Κατασκευή Ενεργών ηχείων

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

vasiliosv

New member
8 March 2011
3
Αγαπητοί φίλοι καλώς σας βρήκα :)
Είμαι νέος στην παρέα, και θα ήθελα τα φώτα σας ( μετά από παροτρύνσεις πολλών φίλων ότι μόνο εδώ θα βρω την λύση ήρθα :):)

Λοιπόν να που χρειάζομαι την πολύτιμη βοήθειά σας, παίζω μουσική, κιθάρα - ερασιτεχνικά, και επειδή χρησιμοποιώ μια κονσολίτσα την οποία αυτή τη στιγμή την έχω συνδεδεμένη επάνω στο ενισχυτή του στερεοφωνικού μου, και ακούω από τα ηχεία μου - 150 W Rms - μέχρι στιγμή κάνει μια χαρά την δουλειά μου, όμως αν θελήσω να μετακινηθώ-πέρα από το μήκος των καλωδίων, τότε έχω πρόβλημα, κάποια στιγμή αργότερα είχα σκοπό να κάνω το σύστημα αυτάρκες με αυτοενυσχιόμενα ηχεία, που θα συνδέω εκεί επάνω την κονσόλα μου και κανένα πρόβλημα απόστασης, αλλά μια και ασχολούμε με τις κατασκευές, σκέφτηκα μήπως αξίζει τον κόπο να τα φτιάξω μόνος μου και να έχω έτσι και την ευχαρίστηση, βέβαια είμαι καλός στο να κόβω και να ράβω με ξύλα κλπ, αλλά με λίγες γνώσεις στα ηλεκτρονικά - να κολλάω κάνα καλώδιο οκ - αλλά για πιο βαθειά......

Θα ήθελα λοιπόν την συμβουλή σας για το αν αξίζει τον κόπο μια τέτοια προσπάθεια, και αν ναι, τι θα χρειαστώ και από που, αυτό που θέλω να φτιάξω δεν θέλω να είναι τίποτα το εξεζητημένο, ούτε με ενδιαφέρει να διαθέτει πολλά Watt ίσως 50- 100 ? να είναι αρκετά, άλλωστε 2-3 όργανα και 1-2 μικρόφωνα φωνής εξυπηρετεί η κονσόλα κατά βάση, δεν θέλω να είναι τέλειο σύστημα, αλλά να μπορεί να ''σταθεί'' αξιοπρεπώς στα ανωτέρω, τα χρήματα που σκέπτομαι να διαθέσω είναι για ένα ζευγάρι ηχεία γύρω στα 150-200 Ευρώ, ίσως όμως να γίνεται η δουλειά και με ένα ηχείο, εσείς θα μου πείτε.

Ελπίζω να σας έχω δώσει επαρκείς πληροφορίες για να με συμβουλεύσετε.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας και τις συμβουλές σας

Υ.Γ Μόνο μια θερμή παράκληση, αν είναι δυνατόν οι επεξηγήσεις στις ορολογίες σε απλά Ελληνικά γιατί είπαμε, από ηλεκτρονικά....ζντούπ!!
 

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,651
Re: Κατασκευή Αυτοενυσχιόμενων ηχείων

Πιθανά είναι λίγο στριμωγμένο το budget σου. Και όχι τίποτε άλλο αλλά μπορεί να χρειαστείς και διαφορά εργαλεία. Τα εργαλεία μένουν θα μου πεις, αλλά και πάλι.

Από όσο καταλαβαίνω η κονσόλα είναι απλά προενισχητής μικροφώνων και μικτης και όχι κάποιο εφέ για την κιθάρα. Να ρωτήσω αρχικά εάν θα σε ενδιέφερε να ξεκινήσεις με ένα μόνιτορ/ ενισχυτή για την κιθάρα? Ή πας κατευθείαν να καλύψεις και φωνές από το ίδιο σύστημα?

Για οικιακή χρήση και πρόβες θα προορίζεται ή για Live με μεγάλες εντάσεις?
 

vasiliosv

New member
8 March 2011
3
Απάντηση: Κατασκευή Αυτοενυσχιόμενων ηχείων

Αγαπητέ tmjuju κατ αρχήν σε ευχαριστώ που μπηκες στον κόπο να μου απαντήσεις :)
Τώρα να σου πω ότι με ρωτάς, λοιπόν το ηχείο προορίζεται βασικά για ''οικιακή'' χρήση- παρεϊστικη -, και για καμιά πρόβα με τραγούδι, όχι για Live και μεγάλες εντάσεις, η κονσόλα είναι προενισχητής και μίκτης, οχι εφέ, ενισχυτής αυτόνομος για την κιθάρα υπάρχει, αλλά αυτός δεν πέρνει επάνω την κοσνόλα καθ ότι δεν διαθέτει line in line out, και γι αυτό το λόγο τώρα είναι συνδεδεμένη στο Hi Fi, αλλά αν μου λες πως το budget είναι στριμωγμένο, μήπως θα έπρεπε να επιλέξω τελικά κάτι απο τις έτοιμες λύσεις γύρω στο 200αρι, εχω δει κάποια κομμάτια ( αν υπάρχουν κάποιες πληροφορίες για κάτι συγκεκριμένο θα ήθελα να ακούσω απόψεις )- Βέβαια ότι πληρώνεις πέρνεις - όσο για τα εργαλεία μπορεί να μην ασχολούμε ιδιαίτερα με τα ηλεκτρονικά αλλά έχω μανία να μαζεύω εργαλεία, όποτε είμαι κομπλέ αυτά :)
 

Άρης Συν.

AVClub Enthusiast
17 June 2006
1,034
Αχαΐα
Απάντηση: Κατασκευή Αυτοενυσχιόμενων ηχείων

Με λίγα λόγια και χωρίς να το κουράσω ιδιαίτερα:
Δεν αξίζει τον κόπο σου, τον χρόνο σου αλλά και τα λεφτά σου.
Πάρε εδώ ένα ζευγάρι fostex να ησυχάσεις...
 

Δημήτρης Δ.

Supreme Member
21 June 2006
5,452
Re: Απάντηση: Κατασκευή Αυτοενυσχιόμενων ηχείων

Με λίγα λόγια και χωρίς να το κουράσω ιδιαίτερα:
Δεν αξίζει τον κόπο σου, τον χρόνο σου αλλά και τα λεφτά σου.
Πάρε εδώ ένα ζευγάρι fostex να ησυχάσεις...

+1
 

vasiliosv

New member
8 March 2011
3
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, πιστεύω κι εγώ πως η έτοιμη λύση είναι.. η λύση :)
Ωστόσο θα μου λείψει η χαρά της δημιουργίας !
 

Magellan

Banned
28 July 2006
19,085
Εν πλώ
Re: Απάντηση: Κατασκευή Ενεργών ηχείων

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, πιστεύω κι εγώ πως η έτοιμη λύση είναι.. η λύση :)
Ωστόσο θα μου λείψει η χαρά της δημιουργίας !

Ε, φτιάξε κάτι άλλο!

Βάσεις για να τα βάλεις, π.χ..

Ορεξη να έχεις να κατασκευάζεις και πρότζεκτ θα βρείς πολλά!