Νέα τηλεόραση 40-50"

nizzo

New member
2 March 2012
4
Γεία σας.
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω τηλεόραση 40-50" και το budget μου είναι ως 700 .
- Η τηλεόραση θα συνδεθεί απευθείας στον υπολογιστή κυρίως για κάποια games η για χαλαρό σερφάρισμα, word κτλπ. με ενδιαφέρει πιο πολύ να μην σηκώνομαι από τον καναπέ αν κάτι θέλω να δω στο pc.
- Θέλω να συνδέεται απευθείας στο router για προβολή ταινιών για να μην αντιγράφω στο usb
- Επίσης θα συνδεθεί με ps3
- Μέγιστη απόσταση 3,50μ. χωρίς ιδιαίτερη απαίτηση για γωνία θέασης
- Ο χώρος είναι σχετικά σκοτεινός και συνήθως είμαι σπίτι μετά το απόγευμα
- Η χρήση της θα είναι 60% ταινίες 35% games 5% browsing-windows. Ίσως κατα διαστήματα το game να υπερβαίνει το ποσοστό των ταινιών.
- Θα ήθελα να είναι 3D

Αν και ασχολούμαι αρκετά με θέματα τεχνολογίας δεν είχα δώσει ποτέ μου βαρύτητα στην τηλεόραση μιας και χρησιμοποιούσα ακόμα και για να δω τηλεόραση τον υπολογιστή. Σκεφτόμουν λοιπόν να πάρω μια 40-42" lcd/led 3d, διαβάζοντας όμως στο forum είδα ότι προτείνεται τις plasma. Διάβασα ότι οι plasma δεν ενδείκνυνται για πολλές ώρες χρήσης και για στατικές εικόνες (windows) δηλαδή αν την κλείνω για 5 λεπτά θα είναι οκ? Το budget (700) δεν είναι απαγορευτικό αλλά θα πιεστώ για να το αυξήσω.

Ευχαριστω προκαταβολικά για την βοήθεια σας.
 

Michalis3

Supreme Member
25 February 2011
8,020
Καλωσόρισες. Με την απόσταση θέασής σου θα πρέπει να κοιτάζεις για 50" τουλάχιστον. Μέσα στο budget σου υπάρχουν αρκετά αξιόλογες λύσεις σε plasma. Αρκεί βέβαια να ξεχάσεις το internet browsing και το gaming να περιορίζεται σε 2-3 ώρες καθημερινά. Σε τέτοια περίπτωση δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.
 

nizzo

New member
2 March 2012
4
Οταν λέτε οι plasma δεν κάνουν για πολύωρη χρήση ως μονιτορ τι εννοείτε?
Κυρίως θα χρησιμοποιείται για ταινίες (μέσω pc) και games απο το ps3, απο το pc θέλω να κοιτάω κάτι 2-3 λεπτά ή να κατεβάζω κανά υπότιτλο.
 

vas_papavas

Supreme Member
21 December 2010
8,849
να την δουλεύεις σαν μόνιτορ υπολογιστή. browsing - word - pdf κλπ.

για ταινίες - λογική χρήση Ps3 και για μερικά λεπτά στατική εικόνα δεν υπάρχει πρόβλημα. μπορεί να είναι και ώρα αλλά εγώ προσωπικά δεν το ρισκάρω. έχω συνδέσει htpc σε πλάσμα (xbmc). δουλεύω στο desktop για να τσεκάρω email - για κανένα update λειτουργικού - εγκατάσταση νέων εφαρμογών - και για καμμία μεταφορά ταινιών από usb δίσκους (εκεί βέβαια την κλείνω γιατί κάνει αρκετή ωρίτσα). βέβαια μπορώ να βάλω ένα screensaver να μπαίνει στο λεπτό. δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα αλλά και η tv έχει πάνω από 1000 ώρες. gaming δεν παίζω πλέον για να είμαι ειλικρινής.

γενικά θέλει εναλλαγή στη χρήση. πχ αν βλέπεις μόνο ταινίες με μπάρες και μετά την κλείνεις και την ξανανοίγεις και βλέπεις την άλλη μέρα ταινία με μπάρες θα έχεις πρόβλημα. το ίδιο και με το Ps3. αν παίζεις κάθε μέρα 2 ώρες την κλείνεις και την ανοίγεις την επόμενη μέρα για άλλες 2 ώρες θα έχει πρόβλημα. με μια λογική οικιακή χρήση της τηλεόρασης που λέει θα την ανοίξω να δώ τηλεοπτικό δεν θα έχει κάτι θα βάλω 2 ώρες ps3 μετά θα δω 10 λεπτά τηλεόραση θα βαλω μια ταινία θα την κλείσω - το πρωί θα σηκωθώ να πιώ καφέ πριν φύγω για τη δουλειά θα δώ 1 τέταρτο ένα πρωινάδικο κλπ δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα.

το ίδιο ισχύει και με τα λογότυπα των καναλιών στο τηλεοπτικό. ποιος βλέπει μόνο 1 κανάλι ???? για 8 ώρες βάζεις αντ1 κάποια στιγμή διακόπτει για διαφημίσεις - μπαμ θα το γυρίσεις σε άλλο κανάλι να δείς τι παίζει. και ούτο καθεξής.

ελπίζω να με κατάλαβες.
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Οι στατικές εικόνες (παράθυρα , desktop , εικονίδια κτλ) και το HUD των παιχνιδιών υπάρχει περίπτωση μετά από κάποιο διάστημα να γίνουν burn in.

Στα λεφτά που δίνεις δεν υπάρχει τηλεόραση LED/LCD 46" και πάνω και 3D. Πρέπει να ανέβεις 200-300 ευρώ.
 

kostas5579

AVClub Addicted Member
31 May 2010
1,827
THESSALONIKI/GREECE
Αυτό ακριβώς που γράφεις στο πρώτο post εννοούν τα παιδιά.
Το θέμα δεν είναι να την κλείνεις για 5 λεπτά αλλά να μην υπάρχουν για πολλές ώρες συνεχόμενα οι ίδιες σταθερές εικόνες στην οθόνη.
Στο browsing αυτό είναι δύσκολο να το αποφύγεις.
Να το γυρίζεις δηλαδή που και που σε τηλεοπτικό ή άλλο υλικό.