συνδυάζει το πλεόν σύγχρονο GUI, απίστευτη δυνατότητα σε add-ons, μοναδικό τηλεχειρισμό από απλά Remotes μέχρι Android phones - tablets και βέβαια Ipad - Iphone κ.λ.π. και βέβαια τη καλύτερη ίσως διαχείριση βιβλιοθήκης ταινιών - σειρών που μπορείς να έχεις τη δεδομένη χρονική στιγμή. Η ποιότητα εικόνας είναι πολύ καλή, δεν φτάνει βέβαια αυτή του MPC-HC με όλα τα συνοδευτικά του (ο Zacate όμως αμφιβάλλω αν μπορεί να ανταποκριθεί, προσωπικά δεν τον έχω δοκιμάσει παρά μόνο σε XBMC) αλλά θα είναι πολύ κοντά έως και εφάμιλλη με πολλά απ' τα Media Players της αγοράς.

Στην περίπτωση σου όμως τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα καθώς οι Zacate δεν έχουν το απαραίτητο "ζουμί" να τρέξουν απαιτητικά προγράμματα όπως ο συνδυασμός του MPC-HC με τον Madvr και ακόμα χειρότερα στην περίπτωση του SVP το οποίο είναι ακόμα περισσότερο απαιτητικό σε επεξεργαστική ισχύ. Οπότε μπορείς να δοκιμάσεις το XBMC με τον Zacate (με ενεργοποιημένο το DXVA) σε Win 7 και να μας πείς τις εντυπώσεις σου.
 
Last edited:

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,651
Απάντηση: Re: Καλύτερη ποιότητα mpc-hc vs XBMC;

α τόσο χάλι ναι;

νόμιζα οτι ήταν ιδανικοί τέτοιοι επεξεργαστές για htpc χμφ

θα το δοκιμάσω με xbmc κι αν μου κάνει κόγξες γυρίζω στο αγαπημένο Media player χεχε

Ιδανικοί είναι
για την κατανάλωση/απόδοση τους στην κατηγορία τιμής τους
που μας ενδιαφέρει για αθόρυβο και οικονομικό htpc

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και λύσεις που μπορούν να αξιοποιήσουν τη μεγάλη υπολογιστική ισχύ άλλων συστημάτων.
Γενικά δε θα το μετανιώσεις που κινήθηκες σε αυτή την κατεύθυνση ειδικά εάν ο στόχος σου ήταν να έχεις ένα ήσυχο και δροσερό οικονομικό htpc :)

Κατά τα άλλα οι παραπάνω φίλτατοι έδωσαν είδη λεπτομέρειες και κατευθύνσεις :)
 

andrip

New member
23 December 2010
56
σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια, βέβαια αθόρυβο σύστημα είχα ήδη με media player αλλά καθότι δεν έχω σπίτι υπολογιστή με windows θα έχω πλέον και αυτή την επιλογή χεχε.

Το σύστημα είναι αθόρυβο, με PicoPSU μόνο ο μπροστινός ανεμιστήρας ακούγεται όταν υπάρχει απόλυτη σιωπή στο καθιστικό. Αλλά κι αυτός θα αλλάξει καθότι έχει μπλε λεντ και όταν βλέπεις ταινίες σου αποσπάτε λίγο η προσοχή.

Το μόνο που με ανησύχησε λίγο είναι οτι μία φορά ενώ έβλεπα σειρά μου πέταξε μπλε οθόνη δεν προλαβα να δω τι ερρορ ήταν και έκανε restart, ελπίζω να είναι τυχαίο, γιατί κι αυτός είναι λόγος που έχω εγκαταλείψει windows εδώ και καιρό
 

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,651
Καλά κάνεις και σκέπτεσαι την αλλαγή του ανεμιστήρα – από όσο καταλαβαίνω είναι αυτός που ερχόταν με το κουτί. Ρίξε του μια προσεκτική ματιά και εάν θες συζητάμε και με τι να το αλλάξεις. Εγώ συνηθίζω να αφαιρώ και το power-on led – νταξ δε προτείνεται αλλά γιατί όχι :)
 

andrip

New member
23 December 2010
56
ναι ναι το εργοστασιακό έχει, το lian li pcq-08 έχω προοριζόταν για file server αλλά τελικά μου έμεινε οπότε τα έμπασα εκεί μέσα. Δε με χαλάει το μέγεθος καθώς έχει δέσει μια χαρά με το κλασσικό ικεοέπιπλο



σε αυτό έχω καταλήξει http://www.amazon.co.uk/Noctua-NF-P...10?s=computers&ie=UTF8&qid=1336999822&sr=1-10
 

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,651
Η αντιπρόταση μου για τον noctua είναι οι http://www.noiseblocker.de/en/BlackSilentPro140.php Noiseblocker Black Silent Pro, μπορείς να πάρεις και τον 9db όπως βλέπω το κουτί σου. Από την άλλοι και οι δύο είναι ακριβοι.
Κορυφαία ποιότητα / απόδοση και σε καταπληκτική τιμή οι thermalright 14αριδες http://www.pc-cooling.de/Fans/140+mm/ τους συστήνω ανεπιφύλακτα.

Και εναλλακτικά για τον πάνω 12αρι (πέραν από noctua) σε καλή τιμή / απόδοση ο BeQuiet ή πάλι σε Noiseblocker Black Silent Pro
 

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,415
Terra
Re: Απάντηση: Καλύτερη ποιότητα mpc-hc vs XBMC;

Αποκλειστικά όσον αφορά την ποιότητα εικόνας ένα "καλοκουρδισμένο" (βλέπε τα σχετικά νήματα στην κατηγορία HTPC Guides και βέβαια τον οδηγό του Portioli http://www.avclub.gr/forum/showthre...-Oδηγός-Αναπαραγωγής-Ρυθμίσεις-Προβλήματα-κτλ) HTPC της εποχής μας, με επεξεργαστές τύπου INTEL Core i3, i5, i7 συνοδευόμενους με μια κάρτα γραφικών της τάξης των 50 - 100 (και πιο πάνω καλά είναι...) και βέβαια τους νέους AMD APU Llano μπορεί να δώσει την καλύτερη ποιότητα εικόνας από οποιοδήποτε Media Player της εποχής μας.

Βαριά κουβέντα... :p
 

andrip

New member
23 December 2010
56
επειδή το έχω και απορία

όταν λέμε πχ αν είχα καλύτερο επεξεργαστή θα έβλεπα διαφορά τι εννοούμε; θέλω να πω έχω ένα mkv 1080, θα είχα τι παραπάνω;

καλύτερη, πιο smooth κίνηση; πιο ωραία χρώματα;
 

host505

AVClub Addicted Member
12 September 2011
1,518
Με έναν αδύναμο επεξεργαστή θα χάνεις frames σε απαιτητικό υλικό - σπασίματα στην κίνηση. Τα χρώματα δεν έχουν σχέση με CPU.

Ήρεμα με το browsing στην G30!
 

andrip

New member
23 December 2010
56
g30 βρε όχι ut30 αλλά και πάλι δε μπαίνω αν δεν έχω σκοπό να δω ταινίες. Παίζουν δίπλα άλλα συστήματα γι'αυτό το λόγο χεχε
 

Kostas_Y

AVClub Fanatic
24 December 2009
13,466
North by Northeast
Re: Απάντηση: Καλύτερη ποιότητα mpc-hc vs XBMC;

Με έναν αδύναμο επεξεργαστή θα χάνεις frames σε απαιτητικό υλικό - σπασίματα στην κίνηση. Τα χρώματα δεν έχουν σχέση με CPU.

Κι όμως έχει σχέση ο επεξεργαστής με τα χρώματα, πιο συγκεκριμένα με τον renderer που κάνει τις μετατροπές μεταξύ colourspaces. Ο MadVR που είναι ο καλύτερος γονάτιζε τον διπύρηνο AMD των 2.5Ghz.
 

Werewolf

Supreme Member
15 January 2010
7,214
Re: Απάντηση: Καλύτερη ποιότητα mpc-hc vs XBMC;

Βαριά κουβέντα... :p

Κατι ξερεις εσυ και δεν το λες. :gossip:

Τουλαχιστον μπορουμε να πουμε και το ιδιο για μια παλια ati (απο αυτες που εβγαζαν ποιοτικη εικονα -xt2900- ) ή αφορα μονο την "ποιοτητα" σε βιντεο που δινουν οι nvidia. ?

Ισως μια δοκιμη τεστ μεταξυ ati-nvidia σε ποιοτητα βιντεο (οχι επιδοσεις παιχνιδιων) μας εδινε καποια αποτελεσματα για συζητηση.

Θυμαστε πριν μερικα χρονια οπου γινοταν καποια τεστ για το ποια καρτα εδινε καλυτερη ποιοτητα εικονας σε βιντεο. ? Σημερα δεν γινεται πλεον κανενας λογος μιας και στην πλειοψηφια ο κοσμος ενδιαφερεται μονο για τα frames στα παιχνιδια. Και οι εταιριες το ξερουν αυτο.

Εγω θυμαμαι πριν χρονια οπου οι ati κερδιζαν στον τομεα της ποιοτητας εικονας εναντι των nvidia, οπου αυτες με τη σειρα τους εδιναν τη μαχη για λιγα καρε παραπανω στα παιχνιδια.

Αραγε σημερα που δεν γινεται καθολου κουβεντα, πως να ειναι τα πραγματα σε ποιοτητα βιντεο στις καρτες. ?

Μιλω καθαρα για 2d και οχι για 3d παιχνιδια.