ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Pan Kai

New member
26 February 2013
24
Καλησπέρα στην παρέα και καλώς σας βρήκα!
Βρίσκομαι σε αναζήτηση νέας συσκευής και θα επιθυμούσα την αρωγή / συμβουλή σας.
Σας παραθέτω τί περίπου ψάχνω (μέσα στ' άλλα), ούτως ώστε να διευκολύνω το έργο σας:

- Τεχνολογία 3D (προτιμείται active... θεωρώ το passive "φτηνιάρικο" και φοβάμαι ότι μπορεί να προκαλέσει -με τον καιρό- βλάβες στην όρασή μου)
- Τουλάχιστον 2 USB θύρες (μία στο πλάϊ)
- Εγγραφή τηλεοπτικού προγράμματος σε αποθηκευτικό μέσο ("στικάκι", "σκληρό")
- Internet access (Smart TV)
- Δύο τουλάχιστον HDMI θύρες (μία στά πλαϊνά)
- Υποστήριξη ("διάβασμα") αρχείων .mpeg / .mpeg2 και .avi
- Λειτουργία PIP (Picture In Picture - Εικόνα σε Εικόνα)
- Δυνατότητα χειρισμού της μέσω tablet PC ή/και smartphone και εφαρμογής iOS
- Βάση που "γυρνάει"
- Φιλικό στον χρήστη manual, καλάισθητο menu, εργονομικό τηλεκοντρόλ

Προβλεπόμενη χρήση
50% videogames (μέσω PS3 και προσεχώς PS4) - δηλ. περίπου 7-8 ώρες ημερησίως
30% παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων (DVB-T) - δηλ. περίπου 5-6 ώρες ημερησίως
20% παρακολούθηση ταινίας από εξωτερική αποθηκευτική πηγή (USB) δηλ. περίπου 3-4 ώρες ημερησίως
(Άλλες δραστηριότητες - όπως net surfing, dvd / blu ray movies, music / photos, κλπ. - δεν θα υφίστανται σε καθημερινή βάση).

'Αλλες πληροφορίες
Προβλεπόμενη απόσταση από την συσκευή (χώρος τηλεθέασης): 2.0m
Φωτισμός χώρου: Επαρκής

Διαθέσιμο ποσό: έως 800 ευρώ

Τί ζητάω:
α) Την μεγαλύτερη σε μέγεθος (Μotto μου - δανεισμένο από το "ωραίο" φύλο: "Οι τηλεοράσεις είναι σαν τα αντρικά μόρια... Όσο μεγαλύτερες, τόσο καλύτερες"!),
β) Την φτηνότερη σε κόστος (διανύουμε την περίοδο των "ισχνών αγελάδων", κι ένας Θεός ξέρει πόσο θα κρατήσει) και
γ) Την καλύτερη που μπορώ ν' αποκτήσω σύμφωνα με τα παραπάνω 2 κριτήρια!

Σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων

Pan Kai
 

Pan Kai

New member
26 February 2013
24
Κάποιες φορές, τις ξεπερνάω κιόλας! (Είμαι χωρίς δουλειά, βλέπεις, οπότε, καταλαβαίνεις... Δεν έχω τί άλλο να κάνω! Ένιγουέϊ...)
Χμμμ... Δε βλέπω να μου προτείνεις καμμια Sony - και είναι η μόνη μάρκα που έχω "δουλέψει" μέχρι σήμερα. Μάλλον θα είναι κομματάκι ακριβούτσικες, έ; Πάντως, μου έχουν βγει "σκυλιά" - αυτό να λέγεται!
Οι δύο Samsung που αναφέρεις μου κάνουν περισσότερο "κλικ"... Η Panasonic που μου προτείνεις δεν ξεφεύγει (κατά πολύ) από το βαλάντιο;
Η αλήθεια είναι πως επειδή θέλω και το 3D μου, θα πρέπει να καταφύγω στη μεγαλύτερη δυνατή... σωστά;
Οπότε, πιστεύω πως ανάμεσα σε μια 42άρα Panasonic και μια 46άρα Samsung, καλό θα ήταν να προτιμήσω τη δεύτερη, μάλλον... Τί λκες κι εσύ;
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου!!!

Pan Kai

Edit:
Γουάου! (Τώρα το είσα...) 47άρα σε τέτοια τιμή;;;
Έχω την εντύπωση, όμως, ότι οι Panasonic αξίζουν περισσότερο στις plasma... Είμαι λάθος;
Και πάλι θενκς!!!
 
Last edited:

Michalis3

Supreme Member
25 February 2011
8,020
Για 46" Sony θα πρέπει να ανεβάσεις το budget τουλάχιστον 100 ευρώ. Απλά να έχεις υπόψιν ότι πολύ πιθανό να χρειαστείς στην πορεία και ένα εξωτερικό player όποια τηλεόραση και αν επιλέξεις.
 

Pan Kai

New member
26 February 2013
24
Στο θέμα του player είμαι (σχετικά) βολικός... Για να καταλάβεις, αυτή τη στιγμή, "βολεύομαι" με .avi αρχεία που έχουν ενσωματωμένους υπότιτλους... Εάν δεν έχουν ή είναι άλλου format, τα μετατρέπω σε .avi, κοτσάρω και τους υπότιτλους και τα παίζω από το στικάκι... Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, και 3D ταινία να βλέπω με 2D υπότιτλους, ή απλές ταινίες .mkv σε ποιότητα dvd, ευχαριστώ θα λέω!
 

Geothing

Established Member
29 March 2012
199
Καλησπέρα, ειλικρινά είναι κρίμα στην καινούργια σου tv να συνεχισεις με avi αρχεία! Να θυμίσω ότι η et5 είναι passive και όχι active 3d που προτιμας.
 

Pan Kai

New member
26 February 2013
24
Μα... εννοείται ότι θα προσπαθήσω να εκμεταλλευτώ στο έπακρο το νέο μου απόκτημα! Απλά, έτσι έχω συνηθίσει έως τώρα, με την τηλεόραση που έχω. (Πιστεύω, όμως, ότι γρήγορα θα ξε-συνηθίσω... χι-χι-χι!)
Ναι... δυστυχώς... για την Panasonic, λέω. Είδα ότι έχει passive 3D. Να σας πω την αλήθεια, δεν έχω δει ακόμα καμμιά τηλεόραση, για να δω τη διαφορά τους. Δεν έχω κάνει κάποιο test drive για να δω ποια μου "πάει" καλύτερα στο μάτι. Η προτίμηση που δείχνω στο active 3D έγκειται από το γεγονός ότι ποτέ δεν βολεύτηκα τα χάρτινα, "ψεύτικα", της "πλάκας" γυαλιά που έβαζαν κάποτε στα περιοδικά για να δούμε κάποιες εικόνες τρισδιάστατες. Γι αυτό και κλίνω προς την άλλη πλευρά, όπου η ποιότητά τους είναι - σαφώς - καλύτερη. Και σκέφτομαι με το φτωχό μου μυαλουδάκι: "Καλύτερα γυαλιά, άρα καλύτερο 3D..." (Εντάξει... ξέρω ότι κανονικά θα πρέπει να τεστάρω και τα δύο είδη για να δω πιο μου ανταποκρίνεται καλύτερα - πράγμα το οποίο θα κάνω!)
Οπότε, όπως καταλαβαίνω, η Samsung UE46ES6100 είναι, μάλλον, μονόδρομος, σωστά;
A! Να ρωτήσω και κανα-δυο ακόμη πραγματάκια; (Τώρα που πήρα φόρα, ποιός με σταματά! Χα χα χα!)
1) Επειδή δε με "παίρνει" ο χώρος να βάλω home cinema, υπάρχει καμμιά πρόταση για τηλεόραση με καλή ποιότητα και απόδοση ήχου; (Να περνάει το κλασσικό, πλέον, όριο των 10 Watt...)
2) Έχω μια ταινία στον υπολογιστή μου που είναι "καθαρά" 3D... Όχι μόνο κάποια αποσπάσματα, δηλαδή... Εννοώ, δεν μπορείς να διακρίνεις τίποτα αν δεν φοράς γυαλιά. Είναι αρκετή αυτή για να τεστάρω τη νέα τηλεόρασή μου; Κι αν όχι, πάνω σε τί θα πρέπει να τη δοκιμάσω; Τί θα ήταν καλό να έχω μαζί μου;

Σας ευχαριστώ - και πάλι - θερμά!
 

Michalis3

Supreme Member
25 February 2011
8,020
Μην ψάχνεις για αξιπρεπή ήχο στις σημερινές τηλεοράσεις. Ίσως μια ηχόμπαρα θα μπορούσε να σε βολέψει εφόσον έχεις περιορισμένο χώρο. Όσο για το 3D, εγώ θεωρώ το passive καλύτερο. Κάνε όμως και μια δοκιμή σε κάποιο κατάστημα για να δεις κατά πόσον σε ικανοποιεί. Επίσης, αν καταφέρεις και δεις τηλεοπτικό ή χαμηλής ανάλυσης υλικό στις τηλεοράσεις θα ήταν καλή δοκιμή.
 

Geothing

Established Member
29 March 2012
199
Θα συμφωνήσω με τον Michalis3, αν θες ήχο τότε η ηχομπαρα ή κάποια εξτρα ηχεία είναι μονοδρομος. Τωρα, ως προς το 3d, δεν έχει καμία σχέση με τα μπλε κοκκινα γυαλια των περιοδικών. Το καλύτερο είναι να πας σε ένα καταστημα και να δοκιμάσεις τι σου αρέσει περισσότερο. Στη δοκιμή σου στο 3d προσπάθησε να δεις τουλάχιστον ένα δεκαλεπτο για να καταλάβεις και το πόσο μπορείς να ανεχτείς την active τεχνολογία καθώς σε κάποιους, όπως εμένα , οι αντοχες είναι περιορισμένες.
 

Pan Kai

New member
26 February 2013
24
Σε ευχαριστώ πολύ φίλτατε! Ήσουν πολύ κατατοπιστικός και εξυπηρετικός! Νά'σαι καλά! :2thumb22sup:

(Το παραπάνω ισχύει και για τους δυο σας, έτσι παίδες;... Σας ευχαριστώ! Είσαταν υπέροχοι και με βοηθήσατε πάρα πολύ!!!)
 
Last edited: