Προστασία οθόνης TV Plasma/LCD...

4 June 2009
27
Καλημέρα,

πρόσφατα αντιμετώπισα την φρικτή εμπειρία σπασίματος του LCD panel της 32" TV full extra. Περιττό να αναφέρω πως πρακτικά δεν είναι επισκευάσιμη...
icon8.gif


Επειδή όμως πιθανολογώ ότι μπορεί (λόγω παιδιών) να επαναληφθεί προσπαθώ να εντοπίσω στην αγορά λύση προστασίας, τύπου χοντρό άθραυστο plexiglass δεμένου με αυτοκόλλητα και ιμάντες. Εντόπισα λύσεις στις ΗΠΑ αλλά από ότι καταλαβαίνω η αποστολή στην Ευρώπη είναι ελαφρώς προβληματική λόγω πιθανά μεγέθους: τα περισσότερα sites αποστέλλουν μόνο ΗΠΑ και Καναδά. Επίσης δεν εντόπισα αντίστοιχη λύση στην Ευρώπη και Ελλάδα στα γνωστά μεγάλα TV-PC καταστήματα.

Ερωτήσεις:

1. Αν έχει υποπέσει στην αντίληψή σας κάποιο εύκολα παραγγέλσιμο και κατάλληλο προϊόν για την χρήση που ανέφερα.

2. Αν υπήρχε περίπτωση να το δημιουργήσω έστω και με μία άκομψη ιδιοκατασκευή (βλέπε αυτοκόλλητες ταινίες στις άκρες για να το στηρίξω στην 'κομψή' σαλόνατη νέα TV τι υλικό θα επέλεγα (διαφανές, ανθεκτικό και κατάλληλο για εικόνα TV) και σε τί είδους καταστήματα θα το αναζητούσα.

Προς το παρόν πάντως δεν προχωρώ σε κανενός είδους αγορά αν προηγουμένως δεν έχω εξασφαλήσει την προστασία...!!!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τυχόν απαντήσεις και συγνώμη για το κάπως φλύαρο μήνυμα...

Γιώργος
 

kblachos

Μέλος Σωματείου
18 February 2009
17,134
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Εφόσον δεν θα επισκευαστεί η τηλεόραση και σκοπεύεις να πάρεις καινούργια,
γιατί δεν αγοράζεις τηλεόραση plasma? Οι plasma έχουν γυάλινη επιφάνεια σε αντίθεση με τις LCD.
Δες και αυτό το βιντεάκι με το test θραύσης στις νέες Panasonic.

http://www.youtube.com/watch?v=JcRJ...d.php?t=42501&page=19&feature=player_embedded
 
17 June 2006
23,730
Αθήνα
Κώστα αν μιλάμε για παιδιά, άστα, δεν σε σώζει ούτε Plasma....άνετα μπορεί να ραγίσει και το γυαλί στην Plasma. ετσι και "απογειωθεί" κανά μεταλλικό αυτοκινητάκι άστα.....
 

pontios

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
6,732
Clermont-Ferrand, France
Κώστα γιατί δεν κοιτάς να πάρεις ένα έπιπλο με χώρο για την TV και σαν ντουλάπι με τζάμι μπροστά. Έτσι όταν δεν βλέπεις την προστατεύεις, και όταν βλέπεις εάν τολμήσει κανά τσογλάνι να πλησιάσει, το σφάζεις. Πάντως τώρα με άγχωσες και μένα.
 
4 June 2009
27
Γειά σας,

την προστασία την θέλω μόνιμα τοποθετημένη.

Για να δώσω μία εικόνα του τί περίπου ψάχνω: http://www.tv-armor.com/

Για την plasma δεν ήξερα ότι έχει γυαλί μπροστά, αν και δεν θα ήθελα να ρισκάρω αντοχές.

Στη δικιά μου περίπτωση η μπροστινή πλαστική, σχετικά ελαστική (δυστυχώς!!!), ας την πούμε μεμβράνη δεν έπαθε τίποτε, όμως το σπάσιμο του πάνελ είναι εμφανές και... εφφετζίδικο και δείχνει σπάσιμο σε γυαλί πίσω από τη μεμβράνη !!!

PS. Το βιντεάκι δεν μπόρεσα να το δω!!!

Γιώργος
 

gkatsogr

New member
5 August 2008
66
Μέτρησε την τηλεόραση σου και πήγαινε σε ενα μαγαζί που κόβει plexi να σου φτιάξει ένα panel για μπροστά.
 
17 June 2006
23,730
Αθήνα
Επειδή έχω κάποια εμπειρία με πλεξιγλας θα σου πω το εξής να έχεις υπόψιν σου:

1) Θα πρέπει να είναι άριστης ποιότητας (υπάρχουν ποιότητες και ποιότητες) για να διατηρηθεί η ευκρίνεια και να μην έχεις αλλοιώσεις στην εικόνα
2) μετά από μερικές φορές που θα το καθαρίσεις, επειδή σαν υλικό τραβά πολύ την σκόνη, θα δημιουργηθούν αναπόφευκτα γρατζουνιές οι οποίες δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι ορατές κατά την θέαση.

Σε κάθε περίπτωση , φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι άλλο πράγμα να βλέπεις κατευθείαν την τηλεόραση όπως την έχει φτιάξει ο κατασκευαστής και άλλο οτιδήποτε παρεμβάλεις μπροστά της.
 
17 June 2006
23,730
Αθήνα
Επειδή πρόκειται για τηλεόραση, προσωπικά θα έβαζα τζάμι (λόγω καλύτερης ποιότητας από το πλαστικό, και λόγω γρατζουνιών). Απλά θα έπαιρνα τζάμι securit που έχει μέσα μεμβράνη και αν σπάσει γίνεται σαν του αυτοκινήτου για να μην φύγουν μεγάλα κομμάτια και τραυματίσουν κανά παιδί.

επίσης να μην το κολλήσεις στην τηλεόραση για να μπορείς να το καθαρίζεις εσωτερικά που αναπόφευκτα θα μαζεύει σκόνη.
 

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,415
Terra
Για την plasma δεν ήξερα ότι έχει γυαλί μπροστά, αν και δεν θα ήθελα να ρισκάρω αντοχές.

Στη δικιά μου περίπτωση η μπροστινή πλαστική, σχετικά ελαστική (δυστυχώς!!!), ας την πούμε μεμβράνη δεν έπαθε τίποτε, όμως το σπάσιμο του πάνελ είναι εμφανές και... εφφετζίδικο και δείχνει σπάσιμο σε γυαλί πίσω από τη μεμβράνη !!!

Και οι LCD, πίσω από την "πλαστική" μπροστινή επίστρωση με τα πολωτικά και λοιπά φίλτρα, είναι υάλινες. Απλώς το υάλινο τμήμα μιας LCD είναι κατά πολύ λεπτότερο από μίας Plasma.

Αν φίλε Γιώργο, πιστεύεις πως δεν θα μπορέσεις να αποφύγεις νέες παιδικές επιδρομές στο πάνελ της τηλεόρασης σου, μήπως από το να ψάχνεσαι με ιδιοκατασκευές, θα ήταν καλύτερο να ρίξεις μια ματιά στα βιομηχανικά (industrial) μοντέλα που είναι από την κατασκευή τους ενισχυμένα; (Τέτοιο είναι αυτό στο βιντεάκι, μην το δοκιμάσετε αυτό σε συμβατική Plasma... :flipout: )
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Αντι να παιδευεται καποιος με γυαλια ,πλεξιγκλας κτλ. εγω θα ελεγα να παρει μια πιο οικονομικη τηλεοραση ωστε να μην κλαιει τα λεφτα του σε περιπτωση ατυχηματος...Πχ. αλλο να "κλαιει" καποιος Pioneer 5090 και αλλο LG 50PS7000...

Στην δικη μου παντως 46W4000 και αυτοκινητακια εχουν παταξει και διαφορα αλλα αντικειμενα αλλα εκτος απο καποιες μικρογρατζουνιες δεν εχει παθει τιποτα ακομη ....-bye-

....δυστυχως....:flipout:
 

Leonidas33

AVClub Addicted Member
30 November 2007
1,735
Σε περιπτωσεις που ξερω ειτε την εχουν βαλει στο τοιχο σε υψος μεγαλυτερο απο των παιδιων ειτε σε επιπλο που κλεινει σαν ντουλαπι..... και ολα καλα.
 
4 June 2009
27
Είχα αγοράσει προφανώς για λόγους ασφαλείας (παιδιά) ένα τραπέζι με ενσωματωμένη πλάτη στήριξης για την TV (δεν απαιτείται η βάση της TV), πολύ βαρύ για το μέγεθός του και στιβαρή κατασκευή γενικότερα. Το κακό σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι το ύψος δεν ρυθμίζεται αρκετά ψηλά με τα γνωστά αποτελέσματα βέβαια. Το είχα ψάχει πάντως αρκετά καλά και δεν είχα βρει αντίστοιχα τραπεζάκια που να μπορούν να ρυθμιστούν πολύ ψηλά! Με εξαίρεση κάποια υπερμεγέθη, άκομψα εντελώς...

Σκεφτόμουν λοιπόν πως ενώ είναι πάμπολες οι λύσεις της αγοράς (γενικότερα) πολλές φορές η λύση με βάση κάποια ανάγκη δεν είναι ούτε εύκολη ούτε προφανής. Και σε κάποιες περιπτώσεις οι λύσεις είναι εξεζητημένες. Πολυ περισσότερο που το δικό μου πρόβλημα δεν είναι και τόσο "ιδιαίτερο".

Καλό 3ήμερο,
Γιώργος
 

foetus

New member
25 May 2009
2
Την μηδενικού χρηματικού κόστους περίπτωση της :slapface:
την σκέφτηκες;

Αστειεύομαι... αν και όσοι μας έχουν σχετική παιδική εμπειρία θα θυμούνται μάλλον οτι είχε πολύ καλά αποτελέσματα :flipout:

Στα σοβαρά μάλλον θα διάλεγα ενα έπιπλο είτε με τζάμι, είτε και με ξύλινη
πόρτα που θα άνοιγε μόνο οταν θα ήμουν παρών και για τα παιδιά μια δική τους μικρής αξίας τιβι.
 

sakis.kom

Supreme Member
3 August 2006
3,643
Athens - Greece
Γεια σου φίλε Γιώργο!
Για να λες πως μπορεί να ξαναγίνει, καταλαβαίνω πως νιώθεις και πως η ηλικία των μικρών είναι η "επικίνδυνη".
Αφού αυτή η προστατευτική επιφάνεια δεν έρχεται στην χώρα μας από αυτά τα καταστήματα, επικοινώνησες μήπως με τις εδώ εταιρίες τηλεοράσεων (PHILIPS, SONY, LG, TOSHIBA κλπ...) ανα δεις μήπως έχουν υπόψη τους κάτι?
Δεν είναι μόνο επικίνδυνα τα μικρά για την τηλεόραση, είναι και η τηλεόραση για τα μικρά!
 
4 June 2009
27
Γειά σας και πάλι,

"το ξύλο βγήκε από τον... παράδεισο" και αφήστε αυτά που λένε οι παιδοψυχολόγοι και κάθε μορφής ψυχολόγοι, μάλλον οι ίδιοι χρειάζονται όχο ψυχολόγο αλλά... ψυχίατρο....

Απλά πιστεύω πως σε αυτές τις ηλικίες (2-4) το ξυλαράκι (δηλ. η τιμωρία με πρόκληση πόνου) δεν αποδίδει... Αντίθετα η τιμωρία με τη μορφή στέρησης (π.χ. δεν έχει τηλεόραση τώρα που την έσπασες...!!!) πιθανά αποδίδει κάλύτερα. Αλλά και πάλι δεν μπορείς να στερείς την TV για κανένα χρόνο.

Εγώ πάντως την υπόσχεση την έδωσα: δεν αγοράζω TV αν δεν βρω εκ των προτέρων λύση για την προστασία της...

Ο Αμερικάνος (tv-armor) μου έδωσε αρνητική απάντηση: μεταφορικά περισσότερα και από το υλικό, δεν σκοπεύει να μου το στείλει... Αλήθεια ή ψέμμα και μη βρίσκοντας λύση στην αγορά της Ευρώπης, αποφάσισα να... πατεντάρω: plexiglass που δοκίμασα είδα ότι με το παραμικρό αφήνει γρατζουνιές στην επιφάνεια και είναι θολό για να διέρχεται από αυτό η εικόνα. Σκεφτόμουν αλεξίσφαιρο τζάμι, αλλά σκέφτηκα ότι είναι παρατραβηγμένο και κατέληξα άθραυστο τζάμο σαν αυτό που βάζουν στα γυάλινα έπιπλα της TV, όπως π.χ. αυτό που έχω που ένα τετραγωνάκι, ίσα ίσα με το μέγεθος του DVD το πλήρωσα 65 €. Μάλιστα κάποιος πωλητής μου το είχε (όχι το συγκεκριμένο) ρίξει με δύναμη στο πλατωμα για να με πείσει ότι δεν σπάει με τίποτε (εκτός... βαριοπούλας!) και επίσης δεν χαράζει. Οπότε είπα να κόψω ένα κομμάτι στις διαστάσεις της TV και να πω στο τζαμά να του φτάξει δύο εγκοπές πάνω και κάτω προκειμένου να περάσω ιμάντες συγκράτησης (π.χ. όπως αυτούς που βάζουν στα παλιού τύπου ρολλά - πατζούρια). Είπαμε, η αισθητική έρχεται τελευταία και σίγουρα δεν θα εμπιστευόμουν το βάρος σε μονωική ταινία (μόνο). Ο Αμερικάνος χρησιμοποιεί στο πάνω μέρος γωνία ώστε το τζάμι να κάθεται στο πάνω μέρος της TV και ισχυρά αυτοκόλλητα της 3Μ για την μπροστά και πάνω επιφάνεια της στήριξης επικουρικά όμως στους ιμάντες στήριξης που χρησιμοποιεί. Πιστεύω ότι το όλο εγχείριμα θα είναι τελικά ένα... τερατούργημα αλλά τί να κάνω...

ΥΓ. Έπιπλο δεν θα ήθελα να χρησιμοιήσω 1. για να δικαιολογήσω τα κετατιάτικα που πλήρωσα στο 'ειδικό' τραπέζι και 2. διότι όταν το άτύχημα συνέβηκε η TV έπαιζε και ο γιός μου τα... είχε πάρει... οπότε και πάλι δεν θα είχα προστασία.

Sorry για τη φλυαρία, ο πνιγμένος από τα ... του πιάνεται!!!

ΙΔΕΕΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΝΤΑΙ!!!

Ευχαριστώ,
Γιώργος
 
  • Like
Reactions: mikemtb

hablando

New member
15 March 2012
69
Γεια σας! Ας ξυπνήσω το θέμα, μετά από τόσα χρόνια.. Την τρέχουσα περίοδο οι λύσεις σε plexiglass παίζουν από 100+€ τουλάχιστον για 55" που κοιτάζω. Η ιδέα του τζαμιού μου φαίνεται δελεαστικότερη. Την έχει δοκιμάσει κανείς σας με επιτυχία τα χρόνια αυτά; Ενδεικτικό κόστος; Και με ποιο τρόπο εφαρμόζει στην τηλεόραση; Αναφέρομαι σε κανονικό σχήμα tv, όχι κυρτή κτλ
 

mikemtb

Senior Member
15 November 2014
569
γλυφαδα
με όποιο τροπο και να στηριξεις το τζαμι, θελει προσοχη το εξτρα ΜΠΡοστινό βαρος.!!
και εγω θα έβαζα τζαμι με μεμβρανη ασφαλείας, σαν αυτο

Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
  • Like
Reactions: hablando

hablando

New member
15 March 2012
69
Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση της μεμβράνης ασφαλείας, θεωρώ πάντως πως αξίζει περισσότερο η λύση του τζαμιού σε σχέση με το plexiglass...
 

klosnic

New member
19 January 2023
20
Καλησπέρα παρατήρησα την ώρα που καθάρισα την τηλεόραση τις γρατσουνιές που επισυνάπτω είναι επιφανειακές και 99% δεν έχει περάσει στο πανελ(oled).η τηλεόραση είναι καινούργια δύο εβδομάδων,και ευτυχώς δεν έχω αφαίρεσει το προστατευτικό φιλμ.ειχα σκοπό να το βγάλω αλλά τώρα που είδα τις γρατσουνιές αναθεώρησα.θα υπάρξει πρόβλημα αν αφήσω το φιλμ;
 

Attachments

  • IMG_20230221_105510.jpg
    IMG_20230221_105510.jpg
    1,012.5 KB · Views: 18