Πανοραμικές φωτογραφίες - Panoramic photo

tiniakos

AVClub Fanatic
7 August 2007
16,146
Τήνος / Ελλάς
Απάντηση: Πανόραμα (μηχανές, τεχνική και λήψεις)

Πολύ καλή , μακάρι να έλειπαν οι άσχημες και άχρηστες ανεμογεννήτριες.
 

timaios

AVClub Addicted Member
16 November 2009
1,363
Re: Πανόραμα (μηχανές, τεχνική και λήψεις)

Πάνο έξαιρετικό πανόραμα,μέ έντυπωσιάζει ή άπόδοση τού φακού πού παρότι σχετικά χωρίς ίδιαίτερες συστάσεις άπό τούς διάφορους κριτικούς άποδίδει πολύ καλά πού τόν σκεφτομαι γιά άγορά σύντομα.Πάντως δέν περιμένω νά έχει τήν ίδια άπόδοση μέ τήν d750 καί λόγω 24mp σίγουρα δέν θά έχει τόση λεπτομέρεια στό γράψιμο.
 

panos_adgr

Supreme Member
24 October 2007
4,573
Πειραιάς
Re: Πανόραμα (μηχανές, τεχνική και λήψεις)

Την καλημέρα μου σε όλους!

Κατ' αρχήν χαίρομαι απίστευτα για τα σχόλιά σας τα οποία μου δίνουν ιδιαίτερη χαρά!!!
Σας ευχαριστώ πολύ!!!

Το παραπάνω πανόραμα είναι προϊόν 26 λήψεων! Πρώτη φορά το επιχειρώ.

Είναι δύο γωνίες λήψεις.
Η αριστερή πλευρά είναι Stack 17 αρχείων των 15'' και η δεξιά πλευρά είναι stack 9 λήψεων των 15''. Πρώτα έκανα τα stack και πήρα μία δεξιά εικόνα και μία αριστερή και τις έκανα πανόραμα. Η ασπρόμαυρη εκδοχή πιστέψτε με δίνει άλλη ένταση στην εικόνα που το χρώμα στερεί.

Η ανησυχία μου κατά της λήψεις ήταν μη 'χάσω' τους έλικες από τις ανεμογενήτριες καθώς είχε αέρα και γύριζαν γρήγορα. Όμως η γωνία τους (προφίλ) βοήθησε στο να 'γράψουν όμορφα'.

Τις επόμενες ώρες και ημέρες θα ακολουθήσει ανέβασμα στο Flickr και στην συνέχεια εδώ από με εικόνες από την τελευταία επίσκεψη στον Κιθαιρώνα από το εσωτερικό κτιρίων. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις εικόνες τις τελευταίας μου επίσκεψης.

Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας που μου δίνουν ιδιαίτερη χαρά και κίνητρο αυτοβελτίωσης.

Όσο για τον φακό ναι είναι και αρκετά οξύς αλλά όχι αρκετός για την D850. Κάνω λίγο ακόμα υπομονή με τα οικονομικά για να περάσω στον Tamron 15-30 G2 με τον οποίο πιστεύω ότι θα βοηθηθώ πολύ ιδιαίτερα από το εστιακό εύρος. O nikkor 24-85 VR δεν είναι κακός φακός. Υποφέρει μεν από έντονες παραμορφώσεις και χρωματικές εκτροπές αλλά διορθώνονται εύκολα και χωρίς κόπο στο Photoshop.