Προσοχή στη χρήση των ακουστικών σε υψηλές εντάσεις.

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,352
Μιας και εχει ανοιξει εδω και λιγο καιρο η υποκατηγορια των ακουστικων στο Avclub,και ολο και περισσοτεροι νεοι στο χωρο ζητουν συμβουλες για αγορα ακουστικων κτλ,ανοιγω αυτο το θεμα σαν μια υπενθυμιση,να προσεχουμε λιγο με την ενταση που ακουμε.

Σιγουρα καποιες στιγμες θα ακουσουμε λιγο δυνατα,αλλα καλο ειναι να αποφευγουμε να το κανουμε συχνα αυτο.Καλητερα να συνηθισει καποιος να ακουει σε χαμηλες προς μετριες εντασεις μουσικη,οταν χρησιμοποιει ακουστικα,για την προφυλαξη της ακοης του.

Ετσι,ολοι εμεις οι "φανατικοι" της ακροασης μουσικης με καλα ακουστικα,μπορουμε με αυτον τον τροπο να προστατευσουμε και να διατηρησουμε την ακοη μας χωρις απροοπτα σε βαθος χρονου,και να απολαμβανουμε και απροβληματιστα τη μουσικη μας. :music-smiley-004:
 
Last edited:

Chris1967

Supreme Member
11 September 2010
4,222
Πολύ σωστά, οι ακροάσεις πρέπει να γίνονται σε χαμηλές ή μεσαίες στάθμες, για την προστασία των αυτιών μας.

Επειδή οι περισσότεροι ενισχυτές έχουν παρόμοιο gain, (παρόλο που άλλα ακουστικά είναι ευαίσθητα και άλλα αναίσθητα) έχω παρατηρήσει ότι ανάμεσα στις θέσεις 9 με 11 γίνονται οι περισσότερες ακροάσεις μου...

Προσοχή επίσης γιατί όσο πιο καλό το ακουστικό, σε παρασέρνει το ίδιο να αυξήσεις την ένταση (λόγο χαμηλής παραμόρφωσης, και εντυπωσιακού ήχου).

Αν χρειαστεί να ακούσετε δυνατά κάντε το μόνο για πολύ λίγα λεπτά και επιστρέψτε σε μέτριε/χαμηλές εντάσεις...