Ξαφνικό πρόβλημα (μόνο Astra και οχι Ηοtbird?)

G. Sakkas

Established Member
18 June 2006
153
Φίλοι γειά σας,-bye-
Έχω τον Powersky 8210 με σταθερό πιάτο (1,10) και 2 lnb για να βλέπω Astra kai Hotbird. Kαι ενώ για 2 χρόνια έβλεπα οκ, ξαφνικά βλέπω τα κανάλια του Astra, ενώ ο Ηοtbird τίποτα (σήμα 0, λες και τον έχω αποσυνδεδεμένο).
Τσεκάρω καλωδίωση (μπας και έφυγε το lnb του hotbird) αλλά είναι ΟΚ. Τσεκάρω ρυθμίσεις (μπας και έκανε με το ρεύμα κανά reset) αλλά ο Hotbird είναι επιλεγμένος και τα κανάλια φορτωμένα (απο παλιά), σήμα όμως 0. Τι μπορεί να φταίει? Κάηκε το LNB ? (καίγονται?).:grandpa:
Το πιάτο δεν το είδα μετατοπισμένο λόγω καιρικών συνθηκών (έχω βάλει σημάδια κάτω) και εξάλλου βλέπω Astra (που είναι και πιο δύσκολος στη λήψη).
Η καλωδίωση, το πιάτο και ο αποκωδικοποιητής πρέπει να είναι εντάξει γιατί αλλιώς δεν θα έβλεπα ούτε Astra.:furious3:
Καμμιά ιδέα ή σχετική εμπειρία? :ears:
 

sotos65

AVClub Fanatic
25 August 2007
10,620
Χανιά
Πιθανό πρόβλημα είτε στο lnb του hotbird, είτε στο διακόπτη diseqc. Για μία γρήγορη δοκιμή, βάλε το lnb του hotbird απευθείας στο δέκτη, χωρίς να μεσολαβεί δηλαδή ο διακόπτης diseqc. Αν λειτουργούν τα κανάλια, κατά πάσα πιθανότητα φταίει ο διακόπτης, αν δεν λειτουργούν ούτε με αυτό τον τρόπο, μάλλον φταίει το lnb.
 

spyridy

AVClub Enthusiast
5 September 2007
1,130
Γλυφάδα
Η πιο απλή λύση είναι να χρησιμοποιήσεις το LNB που τώρα "βλέπει" ASTRA, να το βάλεις στη θέση του LNB του HOTBIRD. Αν τότε βλέπεις Hotbird και όχι ASTRA τότε έχεις πρόβλημα με το LNB.
 

G. Sakkas

Established Member
18 June 2006
153
OK. Θα δοκιμάσω σήμερα τη σχετική αλλαγή και θα ενημερώσω.
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. (Πάντως τα LNB δεν ήξερα ότι καίγονται. Αν φταίει LNB - ελπίζω - καλύτερα για να αλλάξω και τα 2 με πιο ευαίσθητα. Νομίζω ήταν 0,6 db).