Λογοτεχνία επιστημονικής φαντασίας

Κώστας Γκαβάκος

AVClub Enthusiast
16 March 2009
1,287
Αθήνα
Υπάρχει και σε Ελληνική μετάφραση?
Ερωτώ γιατί δεν είμαι καλός στα Αγγλικά και γιατί έχω την κακή συνήθεια να πηδάω γραμμές και αν έχει ενδιαφέρον ξαναγυρίζω πίσω.
 

paulmarinis

Supreme Member
7 September 2007
4,535
redshirts - john scalzi

redshirts.jpg


το τελιωσα σε 2 μερες τωρα που ημουν αρρωστος, το καλυτερο scifi που εχω διαβασει εδω και πολυ καιρο.
αν το διαβασει καπιος τελικα, καλυτερα να ξερει οσο γινεται λιγοτερο για την υποθεση, εγω το πηρα γιατι ηταν το καλυτερο βιβλιο στα hugo awards του 2013, και δεν ηξερα τιποτα αλλο
 
17 June 2006
9,797
Τελείωσα και το δεύτερο anchillary της τριλογίας και αναμένω το τρίτο.
Το δεύτερο αν και δεν έκανε κάπου κοιλια ή έγινε βαρετό δεν είχε μεγάλη κορύφωση στο τέλος. Ελπίζω να είναι καλό το τελείωμα της τριλογίας - λογικά του χρόνου.

Τώρα έπιασα το κινέζικο The three body problem του Cixin Liu και αυτό τριλογία, που πέρισυ ξεκίνησε να μεταφράζεται από τα κινέζικα. Στο πρώτο 1/3 του βιβλίου δεν θέλω να σταματήσω να διαβάζω...
 
17 June 2006
9,797
Τελείωσα το The three body problem και ήταν πραγματικά απολαυστικό, με ανατροπές, με νέες ιδέες, γενικά σούπερ...ετοιμάζομαι για το Dark Forest (το δεύτερο της τριλογίας) που αν πάει έτσι θα το τελειώσω και αυτό πολύ σύντομα και αναμένουμε την αγγλική μετάφραση του τρίτου Death's End στις 20 Σεπτεμβρίου (αρχικά ήταν για 30 Αυγούστου, ελπίζω να μην καθυστερήσει άλλο).
 

costis_d

AVClub Enthusiast
20 November 2009
757
Πειραιάς
Τελείωσα το "Titus Groan" στα Αγγλικά, ξεκίνησα το "Ghormenghast", έχω μείνει μ@λ@κ...
Αν κάποιος νομίζει (όπως νόμιζα κι εγώ) ότι ο Tim Burton είναι ο πιονέρος του γοτθικού, του παράξενου και του μακάβριου, ας κάνει τον κόπο να διαβάσει αυτή την τριλογία (υπάρχει και το Titus Alone).
Το πρώτο είναι γραμμένο το 1946. Διαβάζεται λες και γράφτηκε χθες.
Κλασσικό, με το Κ κεφαλαίο, όπως ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, το Κάτω από το Ηφαίστειο, το Catch 22, και πολλά άλλα.

Υ.Γ. Δεν θα ανακάλυπτα τον Peake αν δεν με είχε ιντριγκάρει ο Mieville που του αφιερώνει βιβλία και λέει/γράφει δεξιά και αριστερά πόσο τον έχει επηρεάσει.
 

costis_d

AVClub Enthusiast
20 November 2009
757
Πειραιάς
Μάλλον για το ποιο βιβλίο διαβάσαμε είναι το προηγούμενο ποστ μου. Αν θα μπορούσαν οι διαχειριστές να το μεταφέρουν... :blush:
 

takis

Supreme Member
11 August 2006
3,671
--------------------
διαβάζω για αρκετά και ενδιαφέροντα βιβλία ,μήπως θα μπορούσε να γίνει μια λίστα με όσα έχουν Ελληνική μετάφραση ;
 
17 June 2006
9,797
Στα 2-3 χρόνια συνήθως τα περισσότερα που γράφουμε εδώ, επειδή είναι best seller, μεταφράζονται. Αν δώσεις αναζήτηση με συγγραφέα στα 2-3 μεγάλα ελληνικά e-βιβλιοπωλεία θα δεις σίγουρα τι υπάρχει μεταφρασμένο.
 

Νότης

AVClub Enthusiast
14 October 2009
731
Αιγάλεω
Μιά πολύ ωραία συλλογή διηγημάτων, είναι το πρώτο από τα 3 βιβλία της σειράς από τις εκδόσεις "Παραπέντε" και συγκεκριμένα το "Η απελευθέρωση της γης". Όλα τα διηγήματα είναι αξιόλογα αλλά για μένα ξεχώρισε το "σχετικά με τον πλανήτη 3" του Άρθουρ Κλάρκ.
cover_zpssmkeqblp.jpg
[/IMG]
 
17 June 2006
9,797
Και το Dark Forest ήταν απλά Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο...σε γραπώνει και δεν σε αφήνει - οι ιδέες, οι ανατροπές, η πλοκή.Αναμονή μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη για το τρίτο. Σίγουρα ότι καλύτερο έχω διαβάσει μετά το 2000, ενώ πιστεύω ότι θα γίνουν από τα πιο κλασσικά της επιστημονικής φαντασίας τα επόμενα χρόνια.
Θα πιάσω σιγά σιγά το τρίτο βιβλίο από τα Anchillary, αν και νιώθω πως επειδή έτυχε να διαβάσω ανάμεσά τους τα του Three Body Problem, αυτή η τριλογία πια θα μου φανεί κάτι απλά καλό...
 
17 June 2006
9,797
Τελείωσα και την τριλογία των Anchillary. Συνολικά δεν ήταν καθόλου άσχημη. Ωραία πλοκή και καλό τέλος. Φτιάχνει εκτός των άλλων ένα κόσμο έτοιμο για πολλά ακόμη βιβλία αν το θελήσει.

Πάντως σε καμία περίπτωση στο επίπεδο του Three Body Problem. Τώρα διαβάζω μέχρι να εκδοθεί το τελευταίο βιβλίο της τριλογίοας το Years of Rice and Salt, που παρουσιάζει μια διαφορετική εξέλιξη της ιστορίας με βασικό κομβικό σημείο την πανούκλα του μεσαίωνα που αντί για το 30-60% περίπου του πληθυσμού που υπολογίζεται ότι πέθανε, στο βιβλίο σκοτώνει πάνω από το 99% του ευρωπαϊκού πληθυσμού.
 

paulmarinis

Supreme Member
7 September 2007
4,535
a καλο φαινεται, ειναι και του robinson, αν και την τριλογια με τον αρη την βερεθυηκα λιγο προς το τελος:)
εγω διαβασα το century rain προσφατα απο scifi, πολυ καλο και αυτο
 
17 June 2006
9,797
O Guy de Maupassant είναι όντως πολύ ιδιαίτερος στη γραφή του, προστατευόμενος του Flaubert και το κύριο είδος του ήταν τα short stories. Το συγκεκριμένο δεν το έχω διαβάσει.

Το project gutenberg έχει ένα μεγάλο μέρος από το έργο του ανεβασμένο (στα Αγγλικά και Γαλλικά...)
http://www.gutenberg.org/ebooks/author/306
 
17 June 2006
9,797
Αυτό το καλοκαίρι μου πάει αρκετά καλά λογοτεχνικά...το Years of Rice and Salt το τελείωσα με λίγη κούραση. Αν και πολλοί λένε ότι είναι από τα καλύτερα του Kim Stanley Robinson εμένα δεν με ενθουσίασε - βασικά δεν έτρεχε η πλοκή, είναι ουσιαστικά συνδεδεμένα short stories με ένα κοινό άξονα πίσω τους. Χίλιες φορές να διαβάσει κάποιος την τριλογία του Άρη ή το 2312.
Έχοντας φορτώσει στο ebook την τριλογία Zones of Thought του Vernor Vinge τελικά ξεκίνησα το Europe in Autumn του Dave Hutchinson. Το βιβλίο είναι το πρώτο της τριλογίας Fractured Europe και διαδραματίζεται σε μια κατακερματισμένη Ευρώπη μισό αιώνα από τώρα στο μέλλον. Καθαρά ένα κατασκοπευτικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας που θυμήζει John Le Carré σε ένα όμως δυστοπικό μέλλον. Η δράση είναι καταιγιστική και ήδη ξεκίνησα το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας το Europe at Midnight. Το τελευταίο βιβλίο της τριλογίας, το Europe in Winter αναμένεται το Νοέμβριο.
 
17 June 2006
9,797
O Cixin Liu είναι ήδη ένας από τους μεγάλους. Η τριλογία που έγραψε από τις καλύτερες όλων των εποχών, σίγουρα μέσα στη 10αδα. Αν συνεχίσει να γράφει με αυτό το στυλ και έχει και συνέχεια θα είναι ένας όχι απλά από τους μεγάλους, αλλά από τους κορυφαίους. Σε αυτές τις 10 ημέρες που έκανα να διαβάσω το τρίτο βιβλίο έψαχνα και το τελευταίο λεπτό ελεύθερου χρόνου για να πιάσω. Έχω να νιώσω τέτοια αναμονή για να πάρω βιβλίο μετρώντας ανάποδα από τότε που εκδόθηκε η Οδύσεια 3001 και το Forward the foundation του Asimov...Βέβαια τότε είχες και την επιπλέον προσμονή να έρθει στα χέρια σου το φυσικό βιβλίο, ενώ τώρα απλά μόλις δόθηκε το ΟΚ κατέβηκε το ebook.
Περιμένουμε και την ταινία που βασίζεται στο πρώτο βιβλίο. Είμαι σίγουρος ότι αυτή μπορεί να βγει πολύ καλή και νιώθω και κάπως καλά που θα είναι κινέζικη και όχι από Hollywood που μπορεί να έθαβε πλήρως κάθε φιλοσοφική προέκταση (που υπάρχουν πάρα πολλές). Το δεύτερο με λίγη δυσκολία επίσης θα μπορούσε να γυριστεί. Όμως θέλει σκηνοθέτη επιπέδου Κιούμπρικ για να καταφέρει να γυριστεί σωστά το τελευταίο βιβλίο...
http://www.imdb.com/title/tt4547948/?ref_=fn_al_tt_1