Μην αγοράσετε τον Sony Pearl (VPL-VW50) ...δεν φτάνουν για όλους!!!

3 July 2006
206
Αθήνα
Πράγματι, πέτυχα την αλλαγή. Σε DVD Star Wars III, η διαφορά υπήρχε. Βέβαια ο Ruby έπαιζε με HDMI και ο Pearl με component. Τώρα δεν μπορώ να είμαι σίγουρος εάν η διαφορά οφείλεται στην διαφορά της σύνδεσης, στο scaling, στο deinterlacing, η στις δυνατότητες του κάθε προβολέα. Πάντως δεδομένων των συνθηκών και των ρυθμίσεων, ο Ruby ήταν ένα κλικ πάνω από τον Pearl, (όπως και πέρσι ο Qualia ήταν ένα κλικ πάνω από τον Ruby...)
Τώρα αν με ρωτήσετε αν η διαφορά αυτή αξίζει €5.000, τότε σίγουρα θα σας πω όχι.
 
Μη σκάτε δεν αγοράζουμε, θα περιμένουμε το περλάκι με 2500 ευρώ.!!
Καλά έκανα μου φαίνεται τελικά και κατέβασα όλη την οικογένεια.
Τελικά τι μέγεθος ήταν η οθόνή;

130 περίπου ίντζες.
 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΝΑΚΗΣ

Established Member
19 June 2006
258
Γιωργο θελω να πιστευω οτι ηδη εχεις διαβασει το thread μας με την πρωτη παρουσιαση του Pearl: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=3996

Πολλές φορές και με μεγάλη προσοχή σε όσα παρατηρήσατε και εσύ Τάκη μου και ο Μανώλης αφού ένας πρώτος μου ξάδερδος έχει δηλώσει εδω και καιρό ερωτευμένος με τον συγκεκριμένο προβολέα και εγώ τον ...ζαχαρώνω επίσης σε βαθμό που ήδη έχει μπεί μια προπαραγγελία. Ξεκίνησα όμως αυτό το θέμα αφού διαπίστωσα ότι είχαν περάσει σχεδόν δύο μέρες δημόσιας έκθεσης του στο χώρο της εκθέσεως και στα μάτια πολλών φίλων από την παρέα μας και ούτε μία λέξη δεν είχε γράψει κάποιος.

Δεν ειναι μονο το φως που εμπαινε ή η παντελης απουσια ρυθμισης εστω ενος brighness/contrast. Ειναι κακη επιλογη πηγης/υλικου/συνδεσης σε HD και SD:
Σε HD επιλεξαν να μας διξουν το πρωτο chapter του ανεκδιηγητου Ultraviolet το οποιο αφενος εχει περιεργο καρτουνιστικο υφος με αποτελεσμα την καπως φλου εικονα με τα προσωπα να μοιαζουν πλαστικα και αφετερου "ξεμπροστιασε" τα προβληματα της πηγης (Sony Blue Ray) με την αθλια κινηση που ειχε λογω κακου προφανως ματσαρισματος με τον Pearl (ή καποιας λαθους ρυθμισης στο μενου του blue ray).
Σε SD, αν και η επιλογη του υλικου ηταν σωστη (Star Wars 3), επιλεχθηκε λαθος συνδεση (component αντι Hdmi) και τελειως λαθος ρυθμιση (μας ειπαν οτι εδινε το dvd της sony 720p στον προβολεα ο οποιος φυσικα ειναι 1080 με αποτελεσμα να γινεται αναποφευκτα διπλο scaling/deinterlacing απο πηγη σε 720 και απο προβολεα σε 1080, κατι το οποιο δημιουργουσε καποια μικρα interlacing artifacts στην εικονα.

Συμφωνώ απόλυτα σε όλα τα σχόλια. Όμως πείτε μου ρε παιδιά πότε πήγαμε σε μια έκθεση και είδαμε ένα μηχάνημα σωστά σεταρισμένο; Όταν δε ρώτησα και τον υπεύθυνο την ώρα που ήμουν εκεί με τι σύνδεση παίζει μου είπε παίζει μου απάντησε περιφρονητικά: "Παίζει με το κορυφαίο DVD μας με σύνδεση τριών χρωμάτων(!!!!!) Τι το συζητάμε ρε παιδιά άλλο λοιπόν; Φώναξε δε αμέσως έναν υπεύθυνο "γνώστη" ο οποίος με στόμφο λέει "τώρα που θα γυρίσουμε σε υψηλή ευκρίνεια θα χασεις το φώς σου". Τουλάχιστον αυτός ήξερε την ονομασία του καλωδίου ...των τριών χρωμάτων, αλλά επέμενε ότι "και με ένα απλό καλώδιο από το Πλαίσιο Hdmi των 15 Ευρώ θα παίξει 1080ρ και όποιος επειμένει να σας πουλάει ακριβά καλώδια σας δουλεύει". Ωραίος ε?
Όταν άρχισε να παίζει το Ultraviolet και τον ρώτησα αν ξέρει ότι το συγκεκριμένο δισκάκι έχει ελληνικούς υπότιτλους(όπως διαφημίζει το γνωστό διαδικτιακό κατάστημα του Τζέρσει) η απάντηση ήταν: "Δεν ξέρω Γιαπωνέζικα να ψάξω το μενού του Sony Blue Ray!!!!" Περιβόλι ο τύπος...



Να συμπληρώσω γρήγορα ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα είχε αρκετά μεγάλο πρόβλημα σύγκλισης, δεν ξέρω εαν τα άλλα παιδιά που ήταν μαζί μου το είδαν, και θα ήθελα την άποψή τους.
Τα χρώματά του εντελώς αρρύθμιστα. Και το ποιο σημαντικό.
Κατά την αλλαγή από HD σε SD υλικό δεν είδα να αλλάζει κάποιος την μνήμη ρυθμίσεων του προβολολέα με αποτέλεσμα να παίζει σε μια από τις δύο επιλογές software, με διαφορετικό και ταυτόχρονα λάθος colorspace.

Και το πρόβλημα σύγκλισης είδα και σε αυτό θα ήθελα μια απάντηση Μανώλη μου αν διορθώνεται με ρυθμίσεις στην περίπτωση που μου κάτσει ένας τέτοιος προβολέας και φυσικά δεν περίμενα στον αρύθμιστο προβολέα να υπάρχουν ξεχωριστές ρυθμίσεις για συμβατικές πηγές ή υψηλής ευκρίνειας


Τέλως πάντων, θα τον πάρω.....τυλίξτε μου έναν παρακαλώ!!!!

Καλώς τονε κι ας άργησε!!! Μη χάσεις χρόνο εσύ...Δε πρόλαβα να γράψω ότι μου άρεσε και νάτος ο Γιαννάκης. Σοβαρά τώρα φίλε χαίρομαι που για μια ακόμα φορά θα είμαστε στην ίδια παρέα (των κατόχων του Pearl?), αλλά αυτό σημαίνει αυτόματα πολύ δουλειά για τον Μανώλη στον οποίο θα αναθεσουμε την ομαλή μετάβαση μας από το στρατόπεδο των DLP στα άλλα κόλπα του Pearl. Πάντως μου κάνει εντύπωση που ένα ιδιαίτερα σημαντικό μέλος αυτής της παρέας που βλέπαμε μαζί τον Pearl και με πείραζε ότι δεν κρατιέμαι , ενώ και ο ίδιος έδειξε να τον ζαχαρώνει δεν έχει γράψει λέξη ακόμα. Για να δούμε θα τριτώσει το καλό;

Πάντως παιδιά αστεία-αστεία μπορεί ο Pearl της έκθεσης να έπαιζε αρύθμιστος και πρόχειρα στημένος από ανθρώπους που κάθε φορά αποδεικνύουν ότι δεν γνωρίζουν το αντικείμενο, όμως για κάποιον που ξέρει τι να δεί σε ένα τέτοιο μηχάνημα έδειξε πολλά. Και για να μη το τραβήξω πολύ έμοιαζε με μια Φεράρι που έκανε δοκιμαστικούς γύρους με αρύθμιστο κινητήρα και ανάρτηση και λάθος λάστιχα, αλλά όλοι ξέρεουν τι κάνει όταν μπει στα πιτ και ρυθμιστεί σωστά. Μπορεί όμως να πεί το ίδιο κάποιος και για μια Μίτλαντ?
 

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
DEN KATALAVA !
TI GINETAI EKEI PERA???
LOIPO LIGES MERES KAI SINOMOTEITAI PISO APO TIN PLATI MOU???

Pera apo tin plaka, eimai o ....tritos...
 

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
Το αποφάσισες φίλε Ντίνο τελικά;
Εγώ πάντως κάποιον άλλο εννοούσα...:)
Nai vevea, to pote acrivos den xero.
Prepei ptota na kanoniso peri topothetisis, othonis, klp. mias kai tha einai o protos pou pairno. To dillima pou psiloexo einai an tha ton paro apo ellada or apo usa(megali diafora...
Asheto, tetoia ora xipnios?
 

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,575
Οτι και να πω τωρα, ο Μπαμπης θα με πει γκρινιαρη παλι.........

Ο προβολεας μου αρεσε παρα πολυ ( για τα χρηματα του ).

Στα υπερ θα βαλω την καλυτερη λειτουργια του auto iris 1 που βλεπαμε σε σχεση με το ρουμπι. Χαιρομαι πολυ που ο συγκεκριμενος εχει και ρυθμιση σταθερης ιριδας , διοτι παρολο που η αυτοματη παιζει καλυτερα εμενα ακομα με "ενοχλει". Γουστα ειναι αυτα.

Θεμα συγκλισης Μανωλη ειδα και το ειπα αλλα ησουν απο την αλλη μερια της αιθουσας μαλλον και δεν το κουβεντιασαμε καθολου.

Οσον αφορα τα πιξελ που λεει κι ο Κωστας, οντως κι εμενα δεν μου αρεσε το γεγονος αυτο , αλλα μονο στο Blue Ray. Το sd για τα δικα μου ματια ηταν 2 χαρες......

Τα χρωματα του ομως, κατα την γνωμη μου, ειναι αρκετα πισω απο αυτα του ρουμπι. Παρολα τα γραφομενα στο νετ, η xenon ειναι xenon, και φαινεται......

Μανωλη , η αλλαγη ρυθμισης απο component σε hdmi, εχω την εντυπωση οτι επιφερει και αυτοματη αλλαγη στη μνημη. Το θεμα ηταν οτι καμμια μνημη απο τις δυο δεν ειχε...........ρυθμισεις.

Προσωπικο συμπερασμα.....

εαν δεν ειχα προβολεα και αγοραζα τωρα, θα τον αγοραζα χωρις κανεναν ενδιασμο. Αλλα........δεν το βλεπω να γινεται συντομα η αλλαγη.....
 

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,575
Εγω απορω με τα οσα λετε ....


καλα βρε παιδια αυτοι που εκθετουν αυτο το προιον ειναι εντελως ασχετοι;;;;;;;;;;

Δεν μπορουν να ρυθμισουν τον προβολεα σωστα ;;;;;;;;;;

δεν μπορουν να βρουν 3 η 4 καλα κοματια υλικου DVD η απο HD για να προβληθει και να δει ο κοσμος τι κανει ;;;;;;;;;;

ΔΕΝ μπορουν να σβυσουν τα οποια φωτα υπαρχουν για να εχουν λιγο σκοταδακι ;;;;;;;;

ΔΕΝ μπορουν να φωναξουν εναν ανθρωπο που ξερει να τους τα κανει ολα αυτα αμα ειναι τοσο ασχετοι ;;;;;;;;;;;;;;;

αμαν πια !!!!!!! θελουν να πουλησουν η να θαψουν το μηχανημα ;;;;;

Βαγγελη, μετα απο την προσφατη εμπειρια που ειχα στην IFA οπως γνωριζεις, με αυτα που ειδα ΚΑΙ ΕΚΕΙ, ειμαι ικανοποιημενος για τα εδω.

Οι ανθρωποι ειναι ΕΜΠΟΡΟΙ οχι ΧΟΜΠΙΣΤΕΣ.
 
17 June 2006
23,736
Αθήνα
Συμφωνώ ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι έμποροι. Και γι αυτό βλέπουμε και συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν σε κάθε έκθεση.

Εγώ θα πω κάτι άλλο. Διαβάζω και διαβάζω και βλέπω ότι διηλήζουμε τον κόνοπα όχι σε κομματάκια αλλά σε μόρια.....

Συγνώμη το έχετε καταλάβει ότι περσι τέτοιο καιρό δώσαμε πιό πολλά χρήματα για τον 8720; Μιλάμε για πέρσι όχι για 2 ούτε για 3 χρόνια (δεν αναφέρομαι στα διετίας και τριετίας 720 μηχανάκια γιατί εκεί πέφτει πολύ κλάμα). Και όποιος πει σιγά τις διαφορές, εγώ πιστεύω ότι μόνο και μόνο λόγω ανάλυσης είναι άλλη κατηγορία και δεν συγκρίνονται, όπως δεν συγκρίναμε τα 720 με τα 576 (matterhorn). Τέλος.
 

Larry

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
20,869
ο Μπαμπης και προς τιμην του παραδεχεται οτι δινεις 4500 ευρω και περνεις ενα Ρουμπι με τα μισα λεφτα και 90% των δυνατοτητων του και εδωσε περσι κοντα 10.000 ευρω

κατσε καλα!!!!!
 
18 June 2006
812
Καλά...τόσο μεγάλο πρόβλημα με τα μάτια σου βρε Κωστή;...δεν θα'θελα με τίποτα να ήμουν στην θέση σου, γιατί πολύ απλά δεν θα με ικανοποιούσε σχεδόν κανένα μέσο προβολής.......
...δεν έχω αγοράσει τίποτα ακόμη βρέ....

Οταν βλεπω ταινια δεν εχω προβλημα Γιαννη..:fahne90:
Ζω ανετα και με 480 αναλυση...;)
Αν ειχα προβλημα δεν θα ειχα αγορασει προβολεα.
Το προβλημα το εχω οταν θελω να βγαλω μια αποψη για το ποσο καλος για μενα ειναι ενας προβολεας......εκει ναι ....εχω προβλημα...:flipout:

Παντως με 4500 ο sony σκοτωνει.....:violent-smiley-030: :twoguns:
Εχει αυτα που θελει ο κοσμος...
 
Πράγματι ο Τάσος έχει δίκιο. Πέρσι βλέπαμε το 8720 με την ίδια τιμή, αλλά τώρα δεν μπορείς να τους βάλεις δίπλα δίπλα. Το πρόβλημα για μένα εστιάζεται αλλού. Στο blue ray, δεν μπορώ να τους καταλάβω, τόσο προβληματικό θα είναι; Και η Pioneer και η Sony, χώριζαν ώρες ώρες την εικόνα στα δύο, πάνω κάτω. Στο HD DVD όλα μια χαρά. Αν παίζει έτσι προβληματικό το βλέπω.
 

Δεβελέκος Στράτος

AVClub Addicted Member
17 June 2006
1,621
Re: Απάντηση: Μην αγοράσετε τον Sony Pearl (VPL-VW50) ...δεν φτάνουν για όλους!!!

Συγνώμη το έχετε καταλάβει ότι περσι τέτοιο καιρό δώσαμε πιό πολλά χρήματα για τον 8720; Μιλάμε για πέρσι όχι για 2 ούτε για 3 χρόνια (δεν αναφέρομαι στα διετίας και τριετίας 720 μηχανάκια γιατί εκεί πέφτει πολύ κλάμα)

Μου κάνει εντύπωση που σε αγγίζει καν το θέμα αυτο Τάσο και δεν το έχεις πάρει απόφαση... Εσυ θα έπρεπε να το γνωρίζεις καλύτερα απο κάθε άλλον τόσα χρόνια που είσαι στο αγοράζειν-πουλάειν
 

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,575
Οταν ειναι να σκοτωσεις τον 8720 , σε παρακαλω να με ενημερωσεις αμεσα.....
 

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
28,644
Αθήνα
Οτι και να πω τωρα, ο Μπαμπης θα με πει γκρινιαρη παλι.

a213.gif
a143.gif
 
Πάντως βρε παιδιά, μου κάνει εντύπωση και εμένα το γεγονός ότι ψάχνουμε να βρούμε τον ψύλο στα άχυρα.
Οπως ξέρεται και εγω έχω,η μάλον είχα στην κατοχή μου τον Sharp 12000.
Τον έδωσα μη έχοντας δει τον Pearl και αυτο αποδευκνείει το γεγονός ότι δεν στόχευα στην αγορά του πριν την πώληση του 12άρη.Θεώρησα οτι αυτη ήταν η καλύτερη στιγμή γιά να μπω όσο το δυνατόν λιγότερο μέσα απο τον 12άρη, αφού δεν είχα την πολυτέλεια να τον κρατήσω γιά δεύτερο προβολέα.
Η αναβάθμιση και μόνο απο τα 720p στα 1080, ιδιαίτερα γιά το μέλλον ήταν και ο βασικότερος λόγος της απόφασής μου.Και εαν μου πει κάποιος τι τα θέλουμε τα 1080 ,τότε ας απαντήσει μόνος του τι τα θέλαμε και τα 720!!!
Ομως......το ότι έβλεπα πολύ καλά στον 12άρη, δεν σημαίνει ότι στον Pearl και επειδή δεν τον έχω, δεν θα έπρεπε να βλέπω καλύτερα!!!οπως επίσης δεν σημαίνει ότι αν πάρω τον 50αρη, δεν θα δώ κάποια στιγμή απο κάποιον άλο καλύτερη εικόνα.
Πριν την πώληση του Sharp είχα δει πολλούς προβολείς κατά καιρούς , όμως κανένας δεν μου έκανε αυτο το κλίκ παραπάνω που να άξιζε την αλλαγή, εκτός του Ruby,πράγμα άλλωστε που έχω γράψει εδω.Τώρα ήρθε η σειρά του Pearl.....
Το μηχανάκι δείχνει να μπορεί να πάιξει σκάλες καλύτερα απο τον 12άρη,βαδίζοντας στα χνάρια του Ruby...τι να λέμε τώρα, και εδώ αξίζουν συγχαρητήρια στον Μπάμπη που αν και πρωτοπόρος στην αγορά πολλών μηχνημάτων εδω μέσα, δεν δίσταξε γιά μιά ακόμη φορά να μιλήσει αληθινά και σταράτα