Μην αγοράσετε τον Sony Pearl (VPL-VW50) ...δεν φτάνουν για όλους!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΝΑΚΗΣ

Established Member
19 June 2006
258
Θέλετε να πάρετε προβολέα αλλά έχετε μπερδευτεί με όσα ακούγονται και γράφονται τριγυρω για 1080p, HDMI 1.3, BLU RAY ή HD-DVD?

Δεν σας περισσεύει το ...πεντοχίλιαρο και έχετε και τη γνωστή μουρμούρα της συμβίας για τα δωράκια που κάνετε συνέχεια στον εαυτό σας;

Θέλετε να πιστεύετε ότι ζούμε σε ένα κόσμο αγγελικά πλασμένο όπου όλοι οι καλοί χωρούν και ανάμεσα τους υπάρχει χώρος και για κάτι λέξεις όπως LCD - DLP-LCOS κτλ.?

Βρήκατε ή σας έδωσαν μια πρόσκληση για το HI - END SHOW που γίνεται αυτές τις μερες σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, δεν έχετε τι να κάνετε Κυριακάτικα και είπατε να περάσετε μια βόλτα?

ΜΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ...ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ!!!!!! Γιατί μόλις δώσετε την πρόσκληση σας και στρίψτε δεξιά οι πειρασμοί καραδοκούν και είναι πολλοί! Και έξω από την πιο ενδιαφέρουσα (από όποια πλευρά ή άποψη το δεί κανείς) πόρτα της έκθεσης στο κομμάτι των ΟΠΤΙΚΟ-ακουστικών απολαύσεων αλλά κυρίως μέσα.

Αν πάλι τολμήσετε ΜΗ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ...ΜΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ...ΜΗ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ...ΜΗ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΊΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟ ΠΑΧΟΥΛΟ ΚΥΡΙΟ ΝΑ ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΑΒΑΝΙ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΑΣ. ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ Sony Pearl (VPL-VW50) ΟΠΩΣ ΛΕΩ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ....

Ο ΛΟΓΟΣ? ΣΑΣ ΤΟΝ ΕΧΩ ΠΕΙ ΗΔΗ: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!!!

ΥΓ: Σε λίγο αν κρίνω κι από άλλο μέλος της παρέας που τον κοίταζε ως ξερολούκουμο, μάλλον θα κάνουμε κι άλλη κατηγορία εδώ μέσα. Των φίλων της....Πέρλας!!!!
ΥΓ2: Μόνο σε μένα άρεσε ρε παιδιά τόσο; Γιατί πουθενά δεν είδα ούτε μια λέξη...
 

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
27,820
Παλλήνη

DimA

AVClub Addicted Member
24 June 2006
1,480
Εγω πηγα χτες στην εκθεση,ειναι φανερο οτι το μηχανακι μαλλον "πεταει" για τα λεφτα του,αλλα δεν μπορουσες να καταλαβεις ακριβως τι κανει απο την παρουσιαση διοτι εμενα μου φανηκε εντελως αρυθμιστος και τα σποτακια που παιζανε δεν ειναι για πολλλα.Θυμαμαι χαρακτηριστικα την σκηνη που Θερον μπαινει στο δωματιο και η εικονα γινεται μια τελεια μαυρη μουτζουρα.Στα φωτεινα βεβαια τα πραγματα ειναι πολυ καλυτερα.Μου φαινεται οτι για να εντυπωσιασει το μαυρο εχουν κατεβασει πολυ κατ'αρχην τη φωτεινοτητα και διαφορα αλλα που κανουν την εικονα να φαινεται σουπερ κοντραστε αλλα ψευτικη εντελως.Φαινεται γιατι πουθενα δεν εβλεπες λεπτομερεια στα δυσκολα μαυρα ρουχα. Ας μην ξεκινησω παρακατω αυτη τη κουβεντα.
Αυτο που φαινεται ομως ειναι οτι βγαζει ωραια χρωματα,ειδικα τα κοκκινα με εντυπωσιασαν για τη λαμπα αυτη.
 

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
27,820
Παλλήνη
O Pearl στην εκθεση ηταν προφανως αρρυθμιστος και επιπλεον ειχε πολυ φως που εμπαινε απο την εισοδο, οποτε δεν μπορεις να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα. Ομως, οι πιο υποψιασμενοι μπορουσαν να καταλαβουν ποσο εχει βελτιωθει η λειτουργια της αυτοματης ιριδας και την καλη κινηση του απο τη σκηνη του star wars.
Παντως, οπως και περισυ, μου εκανε εντυπωση οτι οι υπευθυνοι του περιπτερου δεν εδωσαν πολυ βαση στην σωστη παρουσιαση του προβολεα με αποτελεσμα αντι να τον αναδεικνυουν να τον θαβουν.
Δεν ειναι μονο το φως που εμπαινε ή η παντελης απουσια ρυθμισης εστω ενος brighness/contrast. Ειναι κακη επιλογη πηγης/υλικου/συνδεσης σε HD και SD:
Σε HD επιλεξαν να μας διξουν το πρωτο chapter του ανεκδιηγητου Ultraviolet το οποιο αφενος εχει περιεργο καρτουνιστικο υφος με αποτελεσμα την καπως φλου εικονα με τα προσωπα να μοιαζουν πλαστικα και αφετερου "ξεμπροστιασε" τα προβληματα της πηγης (Sony Blue Ray) με την αθλια κινηση που ειχε λογω κακου προφανως ματσαρισματος με τον Pearl (ή καποιας λαθους ρυθμισης στο μενου του blue ray).
Σε SD, αν και η επιλογη του υλικου ηταν σωστη (Star Wars 3), επιλεχθηκε λαθος συνδεση (component αντι Hdmi) και τελειως λαθος ρυθμιση (μας ειπαν οτι εδινε το dvd της sony 720p στον προβολεα ο οποιος φυσικα ειναι 1080 με αποτελεσμα να γινεται αναποφευκτα διπλο scaling/deinterlacing απο πηγη σε 720 και απο προβολεα σε 1080, κατι το οποιο δημιουργουσε καποια μικρα interlacing artifacts στην εικονα.
 
17 June 2006
3,031
Να συμπληρώσω γρήγορα ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα είχε αρκετά μεγάλο πρόβλημα σύγκλισης, δεν ξέρω εαν τα άλλα παιδιά που ήταν μαζί μου το είδαν, και θα ήθελα την άποψή τους.
Σε τίποτα όμως αυτό δεν μειώνει την πολύ καλή του απόδοση ιδιαίτερα εαν λάβουμε υπόψιν μας την τιμή του σε σχέση με την απόδοσή του. Και φυσικά κανένα μηχάνημα δεν είναι τελειο.
Τα χρώματά του εντελώς αρρύθμιστα. Και το ποιο σημαντικό.
Κατά την αλλαγή από HD σε SD υλικό δεν είδα να αλλάζει κάποιος την μνήμη ρυθμίσεων του προβολολέα με αποτέλεσμα να παίζει σε μια από τις δύο επιλογές software, με διαφορετικό και ταυτόχρονα λάθος colorspace .
 
Last edited by a moderator:
18 June 2006
812
Πηγα και τον ειδα και εγω σημερα......
Βεβαια εχτες γυρισα κατα τις 6 το πρωι και σηκωθηκα 9.30 λογο πονοκεφαλου..!!!!!και κατα τις 11 πηγα στην εκθεση....οποτε.....
......τι να δω με το μαυρο χαλι που ειχα....:flipout:
Τεσπα.....
Λοιπον:
Το μηχανακι ετσι οπως το ειδα θα ικανοποιηση το 95-97% των καταναλωτων.
Τα 4500 ευρουδακια που εχει..τα υ-πε-ρκα-λιπτη..;)
Αν και χαλια απο κουραση και με τα ματια πρισμενα ειχε αρκετα προβληματα για τους λατρεις τις βιντεοπροβολεις.......ειτε με HD ειτε με απλο DVD.....
Και μιλαω για ολες τις παραμετρους εικονας.....
Τα πιξελ δε,τα εβλεπα απο αρκετα μακρια με βαση το χαλι που ειχα.!!!!!!!
Θα ζουσα βεβαιως ανετοτατα με ενα τετοιο μηχανακι.....αλλα ακομα δεεενννν...η επομενη αγορα θα γινει 2010...:flipout:

Καλες αγορες παιδες..;)
Νομιζω τα dlp θα πιασουν πατο με την sony που εμπλεξαν....αποδωση/τιμη
 

GeonX

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
2,755
…περί Perl… το σίγουρο είναι, ότι κοστίζει από 5Κ και πάνω θα πρέπει να μπορεί να τα δικαιολογήσει κάθε πλέον… σε βαθμό που αναρωτιέμαι γιατί η Sony πυροβολεί τον εαυτό της (λέγε με Ruby) στη περίπτωση μας…

…δεν θέλω να αναφερθώ στη θέαση Blu Ray… όπως φαίνετε έχει δρόμο το υλικό HD με συμβατικά players (εννοώ καταναλωτικά Blu-Ray όχι HTPC)… η εικόνα στο Ultraviolet απογοήτευση, η κίνηση λίαν επιεικώς απαράδεκτη… βρε παιδί μου φέρνεις ότι ποιο καλό έχεις στο οπλοστάσιο χάθηκε να το βάλεις να παίξει με ένα απλό HDMI ?

…βεβαίως από component το μηχάνημα έτριξε τα δόντια του στο ανταγωνισμό και άφησε του περισσότερους που το είδαν να μαζεύουν το σαγόνι τους.

Κώστα, συμφωνώ σε αρκετά από όσα έθιξες, διαφωνώ βέβαια με τα περί ανταγωνισμού… η Sony είναι μπροστά ένα χρόνο από την ΤΙ στους προβολείς με στόχο το ευρύ καταναλωτικό HD δεν νομίζω όμως ότι η υπόθεση έχει τελειώσει… το αντίθετο θα έλεγα… τα ωραία αρχίζουν τώρα με τις τιμές στη κατρακυλά και τη ποιότητα να ανεβαίνει… να βλέπαμε και υλικό γιατί πάλι με 576p μας βλέπω …
 
Τελικά πριν λίγες ώρες κατάφερα να πάω και εγώ απο την έκθεση, όπου μεταξύ των άλλων διέθεσα αρκετή ώρα γιά την θέαση του 50άρη της SONY.
Την στιγμή που μπήκα στην αίθουσα προβάλονταν hd υλικό και μάλιστα απο ότι είδα με εντελώς λάθος ρυθμίσεις.Στην συνέχεια ζήτησα να γυρίσει η προβολή σε απλό dvd , όπου και πάλι με τις ίδιες λάθος ρυθμίσεις και με εντελώς λάθος κομάτι απο τον πόλεμο των άστρων προσπάθησα να βγάλω κάποια συμπεράσματα.Εαν προσθέσεις και τις πολύ μεγάλες διαστάσεις της οθόνης μαζί με τα προηγούμενα προβλήματα συν τον λάθος φωτισμό του δωματίου, κάτι τέτοιο δεν ήταν και ιδιαίτερα εύκολο.
Στην ερώτησή μου ,με ποιά λειτουργεία έπαιζε η ίριδα κανείς δεν ήξερε τίποτα, και μάλιστα μου είπαν ότι αυτο δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο!!!!
Ευτυχώς που μαζί μου είχα πάρει κάποια δισκάκια που γνωρίζω καλά και μου έκαναν το χατήρι όχι μόνο να τα βάλουν, αλά να με αφήσουν να παίξω και λίγο με βασικές ρυθμίσεις φωτεινότητας και κοντράστ σε κάποιο διάλειμμα.
Ο προβολέας άλλαξε ριζικά και μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο.
Βεβαίως ακόμη και με τις προυπάρχουσες ρυθμίσεις, ένα έμπειρο μάτι, μπορούσε να καταλάβει ότι ο συγκεκριμένος προβολέας έχει θέσει πολύ ψηλά όρια εικόνας γιά την κατηγορία που κινείται και όχι μόνο.
Αυτη την στιγμή σε αυτη την κατηγορία νομίζω ότι είναι ίσως η καλύτερη επιλογή που μπορεί να κάνει κάποιος, περιμένοντας μάλιστα και τις υψηλές αναλύσεις.
Μου έκανε εντύπωση η componet σύνδεση σε υλικό dvd και έχω μεγάλη περιέργεια γιά το πως θα μπορούσε να παίξει ψηφιακά.Χαθηκε ένα καλωδιάκι ψηφιακό ρε παιδιά;
Τέλως πάντων, θα τον πάρω.....τυλίξτε μου έναν παρακαλώ!!!
 
16 July 2006
7,499
HAMBURG
Εγω απορω με τα οσα λετε ....


καλα βρε παιδια αυτοι που εκθετουν αυτο το προιον ειναι εντελως ασχετοι;;;;;;;;;;

Δεν μπορουν να ρυθμισουν τον προβολεα σωστα ;;;;;;;;;;

δεν μπορουν να βρουν 3 η 4 καλα κοματια υλικου DVD η απο HD για να προβληθει και να δει ο κοσμος τι κανει ;;;;;;;;;;

ΔΕΝ μπορουν να σβυσουν τα οποια φωτα υπαρχουν για να εχουν λιγο σκοταδακι ;;;;;;;;

ΔΕΝ μπορουν να φωναξουν εναν ανθρωπο που ξερει να τους τα κανει ολα αυτα αμα ειναι τοσο ασχετοι ;;;;;;;;;;;;;;;

αμαν πια !!!!!!! θελουν να πουλησουν η να θαψουν το μηχανημα ;;;;;
 
16 July 2006
7,499
HAMBURG
Εγω απορω με τα οσα λετε ....


καλα βρε παιδια αυτοι που εκθετουν αυτο το προιον ειναι εντελως ασχετοι;;;;;;;;;;

Δεν μπορουν να ρυθμισουν τον προβολεα σωστα ;;;;;;;;;;

δεν μπορουν να βρουν 3 η 4 καλα κοματια υλικου DVD η απο HD για να προβληθει και να δει ο κοσμος τι κανει ;;;;;;;;;;

ΔΕΝ μπορουν να σβυσουν τα οποια φωτα υπαρχουν για να εχουν λιγο σκοταδακι ;;;;;;;;

ΔΕΝ μπορουν να φωναξουν εναν ανθρωπο που ξερει να τους τα κανει ολα αυτα αμα ειναι τοσο ασχετοι ;;;;;;;;;;;;;;;

αμαν πια !!!!!!! θελουν να πουλησουν η να θαψουν το μηχανημα ;;;;;
 

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
28,617
Αθήνα
Ρε, τι γκρινιάρηδες είστε εσείς;
Μηχανάρα είναι το μικρό, τι να λέμε τώρα; :Banane0:
Απο το κουτί το βγάλανε οι άνθρωποι και το έβαλαν να παίξει, σιγά μην ασχολήθηκε κανένας μαζί του.
Όταν με το καλό το πάρει, όποιος το πάρει, έχει της Παναγίας τα μάτια απο ρυθμιστικά.
Γιάννη καλορίζικο και καλές θεάσεις.... :Banane0:
 
Ρε, τι γκρινιάρηδες είστε εσείς;
Μηχανάρα είναι το μικρό, τι να λέμε τώρα; :Banane0:
Απο το κουτί το βγάλανε οι άνθρωποι και το έβαλαν να παίξει, σιγά μην ασχολήθηκε κανένας μαζί του.
Όταν με το καλό το πάρει, όποιος το πάρει, έχει της Παναγίας τα μάτια απο ρυθμιστικά.
Γιάννη καλορίζικο και καλές θεάσεις.... :Banane0:

Εσύ και ο Μανώλης θα ασχοληθείτε καθόλου μαζί του...εχμ... μαζί μου ήθελα να πώ!!!
 
Πηγα και τον ειδα και εγω σημερα......
Βεβαια εχτες γυρισα κατα τις 6 το πρωι και σηκωθηκα 9.30 λογο πονοκεφαλου..!!!!!και κατα τις 11 πηγα στην εκθεση....οποτε.....
......τι να δω με το μαυρο χαλι που ειχα....:flipout:
Τεσπα.....
Λοιπον:
Το μηχανακι ετσι οπως το ειδα θα ικανοποιηση το 95-97% των καταναλωτων.
Τα 4500 ευρουδακια που εχει..τα υ-πε-ρκα-λιπτη..;)
Αν και χαλια απο κουραση και με τα ματια πρισμενα ειχε αρκετα προβληματα για τους λατρεις τις βιντεοπροβολεις.......ειτε με HD ειτε με απλο DVD.....
Και μιλαω για ολες τις παραμετρους εικονας.....
Τα πιξελ δε,τα εβλεπα απο αρκετα μακρια με βαση το χαλι που ειχα.!!!!!!!
Θα ζουσα βεβαιως ανετοτατα με ενα τετοιο μηχανακι.....αλλα ακομα δεεενννν...η επομενη αγορα θα γινει 2010...:flipout:

Καλες αγορες παιδες..;)
Νομιζω τα dlp θα πιασουν πατο με την sony που εμπλεξαν....αποδωση/τιμη

Δεν είναι τίποτα Κώστα....απο τον πονοκέφαλο ήταν, γιατί εγω δεν τα έβλεπα ούτε και όταν κόλησα την μύτη μου στο πανί!!!:grinning-smiley-043
 
18 June 2006
812
Δεν είναι τίποτα Κώστα....απο τον πονοκέφαλο ήταν, γιατί εγω δεν τα έβλεπα ούτε και όταν κόλησα την μύτη μου στο πανί!!!:grinning-smiley-043

Μπα.......!!!!!!!!!!!
Ο πονοκεφαλος δημιουργει αλλα προβληματα Γιαννη......:flipout: :ernaehrung004:
Τα εβλεπα απο 2μ. περιπου Γιαννη....καλος η κακος...!!!!!!!!!:violent-smiley-030:

ααααααααα!!!!!!!!
Καλοριζικος βρε..;)
 
16 July 2006
7,499
HAMBURG
Μπα.......!!!!!!!!!!!
Ο πονοκεφαλος δημιουργει αλλα προβληματα Γιαννη......:flipout: :ernaehrung004:
Τα εβλεπα απο 2μ. περιπου Γιαννη....καλος η κακος...!!!!!!!!!:violent-smiley-030:

ααααααααα!!!!!!!!
Καλοριζικος βρε..;)



απο τα 2 μετρα ;;;;;;

εσυ δεν εχεις ματι εχεις κιαλι ...... :flipout: :flipout:

απο την αλλη ποιος βλεπει ταινια στα 2 μετρα ;;;;;;
 
Μπα.......!!!!!!!!!!!
Ο πονοκεφαλος δημιουργει αλλα προβληματα Γιαννη......:flipout: :ernaehrung004:
Τα εβλεπα απο 2μ. περιπου Γιαννη....καλος η κακος...!!!!!!!!!:violent-smiley-030:

ααααααααα!!!!!!!!
Καλοριζικος βρε..;)

Καλά...τόσο μεγάλο πρόβλημα με τα μάτια σου βρε Κωστή;...δεν θα'θελα με τίποτα να ήμουν στην θέση σου, γιατί πολύ απλά δεν θα με ικανοποιούσε σχεδόν κανένα μέσο προβολής.......
...δεν έχω αγοράσει τίποτα ακόμη βρέ....