Ποιά ταινία μόλις είδατε;

StandArd

AVClub Enthusiast
31 December 2018
762

Judy 7/10​

Αρκετά καλό βιογραφικό δράμα σχετικά με τα τελευταία χρόνια της ζωής της Τζούντι Γκάρλαντ η οποία από μικρή ηλικία επιβαρυνόταν η υγεία της για τις ανάγκες της επαγγελματικής ζωής της. Σε όσους αρέσουν τα τραγούδια της να τη δουν. Ενδεικτικά το τραγούδι "Over the Rainbow" ψηφίστηκε από το AFI ως το #1 καλύτερο κινηματογραφικό τραγούδι όλων των εποχών. Η Ζελβέγκερ αγνώριστη από τις πλαστικές δίνει μια πολύ καλή ερμηνεία που τιμήθηκε με όσκαρ αν και δεν υπήρχε ιδιαίτερος ανταγωνισμός εκείνη τη χρονιά.

Jay and Silent Bob Strike Back 6/10​

Μέτρια κωμωδία του Κέβιν Σμιθ ο οποίος είχε κάνει και καλύτερες και πιο πρωτότυπες ταινίες. Στη συγκεκριμένη αναμασάει περίπου τα ίδια αστεία οπότε μάλλον ξέμεινε από ιδέες. Δείτε τις προηγούμενες ταινίες του, Clerks, Mallrats, Chasing Amy και Dogma.
 

Cicadelic Ranger

AVClub Fanatic
16 December 2014
15,302
Αλλο ενα απο τα παλια που ειδα προσφατα και ειναι διαμαντακι

Farewell, My lovely

740full-farewell%2C-my-lovely-poster.jpg


Για τους λατρεις του Πολαρ Νουαρ ειναι εκ των ουκ ανευ. Αλλα και για τους ολους τους αλλους, μπορει να τους κανει να τιμησουν το ειδος στην κινηματογραφικη αλλα και στην λογοτεχνικη του οψη. Οι ερμηνευτες μοναδικοι, η ατμοσφαιρα, η αφηγηση, το σασπενς.... La classe !

Ισως χρειαζεται να πουμε οτι το φιλμ ειναι αποδωση (εξαιρετικη) του γνωστου δηιγηματος του διασημου Αμερικανου συγγραφεα Raymond Chandler, που εγκαθιδρυσε μεσα στην αστυνομικη του αυτη σειρα τον ντετεκτιβ Philip Marlowe. Μεσα στον τομεα των κλασσικων πλεον.

Τι ηθοποιοι !!! Τι στοϊκος αρχοντας ο Μιτσαμ ! Και τι Γαλλικη γοητεια η Σαρλοτ Ραμπλινγκ.

Το φιλμ ειναι σαν ενα ποτηρι (μεγαλο) καλου ουισκυ, που το απολαμβανεις και το κατεβαζεις γυλια γουλια...

Βρειτε το και δεστε το.
 

StandArd

AVClub Enthusiast
31 December 2018
762
Farewell, My lovely ταινιάρα. Μπράβο για την επιλογή! Την είχα δει πριν πολλά χρόνια και ακόμα τη θυμάμαι. Από τα καλύτερα νουάρ. Έχω σκοπό να δω και το The Big Sleep που λογικά θα είναι στο ίδιο στυλ αν και πιστεύω πως θα είναι ιεροσυλία αν συγκριθεί με το κλασικό με πρωταγωνιστή τον Μπόγκαρτ.
 

king2009

Supreme Member
5 December 2008
3,818
The Texas Chain Saw Massacre[1974][40th Anniversary]

91ei8-JE0-SDL-AC-SL1500.jpg


https://www.imdb.com/title/tt0072271

Μια απο τις πρωτες μεγαλου μηκους ταινιες του Tobe Hooper και πιστευω και η καλυτερη. Ατοφιος τρομος στα εντρομα ματια των 5 πρωταγωνιστων που ηθελαν να επισκεφτουν το παλιο σπιτι του πατερα τους και τρελα στα ματια των κακων. Απο το πρωτο λεπτο καταλαβαινεις τη θα δεις και φτιαχνεται η αποπνικτικη ατμοσφαιρα που θα ακολουθησει αμεσως. Το τελευταιο μισαωρο ειναι επικο ειδικα η σεκανς που κυνηγαει την κοπελα ο τρελος με το αλυσοπριονο και στο σπιτι λες δεν μπορει να εφτιαξαν κατι τετοιο το 1974. Μια κλασικη ταινια που πατησαν πολλες επομενες και εβγαλαν την δικη τους εκδοχη για τον τρομο. Ο σκηνοθετης θελει να φανει οτι παταει σε αληθινη ιστορια ωστε να τρομαξει περισσοτερο τον θεατη το γραφει και στο poster κατι που δεν ισχυει ομως. Στο IMDB ειδα οτι υπαρχει και μια unrated εκδοση την οποια δεν βρηκα πουθενα και μαλλον δεν κυκλοφορησε γιατι οι σκηνες ειναι χωρις καθολου ηχο οποτε δεν ειχε νοημα να βγει. Συνολικα μια ταινια που πιστευω θα αντεξει για αλλα 100 χρονια και θα βλεπετε με το ιδιο τρομακτικο βλεμμα. Τιμιοτατη η εικονα της νεας εκδοσης αν και το βραδυ στη σκηνη του κυνηγητου επασχε αρκετα οπως ειναι λογικο. 8/10



MR 73[2008]

MV5-BNzlm-ZWI0-NGQt-OGUz-ZC00-Yj-Bm-LTgy


https://www.imdb.com/title/tt0920470

Ενα αρκετα τιμιο αστυνομικο θριλερ απο Γαλλια απο την σκηνοθετη του εκπληκτικου Tell No One και με εναν απο τους πιο γνωστους Γαλλους ηθοποιους στο χωρο τον Daniel Auteuil. Το αρνητικο για μενα ειναι το υποτονικο υφος της μεχρι το τελος και η σχετικα ευκολη πλοκη χωρις να κρυβεται καποιο μυστηριο μιας και ολα μας τα δινουν στο πιατο απο την αρχη εκτος τον δολοφονο. Εχει ομως χαρακτηρα παταει αρκετα στις ερμηνειες και παρολο τις 2 ωρες της δεν βαρεθηκα. Αρκετα καλο τελος επισης που σιγουρα δεν το περιμενεις. 7/10
 

StandArd

AVClub Enthusiast
31 December 2018
762

Jezebel 8/10​

Εξαιρετικό δράμα εποχής στο οποίο δίνει ρέστα η Μπέτι Ντέιβις που κέρδισε και το όσκαρ δικαιότατα. Μια γυναίκα χάνει τον αρραβωνιαστικό της λόγω της παρορμητικής της συμπεριφοράς και παίρνει όρκο να τον ξανακερδίσει. Τα πράγματα όμως παίρνουν απρόβλεπτη τροπή. Ο σκηνοθέτης William Wyler ότι και να έχει κάνει είναι από πολύ καλό ως εξαιρετικό με σημαντικότερη δημιουργία του τον Μπεν-Χουρ.

John Wick: Chapter 3 - Parabellum 7/10​

Καλή συνέχεια των πρώτων δύο ταινιών (την είδα χωρίς να θυμάμαι πολλά από τις προηγούμενες που όμως μου αρέσανε). Παρατήρησα ότι η συγκεκριμένη έχει πολύ περισσότερη δράση και ξύλο από τις άλλες δύο που, για τα δικά μου γούστα, αυτό είναι μειονέκτημα. Πάντως έχει το δικό της στυλ και σε κάθε περίπτωση θα ικανοποιήσει όποιον του αρέσει αυτό το είδος ταινιών.
 

taksidiotis

Established Member
30 January 2015
237
cDbNAY0KM84cxXhmj8f0dLWza3t.jpg




Λογος για να ξαναπας σε κλειστη αιθουσα
Μπα...προτιμώ πλέον την ηρεμία του σπιτιού μου και έστω θέαση στην 55άρα sony μου.
Ετσι οπως έχουν τα πράγματά δεν το ρισκάρω.
Το περιμένω σε γνωστό μέρος για θέαση.
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,007
Εκεί ψηλά.....
σε ποια αιθουσα το ειδες ? ...εντυπωσεις ?

Στο Αθηναιον παω κλασικα ή σε Δαναο Στελιο αναλογα την ταινια .

Εντυπωσεις για αρχη εδω


Μπα...προτιμώ πλέον την ηρεμία του σπιτιού μου και έστω θέαση στην 55άρα sony μου.
Ετσι οπως έχουν τα πράγματά δεν το ρισκάρω.
Το περιμένω σε γνωστό μέρος για θέαση.

Σε καταλαβανω απολυτα πρεπει να το σκεφθηκα πολλες φορες και εγω αλλα οταν πηγα αφενος ειδα οτι ελεγχουν κανονικα τα πιστοποιητικα εμβολιασμου (και ταυτοποιηση) και αφενος εχουν και μειωμενη χωρητικοτητα οποτε ας πουμε οτι ενιωσα καπως καλυτερα (οχι απολυτως καλα παντως )
 
Last edited by a moderator:

gtaramigos

Established Member
21 November 2011
247
Μπα...προτιμώ πλέον την ηρεμία του σπιτιού μου και έστω θέαση στην 55άρα sony μου.
Ετσι οπως έχουν τα πράγματά δεν το ρισκάρω.
Το περιμένω σε γνωστό μέρος για θέαση.

Ποιο είναι το γνωστό μέρος ;
 

king2009

Supreme Member
5 December 2008
3,818
The Texas Chainsaw Massacre 2[1986]

MV5-BMDNj-NTg3-MWUt-Nj-Ux-Ni00-Mz-Yx-LWJm-ODct-NTg0-Zm-I1-Zjc2-Y2-Q0-Xk-Ey-Xk-Fqc-Gde-QXVy-MTQx-Nz-Mz-NDI-V1.jpg


https://www.imdb.com/title/tt0092076/?ref_=nv_sr_srsg_6

Μπορει να μην ειναι οσο καλη ηταν η πρωτη ταινια η ατμοσφαιρα μυριζει απο χιλιομετρα 80s αλλα εχει ακομη περισσοτερη τρελα απο την πρωτη. Ο Tobe Hooper ειναι μετρ. Η αρχικη σεκανς με τα αυτοκινητα ειναι μοναδικα τρελη. Η σκηνη στο στουντιο και οι 2 σκηνες στην σπηλια μια με τον φιλο της κοπελας που του εβγαλε το προσωπο ο μεγαλος και μια στο τελος με τον 137χρονο παππου ειναι οσο πιο cult και creepy γινεται. Ο 50 χρονος τοτε Dennis Hopper παιζει εναν ρολο αστυνομικου με μια ατελειωτη τρελα στο βλεμμα και στα λογια του μιας και συνδεετε αμεσα με τον Φρανκ και την αδερφη του απο την πρωτη ταινια. Η 30χρονη τοτε Caroline Williams μια κουκλα με ποδια που μεχρι και ο μεγαλος την γουσταρε οκ στο ρολο της. Εκαναν αρκετα πιο creepy τον Chop-Top και πιο ανθρωπινο τον μεγαλο. Το τελος τελειωνει με cliffhanger μιας και δεν μας δειχνει τι εγινε μεσα στη σπηλια μετα το σκασιμο της χειροβομβιδας. Ειναι μια καθαροαιμη 80s horror ταινια με την μουσικη την τρελα τα πολυ καλα και ρεαλιστικα για τοτε εφε γενικως την γουσταρα παρολο την πολυ creepy στιγμη με τον Λου χωρις προσωπο και φορεμενο απο την κοπελα. 6.7/10
 
  • Like
Reactions: ihodemon

Cicadelic Ranger

AVClub Fanatic
16 December 2014
15,302
Δυο ταινιες που ειδα το παρασκευοσαββατοκυριακο, και οι δυο προσφατες και οι δυο μου αρεσαν και μαλιστα αρκετα.

Και οι δυο ειναι του Ευρωπαϊκου σινεμα.

Η πρωτη εινα η ταινια Fatima, Ευρωπαϊκη (Πορτογαλια Ιταλια Γαλλια) παραγωγη με Ιταλο σκηνοθετη (Ποντεκορβο).

Προσοχη δεν ειναι ταινα για ολους. Τι θελω να πω... για μερικους και ισως για πολλους δε θα πει τιποτα. Για μερικους αναμεσα σε αυτο το ποσοστο δεν θα καταλαβουν και πολλα πραγματα. Και εδω ειναι το κυριο πταισμα του εργου κατα τη γνωμη μου, οτι δεν δινει ουτε τα κλειδια ουτε την αναλυση ουτε τις ιστορικες (κοσμοιστορικες για πολλους αναμεσα και για μενα) συνεπειες του γεγονοτος. Αυτος που εχει καποια ιδεα θα αναγνωρισει το εργο και θα συγκινηθει, αυτος που γνωριζει ξωφαλτσα θα βρει τη ευκαιρια να πεσει στο διαβασμα για να καταλαβει τι εγινε τοτε και ποια ηταν τα μετεπειτα γεγονοτα. Ουτως η αλλως χρειαζεται διαβασμα και ολοι δεν διατιθενται η δεν ενδιαφερονται. Αλωστε το τελος του εργου ( που αποτελει ισως και το μεγαλυτερο θαυμα της Χριστιανοσυνης, λεω ισως γιατι ειναι σχετικα προσφατο ) εξηγει με ενα απλο λογο αυτο ακριβως. Για ολους τους υπολοιπους ειναι μια πολυ ενδιαφερουσα και συγκινητικη αποδωση των γεγονοτων εκεινων μεσα στον κυκλωνα της ιστοριας με τις τρεις θαυμασιες παρουσιες των τριων παιδιων που μεταφερουν την ιστορια στην οθωνη.

O τιτλος για οποιον δεν γνωριζει, ειναι το ονομα του μικρου αυτου χωριου της Πορτογαλιας.

4ee942122b9b786cdfb091bf17e8c597.jpg


Η αλλη που ειδα ηταν μια σκανδιναβικη που μου αρεσε και μαλιστα πολυ.
Γιατι μεταξυ των πολλων των οποιων εκαναν και η ταινια με κατεκτησε ηταν και η παρουσια και ερμηνεια του τεραστειου Μαντς Μικελσεν

Riders of Justice
RIDERS-OF-JUSTICE_POster_BIFFF2021-717x1024.jpg


Ο Μαντς (Μαρκους) ειναι αξιωματικος των ειδικων δυναμεων της Δανιας στο Αφγανισταν. Η οικογενεια του (αποτελουμενη απο δυο ατομα τη γυναικα του και την κορη του) ζει την καθημερινη της ζωη πισω στη Δανια. Σε καποια φαση σε μια διαδρομη ρουτινας παιρνουν ενα τραινο, μεσα στο οποιο βρισκεται και ενας μσοτρελλαμενος καθηγητης στατιστικης και ειδικος των αλγοριθμων. Σε αυτη την διαδρομη συμβαινει ενα τρομερο δυστυχημα στο οποιο σκοτωνεται η γυναικα του στρατιωτικου και τραυματιζεται η κορη του. Τον ειδοποιουν και γυριζει στην Δανια.
Ο περιεργος καθηγητης επιβιωνει και μαζι με τον επισης διανοια κολητο του της πληροφορικης αρχιζουν να εξεταζουν το ατυχημα... σκεφτονται οτι ισως δεν ειναι ενα, και ερχονται σε επαφη με τον Μαντς και εκει αρχιζουν τα παντα ολα... ο οποιος Μαντς σκιζει την οθονη σε ολη την διαρκεια του φιλμ. Τον ειχαμε απολαυσει, τι λεω, θαυμασει ηδη στο Drunk, εδω επανερχεται σε ενα τελειως αλλο ρολο σε μια τελειως αλλη προσωπικοτητα και επιβαλεται στα παντα. Καποιες στιγμες σκεφτομαι μηπως δεν ειναι ο πιο ταλαντουχος ηθοποιος της εποχης μας.

Το φιλμ ειναι σκληρο βιαιο και περιπετειωδες αλλα με πολλα στοιχεια χιουμορ που δεν ειναι σε καμμια περιπτωση ουτε βιασμενο ουτε τεχνητο αλλα σαν αποτελεσμα μια παρανοϊκης εποχης.

Αντε... παντα τετοια ! ;) :cool:
 

king2009

Supreme Member
5 December 2008
3,818
Leatherface: Texas Chainsaw Massacre III[1990][Unrated]

eb9fec99100169-5eeb24134bbdf.jpg


https://www.imdb.com/title/tt0099994

Προχωραμε στην τριτη ταινια του franchise με τελειως διαφορετικο σκηνοθετη και τελειως διαφορετικους χαρακτηρες απο τους αυθεντικους που ειδαμε στις 2 προηγουμενες ταινιες. Δεν περιμενα ποτε τον Mortensen να παιξει σε τετοια ταινια και ιδιαιτερα σε τετοιο ρολο. Εδω εχουμε ακομα μια οικογενεια που απολαμβανει το ανθρωπινο κρεας και κανει τα παντα για να το αποκτησει. Ιδιαιτερος στο ρολο του ο Ken Foree ως ο σωτηρας κομαντο και τιμιοτατη και η Kate Hodge στον κλασικο πια ρολο της αθωας γυναικα που μεταλλασσεται σε δυναμιτης μεσα απο οτι περναει. Μεχρι τα πρωτα 50 λεπτα δεν μου ελεγα κατι το υπολοιπο μερος ομως πηγε τρενο και την εδωσε βαθμους. Με λιγο μεγαλυτερο budget θα βλεπαμε καλυτερη splatteria αλλα φανηκε οτι εκοψαν απο οπου μπορουσαν. 5.7/10
 

StandArd

AVClub Enthusiast
31 December 2018
762

Johnny Guitar 7/10​

Αρκετά καλό γουέστερν με Τζοάν Κρόφορντ η οποία είναι άδικα ύποπτη για ληστεία και φόνο επειδή βοήθησε ένα τραυματισμένο μέλος της συμμορίας. Αξίζει για μια θέαση αλλά όχι περισσότερο.

Journey to the Center of the Earth 7/10​

Πολύ καλή περιπέτεια βασισμένη στο βιβλίο του Ιουλίου Βερν σχετικά με έναν καθηγητή και τους βοηθούς του που προσπαθούν να εξερευνήσουν το κέντρο της γης προσπερνώντας εμπόδια και τρικλοποδιές από τρίτους. Πολύ ενδιαφέρουσα και η ώρα πέρασε χωρίς να το καταλάβω.

Gongdong gyeongbi guyeok JSA 7/10​

Δραματικό θρίλερ από τον Park Chan-Wook ο οποίος είναι γνωστός κυρίως από το Oldeuboi. Η υπόθεση έχει να κάνει κυρίως με το ποιος έκανε το έγκλημα και γιατί αλλά είναι πολύ καλά δοσμένο το μυστήριο και λειτουργεί άψογα. Αξίζει.
 

StandArd

AVClub Enthusiast
31 December 2018
762

Jojo Rabbit 8/10​

Ευχάριστη έκπληξη. Πολεμικό-δράμα-παρωδία από τον Taika Waititi στο οποίο ένα 10χρονο αγόρι ναζί που έχει δημιουργήσει φανταστικό φίλο, τον Χίτλερ, ανακαλύπτει μια μεγαλύτερή του Εβραία κρυμμένη μέσα στο σπίτι του και αποκτά φιλία μαζί της. Σε κάποια σημεία ήταν σκληρό αλλά στο φινάλε αφήνει χαμόγελα και καλή διάθεση. Τη προτείνω.

Julieta 7/10​

Από τον Αλμοδόβαρ ρομαντικό δράμα μυστηρίου. Μια γυναίκα η οποία πέρασε δύσκολα λόγω θανάτου συζύγου της από ατύχημα, την εγκαταλείπει και η κόρη της που εξαφανίζεται για 12 χρόνια και εκεί περνάει το μεγαλύτερο δράμα. Το φινάλε δεν ήταν αναμενόμενο αλλά διδακτικό για τις σχέσεις των ανθρώπων. Καλή αλλά έχει κάνει και καλύτερες ο Αλμοδόβαρ.
 

king2009

Supreme Member
5 December 2008
3,818
The Return of the Texas Chainsaw Massacre[1994][Director's Cut]

POSTER-Return-Of-TCM-REF.jpg


https://www.imdb.com/title/tt0110978

Η τεταρτη ταινια του franchise και η χειροτερη μεχρι στιγμης ειναι ενα συνονθυλευμα απο τις προηγουμενες ταινιες αρκετα κακο κατα τη γνωμη μου που σατιριζει σε πολυ ασχημο βαθμο τον Leatherface. Ο McConaughey που πρακτικα κραταει την ταινια παιζει θεοτρελα πραγματικα τρελο νευρο σχεδον σε καθε σκηνη. Το υπολοιπο καστ πολυ μετριο με εξαιρεση ισως την Renée Zellweger που παραμενει οσο ομορφη με τοτε. Παραδοξως ο Kim Henkel που σκηνοθετει ηταν και στην πρωτη ταινια ως βοηθος στο σεναριο του Hooper δεν το εχει ομως με την σκηνοθεσια για αυτο και ειναι η μονη ταινια που σκηνοθετησε ποτε και κριμα που χαλασε το ονομα του και την ιστορια των ταινιων με αυτη την αλλοκοτη ταινια. Το υπερβολικα χαμηλο budget μολις 600 χιλιαρικα δεν καταφερνει να δωσει αληθοφανη εφε αλλα το προβλημα ειναι αλλου οπως εγραψα και οχι στο ποσο καλα ειναι τα εφε. 4.5/10



The Texas Chainsaw Massacre[2003]

image.jpg


https://www.imdb.com/title/tt0324216

Απολαυστικο remake της ταινιας του 1973 με αρκετες διαφοροποιησεις σε πολυ καλο βαθμο. Πανεμορφη η Jessica Biel δινει πονο μεχρι το τελος τεραστιος ο Leatherface ενα πραγματικο τερας σου σηκωνεται η τριχα οταν κυνηγαει με το αλυσοπριονο και ακομα μια ιδιαιτερα αλλοκοτη οικογενεια μαζι με το υπολοιπο καστ που τραβαει τα πανδεινα συμπληρωνουν αυτο το πολυ αξιολογο horror. Ενταση απο το πρωτο λεπτο μεχρι το τελευταιο με δυνατο splatter με creepy στιγμες αλλα και με στιγμες που χειροκροτας. 7/10



The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning[2006][Unrated]


the-texas-chainsaw-massacre-2006-poster-by-lukeh01-dc5q0eo-fullview.jpg


https://www.imdb.com/title/tt0420294

Prequel της ταινιας του 2003 μας δειχνει πως ξεκινησαν ολα απο τη γεννηση του leatherface μεχρι το 1969 που εκλεισε το σφαγειο και ξεκινησε η σφαγη. Η ταινια πηγε το splatter σε αλλο επιπεδο δειχνει τα παντα οταν κοβονται απο ποδια μεχρι ολοκληρο σωμα. Σιγουρα μια πολυ βιαιη ταινια που μπορει να μην ειναι στα επιπεδα του Saw αλλα πλησιαζει αρκετα. Το αλυσοπριονο αργει να βγει πρωτη σκηνη με αυτο μετα την πρωτη ωρα της ταινιας οταν βγαινει ομως μοιραζει πονο κυριολεκτικα. Η γενναια γυναικα της ταινιας ειναι η πανεμορφη Jordana Brewster γνωστη απο τα F&F. Unrated εκδοση οπως αρμοζει σε τετοιες ταινιες 6 λεπτα παραπανω απο αυτη που βγηκε στους κινηματογραφους. Γενικως ταινια για γερο στομαχι εχουμε πια ξεφυγει απο το lore των πρωτων 2 ταινιων και το franchise πηγε ξεκαθαρα στο βαρυ splatter και στο creepiness horror. 6.5/10
 
  • Like
Reactions: ihodemon

king2009

Supreme Member
5 December 2008
3,818
Texas Chainsaw[2013]

texaschainsawckl1.jpg


https://www.imdb.com/title/tt1572315

Η εβδομη ταινια του franchise και ας ξεκινησω με τα αρνητικα. Η ταινια ξεκιναει ακριβως μετα την πρωτη ταινια δηλαδη το σκαει η ξανθια κοπελα παει νοσοκομειο και ερχεται η αστυνομια μαζι με τους νταηδες της πολης να συλλαβουν και να σκοτωσουν τον leatherface. Ελα μου ομως που εδω φαινεται να μπηκαν ξαφνικα 4-5 μελη ακομα που στην πρωτη ταινια δεν υπηρχαν. Στο 10λεπτο πηγαινουμε 39 χρονια μπροστα στο 2012. Και εχουμε την υπεροχη μοναδικη Daddario να ειναι το μωρο που σωθηκε απο τοτε. Δηλαδη επρεπε να ειναι 39 χρονων ειναι στα 18-20 χασαμε δηλαδη καμια 20αρια χρονια θα μπορουσαν να πανε στο 1993 αλλα αντε βγαλε ακρη. Εχουμε μπολικα κλισε που οκ horror βλεπεις λογικο ειναι καποια πραγματα να γινονται εσκεμμενα δειχνοντας αφελεια αλλα εδω το παρακαναν. Επισης καποιες τρυπες εδω και εκει για να βγει το σεναριο. Στα θετικα Daddario μαζι με την Tania Raymonde υπεροχες παρα πολυ splatter και εδω με καποια εντονα αρνητικα στο CGI ομως δειχνει ψευτικο και ισως εγινε γιατι η ταινια γυριστηκε σε 3D και ετσι θα εδειχνε καλυτερα σε 2D χανει κατι αντιστοιχο συμβαινει με το Saw 3D και το κακο CGI. Γενικως θα μπορουσαν να προσεξουν καποιες λεπτομερειες οπως αυτες που ανεφερα γιατι με το ολο backstory δεν ειναι κακη και εχουμε και το twist αλλα συνολικα βγαζει μια προχειροτητα. Δεν ειναι η χειροτερη του franchise παντως η τεταρτη κραταει τα ηνια ακομα. 5/10
 

king2009

Supreme Member
5 December 2008
3,818
Leatherface[2017]
n-V7-LPlyh-Ux-Kn5y0nu-It-Cr8-D1-OSu.jpg


https://www.imdb.com/title/tt2620590

Η τελευταια ταινια του franchise με ενα αρκετα διαφορετικο concept στο πως δημιουργηθηκε ο leatherface. Εχουμε παλι την κλασικη τρελη οικογενεια που τρωει κρεας ανθρωπων αρκετο gore αλλα αλυσοπριονο θα δουμε στα 2-3 λεπτα ολης της ταινιας στην αρχη και λιγο στο τελος. Στα γνωστα ονοματα εχουμε Stephen Dorff και Lili Taylor. Αν την δουμε σαν μια ταινια horror με μπολικη τρελα βλεπετε ευχαριστα. Αν την δουμε σαν μια texas chainsaw ταινια δεν μπορω να πω οτι ειναι ανταξια του ονοματος της ασχολειται πολυ λιγο με αυτο που εχει στον τιτλο της. Δεν ειναι στις χειροτερες ομως απο τις 8 που εχουν βγει μεχρι στιγμης καπου στην μεση θα την εβαζα γιατι εχει ατμοσφαιρα εχει πολυ τρελα εχει gore και δειχνει την σφυρηλατησει ενος χαρακτηρα που το 1973 που βγηκε η πρωτη ταινια δημιουργησε ενα τελειως καινουργιο genre τελειως αγνωστο για το μεχρι τοτε κοινο. Περιμενω πως και πως την καινουργια που θα βγει μεσα στο 2022 ελπιζω να ειναι ανταξια των πρωτων 2 και αυτη του 2003 που ειναι οι καλυτερες ταινιες του franchise. 5.7/10