Μόλις παρελαβα Sony handycam hdr-pj740

filipdent

New member
24 August 2008
96
A piece of technology. Τα έχει όλα. Το μόνο που της λείπει είναι ο αισθητήρες της vg20 η έστω της rx 100. Ο προτζεκτορας και το balanced steady είναι όλα τα λεφτά. Ενθουσιασμένος.
 

filipdent

New member
24 August 2008
96
ειναι λιγο αλλα ειναι εξοπλισμενη σαν αστακος.μονο ενα steady cam τριποδο να αγοραζες την καλυψες την διαφορα+ο προτζεκτορας.
 

Leonidas33

AVClub Addicted Member
30 November 2007
1,735
Καλες λήψεις και θεασεις :idea: Νομίζω όμως χρυσοπληρώνεις τον προτζεκτορα .Με μια 3mos κάμερα + εξωτερικό προτζεκτορα τώρα με τις εκπτώσεις θα σου ερχόταν πιο φθηνα ,δεν θα είχες βεβαια την φορητότητα για προβολή, αλλά θα είχες πιο καλά μηχανήματα συνολικά.
 
Last edited:

filipdent

New member
24 August 2008
96
Όσον αφορά στον προτζεκτορα δίνει περίπου 60-70 ιντσες στα 3 μέτρα με ικανοποιητική φωτεινοτητα. Νομίζω ότι το κόστος της κάμερες ανεβαίνει κυρίως απο το καινούργιο balanced steady system που πραγματικά κάνει θαύματα. Μακάρι να είχαν την δυνατότητα να βαζαν μεγαλύτερο αισθητήρα αλλα για οικογενειακή χρήση είναι άριστη. Άλλωστε για τα δύσκολα περιμένει στην γωνία η vg20.
 

filipdent

New member
24 August 2008
96
Έκανα μια σύγκριση της 740 με την sr 11(πενταετίας) στο χαμηλό φωτισμό. Δεν πίστευα ότι θα μπορούσε σε παρόμοιους απο άποψη μεγέθους αισθητήρα να υπάρχει τόσο μεγάλη διάφορα στην απόδοση. Αναιπαισθητος κόκκινα,καλύτερα χρώματα,πιο ζωντανό μαύρο τι να πω διάφορα λες και πηγές απο compact σε dslr.
 

Leonidas33

AVClub Addicted Member
30 November 2007
1,735
Είσαι συλλέκτης σε Sony . :idea: Αν είδες διαφορα στα χρώματα μετρά ,γιατί η 740 βασικά είναι βασικά εποχής κάμερας SD (mini DV) που απέδιδε καλά φυσικά χρώματα απλά το μεγεθος εικόνας ήταν "ξεχειλωμένη" έκδοση του για HD .Αυτό το ξεχειλωμένο με μέτρια χρωματα με δέλεαρ κρυστάλλινη απεικόνιση πολλες σύγχρονες κάμερες με κάρτα το έχουν, αν είναι κάποιος να πάρει τέτοια κάμερα ,καλύτερα να κρατήσει την παλιά του.
 

filipdent

New member
24 August 2008
96
Το συλλέκτης με την φτάτσουλα,φαντάζομαι είναι φιλικό και όχι ειρωνικό,έτσι;
Απλά εμπιστεύομαι μια εταιρία που τουλάχιστον στο video και τελευταία στην φωτογραφία με καλύπτει απόλυτα και και κυρίως ΔΕΝ ΧΑΛΑΝΕ. Όσο για την ποιότητα σίγουρα τα 3τσιπικα σίγουρα έχουν καλύτερη απόδοση και στα χρώματα και στο θόρυβο. Αλλα εγω ήθελα μια καθημερινή video camera για την οικογένεια πλήρως εξοπλισμένη. Πάντως στην 740 το μαύρο είναι μαύρο και όχι γκρι γεμάτο ψηφιακό θόρυβο. Φιλικά.
 

Leonidas33

AVClub Addicted Member
30 November 2007
1,735
To σύμβολο αφορά ιδέα (ότι δίνεις ιδεα σαν πρόταση αγοράς καλών sony) και όχι βέβαια ειρωνικό,εξάλλου με τα χρήματα του ότι θέλει κάνει κανείς.Θα διαφωνήσω όμως γενικά με την Sony ,έχει ρίξει την ποιότητα και γι'αυτο δίνει μικρότερη εγγύηση σε σχεση με παλαιότερα σε ορισμένα ειδη.

Αυτα όμως τα προιόντα που αναφέρεις είναι Ιαπωνίας ,ακριβά ,έχει μεγάλη διαφορά σε πολλά σε ποιότητα ,και τον προσανατολισμό της εταιρίας σαν hi end ,ενώ τα περισσότερα είναι Κινέζικα παραγωγης για μαζικές πωλήσεις και πρώτες ύλες από εκεί για φθηνά ,χαλάνε εύκολα ,και όταν χαλάνε πέταμα, αν έχεις εμπειρία από το service τι σου λένε αν αξίζει τόσο η επισκευή ακόμα και σε μέσης αξιας είδη καταναλωτικα προιόντα.Ενδιάμεσα προιόντα ήταν σε τιμές/ποίότητα αυτά τις Tαιλανδης επειδή αναφέρθηκες σε φωτ. μηχανές ,αλλά μετά τις ζημιές από τις πλημμύρες,δύσκολα προς το παρον θα τα ξαναδούμε στην αγορά.
 
Last edited:

filipdent

New member
24 August 2008
96
Επίσης ξέχασα να αναφέρω 2 πράγματα. Πρώτον ότι αν βάλω sd κατα όπως είναι απο οποιαδήποτε nex την βλέπει και ο προτζεκτορας παίζει κανονικά τα αρχεία. Δεύτερον ο φακός έχει σπειρωμα και δέχεται φίλτρα 52mm.
 

Leonidas33

AVClub Addicted Member
30 November 2007
1,735
Το ότι δέχεται φίλτρα ,είναι σημαντικό ,γιατί μάλλον μπορει να δεκτεί και ενισχυτικά και άλλο φακό (ή έστω με αντάπτορα).