Πρόβλημα λήψης καναλιών / σήματος: Τί να κάνω;

master2

Established Member
10 July 2012
105
Τελικα το προβλημα ηταν απο το διακλαδωτη της κεραίας. Εβαλα το καλωδιο της κεραιας απευθειας στην τηλεοραση και τα καναλια παιζουν. Θα αγορασω ενα καινουργιο.
 

swatsquadgr

New member
25 September 2015
20
Καλημερα και χρονια πολλα σε ολους . Σε πολυκατοικια 6 οροφων (Αθηνα) υπαρχει κεραια χελιδονα με ενισχυτη εντος που η μονη εξοδος του συνδεεεται με απλο πλαστικο στρογγυλο διακλαδωτηρα και 6 καλωδια φευγουν προς τα διαμερισματα . Προσφατα αρχισαν καποιοι (κυριως στους χαμηλους οροφους) να διαμαρτυρονται για χαλια ληψη ολων των καναλιων . Στους 3 πανω οροφους (4-5-6) η κεντρικη πριζα παιζει ολα τα καναλια (με σπανια σπασιματα στα hd) και ολες οι υπολοιπες πριζες στα αλλα δωματια (3 στο συνολο) με σοβαρα προβληματα , ειδικα οσο κατεβαινεις προς τα κατω διαμερισματα. 2 "ειδικοι/ηλεκτρολογοι" που μας επισκεφθηκαν προτειναν αλλαγη κεραιας-καλωδιου και ενισχυτη . Εμενα , η πρωτη μου σκεψη ειναι να αντικαταστησω το καλωδιο απο την κεραια που παει μεσα στον ενισχυτη γιατι εχει φθαρει απο την πολυκαιρια . Τι αλλο μπορω να κανω πριν καλεσουμε εναν "κανονικο" ειδικο με πεδιομετρο ? Ο διακλαδωτηρας μηπως πρεπει να αλλαχθει με καποιον αλλο ?
 

cmoustakas

Supreme Member
5 June 2011
5,363
Αθήνα
Η τεχνικοί που μιλήσαν μαζί σου είναι στην σωστή κατεύθυνση.

Η κεραία σου είναι πολύ παλιά το καλώδιο που έρχεται από την κεραία στον ενισχυτή είναι σιγουρά φθαρμένο, ο διακλαδωτής ο στρογγυλός είναι για πέταμα καθώς είναι πολύ παλιάς τεχνολογίας με τρομερές απώλειες και τέλος το ίδιο και ο ενισχυτής αρκετά παλιός.


Δυστυχώς πρέπει να τα κάνετε όλα, καινούργια κεραία, καινούργιο καλώδιο από την κεραία προς τον ενισχυτή, καινούργιο ενισχυτή και φυσικά ένα σύγχρονο διακλαδωτή με φις τύπου F.


Ότι άλλο κάνεις εκτός από αυτά είναι ημίμετρο και κακή λύση.
 

nautilus7

Senior Member
14 September 2007
487
Αν θες να κάνεις οικονομία, ξεκίνα από τον διακλαδωτή που είναι φτηνός (βάλε τύπου f - κάποιον επώνυμο π.χ. iksui, televes, spaun) και το καλώδιο (βάλε επίσης επώνυμο, π.χ. βιοκάλ).

Αν δεις ότι δεν έγινε δουλειά, άλλαξε τον ενισχυτή. Μπορεί να χάλασε, αν είναι παλιός, και γι' αυτό το ξαφνικό πρόβλημα λήψης.

Τελευταία θα άφηνα την κεραία... Βέβαια μπορεί και αυτή να χάλασε, π.χ. να έσπασε κάποιο τμήμα της λόγω αέρα...
 

swatsquadgr

New member
25 September 2015
20
Καλη χρονια και ευχαριστω πολυ για τις προτασεις. Θα αλλαξω για αρχη καλωδιο που ειναι σε αθλια κατασταση και διακλαδωτη και μετα βλεπουμε αναλογα με το αποτελεσμα ...
 

swatsquadgr

New member
25 September 2015
20
Πηγα σε γνωστο καταστημα και μου προτειναν και αγορασα αυτο
https://www.kafkas.gr/proionta/ilek...5-2400mhz-183055_183055/?affid=4&skuid=183115
Ομως ... τοποθετωντας το μετα τον ενισχυτη , το σημα στις τηλεορασεις χειροτερεψε (το επιβεβαιωσα και στον ελεγχο σηματος της lg τηλεορασης μου) . Ξαναβαζοντας τον παλιο διακλαδωτη ολα επεστρεψαν στην προηγουμενη κατασταση .
Τι να εκανα λαθος ?
 

losted

New member
3 February 2019
3
Απάντηση: Re: Πρόβλημα λήψης καναλιών / σήματος: Τί να κάνω;

Αγαπητοί φίλοι,
Τις τελευταίες μέρες αντιμετωπίζω ένα σοβαρό πρόβλημα... Μετά την αλλαγή του σήματος της ΕΡΤ τα κανάλια "μαύρισαν" και μετά από αλλεπάλληλες αναζητήσεις ενώ συντονίζονται κανονικά όλα τα ΥΠΟΛΟΙΠΑ κανάλια, αυτά της ΕΡΤ παραμένουν άφαντα. Υπάρχει περίπτωση να εκπέμπουν σε διαφορετικό φορμάτ με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τα ανιχνεύσει ο αποκωδικοποιητής; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

ΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
αποκωδικοποιητής: Crypto ReDi 215D
τηλεόραση: Sony Bravia μοντέλο 10ετίας
Περιοχή: Δωδεκάνησα
 
Προφανως δυο πραγματα μπορει να συμβαινουν: α) η κεραια σου εχει υποδεεστερη ληψη στη νεα συχνοτητα των κρατικων ή β) υπαρχει παρεμβολη απο αλλη εκπομπη στη νεα συχνοτητα της ΕΡΤ. Πρεπει να κανεις εναν ελεγχο στην εγκατασταση σου (συνδεσεις - κατευθυνση ληψης).
 

losted

New member
3 February 2019
3
Προφανως δυο πραγματα μπορει να συμβαινουν: α) η κεραια σου εχει υποδεεστερη ληψη στη νεα συχνοτητα των κρατικων ή β) υπαρχει παρεμβολη απο αλλη εκπομπη στη νεα συχνοτητα της ΕΡΤ. Πρεπει να κανεις εναν ελεγχο στην εγκατασταση σου (συνδεσεις - κατευθυνση ληψης).

Καταρχάς, Σπύρο σε ευχαριστώ για την απάντηση!

Επανέρχομαι μετά από έλεγχο που έκανα στην κεραια... που δεν υπάρχει! Απίστευτο κι όμως συμβαίνει! Δεν υπάρχει κεραία! Τα όποια κανάλια λαμβάνει ο αποκωδικοποιητής είναι μέσω ενός τεράστιου καλωδίου το όποιο καταλήγει στο πουθενά! Είναι δυνατόν χωρίς κεραία να "πιάνω" κανάλια; Μήπως γι' αυτό δεν εμφανίζονται τα κανάλια HD; Μπορώ να χρησιμοποιήσω εσωτερική κεραία ώστε να έχω τα κανάλια HD αλλά και αυτά της ΕΡΤ; Δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα εγκατάστασης εξωτερικής κεραίας καθώς η διαμονή μου σε αυτό το σπίτι είναι μέχρι το καλοκαίρι.

EDIT:
Αυτό λέτε να κάνει δουλειά;;;
 
Κανεις δεν μπορει να σε διαβεβαιωσει οτι θα κανουν δουλεια. Το "αυτο" το δοκιμαζεις και βλεπεις αν κανει δουλεια. Οσο για την εσωτερικη κεραια, αν μπορεις να δανειστεις απο καποιον φιλο-γνωστο για να δοκιμασεις, και αν πιανει αγοραζεις.
Υ.Γ.:Ναι, το καλωδιο απο μονο του αποτελει μορφη κεραιας (οχι η ιδανικη παντως). Το οτι πιανεις καποια καναλια μονο με αυτο, σημαινει οτι υπαρχει επαρκεια σηματος.
 

losted

New member
3 February 2019
3
...
Αυτό λέτε να κάνει δουλειά;;;

Το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το ίδιο με πριν...

Παρ όλα αυτά το πρόβλημα λύθηκε!
Αν και πέρασαν σχεδόν 2 εβδομάδες, οι κεραίες της ΕΡΤ στην περιοχή δεν λειτουργούν! Απίστευτο και όμως... Ελληνικό! Απλά το μπέρδεμα προέκυψε καθώς κάποια σπίτια (προφανώς με ισχυρότερες κεραίες) "έπιαναν" σήμα απ'το γειτονικό νησί! Τεχνικά κλιμάκια καταφθάνουν άρα... είδομεν! Ευχαριστώ!
 
Απάντηση: ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3

Γεια σας,

εδω Θεσσαλονικη και περιοχη Σιδ. Σταθμου, εδω και περιπου 10 ημερες εχω "πιξελαρισμα" στα ΕΡΤ1/2/3. Δε εκανα επανεγκατασταση στα καναλια, περιμενω εως τωρα μπας και στρωσει μονο του.
Δεν εχω πειραξει τιποτε σε κεραια, καλωδια ή κατι αλλο!

Εαν δω οτι και το βραδυ εχω το ιδιο θεμα θα κανω επανεγκατασταση των καναλιων και βλεπουμε!



Χαιρετισμους
 

music_1896

AVClub Enthusiast
8 February 2009
737
Ρόδος
Eδω και 3 μέρες υπάρχει το εξής πρόβλημα. Η συχνότητα της ΕΡΤ και η συχνότητα που είναι τα ALPHA,OPEN κτλ δεν έχουν σήμα ενώ παίζουν κανονικά η συχνότητα του SKAI,STAR και τα τοπικά;

Είναι θέμα κεραίας αυτό ή κάτι άλλο;
 

mr.Vox

AVClub Enthusiast
4 April 2008
1,247
Σε ποιά περιοχή είσαι; Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα αλλά όχι σε όλες τις τηλεοράσεις. Σε αυτές που έχω στο ισόγειο του σπιτιού μου.
Ψαχνόμουν όλη μέρα χθες και δεν έβγαλα άκρη. Έλεγα από Δευτέρα να φέρω τεχνικό γιατί θεώρησα ότι είναι θέμα λήψης. κεραίας ενισχυτή κτλ.

Περιοχή Ελληνικό. Παίρνω από Πάρνηθα.
 

cyclades

Senior Member
10 March 2012
342
Αν δοκιμαζες απο ΑΙΓΙΝΑ ισως ειναι καλυτερα.
Κι εγω στα νοτια ειχα προβληματα και γυρισα ΑΙΓΙΝΑ. Οχι τελεια αλλα σιγουρα καλυτερα απο ΠΑΡΝΗΘΑ .
 

mr.Vox

AVClub Enthusiast
4 April 2008
1,247
Δεν γίνεται να λειτουργούν άψογα οι τηλεοράσεις στον Α όροφο ενώ στο Ισόγειο από την ίδια κεραία και ενισχυτή να λειτουργούν όλα τέλεια. Διαπίστωσα βέβαια μια μικρή μείωση του σήματος αλλά με μια μικρορύθμηση στον ενισχυτή δούλεψαν κανονικά στο Α όροφο.
Στο ισόγειο όμως όχι. Οπότε δεν φτάνει το σήμα κάτω όσο πρέπει.
Ευτυχώς που το επισήμανες πάντως για να περιμένω μερικές μέρες. Δεν νομίζω να είναι σύμπτωση.
 

manost

New member
22 May 2008
95
'Ανω Τούμπα
Ελπίζω να γράφω στο σωστό thread.

Ήμουν για πάρα πολλά χρόνια με δορυφορική τηλεόραση και δεν με ενδιέφεραν τα ψηφιακά μιας και έβλεπα ό,τι ήθελα μέσω του αποκωδικοποιητή.

Έκανα διακοπή την συνδρομή μου, και τώρα βλέπω ότι στην τηλεόραση δεν πάνω κανένα από τα ελεύθερα κανάλια.

Μπορεί να μου πει κάποιος αν έχει αλλάξει η κωδικοποίηση στα κανάλια, και ίσως η τηλεόραση μου είμαι πλέον παλιά και φταίει αυτό το γεγονός;
Οι υπόλοιπες τηλεοράσεις στο σπίτι πιάνουν κανονικά οπότε δε νομίζω να είναι θέμα της κεραίας.


Η τηλεόραση μου είμαι μία Phillips 42pfl8404h.


Ευχαριστώ.

Sent from my Huawei Mate 20 Pro by using Tapatalk