Οι 100 αγαπημένοι Ραδιοφωνικοί Σταθμοί!

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,099
Αθήνα, Ηλιούπολη
......
Θέλω τις URL *για να τις ενσωματώσω σε dedicated streamers, εκτός υπολογιστή. Και είναι σχετικά δύσκολο να βρεις κάποιους σταθμούς Ελληνικούς με URL.
Γίνεται. Για προσωπική χρήση με τον τρόπο που έχω υποδείξει. Αν είναι για κάτι περαιτέρω, όπως υποθέτω ότι πρόκειται στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα χρειαστεί κάποιος να ασχολείται μόνιμα και συστηματικά με το αντικείμενο.

Δύο τα κύρια ζητήματα:
-Ότι αλλάζουν συχνά οι servers με τους οποίους είναι συνδεδεμένοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί. Όποτε χρειάζεται κάποιος να παρακολουθεί και να ενημερώνει συνεχώς.

-Ότι σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται και σύνδεση με δίκτυο VPN. Ειδικά όταν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί χρησιμοποιούν γαιοεντοπισμό. Π.χ. για να ακούσουμε τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του δικτύου BBC στην πλήρη ποιότητα των 320 kbps AAC και όχι στην συνηθισμένη μόνο των 128 kbps Mp3, που χρησιμοποιούν κατά κανόνα σχεδόν όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, πρέπει να φαίνεται ότι η λήψη (των δεδομένων) γίνεται εντός της επικράτειας του Ηνωμένου Βασιλείου (United Kingdom). Και αυτό -όταν βρισκόμαστε εκτός- πετυχαίνεται με τη σύνδεση σε κάποιο εικονικό δίκτυο (VPN).
 
17 June 2006
9,802
Με λίγους μήνες διαφορά έπεσα πάνω σε αυτό το νήμα.
Μου αρέσει και μένα αρκετά το ραδιόφωνο, αν και πια έχει γίνει δύσκολο να βρεις κάτι που να αξίζει να το ακούς για αρκετές ώρες στη σειρά.
Το youtube είναι αστείο, ξεκινάς με κάτι και μετά από 3-4 ώρες ακόμη και αν έχεις κάνει Login που σημαίνει ότι θα έπρεπε να ξέρει τι έχεις ακούσει από όταν γεννήθηκες σε καταλήγει από πειραματικά σε ελληνικό σκυλάδικο. Κοινώς σπάνια θα ακούσεις κάτι που δεν είχες ακούσει και που θα σου αρέσει να το ψάξεις παραπάνω.

Το ιντερνετικό ραδιόφωνο νομίζω πως τείνει να καταντήσει όπως και το υπόλοιπο ιντερνετ, τεράστια προσφορά, αλλά όχι με βάθος και συνέχεια. Έχω κατά καιρούς βρει ιντερνετικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς που τις πρώτες μέρες τους ακούω ασταμάτητα μέχρι να καταλάβω ότι απλά είναι μια λίστα με 100-200 τραγούδια που επαναλαμβάνονται σε shuffle. Τείνω να καταλήξω πως αν δεν είναι κάποιος σταθμός που να μεταδίδει όντως στα ραδιοκύμματα δύσκολα θα έχει τη δυνατότητα να έχει πραγματικούς παραγωγούς που να διαλέγουν μουσική.

Να δώσω ένα παράδειγμα σταθμού που θεωρώ πολύ καλό και περνάω αρκετές ώρες ακούγοντας, τον Jazz 90.1 (https://jazz901.org) που εκπέμπει από την Βόρεια Ελλάδα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης :) σε Mp3 στα 128 Kbps.

Το λινκ στο πρώτο ποστ για τη λίστα έχει πέσει, αν μπορεί να ανέβει κάπου αλλού καλό θα ήταν!
 

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,099
Αθήνα, Ηλιούπολη
Re: Απάντηση: Οι 100 αγαπημένοι Ραδιοφωνικοί Σταθμοί!

......................... Να δώσω ένα παράδειγμα σταθμού που θεωρώ πολύ καλό και περνάω αρκετές ώρες ακούγοντας, τον Jazz 90.1 (https://jazz901.org) που εκπέμπει από την Βόρεια Ελλάδα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης :) σε Mp3 στα 128 Kbps........

ευχαριστώ
ήδη μπήκε στη play list του foobar

Παραθέτω τις ιντερνετικές διευθύνσεις του προαναφερόμενου Jazz 90.1 WGMC-FM για εισαγωγή στο Foobar και όπου αλλού.

Για τον πρώτο Jazz 90.1 WGMC-FM

Code:
http://greece-media.monroe.edu/wgmc.mp3

Για τον δεύτερο Jazz 90.1 Swing & Blues Radio

Code:
http://greece-media.monroe.edu/wgmc3.mp3
 

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,099
Αθήνα, Ηλιούπολη
Ένας από τους καλύτερους σταθμούς Jazz και All Time Classics μας έρχεται από τη Μόσχα!
Jazz 89.1 FM

Ιντερνετική διευθυνση για εισαγωγή στο Foobar και όπου αλλού.

Code:
http://jazz.streamr.ru/jazz-128.mp3

Ακούστε τον!...
 

sat lover

Established Member
18 November 2007
272
Καλησπέρα,υπάρχουν κάπου μαζεμένα logos απο ελληνικά ραδιόφωνα;ίσως κάποιο αρχείο ;