ΝΕΑ DVD. ΕΣΕΙΣ AΓΟΡΑΖΕΤΕ ;;; Η' ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΦΟΡΜΑ;;; ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ...

Κώστας Μπίλιας

Established Member
6 August 2006
100
Καλησπερα παιδιά. Τώρα τελευταία βρίσκομαι σε ένα μεγάλο δίλημα. Έχουν κυκλοφορήσει κάποιες καλές ταινίες (για τα γούστα μου) και μια που παραδοσιακά τα Χριστούγεννα αγόραζα αρκετά DVD (λόγω και παραπάνω χρημάτων, δώρου κλπ) έφτασα αρκετές φορές μέχρι το ταμείο αλλά κάτι με κράταγε πίσω. Αυτό δεν ήταν άλλο από την ιδέα ότι σύντομα τα DVD της συλλογής μου (που δεν είναι λίγα) θα έχουν καλυτερη χρήση ως σουβέρ...:chinscratch: Μια ιδέα που με τρομάζει αφάνταστα αν σκεφτεί κανείς τα χρήματα που έχω δαπανήσει.:blink:
Έτσι περιορίζομαι να νοικιάζω τις ταινίες απλώς για να τις δω παρόλο που θα ήθελα αρκετές από αυτές για την συλλογή μου. Εγώ δεν περιμένω πως και πως τα HD δισκάκια. Περισσότερο σε μπελάδες θα μας βάλουνε και έξοδα. Αλλά από την άλλη δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια στο μέλλον, και έτσι ...προβληματίζομαι.:chinscratch:
Εσείς, τι κάνετε? Αγοράζετε DVD πλέον ή περιμένετε να αγοράσετε τις αγαπημένες σας ταινίες ΟΤΑΝ κυκλοφόρήσουν στην υψηλη ευκρίνεια;;;
Έχετε αρχίσει να κλαίτε τα χρήματα που δώσατε για τα DVD σας;;;
 
Φίλε μου κι εμένα με απασχολεί το ίδιο θέμα, γι'αυτο και σε αλλο τόπικ συζητάω για το πως θα μπορουσε να φαινεται το BlueRay στην CRT τηλεοραση μου. Νομίζω πως η μόνη λύση είναι να βλέπεις τις ταινίες απ'το βιντεοκλαμπ.. και αν καποια τη θες τοοσο πολυ συλλεκτικα, να την αγοραζεις σε HD. Κι ας την στο ραφι να περιμενει την ελευση του νεου player σου, οταν αυτο ερθει. Επίσης, μια και βλέπω οτι εισαι και HTPCας, βολεψου σε λιγους μηνες με ενα HD drive εκει, αφου φανταζομαι οτι αυτα θα ειναι μακραν φτηνοτερα των επιτραπεζιων.
Παντως εν γενει πιστευω οτι ειναι λαθος η αγορα ακριβου μηχανηματος HD αυτη τη στιγμη, καθως αν κρινουμε απο το DVD, θελουμε ακομα τουλαχιστον 2-3 χρονια για να "πιασει" (κι αυτα με πολυ ευοιωνες προβλεψεις..., διοτι τοσο χρειαστηκε το DVD που ηταν για το απαιδευτο ματι μακραν καλυτερο του βιντεο.. Εδω οι διαφορες στις "κανονικες" ιντσες, ειναι τοσο μικρες που μονο "ασθενεις" σαν κι εμας τις παρατηρουν, εκτος βεβαια αν εχει κανεις προβολεα, αλλα ας σκεφτουμε, ποσες οικογενειες στη χωρα μας εχουν..) οποτε προβλεπω το θεμα να παιρνει ακομα περισσοτερο)
 

nix_

Senior Member
10 July 2006
448
Θεσ/νικη
Αγοράζω ταινίες αλλά πολύ επιλεκτικά.
Κυρίως απο το Play θέματα τα οποία δεν υπάρχουν εδώ και είναι σίγουρο οτι σε HD θα αργήσουν πολύ να βγούν.
Δεν συμφέρει η αγορά εμπορικής ταινίας που είναι σίγουρο οτι σε λίγο θα υπάρχει στο ράφι σε HD.
 

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,124
ΑΘΗΝΑ
Σταμάτησα να αγοράζω,όταν κατάλαβα ότι πλην 2,3 ταινιών και σε αντίθεση με τα cd ήχου,δεν έχω δει καμία πάνω από μία φορά.
 
17 June 2006
1,235
Κώστα, το ερώτημά σου είναι καίριο, αλλά η απάντηση σε αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Αν για παράδειγμα, είσαι από αυτούς που κυνηγούν κατά πόδας τις τεχνολογικές εξελίξεις, θα μπορούσες να προβείς άμεσα σε αγορές, αλλά με την επίγνωση ότι θα χρειαζόσουν αναβάθμιση στον εξοπλισμό σου πολύ σύντομα και με οδυνηρές οικονομικές συνέπειες!

Τα πάντα στο στρατόπεδο της υψηλής ευκρίνειας είναι ακόμα ανώριμα: Τα HD-DVD και Blu-ray players έχουν ακόμα σοβαρές ελλείψεις. Π.χ. στα Blu-ray καθαρόαιμη 1080p/24fps έξοδο έχουν μόνο το S1 της Sony και το Elite της Pioneer, αλλά χωρίς HDMI 1,3 και τα δύο! Επιπλέον το Sony έχει σοβαρά προβλήματα με κολλήματα και παγώματα εικόνας κτλ. Ας μην μιλήσουμε καθόλου για την επίσημη ανακοίνωση της LG πριν από τρεις μέρες ότι θα βγάλει σύντομα στην αγορά universal player που θα υποστηρίζει και τα δύο φορμά υψηλής ευκρίνειας…

Στους προβολείς επικρατεί στη κυριολεξία το χάος. Μετριούνται στα δάχτυλα του χεριού τα μοντέλα που μπορούν να δεχτούν 1080p/24pfs σήμα, και όλοι είναι ανάλυσης 1080, δηλαδή σχετικά ακριβά μοντέλα. Κι από αυτούς ακόμα ελάχιστοι κάνουν ολόκληρη τη «δουλειά», δηλαδή και να δέχονται 1080p/24fps σήμα αλλά και να διαθέτουν inverse telecine για τα σήματα 1080i. Π.χ., ο Optoma HD81 δέχεται μεν 1080p/24fps σήμα, αλλά δεν διαθέτει inverse telecine για τα σήματα 1080i (εκτός αν έχω χάσει κανένα τελευταίο επεισόδιο).

Από άποψης software υψηλής ευκρίνειας ας μην το συζητήσουμε καλύτερα. Τα πρώτης γενιάς Blu-ray δισκάκια με το mastering της Sony είναι για τα κλαίνε οι ρέγγες! Τα πράγματα μοιάζουν να βελτιώνονται τώρα τελευταία αφού αρχίσαμε να βλέπουμε Blu-ray δισκάκια συμπιεσμένα με τους αλγόριθμους H.264 και VC1, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι το πραγματικό άλμα στην ποιότητα θα έρθει με τα Blu-ray δισκάκια των 50GB.

Στα HTPC η κατάσταση είναι στη κυριολεξία για κλάματα! Ελάχιστα και πανάκριβα drives και μόνο για Blu-ray με ένα δισεκατομμύριο προβλήματα στο software και στην αναπαραγωγή! Διαβάζοντας τα θέματα στο αμερικάνικο forum με τους early adopters είναι για να τους λυπάσαι, ειδικά εκείνον τον ταλαίπωρο από την Αλάσκα (δεν θυμάμαι username) που έχει σπρώξει ένα σκασμό λεφτά για το HTPC του και δεν έχει καταφέρει ακόμα να δει εικόνα από ψηφιακή έξοδο!

Άστα βράστα γενικώς Κώστα, περνάμε μια καθαρόαιμη μεταβατική περίοδο, πιστεύω ότι το καλύτερο για όλους μας είναι «κάτσουμε στα αυγά μας», δεν είναι περίοδος για αγορές, εκτός αν κάποιος διαθέτει λεφτά για τον κάλαθο των αχρήστων! :violent-smiley-030:
 
16 July 2006
7,499
HAMBURG
Θα συμφωνησω με ολους σας !!!!!

και εγω εδω και ενα χρονο εχω σταματησει τις αγορες Ντι βι Ντι διοτι ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΛΑ !! οτι θα μου μεινουν στο ραφι και μετα θα αγοραζω παλι τις ταινιες σε Blue Ray HD DVD κτλ.......

τα μονα δισκακια που εχω παρει ειναι καποιες Ελληνικες ταινιες απο εφημεριδες με τον Βεγγο !!!
....τα οποια ειναι αμφιβολο να τα δουμε ποτε σε χαι ντεφινισιον εκδοση...............
 

Κώστας Μπίλιας

Established Member
6 August 2006
100
Re: Απάντηση: ΝΕΑ DVD. ΕΣΕΙΣ AΓΟΡΑΖΕΤΕ ;;; Η' ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΦΟΡΜΑ;;; ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙ

Θα συμφωνησω με ολους σας !!!!!

και εγω εδω και ενα χρονο εχω σταματησει τις αγορες Ντι βι Ντι διοτι ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΛΑ !! οτι θα μου μεινουν στο ραφι και μετα θα αγοραζω παλι τις ταινιες σε Blue Ray HD DVD κτλ.......

τα μονα δισκακια που εχω παρει ειναι καποιες Ελληνικες ταινιες απο εφημεριδες με τον Βεγγο !!!
....τα οποια ειναι αμφιβολο να τα δουμε ποτε σε χαι ντεφινισιον εκδοση...............


ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! :fahne90:
ΑΨΟΓΟΣ!:Banane0: :Banane0: :Banane0: :ernaehrung004: