Ολοκληρωμένο Home Cinema System σε ράφια βάθους 30εκ.

vageliskokos

Established Member
14 August 2009
188
Συνάδελφοι SOS! Έχω τζάκι στα αριστερά του οποίου υπάρχουν ράφια βάθους 30εκ.

Θέλω να βάλω Home Cinema System σε αυτά τα ράφια. Τι compact επιλογές έχω;

Ο προβληματισμός είναι για το SUB (θα μπει στο πάτωμα κάτω από το 1ο ράφι αλλά δε θέλω να εξέχει...) και τον ενισχυτή. Για τα ηχεία δεν έχω πρόβλημα, οι θέσεις είναι έτοιμες και με περασμένα καλώδια στους τοίχους.

Οποιοδήποτε set, ακουστικά αποδεκτό (σχετικό θα μου πείτε), που να χωράει σε τόσο ρηχό ράφι και με budget 600-1200E ευπρόσδεκτο.

Ευχαριστώ

Υ.Γ. Επισυνάπτω σχέδιο για να καταλάβετε τι εννοώ...Tzaki.jpg
 

tolisspi

Supreme Member
3 May 2009
3,754
ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Αφου προεβλεψες τις τοποθετησεις των ηχειων, θα επρεπε να προβλεψεις και τις διαστασεις των ραφιων σχετικα με τις συσκευες που θα βαλεις.
Πρεπει να ψαξεις στις γνωστες εταιριες για home cinema - all in one με τις διαστασεις που θες. Μια ματια που εριξα εχει η sony. Ωστοσο, θα αρχισουν τα προβληματα οπως ναι μεν θα μπαινει η κυρια μοναδα στο ραφι αλλά δεν θα μπαινει το υπογουφερ ή τα ηχεια ειναι κολωνες ή το συστημα ειναι 2.1 και οχι 5.1 κλπ.
Τελος θα πρεπει να ελεγξεις το πισω μερος της κυριας μοναδας τις τυχον εισοδους. Δηλαδη εαν ειναι 30 εκ. βαθος και οι εισοδοι ειναι πισω, θα πρεπει να υπολογισεις και +5 εκ για τα βυσματα. Φυσικα εξαρταται απο το design της συσκευης.
 

PetrosThessaloniki

Senior Member
28 January 2011
487
Το τζακι σου ανοιχτου η κλειστου τυπου;
Εαν λειτουργεις συχνα το τζακι θα εχεις προβληματα με την σκονη που θα την ρουφαει ολη η τηλεοραση σου στην θεση που δειχνεις οτι θα μπει
 

toliskot

Supreme Member
20 February 2012
4,465
Ραφήνα
Συνήθως με τα τζάκια η κάπνα είναι το πρόβλημα. Αν όμως τραβάει καλά θα είσαι εντάξει. Υπάρχει μια περίπτωση να σε ενοχλεί το φως της φλόγας εάν είναι πολύ δυνατή επειδή θα την έχεις ακριβώς μπροστά σου. Εαν συμβαίνει αυτό πολύ απλά όταν βλέπεις ταινία δεν το ανάβεις.
 

mbthemis

New member
23 April 2012
37
ολα τα αω που εω δει παντως εειναι στα 35 εκ δεν εχω δει καποιο στα 30 οποτε ισως σου εξεχει λιγο
 

vageliskokos

Established Member
14 August 2009
188
Όποιος ψάχνει βρίσκει... βρήκα αυτό. Άντε να μου εξέχει λίγα εκατοστά το σαμπ, αλλά θα ζήσω κι έτσι (κι αν είναι τόσο ενοχλητικό αύριο μεθάυριο το αντικαθιστώ με ένα λιγότερο βαθύ και αυτό το χρησιμοποιώ σε άλλο δωμάτειο).

Αν ξέρετε παρεμεφερές σε ποιότητα και μέγεθος άλλο σύστημα, παιδιά πέστε μου παρακαλώ.

Aφού πρόβλεψa για ηχεία γιατί δεν πρόβλεψες και για τα λοιπά... Το σύστημα θα είναι το δευτερεύον, το κανόνι θα είναι στο υπόγειο. Στο ισόγειο δε θα θυσιάσω αισθητική για να κερδίσω σε ήχο και στο υπόγειο το αντίστροφο.

Αυτά είναι τα specs του τζακιού και απλώς ψάχνω ποιο είναι το καλύτερο σύστημα ήχου που χωράει σε αυτές τις διαστάσεις.

Σας ευχαριστώ.
 
Last edited:

vageliskokos

Established Member
14 August 2009
188
Πόσα τ.μ. είναι ο χώρος ? Σε τι απόσταση θα κάθεσαι από τα μπροστινά ηχεία ?

Χώρος 25TM, Απόσταση 2.5-3μ

Δυστυχώς όμως στην προκειμένη περίπτωση δεν το ξεκινάω έτσι (τι χώρο έχω για να πάρω τα αντίστοιχα μηχανήματα), αλλά ανάποδα (ποια είναι τα πιο δυνατά μηχανήματα που χωράνε στο ράφι ακόμη κι αν τελικά μπορεί να μην καλύψουν καλά το χώρο).

Κανένας που να έχει γνώμη για τα παραπάνω συστήματα (Teufel Motiv 5 Digital και Harman Kardon BDS 700) ;;;

Ευχαριστώ.
 
Last edited:

vageliskokos

Established Member
14 August 2009
188
Αν το ύψος του πρώτου ραφιού είναι 43 εκ. μπορείς να πάρεις αυτό και να το βάλεις πλάγια.

http://www.crystalaudio.gr/ProductD...Rpvc+EIk1vjQDykgyobArKoxbwYEdu9txOByzX4EG0P4=

Θα είναι HxWxD 50x50x30. Καλή η επιλογή που προτείνεις. Αλλά θα επιδιώξω σε ένα ράφι να χωρέσω και το sub και τον ενισχυτή και το dvd/br!!! Κι όμως γίνεται:

Κάτω και στη μέση βάζω ένα Jamo SUB800 (20χ20χ20 εκ). Θα έχει 10 εκ απόσταση από το δεξί τοίχωμα και άλλα 10 από το αριστερό. Στα 30εκ ύψος (=το sub θα έχει αέρα 10 εκ από επάνω) βάζω ένα τζαμένιο λεπτό ραφάκι και πετάω επάνω του τον Harman Kardon BDS 570 (που είναι και AV Receiver και br)

Μην με κοροϊδεύετε... άντε μη βάλω και το μπόιλερ κάπου εκεί ανάμεσα...
 

toliskot

Supreme Member
20 February 2012
4,465
Ραφήνα
Σε 25 τ.μ. θα βάλεις αυτο το κουτάκι ? Αυτό έχει 6,5'' γουφεράκι. Δεν υπάρχει λόγος, μην το βάλεις καθόλου, τσάμπα χώρο θα πιάσει και δεν θα ακούγεται . Εκεί θέλεις τουλάχιστον 10''.
 

vageliskokos

Established Member
14 August 2009
188
Σε 25 τ.μ. θα βάλεις αυτο το κουτάκι ? Αυτό έχει 6,5'' γουφεράκι. Δεν υπάρχει λόγος, μην το βάλεις καθόλου, τσάμπα χώρο θα πιάσει και δεν θα ακούγεται . Εκεί θέλεις τουλάχιστον 10''.

Φίλε Toliskot, κι εγώ του club είμαι... Όχι 10"... 12" Earth γαιδούρι θα ήθελα!

Όμως όπως είπα, στο ισόγειο (ο χώρος για τον οποίο μιλάμε) δε θα κάνω συμβιβιβασμό στην αισθητική. Πρέπει να βάλω μόνο ότι χωράει σε αυτό το σημείο (συμφωνία κυρίων με τη σύζυγο, ώστε να πάρω το υπόγειο και να το κάνω ότι θέλω).

Σίγουρα πάντως το "γουφεράκι" είναι καλύτερο από το τίποτα. Το 90% της χρήσης αυτού του συστήματος θα είναι για να ακούω χαμηλά μουσική στο background μιας συζήτησης στο σαλόνι. Άρα θέλω κάτι που να μου δίνει λίγο μπάσο στις χαμηλές εντάσεις. Το άλλο 10% θα είναι να ακούω τον ήχο της tv καλύτερο από αυτό που βγάζει μια απλή 32άρα LED TV (τέτοια θα μπει στο χώρο) π.χ. για να βλέπω/ακούω την αναμετάδοση κάποιου αγώνα...

Το μόνο που με ανησυχεί είναι ότι παραστριμώχνω το sub και μπορεί να τρίζει την ώρα που θα κουνιούνται και οι 3 οδηγοί των 6.5"...

Στη χειρότερη, τις λίγες φορές που θα το ακούω τόσο δυνατά, θα το κατεβάζω από το ράφι στο πάτωμα (το ράφι είναι σε ύψος 30 εκ. από το πάτωμα)...
 

achillesgk

AVClub Addicted Member
19 September 2009
1,580
Το μεσαίο ηχείο σκέφτηκες που θα το βάλεις; Και αν το θέλεις κυρίως για μουσική μήπως πρέπει να πας σε σύστημα 2.1;
 

vageliskokos

Established Member
14 August 2009
188
Το μεσαίο ηχείο θα μπεί πάνω από την TV (το τζάκι θα είναι ενεργειακό με κλειστό τζάμι, το έχω ψάξει και από άλλους που έχουν τέτοια υλοποίηση - No prob από ζέστη αν κάνεις σωστή δουλειά στις γυψο-μονώσεις)

Σωστή η σκέψη για το 2.1. Αλλά αφού έχω περάσει καλώδια στους τοίχους και για τα SL - SR, λέω να βάλω 5.1 να πάει στα κομμάτια. Πάντως θα το σκεφτώ και το ενδεχόμενο 2.1... Thnx!

Μια άλλη σκέψη που έχω για το sub, είναι να μπει In-Wall στην κάτω κάτω γυψοσανίδα (αυτή που φαίνεται σαν βάση κάτω από το τζάκι και φτάνει μέχρι τον αριστερό τοίχο). Δεν ξέρω όμως αν η γυψοσανίδα θα τρίζει (αν και πάλι η ποιότητα της δουλειάς στην εγκατάσταση/στηρίγματα της γυψοσανίδας παίζει μεγάλο ρόλο). Η γυψο-βάση αυτή έχει βάθος 30εκ, ύψος 30εκ και πλάτος μπόλικο (περνάει κάτω από το τζάκι).

Καμιά ιδέα/πρόταση για in-wall sub; Κατά προτίμηση ενεργό ώστε να μη χρειάζομαι άλλο ενισχυτή να οδηγεί το sub και να μείνω με έναν από αυτούς που αναφέρω παραπάνω...

Κάτι που να προσέξω σε μία τέτοια λύση;
 

vageliskokos

Established Member
14 August 2009
188
Επειδή η αρχική εικόνα μπερδεύει λίγο, ανεβάζω την ενημερωμένη (η γυψοσανίδα είναι υπό κατασκευή, οπότε είμαι ακόμη ευέλικτος)

tzaki2.jpg

Η θέση του In-Wall σαμπ φαίνεται κάτω αριστερά...
 
Last edited:

mbthemis

New member
23 April 2012
37
μερικές συμβουλές μιας και πρόσφατα έκανα κατασκευή ενεργειακού τζακιού και εγώ...

Οι γυψοσανίδες που θα βάλεις να είναι πυρίμαχες και από τι καλλές (συνήθως έχουν κόκκινο ροζ χρώμα όταν στην φέρουν για να το διακρίνεις.)
Να βάλεις πυρίμαχη σε όλη την κατασκευή μιας και η θερμότητα θα μεταδίδεται και από τα σίδερα (οδηγούς) όπου στηρίζεται η γυψοσανίδα.
επιπρόσθετα ο πετροβάμβακας να είναι με κάλυψη αλουμινίου από την μια πλευρά οπωσ´δήποτε ενώ καλό θα είναι να αγοράσεις εξτρά αλουμινοταινία και να κλείσεις καθε μικρή τρύπα που ενδεχομένως δημιουργηθεί.

Τέλος τα καλώδια που θα περάσεις καλό θα είναι να τα περάσεις μέσα σε πλαστικό σωλήνα ηλεκτρολόγου (τους εύκαμπτους) και φυσικά πίσω από την μόνωση του πετροβάμβακα...

επίσης αν θα βάλεις το sub κάπου κάτω άφησε και μια μπρίζα αναμονή σε εκείνο το σημείο
 

vageliskokos

Established Member
14 August 2009
188
Φίλε Mbthemis ευχαριστώ για τις πολύ χρήσιμες συμβουλές.

Χρησιμοποίησες συγκεκριμένης μάρκας γυψοσανίδες;

Υπάρχουν διάφορα πάχη στα φύλλα του πετροβάμβακα; Αν ναι, πόσο να βάλω; Τέλος, η μεριά του πετροβάμβακα που θα έχει το φύλλο αλουμινίου ακουμπάει στη γυψοσανίδα ή το ανάποδο;

Ευχαριστώ
 
Last edited:

stelios67

Established Member
4 June 2011
296
Η πλευρα με το αλουμινιο πρεπει να "κοιταει" προς τον εσωτερικο χωρο του τζακιου, δηλαδη θα ακουμπαει η πλευρα του πετροβαμβακα στη γυψοσανιδα. Το παχος πρεπει να ειναι το λιγοτερο 5 cm. Ιδανικα 8-10 cm. Επειδη δυσκολα θα βρεις τετοιο παχος μονοκοματο μπορεις να βαλεις δυο στρωσεις. Σε αυτη τη περιπτωση οι αρμοι της πρωτης στρωσης να μη συμπιπτουν με τους αρμους της δευτερης.
 

stelios67

Established Member
4 June 2011
296
Παντα με φοβιζε η in-wall τοποθετηση ενος sub γιατι αν δε σου κατσει η θεση δεν εχεις ευελιξια να πειραματιστεις και το sub ως γνωστον θελει πειραματα.