Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
90,963
Εκεί ψηλά.....
Poster.jpg



Αυτα τα παραμυθακια μου αρεσουν για μια θεαση. Δεν ειναι για καλλιτεχνικη αποθεωση αλλα πολυ καλοφτιαγμενο.
 
  • Like
Reactions: leonkoum

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,825
Ελλαδα
ακομα και εσεις που λατρευετε τον καουμποι
τωρα θα παραδεχτητε οτι πρεπει να παει σπιτι
ουτε για τηλεταινια
cry cry macho
 

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,825
Ελλαδα
Πήγες και τον είδες όμως...... και ας μην τον αγαπάς.
σχεδον παντα τον βλεπω δεν μπορει να εχεις αποψη χωρις να δεις
μονο τα horror φιλμς δεν βλεπω με κουραζουν
και μ αρεσουν και αυτα που μου σερνετε και τα περισσοτερα απο μεσα σας
και το μαν οφ γκοντ δεν εχω δει ακομα ..
 

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

Super Moderator
Staff member
20 October 2007
17,767
Μεσευρώπη
ακομα και εσεις που λατρευετε τον καουμποι
τωρα θα παραδεχτητε οτι πρεπει να παει σπιτι
ουτε για τηλεταινια
cry cry macho
Όντως είναι κουρασμένος. Με τη βία, το μίσος, την κακία, τους σκοτωμούς, τον πόνο που προκαλούν οι άνθρωποι στους ανθρώπους. Γι αυτό και δε μπορεί πλέον να αποδώσει σωστά τους αρνητικούς χαρακτήρες. Μόλις εμφανίζονται στο πανί κάτι γίνεται και βγαίνουν εκτός μάχης, σα να μη θέλει να δείξει πλέον κακία, όχι να τη δείξει, ούτε καν να τη δει. Γι αυτό και το αποτέλεσμα είναι γλυκερό και επιεικώς μέτριο. Γιατί το φως για να αναδειχτεί θέλει και σκιά
 
  • Like
Reactions: Kosh

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
9,967
σχεδον παντα τον βλεπω δεν μπορει να εχεις αποψη χωρις να δεις
μονο τα horror φιλμς δεν βλεπω με κουραζουν
και μ αρεσουν και αυτα που μου σερνετε και τα περισσοτερα απο μεσα σας
και το μαν οφ γκοντ δεν εχω δει ακομα ..
Περίμενε να σου τα σύρω απ΄ έξω μου : είσαι τελείως π@παρας, άλλο που σε αγαπάμε γιατί είσαι ψυχούλα αλλά και ξέρουμε ότι γενικότερα τρολάρεις για την χαρά του τρολαρίσματος ...

Επίσης, ο Κλιντ είναι 1000 χρόνων... και που ασχολείται και έχει τα κουράγια, αξιοθαύμαστος είναι ! απορώ πως δεν το αντιλαμβάνεσαι ...
 

Cicadelic Ranger

AVClub Fanatic
16 December 2014
15,302
Ο Cow-boy ειναι μοναδικος πρωτα απ'οαλ γιατι ειναι Cowboy διασχιζντας δυο αιωνες και με την ιδια ευκαρια δυο χιλιετειες βαζοντας στα φωτα της ραμπας ολα τα κυρια θεματα της συγχρονης Δυτικης κοινωνιας.

Επισης οτι και να κανει, ακομα και αυτο που μπορει να θεωρηθει μετριοτητα (σε σχεση με το εργο του) ειναι απολυτα ενδιαφερον σ)ε σχεση με οποια ηλιθιοτητα ( βλεπε μπλοκμπαστερ με νεους "θεους" που κυριαρχουν το συμπαν) η οποια βαρεμαρα ( φιλμ ποιοτητας με φορητη καμερ απο τη Ρουμανια, το Τμπουκτου η καποια "ξεχασμενη τριτοκοσμοκη πλευρα της ευρωπης".

Ο Καουμποϋ οτι και να κανει δινει την μεγαλη εικονα και οχι την μικρη εικονα τη ***τρυπιδας του απαιτουμενου εχοντας αποψη.

O Θεος ας του χαριζει μερες. και να τον χαιρομαστε.

Τωρα αντιλαμβανομαι οτι εχω να γραψω στο νημα (ουσιαστικα ποια ταιναι που ειδαμε μας μαρκαρε σε κατι η για πρωτη φορα ειτε για μια νεα φορα) καπου απο τις διακοπες του νεου ετους.

Τελικα γιατι δεν ειδα πολλα φιλμς που με μαρκαραν. Μετριονται στα δαχτυλα του ενος χεριου (αντε αν εισαι εξαδακτυλος).

Ελπιζω να το κανω το ΣΒκυριακο.
 
  • Like
Reactions: protrudi and Kosh

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,825
Ελλαδα
Έλα βρε Στέλιο... Ο Γιώργος προφανώς γράφει με υπερβολή. Δεν είναι να τον πάρεις απ' τα μούτρα...
εχεις χαιρετισμους απο το βαφτιστηρι σου
 

Attachments

  • 242835353_10159704448233011_4814784652377505390_n.jpg
    242835353_10159704448233011_4814784652377505390_n.jpg
    50.3 KB · Views: 52

ihodemon

Supreme Member
4 April 2019
4,274
ΑΘΗΝΑ
In-The-Shadow-Of-The-Moon-Netflix-Movie.jpg

Προσεγμένη ταινία time travel σε Νόλαν style, με θέμα τη έρευνα δολοφονιών καθημερινών πολιτών,
απο μία μυστηριώδη ύπαρξη που εμφανίζεται σε χρονικές περιόδους.
Καλοί ηθοποιοί, δράση και ατμόσφαιρα συνθέτουν ένα μυστήριο που κρατάει τον θεατή,
μέχρι το επεξηγηματικό END, με ύπουλα όμως ερωτήματα..
In THE SHADOW OF THE MOON Trailer (2019) Netflix
 

Cicadelic Ranger

AVClub Fanatic
16 December 2014
15,302
Έλα βρε Στέλιο... Ο Γιώργος προφανώς γράφει με υπερβολή. Δεν είναι να τον πάρεις απ' τα μούτρα...

Ξερει ακομα και οτι δεν εχω δει κανενα φιλμ απο Ρουμανια.... Ασε εχει αποψη. Γραμμενη στο μαρμαρο. :LOL:
 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
20,735
ΑΘΗΝΑ
Malignant[2021]

MV5-BYTc0-NWIw-OTYt-Nz-Ew-Yi00-Ym-Uy-LTlm-YWYt-Yj-Ji-Zj-Rj-N2-Rj-Mj-Ax-Xk-Ey-Xk-Fqc-Gde-QXVy-MTEy-Mj-M2-NDc2-V1.jpg


https://www.imdb.com/title/tt3811906/?ref_=fn_al_tt_1

Εμπιστευομαι James Wan απο οταν εβγαλε το Saw το Dead Silence και επειτα Insidious/Conjuring ολα ενα και ενα. Στο Malignant μπορει να μην εχουμε κατι τρομερο οπως αυτα που ανεφερα ειδικα στο πρωτο μισο το παει αρκετα αργα και χτιζει οσα θα ακολουθησουν σαν horror ομως στεκεται παρα πολυ καλα. Την Wallis την πανε τετοιες ταινιες εχει κατι το psycho στο βλεμμα της. Πολυ ποιοτικη splateria γουσταρα καποιες σεκανς και πολυ δεμενο soundtrack. Στο τελευταιο μισαωρο ξεδιαλυνουν τα παντα γιατι μεχρι εκεινη τη στιγμη η ταινια δεν σου δινει τα παντα στο πιατο αν και υποψιες υπαρχουν. Θα μπορουσε να ειναι καλυτερο? Αναμφιβολα. Ειναι ομως ενα αξιολογο horror των τελευταιων χρονων? Επισης θετικη απαντηση οποτε αξιζει να της ριξετε μια θεαση εμενα μου αρεσε αρκετα. 7/10
και εμενα μου αρεσε πολυ.
το σεναριο ξεφευγει απο τα συνηθισμενα και σε κραταει σε ολη την-2ωρη-διαρκεια του.
ενα 7αρακι και απο εμενα..
 

Cicadelic Ranger

AVClub Fanatic
16 December 2014
15,302
Kαι για να επανελθουμε στο θεμα μας... ποιες ταινιες ειδαμε. Οπως ειπα παραπανω οπως η χρονια δεν ηταν ιδιαιτερα γονιμη σε ταινιες κυριως ταινιες που μπορουσαν να μου τραβηξουν τον ενδιαφερον, ειδα η ξαναειδα καποιες παλιοτερες η που μου ειχαν ξεφυγει ειτε που ξαναανακαλυπτω γιατι αλλιως βλεπουμε οταν ειμαστε νεοι (η πολυ νεοι) και αλλιως αφου εχουμε καποια μιλια στο κοντερ μας.

Θα ξεκινησω με 2-3 απο αυτα,

Πρωτα απ'ολα το φιλμ που μου ξεφυγε (μα πως ετσι κιεγινε αυτο να μην εχω δει ενα τετοιο εργο) Revolution με πρωταγονιστη τον Αλ Πατσινο που ισως, βρισκεται στο Ζενιθ της τεχνης του.
Ενα εργο που αξιζει πραγματικα καποιος να δει.

51DYDMD251L._AC_UL600_SR417,600_.jpg


H ιστορια ενος πατερα που μπλεκεται παρα την θεληση του μεσα στην ορμη ( σας θυμιζει κατι ; Το αλλο εξαιρετικο φιλμ απο τον καυμπου της αυστραλιας ; )

Η φιλμογραφια, η φωτογραφια, η χορογραφια (και χωρογραφια) ιδιαιτερα προσεγμενα με μια σκιερη λιτοτητα, που σε καμμια περιπτωση δεν γινεται εκπτωση η μιζερια, αλλα με σκοπο να δειξει την μοναχικοτητα μεσα στα νεα απεραντα εδαφη του νεου κοσμου σε σχεση με τον πληθυσμο του και το επιπεδο αναπτυξης του. Ενα εξαιρετικο Εργο που λυπαμαι που δεν ειχα προσεξει ποτε πριν, ισως η εποχη που βγηκε εβλεπα αλλα...

Μετα ενα φιλμ που ξεναειδα αλλα τωρα το ανακαλυψα για τον λογο που ειπα παραπανω και οπως το εχει "τραγουδησει" και ο ποιητης Ρεμπω..."δεν ειμαστε σοβαροι οταν ειμαστε 17 χρονων"

Προκειται για το εργο Η Μεγαλυτερη ιστορια που διηγηθηκε ποτε. (The Greatest Story Ever Told)

Ειχα ακουσει η διαβασει οτι ο Μαξ Φον Συντοου ειχε παιξει τον ρολο του Χριστου καπου καποτε, αλλα που να φανταζομουν οτι ηταν σε ενα φιλμ που ειχα δει παλια. Ποιος ξερει ισως να μην γνωριζα καν τον Φον Συντοου. Εξαιρετικο με πολυ καλο ρυθμο αφηγησης ερμηνειας αλλα και πολιτισμικης πιστοτητας. Αλλα αυτο που με κατεκτησε αμεσως απο τις πρωτες στιγμες ηταν η μοντερνικοτητα εικονας του, δηλαδη το κυριο συστατικο που κανει το σινεμα.
Μαζι με "Τα Παθη" (Αντε παλι ο Αυστραλος καουμπου ερχεται στο ιδιο ποστ... ;D ) ενα αριστουργηματικο κινημτογρφικο ααφηγημα αυτου που ηδη ονομαζετι μεσα στον τιτλο του.

2000417222.png


Ενα τριτο που μου ρχεται στο μυαλο ειναι ενα Κινεζικο, η για να ειμαστε ακριβεις ΗονγκΚονγαιζικο και αν λαβουμε υποψιν την παραγωγη με υποστηριξη απο Γαλλια Ιταλια.

Ειναι το φιλμ 2046. Ειχε βγει το 2004 και δεν το ειχα παρει καθολου πρεφα.

Στην αρχη οταν το βρηκα, προσφατα, αποφασισα να το δω γιατι ελεγε στο "ντεσκριπτιφ" Science Fiction.
Εκτος απο ενα ειδος χρονικης δυστοπιας, τελικα το φιλμ δεν εχει και τιποτα σημαντικο σαν Σι Φι. Αλλα η γοητεια του ειναι αλλου.
Στην ιδια την ενοια της γοητειας. Του πως ενας νεος και ωραιος ανδρας γοητευει η προσπαθει να κατακτησει τον περιβαλοντα χωρο του, και η ιδια η προσωπικη του οντολογικη εξελιξη ( νεαρος συγγραφευς γαρ, μη βρισκοντας εμπνευση ) εξαρταται απο αυτην την γοητεια που μπορει (η οχι) να σκορπισει γυρω του.
Τελικα το κυριο ατου της ταινιας δεν ειναι να ριξει αλλη μια vulgarization επιστημονικη θεωρια στην οθονη. Το κυριο ατου της ειναι η ποιηση, ειναι μια ποιητικη προσεγγιση της ανδρικης κατακτησης, που κοσμειται με ολη αυτην την ατμοσφαιρα, την φινετσα, τον φωτισμο, τους διαλογους, την μουσικη...

Και να σς πω και κατι περιεργο... Για πρωτη φορα στην ζωη μου βρηκα ομορφη και πραγματικα απολαυστικη την Κινεζικη γλωσσα. Μην πω οτι με γοητευσε... ε αν αυτο δεν ειναι ποιηση...












Wong Kar Wai's 2046.jpg

Στο επομενο ποστ μου θα σας πω και δυο φιλμ απο της καινουριας φουρνιας που βρηκα εξαιρετικα και πρκειται για Γλλικα φιλμ και τα δυο, αν μπορεσετε να τα βρειτε.
 

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
9,967
Αν σου άρεσε το 2046 πρέπει να δεις και το προηγούμενο του ΚαρΒαι, που κατά την γνώμη μου είναι το ίδιο ποιητικό, λιγότερο φαντασιακό, πλην εν τέλει ανώτερο: in the mood for love... Παίζει πάλι ο Τόνυ Λιουγκ.
 

Cicadelic Ranger

AVClub Fanatic
16 December 2014
15,302
Το εχω δει και αυτο, με την θαυμασια μουσικη και εκεινη την υπεροχη ερμηνεια του βιολοντσελου, εδω και καιρο νομιζα οτι ερμηνευε ο Γιο-Γιο Μα αλλα μπορει και να κανω λαθος.

EtsaxJ8WgAAipHX.jpg


Ναι μ'αρεσε κι αυτη πολυ ποιητικη και περισσοτερο Ρομαντικη.
Αλλα στο 2046 περισσοτερο κυνικο (και απο σκοπου) βρισκω μια υπαρξιακη αναζητηση (που εκει φλερταρει μονο με sci fi) που με εξεπληξε.
 

StandArd

AVClub Enthusiast
31 December 2018
762
Ιντιάνα Τζόουνς

Είδα και τις τέσσερις ταινίες. Οι Σπίλμπεργκ/Λούκας ανέβασαν πολύ ψηλά το πήχη στο είδος της περιπέτειας εκείνη την εποχή. Περνάει η ώρα και δε καταλαβαίνεις πότε τελείωσε η κάθε ταινία. Μου άρεσε περισσότερο η τρίτη λόγω χημείας Φορντ/Κόνερυ. Εξαιρετική και η μουσική του Τζον Γουίλιαμς ο οποίος αν φύγει από τη ζωή θα είναι τεράστια απώλεια (52 φορές υποψήφιος για όσκαρ, μόλις 5 νίκες). Η τέταρτη ταινία μόνο δε μου φάνηκε να έχει κάτι πρωτότυπο, σα να έκαναν αντιγραφή αρκετές ιδέες από τα πρώτα 3 μέρη. Πάντως βλέπεται.
 
  • Like
Reactions: protrudi