Προβολεας 3LCD και φιλτρα σκονης

Werewolf

Supreme Member
15 January 2010
7,214
Μιας και σε λιγες ημερες θα αποκτησω τον epson tw9000, αρχισε να με απασχολει το θεμα σκονη. Προσπαθω να καταλαβω αν υπαρχει κατι που μπορω να κανω για να βελτιωσω αυτη την αδυναμια των LCD.

Μην εχοντας σχεση με προβολεις στο παρελθον, βλεπω οτι σε μερικους προβολεις (παλιους ισως ?) υπηρχε αυτο το φιλτρο που δεν φαινεται να κανει και τιποτε.

http://www.youtube.com/watch?v=TMyTZQYDYYQ

Απο την αλλη, ο epson tw9000 φορα αυτο το φιλτρο που ειναι πολυ καλυτερο (ισως να ειναι και HEPA)
http://www.epson.com/cgi-bin/Store/jsp/Product.do?BV_UseBVCookie=yes&sku=V13H134A39

Ο λογος που ανοιξα το νημα ειναι για να μαθω, τι εχουν κανει οι κατοχοι LCD προβολεων για να προστατευσουν τον προβολεα τους στην παροδο χρονου.

Σκεφτομουν, να αγορασω εναν ιονιστη χωρου που να εχει pre-filter και φιλτρο σκονης HEPA με την προοπτικη οτι, μειωνοντας τα σωματιδια στο σαλονι, μειωνουμε τις πιθανοτητες να περασει κατι και απο το φιλτρο του προβολεα.

Λογω του οτι αυτες οι συσκευες -ειδικα για μεγαλους χωρους- δεν ειναι και φθηνες, αλλα και το κοστος των ανταλλακτικων φιλτρων, ηθελα να πει αν γνωριζει καποιος αν εχει δοκιμασει τετοια συσκευη και ειχε αποτελεσματα στα χρονια που περασαν.

1) Εχει δοκιμασει καποιος ιονιστη χωρου ωστε να ξερουμε αν στην παροδο χρονου ο προβολεας του πραγματικα ειχε προστατευτει απο τις σκονες. ?

2) Μηπως τελικα η γηρανση των πανελ προηγειται απο τη ζημια σκονης, οποτε ειναι και λιγο ασκοπος ο ιονιστης.?
 

Werewolf

Supreme Member
15 January 2010
7,214
Καλα βρε παιδια, οι κατοχοι LCD προβολεων δεν εχετε καποια αποψη. ?

Ποτε για παραδειγμα εμφανιστηκαν προβληματα απο τη σκονη, στις ποσες ωρες, καθε πότε αλλαζατε το φιλτρο προβολεα, αν βαλατε στο δωματιο καποια συσκευη με εξτρα φιλτρο καθαρισμου αερα- ιονιστη κλπ.