Περιοδικό "Digital TV info": Τεύχη 2012

Serafeim Karakostas

AVClub Fanatic
8 August 2007
10,159
Άρτα
Απάντηση: Περιοδικό "Digital TV info" Τεύχη 2012

Δεν παρακολουθώ τόσο την ιστοσελίδα όσο το forum σας. Σήμερα, όπως ξεφύλλιζα και πάλι το περιοδικό, το αντιλήφθηκα. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος για τη χρονική στιγμή και δεν καταλαβαίνω γιατί το αναφέρεις. Το συγκεκριμένο τεύχος το αγόρασα (αν και θεωρώ υψηλή την τιμή) λόγω της ενδιαφέρουσας ύλης του. Πολλά μπράβο στους συντάκτες και respect @ malakudi. Δε μου αρέσουν οι linuxατοι αλλά η παρουσίαση του ultimo ήταν φοβερή!
 

Arno

AVClub Enthusiast
2 July 2007
1,057
ΑΘΗΝΑ
Re: Περιοδικό "Digital TV info" Τεύχη 2012

Σε ευχαριστούμε πολύ φίλε Σεραφείμ! Ελπίζω να σου αρέσει και το καινούργιο!
 

kblachos

Μέλος Σωματείου
18 February 2009
17,134
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Re: Το Digital TV Μαρτίου στα περίπτερα!

Κάτσε να το βρούμε πρώτα..... :p

Σε 2 μεγάλα περίπτερα που αγοράζω συνήθως σε Χαλάνδρι και Ν. Ηράκλειο, δεν υπήρχε ακόμη.......
 

GEORGE M.

Supreme Member
3 April 2009
4,205
ΧΑΝΙΑ - ΚΡΗΤΗ
Απάντηση: Re: Το Digital TV Μαρτίου στα περίπτερα!

Τον προηγούμενο μήνα δεν το βρήκα στο mini market της γειτονιάς μου. Πάω ξανά την επόμενη μέρα και δεν το βρήκα πάλι. Πήγα επιτόπου σε κεντρικό μαγαζί και μου είπε ο καταστηματάρχης ότι το περιοδικό το είχε είδη μια μέρα στο κατάστημά του..
Μήπως δεν προλαβαίνουν να τα μοιράσουν όλα σε μια μέρα;;; (παίζει και αυτό).
 

Arno

AVClub Enthusiast
2 July 2007
1,057
ΑΘΗΝΑ
Re: Το Digital TV Μαρτίου στα περίπτερα!

Γιώργο στα Χανιά, το περιοδικό βγαίνει από Παρασκευή Μεσημέρι το νωρίτερο, μέχρι Σάββατο μεσημέρι το αργότερο (αυτά όταν στην Αθήνα κυκλοφορεί Πέμπτη).
Ναι παίζει να μην προλαβαίνουν να τα μοιράσουν όλα σε μια μέρα. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από την διάθεση και εργατικότητα του κάθε ανθρώπου που κάνει την διακίνηση (άλλοι αφήνουν να μαζευτούν 2-3 περιοδικά και να τα μοιράσουν όλα μαζί στα περίπτερα και άλλοι τα δίνουν ένα - ένα).
Στο Ρέθυμνο ας πούμε, πάει Σάββατο γιατί παίρνει από Χανιά, ενώ Ηράκλειο πάει την ίδια μέρα με τα Χανιά.

Αυτά από όσα ξέρω από Κρήτη.
 

kten

Established Member
20 April 2008
287
Re: Το Digital TV Μαρτίου στα περίπτερα!

Για ακόμα έναν μήνα το περιοδικό έφτασε στην ώρα του. Ευχαριστώ.
Το άρθρο για τους live υπότιτλούς είναι πολύ καλό και μου ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή.
 

eolos68

Established Member
28 May 2009
136
Re: Απάντηση: Περιοδικό "Digital TV info" Τεύχη 2012

Στην Κύπρο το περιοδικό πουλιέται κοντά στα 8 euro (όσο κοστίζει ένας τόμος της britannica).
Αν και η τιμή είναι εξωφρενική χαλάλι αφού γραφει ο malakoudi.
@ malakudi... Hats off!
 

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927
Re: Περιοδικό "Digital TV info" Τεύχη 2012

Ευχαριστώ όλους τους φίλους για τα καλά τους λόγια.
 

kblachos

Μέλος Σωματείου
18 February 2009
17,134
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Re: Το Digital TV Μαρτίου στα περίπτερα!

Να ευχαριστήσω και από εδώ εκ μέρους της Δ.Ο. του forum τον κύριο Αργύρη Νομικό για τα δώρα (2 επίγειοι ψηφιακοί δέκτες & 2 ετήσιες συνδρομές του περιοδικού) που προσέφερε για την κλήρωση της ετήσιας κοπής της πίτας του avclub.

Εύχομαι υγεία σε όλους τους συντελεστές του περιοδικού, και επιτυχίες για το 2012!
 

davinci

AVClub Addicted Member
21 November 2007
2,232
αλιμος
Απάντηση: Re: Το Digital TV Μαρτίου στα περίπτερα!

Μια κλεφτή ματιά στα περιεχόμενα του περιοδικού ...

Nova εναντίον OTE TV
Τα υπέρ και τα κατά της κάθε πλατφόρμας


NOVAvsOTE%20TV.jpg


Δέκα χρόνια μετά τον Alpha Digital και εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα αποκτήσαμε κι εμείς δεύτερο ψηφιακό δορυφορικό πακέτο. Έτσι έχουμε πλέον δύο επιλογές συνδρομητικής TV, τη Nova και τον ΟΤΕ. Αφού αφήσαμε ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να κατασταλάξουν τα πράγματα από μεριάς ΟΤΕ TV, θεωρούμε ότι πλέον έφτασε η ώρα για ένα «συγκριτικό» ανάμεσα στις δύο πλατφόρμες, το οποίο πιστεύουμε ότι θα αναδείξει τα υπέρ και κατά της κάθε πλατφόρμας, ώστε όσοι ενδιαφέρεστε να συνάψετε συνδρομή να έχετε όλα τα δεδομένα στη διάθεσή σας.



DDamir Subtitle Player
Live υπότιτλοι στα ξενόγλωσσα κανάλια


DDamir%20Subtitle%20Player.jpg


Τα δορυφορικά κανάλια είναι χιλιάδες, αρκετά από αυτά ελεύθερα. Δυστυχώς για τους περισσότερους η παρακολούθηση κάποιας κινηματογραφικής ταινίας ή τηλεοπτικής σειράς είναι αδύνατη, αφού δεν είναι δυνατόν να έχουμε ελληνικούς υπότιτλους στα ξένα κανάλια. Ή μήπως είναι;



Ψηφιακή μετάβαση στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή του Πατραϊκού κόλπου

ACHAIA_DIGEA.jpg


Με επιτυχία ξεκίνησε την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012, η ψηφιακή εκπομπή από το κέντρο εκπομπής «Αρόη». Το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής στην Πάτρα, λειτουργεί συμπληρωματικά στα κέντρα των «Ακαρνανικών» και του «Ξυλόκαστρου», τα οποία ήδη εκπέμπουν ψηφιακά. Περίπου 280.000 κάτοικοι των πόλεων της Πάτρας, του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου, καθώς και των παραλίων του νότιου τμήματος του νομού Αιτωλοακαρνανίας, μεγάλου τμήματος του νομού Αχαΐας και των βορειοδυτικών παραλίων του νομού Ηλείας, έχουν πλέον πρόσβαση στη νέα ψηφιακή μετάδοση των τηλεοπτικών προγραμμάτων.


Πακέτα Καναλιών Multistream (MIS)
Τι είναι και πως λαμβάνονται


Multistream.jpg


Λίγα χρόνια μετά την επιτυχημένη έναρξη των ψηφιακών δορυφορικών εκπομπών με βάση το πρότυπο DVB-S, ξεκίνησε η έρευνα για αποδοτικότερους και φθηνότερους τρόπους μετάδοσης. Αρχικά η έρευνα εστιάστηκε στα σχήματα ψηφιακής διαμόρφωσης Turbo Codes και 8PSK, από τα οποία προήλθε τελικά το νέο ανοιχτό πρότυπο ψηφιακής δορυφορικής εκπομπής δεύτερης γενιάς DVB-S2. Με το προηγούμενο πρότυπο DVB-S θα ήταν αδύνατο να διατηρηθεί η κερδοφόρα οικονομική εκμετάλλευση των δορυφορικών εκπομπών HDTV, που σιγά-σιγά έκαναν δοκιμαστικά την εμφάνιση τους τα πρώτα χρόνια της προηγούμενης δεκαετίας. Έτσι, η σχεδίαση του DVB-S2 είχε αρχικά στόχο τη βελτίωση κατά 30% της χωρητικότητας μετάδοσης σε σχέση με το DVB-S, αλλά και την εύκολη και οικονομική υλοποίηση, ώστε να διατηρηθεί το κόστος στα ίδια επίπεδα με το DVB-S και να είναι βιώσιμη και κερδοφόρα η οικονομική εκμετάλλευση της HDTV. Όμως η σχεδίαση του DVB-S2 δεν περιορίστηκε στην εξυπηρέτηση των τηλεοπτικών εκπομπών HDTV, αλλά προχώρησε στην υιοθέτηση ενός πακέτου προχωρημένων χαρακτηριστικών για άλλες υπηρεσίες όπως: το δορυφορικό internet, η μετάδοση δεδομένων και η διανομή βίντεο. Ιδιαιτέρως σημαντικά χαρακτηριστικά μπορούν να θεωρηθούν οι μέθοδοι εκπομπής ACM/VCM και MIS.


Συνέντευξη από τον Γιώργο Φουλίδη (Georgeflu)

anoigma.jpg


Μέσα στο καταχείμωνο και με μηδέν βαθμούς κελσίου εμείς αναζητούσαμε τον Γιώργο για να δώσει συνέντευξη στο περιοδικό και αυτός ήταν στη σκεπή του σπιτιού του για να προσθέσει ένα ακόμη LNB στο Wave Frontier κάτοπτρό του, ώστε να λαμβάνει και το πακέτο της Digea στις 33E. Όταν τελικά κατέβηκε… η συνέντευξη που έδωσε, μας αποζημίωσε με το παραπάνω!


Και πολλά πολλά θέματα ακόμη ...
 

Arno

AVClub Enthusiast
2 July 2007
1,057
ΑΘΗΝΑ
Re: Το Digital TV Μαρτίου στα περίπτερα!

[/QUOTE]Εύχομαι υγεία σε όλους τους συντελεστές του περιοδικού, και επιτυχίες για το 2012![/QUOTE]

Κώστα σε ευχαριστούμε πάρα πολύ! Απλά για λόγους δικαιοσύνης να αναφέρω ότι τα δώρα δοθήκαν από το περιοδικό Digital TV (δηλαδή από όλο το team) και όχι μόνο από εμένα.
Εύχομαι και εγώ κάθε επιτυχία σε σένα και στο AV Club

ΥΓ και να συνεχίσεις να μας ανέχεσαι:BDGBGDB55:
 

davinci

AVClub Addicted Member
21 November 2007
2,232
αλιμος
Το Digital TV Απριλίου στα περίπτερα!‏

DigitalTV_43.jpg



Το Digital TV στα περίπτερα

Με πολλά τεστ, πλούσια ύλη, αλλά και με δωρεάν ένθετο το περιοδικό Security Report, κυκλοφορεί στα περίπτερα το νέο τεύχος του Digital TV info. Αναμφισβήτητα αυτό το μήνα την παράσταση κλέβει το Μέγα συγκριτικό δεκτών με Web Browser. Για το σκοπό αυτό συγκεντρώσαμε στο εργαστήριο μας 13 δέκτες που υποστηρίζουν Web υπηρεσίες και ο Π. Μαλακούδης ανέλαβε… να βάλει τον καθένα στη θέση που του αξίζει! Οι εραστές των δορυφορικών λήψεων, αυτό το μήνα μπορούν να ενημερωθούν για λήψεις στην Αθήνα της δύσκολης δέσμης fixed του Eutelsat 28A, μέσα από το Fiber Glass 1,20m κάτοπτρο της Prodelin. Η συνέχεια ανήκει στους φίλους των δορυφορικών λήψεων σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, αφού αυτό το μήνα σας παρουσιάζουμε σε αποκλειστικότητα την νέα κάρτα Skystar 2 eXpress HD, που αποτελεί την πρώτη κάρτα της Technisat, που διαθέτει δίαυλο PCI-Express. H πολύ δημοφιλής στήλη των αναγνωστών, αυτό το μήνα έχει μια ιδιαιτερότητα, αφού o γνωστός ιταλός DXer, P. Grandicelli (Paul68), δέχθηκε να μιλήσει για τον εξοπλισμό του (5μετρο κάτοπτρο), στους έλληνες αναγνώστες του περιοδικού. Όσο αφορά την υπόλοιπη ύλη του περιοδικού, ο Γιάννης Φίλιππος Δημητριάδης δοκιμάζει την υπηρεσία TNT Sat, ενώ ο Π. Μαλακούδης ξεσκονίζει στην κυριολεξία τον νέο και πανίσχυρο δέκτη Xtrend 9200, αλλά και τις δυνατότητες του επίγειου tuner του VU+ Ultimo. Προχωρώντας σε πιο επαγγελματικά προϊόντα, αυτό το μήνα είχαμε την τύχη να φτάσει στα χέρια μας το μοναδικό κομμάτι Mac Home της Ikusi που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για έναν νέο ψηφιακό DVB-T διαμορφωτή, που μετατρέπει ένα τηλεοπτικό σήμα AV σε σήμα επίγειας ψηφιακής TV για διαμοιρασμό στο καλωδιακό δίκτυο RF, με άριστα αποτελέσματα. Φυσικά, μην παραλείψετε να ανατρέξετε στις μόνιμες στήλες που θα βρείτε ενημέρωση για το νέο patch level στις κάρτες Nova (Scrambling), για την μετάβαση της Digea στην Κρήτη και την επικείμενη εκπομπή της ΕΡΤ στον Eutelsat 33A (Channel News), για την προσθήκη 3 νέων HD καναλιών στο πακέτο του ΟΤΕ TV (HD News), για την δημιουργία του νέου καναλιού Novasports 2 HD (Sport News), για την HD λήψη της Metropolitan Opera New York (Music News), καθώς και τις εξελίξεις που φέρνει το Μνημόνιο 2 στην επίγεια ψηφιακή μετάβαση (Μεταβατικά).
Όσο αφορά το ένθετο περιοδικό Security Report αυτό το μήνα μπορείτε να διαβάσετε ένα μεγάλο αφιέρωμα – τεστ, 5 μοναδικών και κορυφαίων στον τομέα τους IP καμερών. Η σειρά IP καμερών Avigilon HD, αποτελεί την κορυφαία πρόταση για ανίχνευση υπόπτων σε πολυπληθείς χώρους, ενώ η LG LSW901, ξεπερνά τον εαυτό της και είναι κάτι περισσότερο από μία απλή IP κάμερα, με τις πολλές και διαφορετικές ψηφιακές λειτουργίες που προσφέρει. Στο ίδιο επίπεδο κυμαίνεται και η κορυφαία Samsung SNV-5010, με υποστήριξη HD στα 720p, ενώ η Anga IP CAM, είναι μια IP Camera gadget, με δυνατότητα επικοινωνίας με το δίκτυο και μέσω Wi-Fi. Το τεστ των ιδιαίτερων IP καμερών ολοκληρώνεται με την Duevi EzyMegaCAM-360S μια πανοραμική 360 μοιρών IP κάμερα, με ενσωματωμένο DVR. Φυσικά, στο ίδιο τεύχος μπορείτε να διαβάσετε και πολλά ακόμη τεστ σε DVR (icatch, Hunt), αλλά και ένα τεχνικό θέμα για το πώς θα επιλέξετε φακό για την κάμερά σας, ανάλογα με τον χώρο που έχετε να καλύψετε.
Για άλλο ένα μήνα η Libra Press σας προσφέρει δύο τεχνικώς καταρτισμένα και άκρως ενημερωμένα περιοδικά, στην τιμή του ενός!
Για αυτό μείνετε… σε τροχιά!

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΥΧΟΥΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ (Νο 43)

EDITORIAL

NEWS

HD NEWS

SCRAMBLING CORNER

SPORT+

ΜUSIC TV

ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΔΟΚΙΜΗ

TNT Sat
Η δορυφορική κάλυψη των Γάλλων που δε βλέπουν επίγεια ψηφιακή

Xtrend ET9200
Πλέον με επίσημη υποστήριξη HbbTV

Opticum HD X405p
Ισχυρότερος από ποτέ!

VU+ Ultimo plug and play tuner
Μετατρέψτε τον Vu+ σε δέκτη triple combo

Ferguson Ariva T65
Ένας δέκτης για… multimedia!

Golden Media T-BOX 8060 HD PVR
Επίγειος HD MPEG-4 και PVR

DM New Vision
Πολυμεσικός και ισχυρός

Ikusi MAC Home
Ο οικιακός A/V σε COFDM διαμορφωτής

H ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ
Συνέντευξη με τον P. Grandicelli (Paul68)

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΤΕΣΤ
Δέκτες με Web Browser
Δορυφορική TV και περιήγηση στο internet

PC & TV
SkyStar 2 eXpress HD
Η πρώτη δορυφορική κάρτα PCI-Express της TechniSat

ΛΗΨΕΙΣ
Prodelin 1.2m
Μετρήσεις και δοκιμές στην Fixed beam του Eurobird 1 – 28,2Ε

SAT&ZAP

ΠΙΝΑΚΕΣ
ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΠΑΝΤΑΣ KU
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ

ΚΟΥΠΟΝΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ – ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ

 
Last edited by a moderator:

Arno

AVClub Enthusiast
2 July 2007
1,057
ΑΘΗΝΑ
Re: Το Digital TV Απριλίου στα περίπτερα!‏

Καλησπέρα,
ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε κριτική όπως πάντα. Προσωπικά αυτό το μήνα, πιο πολύ μου άρεσαν Συγκριτικό και Φωνή Αναγνωστών. Αναμένουμε και τις δικές σας γνώμες.
 

davinci

AVClub Addicted Member
21 November 2007
2,232
αλιμος
Απάντηση: Re: Το Digital TV Απριλίου στα περίπτερα!‏

Μια κλεφτή ματιά στα ενδότερα ...

SkyStar 2 eXpress HD
Η πρώτη δορυφορική κάρτα PCI-Express της TechniSat

01%20%28b%29.jpg

Στα μέσα του 2011 η TechniSat, η γνωστή γερμανική εταιρεία παραγωγής καρτών DVB για υπολογιστές, δεκτών DVB και τηλεοράσεων LCD, παρουσίασε την πρώτη δορυφορική κάρτα DVB για δίαυλο PCI-Express. Πρόκειται για την SkyStar 2 eXpress HD.

Prodelin 1.2m
Μετρήσεις και δοκιμές στην Fixed beam του Eurobird 1 – 28,2Ε


collageprodelin.jpg

Δείτε πως τα πήγε στην fixed δέσμη του Eurobird!

Συνέντευξη με τον P. Grandicelli (Paul68)

anoigma.jpg


Xtrend ET9200
Πλέον με επίσημη υποστήριξη HbbTV


X-trend%20et9200-g.jpg

Ο ET9200 έρχεται να διαδεχθεί τον ET9000 προσφέροντας περισσότερη μνήμη flash, συμμόρφωση με τις επιταγές της Dream Multimedia για μη χρήση του ονόματος enigma 2 και μικρές διορθώσεις στο υλικό του δέκτη. Η πιο σημαντική νέα δυνατότητα είναι η επίσημη υποστήριξη του web browser Opera και εφαρμογών HbbTV. Αν και ο Opera μπορεί να τρέξει και στον ET9000, επίσημα υποστηρίζεται μόνο στους ET6000 και ET9200.

Opticum HD X405p
Ισχυρότερος από ποτέ!


front.jpg

Ο νέος δέκτης Opticum της οικογένειας Χ4 διαθέτει όλο το απαραίτητο πακέτο, αφού έρχεται με υποστήριξη 1080p, UCAS, emus, δικτυακές εφαρμογές, PVR και timeshift. Όλα τα παραπάνω ο δέκτης τα παρέχει σε πολύ καλή τιμή, αποτελώντας σίγουρα μια ιδιαίτερη πρόταση στο πεδίο του.

Μετατρέψτε τον VU+ Ultimo σε triple combo δέκτη
...με το επίγειο plug and play tuner


VU+_cttuner.jpg

Στην πρώτη παρουσίαση του κορυφαίου δέκτη της VU+ δεν είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το διπλό επίγειο και καλωδιακό (DVB-T, DVB-C) plug and play tuner, αφού δεν ήταν ακόμα διαθέσιμο. Το παραλάβαμε όμως αυτό το μήνα και αφού το δοκιμάσαμε στα εργαστήριά μας, σας το παρουσιάζουμε!

Και πολλά πολλά ακόμη!
 

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927
Re: Το Digital TV Απριλίου στα περίπτερα!‏

Τι feedhorn είναι αυτό στο LNB του πιάτου για τις 28.5; Είναι ειδικό feedhorn για το συγκεκριμένο πιάτο, είναι feedhorn για offset πιάτα γενικά, τι ακριβώς;
 

Arno

AVClub Enthusiast
2 July 2007
1,057
ΑΘΗΝΑ
Re: Το Digital TV Απριλίου στα περίπτερα!‏

Θα στα πει και ο Νίκος. Είναι για προστασία από σκόνη - βροχή.