Κατασκευή "Πολυαίθουσας" - χέρι βοηθείας

boubal

New member
11 August 2006
41
"Πολυαίθουσα" ; δεν ξέρω πως αλλιώς να χαρακτηρίσω το χώρο που θέλω να δημιουργήσω. Ήμουν μέλος και στο παλαιότερο site και είχα βοηθηθεί αρκετά τότε, πήρα την Philips CRT 32 matchline και ευγνομονώ το site αυτό για την επιλογή αυτή. Στο διαμέρισμα που έχω 105τ.μ. το μισό είναι γραφείο το άλλο μισό σπίτι. Θέλω να φτιάξω αίθουσα προβολών για δουλεία, ταινίες, και για μουσική και ταυτόχρονα να χρησιμοποιώ computer για δουλειά στον ίδιο χώρο. Έχω ήδη ένα pc μακριά από το χώρο όπου σκοπεύω να βάλω τον projector και σκέφτομαι να πάρω ένα laptop που ούτως ή άλλως θα μου ειναι χρήσιμος εκτός γραφείου.

Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ο pc δεν γνωρίζω. Σκοπεύω για projector να δώσω γύρω στα 1.500 euro , χωρίς να ξέρω ποιον - τώρα θα χρειαστώ βέβαια και ηχεία , ενισχυτή , καλώδια κτλ. και δεν έχω ιδέα αν πρέπει να παρω ένα Ηome Cinema και να ξεμπερδεύω ή κομμάτια και ποια, έχω πελαγώσει.

Υπάρχει κάποιος που μπορει να με βόηθήσει? μαγαζι , τεχνίτης κτλ. Ρωτάω εσάς γιατί δυστυχώς όλοι δηλώνουν κορυφές αλλά αποδεικνύεται ότι δεν έχουν ιδέα τελικά. Πήρα ένα πολυκατάστημα αλλά δεν με έπεισαν ότι τα γνωρίζουν καλά. Ενδιαφέρομαι να πληρώσω εννοείται αλλά δεν κυνηγάω ποτέ τα κορυφαία γιατι ξέρω οτί σε λίγους μήνες θα θεωρούνται παλιά και πάλι. Είμαι υπέρ του value for money. Και υπολογίστε ότι σκοπεύω να αγοράσω προβολέα 1000-1500 ευρώ οπότε βάση της ποιότητας αυτής θα αγοραστούν και τα υπόλοιπα.

Ήδη επικοινώνησα και επικοινώνησαν μαζί μου με μήνυμα μέλη και τους ευχαριστώ αλλά θα ήθελα να διαβάσω όσο το δυνατό περισσότερες εμπειρίες και γνώσεις , ιδέες για προϊόντα και έτσι ίσως βοηθηθούν μαζί μου και άλλοι με αντίστοιχο ερώτημα.


Ευχαριστώ πολυ για το χρόνο σας.


B. Chris
 
Last edited:

boubal

New member
11 August 2006
41
Συγνώμη ξέχασα να σας πώ ότι η αίθουσα αυτή είναι 25 - 30 τ.μ έχει τζάκι και παράθυρα , βέβαια η πλήρη συσκότιση είναι εφικτή .

B. Chris
 

Θάνος Φούντας

AVClub Addicted Member
22 June 2006
1,878
Για προβολέα θα βρεις πολλά θέματα σχετικά με την κατηγορία τιμής που σε ενδιαφέρει. Πολλοί στο φόρουμ εμφανίζονται ενθουσιασμένοι και προτείνουν ανεπιφύλακτα τον Epson TW-600 στο budget που θέτεις που μπορείς να τον βρεις με λίγο πάνω από 1000 ευρώ...
Όσον αφορά το pc πρέπει να διευκρινήσεις αν το θες για εργασία ή αν το θες σαν htpc.
Στην πρώτη περίπτωση πρέπει να μας πεις τί είδους δουλειά θέλεις να εκτελείς - αν είναι δουλειές office θα σε καλύψουν τα μοντέλα βάσης αν είναι επεξεργασιές βίντεο κλπ θα πρέπει να πας σε κάτι δυνατότερο αν τώρα θες να παίζεις και απαιτητικά παιχνίδια θα χρειαστείς πιθανόν ό,τι δυνατότερο...
Στη δεύτερη περίπτωση θα χρειαστείς ένα μηχάνημα με επεξεργαστή P4 3GHz και πάνω, 1GB RAM, μια μητρική με multimedia προσανατολισμό, μια κάρτα ήχου αν θες κάτι παραπάνω από την ενσωματωμένη, ένα μεγάλο δίσκο για να βάλεις όλο το υλικό σου, μια απλή κάρτα γραφικών με έξοδο hdmi/dvi και πιθανόν μια κάρτα tv αν θες να το χρησιμοποιείς και σαν tv. Για λειτουργικό θα σου πρότεινα Windows Media Center.
Από εκεί και πέρα και για το χώρο που αναφέρεις θα πρέπει να συνυπολογίσεις έναν ενισχυτή και ένα σετ ηχείων. Η κουβέντα για τα τελευταία όμως μπορεί να γίνει πολλή μεγάλη και σίγουρα πρέπει να δώσεις περισσότερα στοιχεία (budget, προτιμήσεις ως προς το υλικό που θα παίζεις κλπ)...
 

boubal

New member
11 August 2006
41
Eυχαριστώ για την απάντηση καταρχάς. Λοιπόν σκοπεύω να χρησιμοποιώ το pc για εργασία και μάλιστα θα είναι laptop για να μπορώ να το πέρνω σε παρουσιάσεις και εκτός γραφείου. Θέλω να παρουσιάζω σχέδια , photos, video se powerpoint και άλλα προγράμματα. Επίσης θέλω να βλέπω κάποια mpeg,avi που κατεβάζω από το net ( δεν κυκλοφορούν σε dvd ) animations, news etc.

Τέλος μιας και είμαι related με εξωτερικό πολλά dvd έχω ήδη αλλά αγοράζω και άλλα από το εξωτερικό. zone 1 - Οπότε θέλω να μπορεί να παίζει όλες τις ζώνες χωρίς προβλήματα και περιορισμούς.

Όσο για ενισχυτές και ηχεία δεν έχω ιδέα τι χρειάζεται αλλά άκουσα το Home Cinema Sony 5+1 + DVD writer(700 euro ) και στα δικά μου απάιδευτα αυτιά μου ακούστηκαν τέλεια και πολύ δυνατά. Τόσο που δε νομίζω να τα ακούσω ποτέ στο χώρο μου σε τέτοια ένταση μιας και μένω σε διαμέρισμα. Βέβαια στα δικά μου απαίδευτα αυτιά όλα καλά θα μου ακούγονταν. Αυτός είναι και ο λόγος που γράφω γιατί ένα μέλος με συμβούλεψε ότι τα κομματια είναι καλύτερη λύση, οπότε περιμένω και σ αυτόν τον τομέα τις προτάσεις σας. Όσο για το budget δε θα θελα να ξεφύγω πολύ από τα 700 και θα μου άρεσε και μία κομψότητα στα ηχεία , δε θέλω να γεμίσω το σαλόνι με μπαούλα.

ΕΥχαριστώ
 

boubal

New member
11 August 2006
41
Α και όσο για τη μουσική που θα παίζω : εκτός από 1)Soundrack ταινιών, Ennio Morricone , Rainman, .....2)HIP HOP 3)λίγο από U2 , QUEEN..... 4) PAUL OAKENFOLD και φυσικά Radio , δηλαδή απ όλα - hehe!

Chris B.
 
17 June 2006
23,687
Αθήνα
Καταρχήν να σε καλωσορίσω στην μεγάλη παρέα μας.

Να ξεκινήσω με μια ερώτηση: το laptop υπάρχει περίπτωση να παίξει και τον ρόλο του dvd player;
 

boubal

New member
11 August 2006
41
Ναι , ειδικά εάν δεν πάρω Home Cinema Set

και όσο για το budget για ενισχυτη και ηχεία θα εξαρτηθεί βέβαια και από το κόστος των υπολοίπων αλλά μάλλον πρέπει να έχω πέσει 500-1000 ευρώ έξω

κοιτάω πιο φθηνα και πιο ακριβα:

Αrcam ΑVR 300
Denon AVR 1906
Devon AVR 3806
JVC RX - D701
Yamaha 2600


όσο για ηχεία , εκεί γίνεται χαμός
 
17 June 2006
23,687
Αθήνα
Λοιπόν όσο για λάπτοπ, προσοχή να έχει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ dvi-d έξοδο για εικόνα και spdif ψηφιακή έξοδο για ήχο. Με 1400 ευρώ σήμερα άνετα αγοράζεις ένα τέτοιο (π.χ. Acer).

Οσο για τους ενισχυτές έχοντας τον Yamaha 2500 θα σου έλεγα να πας σε Yamaha. Θα σε καλύψει πλήρως. Είμαι υπέρ των "ξεχωριστών" κομματιών. Αν πας σε αυτούς τους ενισχυτές να προσέξεις τα ηχεία που θα επιλέξεις να είναι έυκολο φορτίο 90db ευαισθησία, 8ohm. Σε καμιά περίπτωση μην πάρεις ηχεία 4ohm. Οχι ότι δεν θα παίξουν. Θα παίξουν. Μπορεί ίσως να μην καταλάβεις διαφορά, αλλά δεν θα παίξουν σωστά και θα ζορίζεται ο ενισχυτής.
 

boubal

New member
11 August 2006
41
ok thanx και πάλι , ηχεία όμως που θα βρώ? και ποιες είναι καλές μάρκες?

όσο για τον προβολέα περιμένω να έρθει κάποιος ειδικός πρώτα να δει το χώρο και μετά θα ξαναζητήσω τη βοήθειά σας αφου θα έχω αποκλείσει 1,2

ευχαριστώ
 

Θάνος Φούντας

AVClub Addicted Member
22 June 2006
1,878
Θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις πώς θα χρησιμοποιείς το laptop γιατί θα επιρεάσει την τιμή του. Αν είναι να το χρησιμοποιήσεις και σαν πηγή dvd τότε να ακολουθήσεις τη συμβουλή του Τάσου. Διαφορετικά αποκλειστικά για δουλειά γραφείου μπορείς να πας και σε χαμηλότερη κατηγορία τιμής (γύρω στα 1000).
Όσον αφορά τον ήχο αν το budget σου είναι 700 ευρώ δε θα μπορέσεις να βρεις αξιόλογο σύστημα με ξεχωριστό ενισχυτή και ηχεία. Σε αυτή την κατηγορία τιμής θα έλεγα να κοιτάξεις κάποιο ολοκληρωμένο σύστημα από τους γνωστούς κατασκευαστές ειδικά εφόσον ζητάς και design.
Αν θες να πας σε ξεχωριστό σύστημα νομίζω ότι θα πρέπει να προϋπολογήσεις γύρω στα 1000 ευρώ για ενισχυτή (συμφωνώ με τον 2600 που προτείνει ο Τάσος - τον έχω κι εγώ και με έχει καλύψει πλήρως) και τουλάχιστον γύρω στα 1500 για ένα σετ ηχείων με sub. Καθώς μιλάμε για 2 τελείως διαφορετικές κατηγορίες τιμής πάρε τελική απόφαση για το budget και το ξανασυζητάμε...
 

Θάνος Φούντας

AVClub Addicted Member
22 June 2006
1,878
Σαν συστήματα με ξεχωριστό ενισχυτή / ηχεία προσωπικά (όχι ότι δεν υπάρχουν άλλοι συνδιασμοί) θα πρότεινα τα ακόλουθα:
1. Yamaha RX-V2600 και σετ ηχείων της Focal JM-Lab και συγκεκριμένα SibXXL για μπροστά, SibXL για κεντρικό και Sib ή SibXL για περιφερειακά. Για sub το Chorus SW700S. Φώτογραφίες attached, λεπτομέρειες εδώ: http://www.focal.tm.fr/accueil_en.htm

2. Denon 3806 με το σετ της B&W MT30 (ή το 20) που μπορείς να δεις εδώ: http://www.bwspeakers.com/index.cfm/fuseaction/products.models/label/MT-30

Μιλάμε όμως για συστήματα που θα περάσουν τα 2000 ευρώ (2500-3000 τα βλέπω αν και δεν έχω επαφή με τις τελευταίες τιμές)
 

Attachments

  • xxl.jpg
    xxl.jpg
    3.4 KB · Views: 23
  • xl.jpg
    xl.jpg
    5 KB · Views: 3
  • sib3-4black.jpg
    sib3-4black.jpg
    8.4 KB · Views: 5

boubal

New member
11 August 2006
41
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Όσο για το budget δεν μπορώ να καταλήξω ακόμα εαν δεν έρθει ο τεχνικός πρώτα να δει το χώρο μου. Βέβαια αλήθεια είναι ότι μου φαίνεται κάτι παρπάνω από υπερβολή να δώσω 2.500 ευρώ για ήχο και 1.500 για προβολέα. Το ανάποδο μου φαίνεται πιο λογικό.

Τέλοσπάντων πιστεύω μετά την επίσκεψη του ειδικού να προσανατολιστώ καλύτερα.
 

Θάνος Φούντας

AVClub Addicted Member
22 June 2006
1,878
Re: Απάντηση: Κατασκευή "Πολυαίθουσας" - χέρι βοηθείας

boubal said:
Βέβαια αλήθεια είναι ότι μου φαίνεται κάτι παρπάνω από υπερβολή να δώσω 2.500 ευρώ για ήχο και 1.500 για προβολέα. Το ανάποδο μου φαίνεται πιο λογικό.

Μην το λες...
Περιμένουμε νέα σου...