Προενισχυτής με λυχνίες από περιοδικό 'Audio'

gbel

New member
21 December 2007
61
Αθήνα
Που μπωρει να χρησιμοποιειθη ο προενυσχητης εκτος απο καποιο πικ-απ ή μικροφωνο?????

το κυκλωμα αυτό είναι προενισχυτής γραμμής κ οχι πικαπ. δέχεται σήμα από cd, dvd κτλ κ το ενισχύει για να οδηγήσει κάποιον τελικό ενισχυτή. Οι προενισχυτές χρησιμοποιούνται πάντα πριν τους τελικούς ενισχυτές. Αν ο ενισχυτής είναι ολοκληρωμένος, δεν χρειάζεται προενίσχυση.
 

nitseg45

Established Member
1 December 2006
160
Θεσσσαλονικη
Παιδες πως παιζει? μπορει να μας πει καποιος? εαν τον βαλω να οδηγησει το τελικο σταδιο του ολοκληρωμενου μου, θα εχω βελτιωση στον ηχο του.
 

gbel

New member
21 December 2007
61
Αθήνα
Re: Απάντηση: Προενισχυτής με λυχνίες από περιοδικό 'Audio'

Παιδες πως παιζει? μπορει να μας πει καποιος? εαν τον βαλω να οδηγησει το τελικο σταδιο του ολοκληρωμενου μου, θα εχω βελτιωση στον ηχο του.

α) πως παιζει..κατσε να τον ξαναφτιαξω με τα σωστα υλικα αυτη τη φορα κ θα σου πω, παντως αποτι λεει κ ο Μανωλης που τον σχεδίασε, παίζει πολύ καλα.

β) ουσιαστικά δεν έχει νοημα να το κανεις αυτο που λες, εφοσον την προενισχυση την κανει ο ολοκληρωμένος σου. Τωρα δεν ξέρω αν η λάμπα του προενισχυτή 'γλυκάνει' τον ηχο , αυτό μόνο με συγκριτική ακρόαση με κ χωρίς τον προενισχυτή θα το καταλάβεις.
Παντως θελει προσοχή , για να μην δώσεις παραπάνω τάση στο line input του ολοκληρωμένου σου, που έχει συνηθίσει να δέχεται χαμηλής τάσης σήματα line in.
 

Μ.Τζωρτζάκης - MTZ audio

AVClub Addicted Member
17 June 2006
1,891
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
λειτουργουν τα links?? γιατι ειχα παραπονα οτι δεν παιζουν...

Καλησπέρα , τώρα που δοκιμασα , δέν ανοίγουν , κανα δυό ξεκινούν να κατέβουν , αλλά διακόπτωνται -για δές το λίγο ...

Πάντως ευχαριστώ κι εγώ για το ανέβασμα
 

tonal

Moderator
Staff member
29 September 2006
2,872
Βασικά κατεβαίνουν όλα απλά θέλει λίγο υπομονή και κατέβασμα ένα ένα.
 

gbel

New member
21 December 2007
61
Αθήνα
έχοντας λοιπόν το κύκλωμα, έχω βάλει μπρος για να τον ξαναφτιάξω, αυτή τη φορά πιο προσεγμένα και με καλύτερα υλικά..και με κάποιες βελτιώσεις στο κύκλωμα.

ήδη έχω μαζέψει όλα τα υλικά και περιμένω το κουτί για να ξεκινήσω την συναρμολόγηση...
 

george1

New member
2 September 2011
24
καλησπερα,
μηπως κάποιος έχει το σχέδιο απο το περιοδικό audio του προενυσχυτή με λυχνίες για πικάπ? το έχω κατασκευασμένο και δουλευει κανονικά από τότε αλλά θα ήθελα το σχέδιο του αν κάποιος το έχει.
 

george1

New member
2 September 2011
24
ευχαριστω πολύ για το link (τωρα θα έχω κατι να ξεφυλλίζω) αλλά εγώ ψάχνω από το Ελληνικό περιοδικό Audio την κατασκευη του προενισχυτή. :)
 

argqsys

New member
20 January 2010
83
ΝΑ Αττική
Τα σχετικά σχεδια από το AUDIO 3. Έκανα τότε (πάνω από 25 χρόνια) και τις τρείς κατασκευές Line, Phono και Τελικός όχι με απόλυτη επιτυχία, ειδικά από το phono δεν έφυγε ποτέ ο βομβος.
Αποφάσισα λοιπόν από τους διαλυμένους χρόνια τώρα ενισχυτές και ιδιαίτερα τον τελικό να τον ξαναφτιάξω ακριβως όπως τότε με τα βασικά ίδια κομμάτια, σασί, μετασχηματιστές τροφοδοσίας και εξόδου, ψυκτρες, και κάποια λίγα νέα υλικά. Αποτέλεσμα τέλειο για τα επίπεδα υλικών και σχεδίασης. Αρα προχωρήστε άφοβα Τζωρτζάκης εγγύηση. στην διάθεση σας.
Phono 001.jpgPhono 002.jpgPhono 003.jpgPhono 004.jpgPhono 006.jpgPhono 007.jpg